Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    Bir de bir arkadaş CCNA network ün girişi sonra CCNP CCIA diye kendini geliştirisin 2-3 sene sürer CCIA olmak demiş. Birincisi o CCIE, CCIA olsa duramazsın. İkincisi CCNA network ün girişi değildir. CCNA seniz network uzmanı olarak kabul edilirsiniz ve hakkıyla CCNA olmak öyle basit bir iş değildir. İnsanlar Sınav sorularını internetten satın alıp ezberliyorlar ve 0 ingilizceleri ile ingilizce sınavlardan geçerek CCNA oluyorlar. Bu yüzden CCNA genel olarak küçümsenir. Ancak; size CCNA olduğunuz işin iş verecek bir yönetici 2 soruyla bilginizi ölçer. Yanlış yönlendirilme örneği çok fazla konu da tek tek değinemeyeceğim ama genel olarak herkesten IT ci olmaz arkadaşlar. Meslekleri bu kadar küçümsemeyin lütfen. Özellikle sorulara bakınca, araştırmacı karakteri olmayan kişilerden IT ci hiç olmaz söylemek istedim.

    Network un temelinde ping diye bir tabir vardır. @MySea (Show ip interface brief 😃 )

    İyi bir network cu ping in ne olduğunu çok güzel açıklar ancak; analitik düşünebilen ve mühendislik kafası taşıyan bir birey coğrafi ve fiziksel etmenler ile açıklar.

    Mesela bana uydu haberleşmesi üzerinden örnek vererek ping in ne olduğunu açıklayan bir abim öyle güzel anlatmıştı ki. Hem akılda kalıcı hem de sektörle hiç alakası olmayan biri bile anlar. Ama 2 senelik bir sıradan bir network uzmanından aldığınız cevap bile sizi tatmin etmeyebilir.

    Neyse, demem o ki IT sektöründe bir branşı öğrenmek kolay ama o branşta uzman olmak zor iştir vesselam.


  • @Ping-PONG söylediklerine katılıyorum. Üniversiteden bir yıllık sertifika aldım. Şu an master yapıyorum. Bu da yetmeyecek diye Kanada da college eğitimi için başvuru yaptım. Ancak ondan sonra orada iş bulmada bir beklentim olacak. Kişisel görüşüme göre, uzmanım diyenler henüz bilgi eksikliklerini farkedememiş olanlardır.

  • Yasaklı

    @mehmet-JS, içinde söyledi: Kariyer degistirmek

    @Ping-PONG söylediklerine katılıyorum. Üniversiteden bir yıllık sertifika aldım. Şu an master yapıyorum. Bu da yetmeyecek diye Kanada da college eğitimi için başvuru yaptım. Ancak ondan sonra orada iş bulmada bir beklentim olacak. Kişisel görüşüme göre, uzmanım diyenler henüz bilgi eksikliklerini farkedememiş olanlardır.

    Abi departmanda hepimiz sektörde en az 10 yıllık deneyime sahibiz. Hala daha birbirimize destek veriyoruz. Hala daha abilerimizden mentor lük alıyoruz. Bazen danışmadan uzmanıyız dediğimiz halde çözemediğimiz işler oluyor.
    2-3 sene de CCIE olmakta ne bileyim 😃 mesela aşırı ironi geldi bana.
    Benim departmanımda yıllardır bu alanda hizmet veren, haberleşme mühendisi, canavar gibi ingilizcesi olan arkadaşlar var. Henüz alamadılar. 😃

    Milyonlarca kalifiye yazılımcı olan bir Dünya' da 0 dan, sektöre yapay zeka uzmanı olarak dalmak bana hayal gibi geliyor.

    Eminim yorum yapmasa bile bu söylediklerimden dolayı bana çok kızacaklar olacaktır ama aylarını yıllarını heba edip üzülmelerinden iyidir. Kızsınlar sorun yok 😃

  • ⭐⭐

    Bende dun itibariyle QA Automation Engineer olmak icin 6 aylik bootcamp'a yazildim. Hic alakamin olmadigi gercek ama bence calisilarak herseyi basarabilmek mumkun. Kursumun baslamasina 2 ay var. Ben simdiden ders calismaya basladim. Okumaktan baska caremin olmadigini goruyorum. Mavi yaka kalmak istemiyorum. Hepimizin yolu acik olsun.


  • @HockeyUmpire2 Simdiden kolay gelsin!


  • Ben burada yazanların genelinin aksine Türkiye'de IT sektöründeyim 🙂 Deneyimim var ama yazılım bilmiyorum. Daha çok proje yönetiminde rol aldım. Açıkçası buradaki deneyimim Amerika'da bana hangi kapıları açar çok emin değilim. Sonuçta dili çok iyi bilmeden yerleşeceğim. Dil çok iyi noktaya geldikten sonra belki kendi alanımda iş bulabilirim. QA Tester pozisyonlarına ben de bakıyorum bu arada.

    Amerika'ya yerleşmekte benim için heyecan verici etkenlerden biri kariyer değişikliği. Artık yaparken çok daha keyif alacağım işler yapmak istiyorum. Çok yüksek kazançlarda gözüm yok. Tek başıma geçinebileceğimden biraz daha fazlasını istiyorum sadece. Kenara biraz birikim yapabilmek istiyorum. Bunu yaparken de kendime zaman ayırabilmek, sevdiğim bir işi yapabilmek istiyorum. Umarım ben de bu yönde adımlar atabilirim. Özellikle spor alanına ne denli kayabilirim diye düşünüyorum ama hem çok alakasız, hem biraz hayal gibi geliyor bana. Türkiye'de biraz vücut yapan erkekler fitness antrenörü, kadınlar da yoga eğitmeni olabiliyorlar. Bu tarz sevebileceğim bir şeye geçebilir miyim diye gönlümden geçiyor sadece 🙂

    Hepinizin gönlünüze göre olmasını dilerim.


  • Merhaba,
    Yazilim sektoru herkesin sandigi kadar kolay ya da herkese gore degil. Analitik dusunme yetenegi, problem cozme becerileri, sorunlara farkli acilardan bakabilme, iyi matematik ve algoritma bilgisi, uzun saatler boyunca odaginizi kaybetmeme, iyi iletisim becerileri gibi bir cok yetenek gerektiriyor. Piyasa asiri rekabetci, Hintliler sektoru elinde tutuyor ve birbirlerine destek oluyorlar. Sektore girerseniz %50-60'inin hintli oldugunu goreceksiniz.

  • ⭐⭐

    @mara bu ozelliklerin hepsi bende oldugundan dolayi yapabilecegime inandim. 2 aydir yaklasik ders calisiyorum gayet iyi gidiyor.


  • @Ping-PONG ustad bizimkisi kestirmeden gidip sektore girmek 😃 bu persembe okulun son dersini yaz okulunda veriyorum...kac aydir android app, java,QA derken ML ye girdim bakalim. Aldigim egitim tamamen piyasaya yonelikti ve alt taban olarak data structure ve algoritma uzerine egitim verdiler. ABD icin 2 yillik bu tarz bolumler hem zaman hem maddi acidan cok avantajli. Acikcasi okula toplam 7k gibi bir ucret verdim 2 senede ve vergiden 5k gibi bir odeme aldim toplamda. biraz da bedavaya geldi diye bakiyorum. misal buradaki 4 yillik universiteye baslasaydim ders bsai 1k gibi bir ucret odeyecektim...engineering ve science kisminda biraz derslere bakarak hareket ettik acikcasi....


  • Herkese selamlar, bende turkiyede 6 senedir sistem tarafinda calisiyorum. Eger gidebilirsem, ayni iste devam edecegim yada azure tarafina gececegim. Artik teknoloji sanallastirma ve bulut uzerine yogunlasiyor. Tabi bunun disinda guvenlik olmazsa olmaz. Yeni baslayacaklar veya kariyer degistirmek isteyenler, meraklari varsa bu alanlara yonelebilirler.

  • ⭐⭐

    @Ercan-Tekoglan sizdemi QA bootcamp'a gdyrsunuz?


  • @HockeyUmpire2 ben college a gittim. bootcamp e de yazildim ama okul ile aralarinda ciddi derecede egitim farki var, o yuzden bootcamp i yarida birakmistim.


  • @Ercan-Tekoglan sizde hangisi daha iyi?collage mi yoksa bootcamp mi? bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyoruz.

  • Yasaklı

    @handuş, içinde söyledi: Kariyer degistirmek

    @Ercan-Tekoglan sizde hangisi daha iyi?collage mi yoksa bootcamp mi? bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyoruz.

    Okul ile bootcamp arasında ciddi fark olduğu için bootcamp ı bırakmış arkadaş 🙃
    Bootcamp ler genelde altyapısı alınmış konular üzerine saha eğitimi niteliğindedir. Üniversite öğrencileri için açılırdı eskiden. Şimdi olay tamamen money.
    Binary bilmeden network
    Türev-İntegral bilmeden haberleşme
    Logic bilmeden sistem
    Öğrenemezsiniz.

    Mesela örnek olması açısından söyleyeyim. Haberleşme derslerinde konuya college’ da fizik problemleri ile başlarsınız. (Türev-integral bilgisi var sayılır ancak o da matematik dersinde alınır) sonra uzmanlaşmaya doğru gidilir.

    Bootcamp te tüm altyapıya sahip olduğunuz varsayılarak direkt konuya girilir.


  • Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Kariyer degistirmek

    Bende dun itibariyle QA Automation Engineer olmak icin 6 aylik bootcamp'a yazildim. Hic alakamin olmadigi gercek ama bence calisilarak herseyi basarabilmek mumkun. Kursumun baslamasina 2 ay var. Ben simdiden ders calismaya basladim. Okumaktan baska caremin olmadigini goruyorum. Mavi yaka kalmak istemiyorum. Hepimizin yolu acik olsun.

    Paylaşımınızı görmemişim. Yazdıklarınıza göre kısa bir süredir bootcamp başlamış olmalı. İlk deneyimleriniz nedir. Bizimle paylaşmak ister misiniz.

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

    @Ercan-Tekoglan
    Sanırım özelden sormam daha uygun olurdu diye sildim. 🙃

  • ⭐⭐

    @Ping-PONG merhaba suan surecim devam ediyor. QA ile baslayacaktim ama fikrimi degistirdim. BI Developer lik alaninda egitim goruyorum. Asiri yogun gidiyor gunde en az ders harici ,8-10 saat ders calisiyorum. Simdi de homework arasindayim. Asiri yogun,yorucu ve konsantrasyon gerektiren bir is. Ama insani bir hedefe ve hayallere bagladigi icin paha bicilemez. Cok calisinca ve azimli olunca hersey mumkun.

  • Yasaklı

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Kariyer degistirmek

    @Ping-PONG merhaba suan surecim devam ediyor. QA ile baslayacaktim ama fikrimi degistirdim. BI Developer lik alaninda egitim goruyorum. Asiri yogun gidiyor gunde en az ders harici ,8-10 saat ders calisiyorum. Simdi de homework arasindayim. Asiri yogun,yorucu ve konsantrasyon gerektiren bir is. Ama insani bir hedefe ve hayallere bagladigi icin paha bicilemez. Cok calisinca ve azimli olunca hersey mumkun.

    Güzel sonuçlar getirmesini dilerim. Başarılı olucağınız aşikar. Yanlış anlaşılmasın söyleyeceğim. QA/BI bunlar daha az teknik işler IT sektöründe. Ben youmlamalarımı daha spesifik uzmanlıklar için yapmıştım. Teknik uzmanlıkları küçümseyerek herkesten olur diyip 0 dan insanları hayal kırıklıklarının içine itmek gibi bir hata yaptıkları için.

    Ama bu tarz alanlardan giriş yaparak ve sizi yazdıklarınızdan tanıdığımız kadarıyla ve azminizle ben olmama ihtimali olduğunu düşünmüyorum.

    Önümüzdeki yıl ilk iş paylaşımlarınızı görüceğimizden eminim. 🙃


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 42
  • 18
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum