DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 16 Nisan 2024 tarihinde kartım USPS sistemde: Card Was Delivered To Me By The Post Office olarak güncellendi. 13 gün geçti fakat kart belirttiğim adrese henüz gelmedi. Konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Bu durum normal mi?


  • @akmaz21213434, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    @Ozzyy merhabalar bende aralık 2023te girdim. 90 gün geçti mail attım bana da bu mail gelmiş dün akıbetiniz ne oldu merak ettim. green kartınız geldmi? randevu alınca cok uzağa tarih verdiler mi? dosyayı mı kaybetmişler yoksa sadece parmak izi mi? cok soru sordum kusura bkmayın benzer durumu yasıyoruz o yüzden cevaplar icin teşekkür ederm

    Selamlar,

    Benzer durumları bence yaşadım. SSN'im için ilgili kuruma başvuru yaptım ben. Ne olur ne olmaz diye. GC beklerken biyometrik için randevu postası geldi. Verilen tarihte yazılan adrese gittim. Orada sadece Fotoğraf ve İmza aldılar. Parmak izine gerek yok dediler. Daha sonra GC takip etmek için USCIS'in portalına dosyamı eklemek istediğimde Online Access Code istiyordu. Ancak bende o code yoktu. 🙂 Nedense hiç bir yerde bulamadım. OAC için bir kaç kez ticket açtım ancak her seferinde otomatik mail ile sonuçlanmıyordu. Daha sonra USCIS'ten farklı bir yerden farklı bir case açtım. 1-2 gün sonra beni telefonla aradılar ve ben konuyu telefonda izah ettim. Ve OAC istediğimi belirttim. Yetkili kontrol ederken kartınız basılmış ve yarın postaya verilecek dedi. Böylelikle bana ulaştı. Case outside normal processing time başlığı altında bir ticket açarak iletişim bilgilerinize konu hakkında bilgi talep ederseniz sanırım bilgi verebilirler. Muhtemelen biliyorsunuzdur ama yazayım yine de. Case Status üzerinden dosyanın son durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

    Benim deneyimim bu şekildeydi. Kasım 9 LA'den girdim. Mart 10-15 arası ulaştı kartım.


  • @Ozzyy merhabalar benimde sarı dosyam kayıp herhaşde aynı maili almışım siz randevuya gittiniz mi? giderken hangi belgeleri götürdünüz acaba


  • @akmaz21213434 Merhaba, kusura bakmayın henüz gördüm. Bu hafta Amerika/ Houston'a geldik. Gelmeden önce live chat aracılığı ile randevu için 3-4 kez yazıstım. Fakat bana bir randevu veremediler, sıra ile verildiğini ilettiler.

    Sonrasında Houston'da 3 farklı USCIS'e gittim, belki kapıdan randevu alabilirim diye. Oradan da sonuc cıkmadı.

    En son USCIS numarasını arayıp, bu hafta randevu talep ettim ama sizi arayacagız dedediler, dönüş sanırım 30gün içerisinde olacak.

    Türkiye'den sarı zarf için konsolosluga hazırladığım tüm evrakları, fotograf vb getirdim lazım olabileceği için ama görüşme yapamadığım için maalesef neler istenecek henüz bilmiyorum. Bir gelişme olursa sizi de bilgilendireyim.

    US'e girdiğimde pasaport kontrolünde sorun yaşadım. Vize 1 yıl geçerli olmasına ragmen expired date(ilk 6 ay olan) 'e bakıp siz giremezsiniz vs dediler, vizenin ilk girişten sonra 1 yıl geçerli olduğunu söyledim biraz zor ikna oldular.

    Ek olarak bu hafta Türkiye'ye döneceğim sanırım Eylül ayına kadar sonuc alamayacagım


  • @Ozzyy bende gecen sene aralık ayında girdim. expires date olan tarihim 8Jan2024 ve türkiyedeym haziran 8ine biletm var gelicem ama havalimanında skıntı cıkması beni korkuttu suan cok fazla ingilizcem de yok kendmi ifade edemeyeblirim burdayken randevu alablir miyim peki arayıp teyit ediyolar mı? onlara 1 sene gecerli oldğugunu nasıl ispat edebilirim?


  • @akmaz21213434 merhaba, sizinle aynı gün mülakata girmişiz, bizim de expired date 8 Ocak gösteriyordu. Herkeste benzer süreçler olmuyor, siz belki cok rahat geçersiniz. Yine de her ihtimale karşı önerim şöyle ilerlemeniz olur.
    2. defa giriyorsunuz ve neden greencard yok dediler bana. Ben de bana verilen zarfın Uscis'e gönderilirken kaybedildiğini söyledim ( size iletilen mailin cıktısı yanınızda olursa rahat edersiniz) Expired date sorulunca da US'e ilk girişten sonraki 1 yıl vizenin geçerli olduğunu söyledim, konustugum kişi önce hayır dedi ama ısrarcı olduğumda gidip başkalarına danıştı. Sonra evet haklısınız ama yine de bu size sorun yaratacaktır tekrar girip çıkarsanız dedi.
    Proje bazlı calıstıgımı ve bir süre daha Türkiye'de olmam gerektiğini ilettim. Siz eger Haziran'da gittiğinizde yerleşecekseniz orada halletmeniz ve kendinizi acıklamanız kolay olur.
    Kendinizi iyi ifade etmek için de ingilizce note hazırlayıp telefon ya da kagıttan okuyabilirsiniz gelebilecek soruları. Eğer cok zorlanırsanız translate kullanımı da yapabilirsiniz hazır olmadıgınız bir soru gelirse.

    Bir de hazır zamanınız varken live chat aracılığı ile Haziran ayında randevu istediğnizi belirtip Request oluşturabilirsiniz, sizi aramak için bir US numarası istiyorlar ( arkadasımın numarasını verdim ama henüz aranmadı) aşağıdaki gibi bir mail geliyor. 30 gün içinde aranırsınız dediler bana. Bunu da kanıt olarak iletirsiniz, randevu bekliyorum henüz aranmadım diyerek.

    Şimdilik aklıma gelen detayları yazdım, sorunuz olur ise yanıtlarım.

    "Thank you for contacting us. An immigration officer will call or email you to answer your question(s), or schedule an appointment for you, if that is needed. You will receive a text message and/or email one to two business days before we contact you. Officers will begin calls starting at 7am local time.

    If you have…. We will respond to you

    an urgent situation - within 72 hours, Monday thru Friday

    a question that is not urgent - within 30 calendar days

    a technical issue like a password reset- within 2-3 business days

    If by phone, callbacks will begin at 7am local, Monday thru Friday (on occasion, we may also respond to inquiries by phone on Saturday). To verify the return call is coming from USCIS, the number on your caller id will be 202-838-2104. Please write down the following service item number and have it available for verification when we call you. If you do not have Caller ID, the USCIS officer will confirm the service item number you were given when you first contacted us. If by email, the sender will be [email protected]. Please add this address to your contacts to ensure any messages are not sent to a spam folder.

    If you missed our first call, please be patient. We will try to call you twice. Please do not call us back unless you miss both of our return calls. The USCIS Contact Center hours of operation are Monday through Friday from 8 a.m. to 6 p.m. "


  • @Ozzyy çok teşekkür ederim randevu almaya çalışacağım, benim sıkıntım haziran da 1 aylık sürem var sonra tekrar çıkış yapmam gerek temelli girişim aralık ocak gibi görünüyor o kalacağım sürede kartı almak, ulaşmasa bile kız kardeşim orda yasıyor onların teslim alması insallh randevuyu gideceğim tarihe alablirsem hersey netleşir. şu gün şu tarih diye belirtebliyor muyum peki? ve vereceğim telefon numarası eniştemin olursa sıkıntı çıkar mı ?


  • @akmaz21213434 rica ederim, henüz aramadıkları için sorun olur mu bilmiyorum ama ben de arkadasımın numarasını verdim, ardıklarında benim istediğim tarihlere randevu isteyebilsin diye. Oradan sizin adınıza randevu için haziran'da uygun olduğunuz tarihi ve eyaleti söylerse alabilir diye umuyorum. Randevu için tarih ve sehir bilgisi ile telefon görüşmesi yaptığımda bir basvuru kuyrugu oldugunu ve ona göre sıra geleceğini ilettiler. Girip gün-saat seklinde talebinizi iletirseniz belki denk gelir ve alırsınız. Farklı bircok kişi işe hem live chat'te hem tlfda görüştüm, genel olarak bilgi seviyeleri birbirinden farklıydı, denk gelinen kişi de önemli diye anlıyorum.


  • Access number hakkında bilgi sahibi olan var mı? nereden alabilirim?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum