@hadi Zorunlu Beyanat içinde söyledi:
Internet'in yayginlamaya basladigi 1995/96 yillarinda tartisma sayfalari henuz ortada yokken Social Cultural Turkish, Kurdish, Greek, Armenian gibi usergroup'lari vardi. Tartismalar bu grouplarda emailler ile olurdu. Gonderilen bir mesaj o grup uyelerine email ile yonlendirilirdi. Daha sonra duvar gazetesi biciminde bugun kullandiginiz tartisma forumlari ortaya cikti. Biz Turklerin bildigim ilk tartisma forumu 1996 yilinda ABD'de ki ITU Mezunlari Derneginin actigi Turkish Forum oldu. Modetorlugunu Neriman Yuce'nin yaptigi bu forum Kemalist oldugu iddiasindaydi ama kimseyi begenmeyen, kati, herkese yukardan bakan bir kemalist gorustu bu. Pek cok Ataturkcunun bile illallah dedigi bu grup, forum yonetiminin fikrini begenmedigi kisileri yasaklamasi sonucu cok kan kaybetti. Bu forumdan memnuniyetsizlik sonucu simdilerde hala web sitesi olarak yayin hayatina devam eden Ataturkcu ama ayni zamanda liberal -Kaliforniya'da yasayan Omer Komili'nin sahibi oldugu- Turkiye.Net tartisma forumu sitesi acildi. Benim gibi ITU Mezunlari forumunda yazanlarin cogu Turkiye.Net'e gecti. Bu forum cok basariliydi. Forum Editorleri cok profesyonel davraniyorlardi. Forum kurallarini ihlal edenleri direk yasaklamak ve onlari tamamen kaybetmek yerine 1 veya 2 haftalik sifre iptali yoluna gidiyorlardi. Cok kaliteli tartismalar oluyordu. Daha sonra 1998 yilinda acilan Kanada'da yasayan Oktay Ozturk'un Demokrasi.Net forumu ve Almanya'dan Ozcan Soysal'in "Tarih ve Demokrasi forumu" tamamen kisiyi ozgur birakan hicbir sekilde yasaklama yoluna gitmeyen forum yonetimi bicimindeydi. Bu forumlara katilim inanilmaz seviyelere ulasti. Ozellikle Oktay'in forumu cok basariliydi. Bunlar ilk ve en buyuklerdi. Daha inter-turk gibi pek cok tartisma forumlari acildi ve kapandi. Bu tur tartisma forumlari hicbir zaman sonsuza dek yasamiyor. Uzun soluklu olup olmamasi onemli olcude forum yonetiminin isleyisine bagli.
Simdi yukarida ki yazilanlara bakinca anlasiliyor ki forum yoneticisi crazycells'e epey bir baski yapilmakta bazi kisilerin foruma girisinin engellenmesi icin. Crazycells'te daha once 4-5 kez yaptigi gibi yine bu "ayni" kisilerin baskilarina boyun egip bu sefer sn Newman'i yasaklamis. Bana sorarsaniz sn Newman nefret ssoylemini cikaranlara tepki gostermekte son derece hakli, digerleri haksiz. Buradan hareketle, sn Newman'in tepki gosterdigi kisilerin baskisina boyun egerek onu yasaklamak Anadolu'da ki halk deyisiyle "taşlari baglayip, itleri salmak" oluyor. sn @crazycells hata yapiyorsunuz!
sayin @hadi , sayin @newman provokatif yazi yazmaktan cekinmeyen bir uyemiz maalesef, daha once de tamamen baska arkadaslarla tartismalar yasamisti ve oradaki tepkilerime (ozel mesaj ile gonderdigim) once alay edici cevaplar verip sonra da cevap vermeyi kesmisti. Benim kendisiyle bir alip veremedigim yok, kendisinin forumda yazmasini isterim; ama baska arkadaslara fikirlerini belirttigi icin baski yapmadigi veya kendilerini rahatsiz etmedigi surece.
Simdi bu konudaki mesajlari da okudum, benzer seyler yazilmis, ben de su konuya aciklama yazdim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/336/bir-köşe-yazısı-yeni-yıla-beyin-göçüyle-girmek/34
Bu metaforu daha once de foruma aktarmistim, eger yesil elma sevenler bir baslik altinda yaziyorlarsa, kirmizi elmayi sevenler gidip kendi basliklari olusturmak zorunda... kirmizi elma seven biri gelip yesil elma basligi altinda "yesil elma da sevilir mi?", "yesil elma sevmek aptalliktir" vs. deyip ya da kirmizi elmanin neden sevilmesi gerektigini ve yesil elmanin sevilmemesi gerektigini anlatmamali... Bu sekilde yazinca ortami kiskirtmis oluyor. Eger bunu yapmak istiyorsa farkli bir baslik acmali. Ben insanlarin yesil veya kirmizi elma sevme haklarinin kendilerine bagli oldugunu dusunuyorum. Sayin @newman , kendi fikirlerini ayri bir baslik altinda belirtebilir.