Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri


  • @Muhtaradana teşekkür ederim iletiyi siliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    Merhabalar @crazycells

    Kendim hakkımda bilgi;
    Kamuda kadrolu memur olarak çalışıyorum.
    Talihli olduktan sonra evlilik yaptım.
    Ds formunu evlendikten sonra güncel bilgilerle submitt ettim.
    Eşim çalışmıyor

    Bugün mülakatım gerçekleşti. Ve sonuç olarak eksik evrak belgesi verilerek, sponsor ve ya iş teklifi belgelerini getirmem gerektiği söylendi.
    Benim hesabımda 9.800k$, eşimin hesabında 91 bin tl vardı.
    Paraları hesaba ağustos ayında geçmiştik.
    Bizlerden sponsor ve ya iş teklifi istenmesi normal mi?
    Daha önce mülakata giren adaylardan extra teminat göstermesi istendi diye biliyorum. Direk olarak böyle bir şey istenmesi çok tuhaf değil mi?
    Evrak teslimi için sıra numaram yanıdığında sadece bir kişinin gitmesinin yeterli olduğunu okumuştum. Buna istinaden tek başıma gittim. Fakat teslim ederken bayan eşiniz burada mı diye sordu, evet cevabım üzerine onuda çağırın dedi. Evliliğinizin geçmişine dair belge sordu. (Talihli olduktan sonra evlendim. Fakat formu evlendikten sonra gönderdim)Yanımızda fotoğraflar vardı bunları da teslim ettim. Tekrardan mülakat için beklemeye başladık.

    Mülakatı yapan arkadaş tecrübesiz, siyahi genç bir adamdı. yanında sanırım tecrübeli olan bir hanım vardı sarışın. İngilizce biliyormusunuz diye sorduğunda hayır diye cevap verdim. Bir deneyelim olur mu dedi. O şekilde devam ettik mecburen. Bir şekilde, tarzanca demek daha doğru olur. Bu süre zarfında dışarıya sesi kapatarak sürekli konuştular kendi aralarında. Hesap hareketlerini dikkatli incelediler ve paranın yattığı tarihi anlamaya çalıştılar. Ne iş yapıyorsunuz, kimin yanına gideceksiniz tarzında bir kaç soru sordular cevapladım. Daha detaylı sorular sordular ama anlamadığımı belirttim. Onlarda son aşamada bir tercüman çağırdılar ve öğrenci belgemin olup olmadığını sordu. Yanımda öğrenci kartım vardı onu gösterdim geri verdiler. Formda üniversite öğrencisi olduğumu belirtmiştim önlerine lise diploması koydum sanırım bundan kaynaklı. Daha sonra dışarıya sesi kapatıp kendi aralarında konuştular. Siyahi olan adama sarışın bir şeyler gösterip öğretiyor gibiydi. Son aşamada sadece mimiklerinden anladığım kararı siyahi verdi ve 20bin dolar yeterli değil dedi. Bu sırada tekrardan kapattılar dış sesi. Bir süre daha konuştular ve en son tercüman bana eksik evrak kağıdı vererek sponsor ve ya iş teklifi belgenizi pasaportlarınızla birlikte gönderin onaylanacaktır. Yani inşallah onaylanacaktır dedi. Dumur olduk kaldık.
    Her ikimize aynı kişi sponsor olabilir mi dedim?
    Senin altına eşininde adını yazabilir sorun olmaz. Yıllık 20k$ üzerinde birinin sponsor olması yeterli. İş teklifinin ise 1 yıl boyunca ay ay kazanacağınız miktarı belirtmesi gerekli dedi.
    Sayın @crazycells sizlerin bilgilerini bekliyorum. Çekilişte kazanan bir talihliden böyle bir belge istenmesi normalmi.
    Konsolosluğa yeniden değerlendirme talebi yapma ihtimalimiz var mı?
    Sponsor ve ya iş teklifi bulma ihtimalim düşük, bunun yerine teminatı daha fazla yükseltip, mali döküm olarak gösterebilirmiyiz yeniden.
    Sponsor bulmamız durumunda bile vizemiz onaylanmama durumu hakkında bir şey söyleyebilirmisiniz?

    Biraz karmaşık yazmış olabilirim. Kusura bakmayın bu arada

    Bana verilen evrak;

    https://i.hizliresim.com/NLoQNO.jpg


  • burda okuduklarıma göre değişik bir şey olmuş geçen senelerde gidenlerde böyle şeyler istememişlerdi bildiğim kadarıyla


  • @bolatmali hiç normal değil..finansal olarak daha ne olsun..4 kisilik alie 162.000 tl var bizdede bankada ozaman bizim de eksik evrağa düşer yada reddedilir çok ilginç?


  • @bolatmali tüm para transferlerinin tek seferde geçmesi önerilmemekte. Zamana yaymanızda fayda vardı. Nasıl bir çözüm yolu planlıyorsunuz?


  • @bolatmali, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar @crazycells
    Bugün mülakatım gerçekleşti. Ve sonuç olarak eksik evrak belgesi verilerek, sponsor ve ya iş teklifi belgelerini getirmem gerektiği söylendi.
    Benim hesabımda 9.800k$, eşimin hesabında 91 bin tl vardı.
    Paraları hesaba ağustos ayında geçmiştik.
    Bizlerden sponsor ve ya iş teklifi istenmesi normal mi?

    Çok üzüldüm banka hesap gayet yeterli bence geçen sene ve daha önce ki senelere bakar isek.
    Evrak eksikliği ve sponsor olayı mi
    Daha ne göstermek lazım ki ? Yeni geçen yasa ile sigorta giderleri vs isteseler ona da yeterli


  • Muhtemelen bu sağlık sigortası düzenlemesinden sonra gösterdiğiniz miktarın 6 ay sizi idare edemeyeceğinizi düşünmüş olabilirler.
    Geçmiş yıllarda konsolosluk kendi facebook hesabından 15 bin + diğer kişilerin her biri için 5000$ şeklinde bir tutar belirtmişti. Yani sizin durumunuzda 20k veya daha üstü bir rakam istemişler gibi görünüyor. Araba falan varsa onu da gösterin.


  • @bolatmali Benim görüşüm şu ki bu kadar kalan kısa sürede geçen paradan konsolosluk şüphelenip sizin paranızın olmadığını düşünmüş olabilirler ve bu yüzden öyle birşey istemiş olabilirler


  • @arnblt Ama sağlık sigortası 3 Kasım'dan sonraydı bildiğim kadarıyla


  • @dmrtkn öyle olsa görevli bunu sorardı. Belki bir mülk satışından gelmiş olabilir para son 1 ay içinde. Bu sıkıntı yaratmıyor. Sağlık sigortası 3 kasım dense de artık güncel bir konu.


  • bide sigorta çıktı 4 kisişik aile için yaklaşık 30.000 dolar ve 1 arabam var ozaman bende 5 kasımda finansal durum yuzünden sıkıntı yaşayabilirim ..çok enteresan bişiy olmuş.. üzüldüm..çok geçmiş olsun.. bir çare bulusunuz inşallah


  • @arnblt Ama bildiğim kadarıyla konsolosluk hicbirseyinizi satmayin diyormuş vizeniz onaylanan kadar


  • Sigorta için ne kadar göstermek gerekiyor peki


  • @bolatmali cok uzuldum ya umarim bir sikinti cikmaz daha sonra :(


  • @dmrtkn doğru. Ben sadece bu para bir satıştan gelmiş olabilir anlamında yazdım.


  • @arnblt Oda olabilir haklısınız. Evet çok üzücü çok uzuldum ama en azından direk red yememiş anladığım kadarıyla


  • @bolatmali sorumlu ve sorumsuz sponsor ayrımları var diye biliyorum. İş teklifi olmazsa sorumsuz sponsorluk süreci araştırılabilir. Sorumlu sponsor olursa daha faydalı olur.


  • @bolatmali umarım en kısa zamanda talep ettikleri sponsor yada is teklifini ayarlaya bilirsiniz,bu durumda 15.000 USD+5.000USD artık yeterli gelmeyecek


  • @bolatmali Yeni sigorta kanunu ile ilgli bir durum bu şartlara vize vermediler ise diğer ülkelerde de vize alımları çok azalır.iki kişi 25000$ dolar parayı az görmeleri çok mantıksız.
    hesaplarınızı incelediler mi ? biraz daha detay paylaşsanız iyi olur.


  • arkadaş daha detaylı yazsa durum ile ilgli fikir yürütlür.hesaptanmı şüphelendi parayı yetersiz gördü bir fikir yürütülmesi zor.


Benzer Başlıklar

  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    916 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum