Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @MySea Sağolun, Teşekkür ederim.

• Bundan 6 ay once Dealer plakali biri Baltimore da isiklarda beklerken aracin biri arkadan vurdu benim aracim pert oldu karsi tarafin sigortasindan ucretini aldim. Aracimda dashcam vardi polis raporunda hakli olmama ragmen karsi tarafin sigorta sirketi odemeyi kabul etmedi benim suclu oldugumu soyledi. Dashcam sayesinde kendimi kanitladim. Resmen polis raporunu bile tanimadilar. Bunun disinda kazadan yaklasik 10 gun sonra belimde agri basladi sigorta sirketim claim acti saglik masraflari icin yaklasik 1.5 ay fizuoterapite gidip geldim. Bu sirada calisamadim. Doktor mr istedi mr cektirdim. Suan 5. Ay bitmek uzere henuz bir haber cikmadi. Karsi tarafin sigortasi Dealer sigortasiymis. Policesi yuksek meblagli. Sizce muhtemelen bu kazadan ne kadar tazminat alirim. Daha once kazadan saglik ve is gucu kaybi ile ilgili tazminat alan varmi?

• @iamtarcanal Gecmis olsun. Kazalar uzerine uzmanlasmis bir avukat ile ilerlemeniz, daha dogru olur bence.

• ⭐⭐

@iamtarcanal Kesinlikle boyle durumlarda bir avukat ile ilerlemeniz faydaniza olacaktir. Bazi Avukatlar dosyanizi almadan once konuyu incelerken ucretsiz destek dermekte. Gecmis olsun.

• 3 gun once ufak bir kazaya karisarak abd’de ilk kaza deneyemimi yasadim ve ufak bir sorum var sigorta ile ilgili

Hatali tamamen karsi taraf. Bana vuran bey t-kavsakta stop sign’da duruyordu. Ben de ana yoldan gelerek t-kavsakta sola donmeye basladim. Tam donerlen stop sign’da duran bey hareket etmeye basladi (beni gormemis) ve donus sirasinda benim sol arka kapiya hafif-orta siddette vurdu.

Benim sol arka kapi biraz disari dogru bukuldu. (Foto eklemeye calisacagim). alt metni
    alt metni

Neyse beyefendi makul biriydi, park yerine parkettik. Beyefendi hatali oldugunu kabul etti, kibar bir sekilde devam ettik. Ben polisi aradim, polis geldi; napmak istiyonuz dedi. Ben de adama sordum, sen karar ver hatali benim dedi. Ben de rapor tutalim sigorta helletsin dedim tamam dedi.

Polis raporunu tuttu. Biz sigorta belgelerini falan paylastik fotograflari cektik.

Sonra ben kendi sigortami aradim (progressive) kadin bana; istersen progressive uzerinden gideriz $500 deductible’in var onu karsi taraftan alabilir miyiz allah bilir falan dedi. Sen istersen karsi tarafin sigortasini ara (geico) claim olustur o daha iyi senin icin dedi.

Ben de adamin sigortasini aradim elimdeki bilgilerle. Onlara yeminli bir sekilde kazayi anlattim (resmi bir sekilde kaydini aliyorlar). Butun bilgileri, polis raporunun numarasini falan verdim. Tamam biz arastircaz dedi; ertesi gun memorial day oldugu icin bir kac gun alir dedi.

Bu arada bana hic bir numara, referance no falan vermedi.

Dun haber almadim, bugun de bir gelisme yok. Sanirim arayip sormam gerekecek.

Bu durumda sonraki surec nedir? Hatali tamamen karsi taraf. Benim arabada hasar var.

Sigorta bana suraya git baktir mi diyecek? Bana para mi gonderecek kendim yaptirmam icin?

Araba 2015 subaru forester.

Daha once hic kazaya bulasmadim (bir kere Dubai’de sirket aracini carpmistim ama kiralik arac oldugundan sirket herseyi ile ilgilenmisti, bu kaza-sigorta konularinda hic ama hic deneyimim yok)

Cok tesekkurler okuyup yanit verdiginiz icin

• @eire Geico evinize yakin, anlasmali olduklari 2-3 yer soyleyecek muhtemelen, siz birini secip, gidip yaptiracaksiniz. Ikame arac veriyorlarmi? Ya da arac kiralarsaniz karsiliyorlarmi diye sorun. 3-4 gune yaparlar diye dusunuyorum.

• İyi akşamlar, bugün çok küçük bir kaza yaşadım ne yapacağımı bilmiyorum. Fikir verebilirseniz çok sevinirim. Kırmızıda durmuştuk, düz yolda, ışık yeşile dönünce ilerleyecekken öndeki aracın sol arkasında hafifçe sürttüm, arada mesafe neredeyse yokmuş farkedemedim. Foto ekleyebilirsem ekleyeceğim arka sol lambanın altındaki parça hafif çıkmış yerinden. Karşı taraf polis çağırmadı evraklarımızın fotoğraflarını birbirimize verdik ve numaralarımızı. İkimizin sigortasıda aynı firma. Karşı tarafın aracı lease miş. Burası da Türkiye gibi mi servise götürdüğünde sigorta yapacağı için çok şişirirler mi çünkü çok basit duruyordu çökük vs olmadı. Benim sigortam artacak mı? Kadına sigortasız halletmek için teklif yapsam ikna edebilir miyim onun açısından bir avantaj olur mu?

![alt metni](![görsel url]([görsel url](IMG_7456.jpeg IMG_7458.jpeg link url)))

• @muse öncelikle geçmiş olsun. İşin içine polis raporu girmediği için şanslı sayılırsınız çünkü sağlık durumundan sigortadan para alabilmesi için polis raporu gerekli.
    Sigortanız sadece karşının hasarını öder siz (full coverage) kendi aracınızı sigortadan yaptırmazsanız sadece fatura kadar şişer ama o da 2 yıla normale dönmeye başlar. Poliçenize yansıması 7-9 ayı bulabilir, hemen yansımaz yani.
    Cepten para verip sigortayı kullanmamayı seçerseniz noter onaylı anlaşma yapıp işinize sağlama almaya çalışmalısınız. Çünkü ya sizden parayı alıp üstüne bir de claim açarsa? Parayı alıp yaptırdıktan aylar sonra kazaya bağlı arabada mekanik/elektrik arıza oluştu diyip tekrar para isterse?
    Özetle bırakın açsın claimini, siz de kendi sigortanıza belge/bilgi verirsiniz. Olayı anlatın bırakın sigorta karar versin kim ne kadar suçlu.
    Tekrar geçmiş olsun.

• Merhaba,
    Amerikaya öğrenci olarak geldim şuan delaware üniversitesinde öğrenciyim. Buraya gelirken 2 günlük araba kiralamıştım. Arabay teslim etmeden önce kırmızı ışıkta beklerken bir ford kamyon (şirket arabası) bana arkadan çarptı. Işık tam yeşile dönmüştü ve kalkacağım sırada çarptı. Kaza sonrası hemen video, ehliyet ve sigorta bilgilerinin fotoğrafını çektim. Sonrasında polis çağırdık ve tutanak tutuldu. Sonrasında polis bana ehliyetim ile ilgili bir mahkeme kağıdı verdi türk ehliyetinin geçerli olmadığına dair. Mahkemeye gittim ve mahkeme düştü ehliyetimi 2 ay kullanabileceğim söylendi.
    Araba kiralama sözleşmemde ldw ve 3rdParty Liability eklenmiş. Acaba benden bir ödeme talep edilir mi?

• Merhaba arkadaslar, gecen ay bir kaza yaptik. Sigortamiz full coverage degildi ve sigortanin karsi tarafa property’e odeme yapmasini bekliyoruz. Bizim aracimiz su an kullanilamaz durumda. Registration’u iptal edip sigortayi da iptal etsek uygun olur mu ? Sigorta bunu sorun yapar mi ödeme aşamasında ?

• @efemu35 Gecmis olsun. Kaza anindaki sigorta ve teminatlari gecerlidir. Kaza sonrasi yapilan degisiklikler kaza anindaki kapsami degistirmez.

Edit: degistirmek -> degistirmez

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@efemu35 sigorta mantığı dünya da her yerde aynıdır. Türkiye de 15 yıldır sigortacıyım. Türk ağzı ile konuşayım sizde kasko yok. Ondan dolayı sadece trafik poliçesi var. Trafik poliçesi karşıya verdiği zararı karşılar. Yani bu kaza da sizin taraf mağdur mu yoksa suçlu mu eğer mağdur iseniz zaten siz karşı aracın trafik poliçesinden liability üzerinden dosya açtırmanız gerekiyordu. Ancak siz suçlu iseniz kendi aracınızın hasarını liability de ek primle teminat almadıysanız zaten cebinizden ödeyeceksiniz. İptal kısma gelirsek bir poliçeden hasar dosyası açıldığı zaman dosya olumlu yada olumsuz kapanmadan hiçbir şekilde iptal olmaz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |