3 gun once ufak bir kazaya karisarak abd’de ilk kaza deneyemimi yasadim ve ufak bir sorum var sigorta ile ilgili
Hatali tamamen karsi taraf. Bana vuran bey t-kavsakta stop sign’da duruyordu. Ben de ana yoldan gelerek t-kavsakta sola donmeye basladim. Tam donerlen stop sign’da duran bey hareket etmeye basladi (beni gormemis) ve donus sirasinda benim sol arka kapiya hafif-orta siddette vurdu.
Benim sol arka kapi biraz disari dogru bukuldu. (Foto eklemeye calisacagim). 

Neyse beyefendi makul biriydi, park yerine parkettik. Beyefendi hatali oldugunu kabul etti, kibar bir sekilde devam ettik. Ben polisi aradim, polis geldi; napmak istiyonuz dedi. Ben de adama sordum, sen karar ver hatali benim dedi. Ben de rapor tutalim sigorta helletsin dedim tamam dedi.
Polis raporunu tuttu. Biz sigorta belgelerini falan paylastik fotograflari cektik.
Sonra ben kendi sigortami aradim (progressive) kadin bana; istersen progressive uzerinden gideriz $500 deductible’in var onu karsi taraftan alabilir miyiz allah bilir falan dedi. Sen istersen karsi tarafin sigortasini ara (geico) claim olustur o daha iyi senin icin dedi.
Ben de adamin sigortasini aradim elimdeki bilgilerle. Onlara yeminli bir sekilde kazayi anlattim (resmi bir sekilde kaydini aliyorlar). Butun bilgileri, polis raporunun numarasini falan verdim. Tamam biz arastircaz dedi; ertesi gun memorial day oldugu icin bir kac gun alir dedi.
Bu arada bana hic bir numara, referance no falan vermedi.
Dun haber almadim, bugun de bir gelisme yok. Sanirim arayip sormam gerekecek.
Bu durumda sonraki surec nedir? Hatali tamamen karsi taraf. Benim arabada hasar var.
Sigorta bana suraya git baktir mi diyecek? Bana para mi gonderecek kendim yaptirmam icin?
Araba 2015 subaru forester.
Daha once hic kazaya bulasmadim (bir kere Dubai’de sirket aracini carpmistim ama kiralik arac oldugundan sirket herseyi ile ilgilenmisti, bu kaza-sigorta konularinda hic ama hic deneyimim yok)
Cok tesekkurler okuyup yanit verdiginiz icin