Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Öğrenmek istediğim çekiliş sonucu mayıs ayında açıklanıyor en erken olarak mülakatlar ne zaman başlıyor ? Bu mülakat sıra numaraları neye göre belirleniyor? yani mayıs ayında çekilişi kazandığını öğrenen birisi en erken Amerika'ya ne zaman giriş yapabilir ? Teşekkürler


  • İlgili başlıkta bu süreçlerle ilgili bütün detayları güncel deneyimlerle birlikte bulabilirsiniz, konuları özellikle ilk mesajları okumanızı tavsiye ederim.
    Mesela, https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari/4?page=1
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri/484

    Ama kısaca şöyle;

    Mayıs 2019 da çekiliş sonucu açıklandığında eğer talihli iseniz sıra numaranız veriliyor. Bu sıra numarası kabaca çekilişten çıkma sıranız gibi düşünebilirsiniz. Mülakatlar Ekim 2019 da başlıyor. Müthiş şanslıysanız ve sıra numaranız atıyorum ilk bin-ikibin gibiyse ilk mülakat ayı olan ekimde mülakata çağırılırsınız. Herşey olumlu gider, bütün şartları sağlar ve idari sürece kalmadan vizeniz onaylanırsa birkaç güne de pasaportunuz gelir. Sonuç olarak isterseniz hemen yani ekim ayında gidebilirsiniz. Yani bunun için dünyanın sayılı şanslı insanlarından biri olmanız gerek.


  • Bu saydıklarım en iyi ihtimaller, sıra numaranıza göre en erken 1-1,5 sene sonra da gitme şansı yakalayabilirsiniz. Veya çekilişi kazanıp sıra numarası alsanız bile sıra size gelmeyebilir ve mülakata bile gidemeyebilirsiniz. Oldukça bol ihtimalli bir süreç yani..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @aysegul 'ün tam bahsettiği gibi numara ben de mevcut olmasına ve kazanmamıza rağmen hemen ne yazık ki gidemiyorsun. İşler ve hazırlıklar nedeniyle ocak ayını buluyor gitmeniz.


  • cevaplar için çok teşekkürler... yani çekiliş 2019 değilde 2020 çekilişi olarak yazması sanırım gidiş zamanıyla bağlantılı... yani 2019 da çekiliş yapılıyor fakat çekiliş adı 2020... bu sene ne kadar başvuru olur tahmini ? örneğin 200 bin kişi başvurmasıyla 400 bin kişi başvurması farklı durumlar... kişi sayısına göre talihli yüzdesi de artıyor doğru mudur ? 200 bin kişide 2000 kişiye çıkıyorsa 400 binde 4000 kişi olarak düşünebilir miyiz ?


  • o artık kişinin tr deki işlerine bağlı . vizeyi aldığı haftasını gidende çok var sonradan gidende o yüzden gitmen uzuyor demek tam doğru değil kişiye göre değişir


  • @brucewayne evet mülakatlar ekim 2019da başlasa da (amerikada mali yıl ekimde başlıyormuş sanırım o yüzden yeni dönem süreçleri ekim 1 de başlatılıyor) isimlendirme dv2020 şeklinde; ki zaten sürecin 3 aylık kısmı 2019da, 9 aylık büyük kısmı da 2020de işliyor ve gidişlerin de çoğu 2020 ye sarkıyor, sonlara kalanlar 2021 de bile gidebilir zaten. Velhasıl uzun ve sabır gerektiren bir süreç..

    Kuradan çıkan kişi sayısını nasıl belirliyorlar kısmıyla ilgili net bir bilgim olmamakla birlikte, son yılların verileri var elde. Mesela yaklaşık 50bin green card için(ki dv2018 de 48-49bin aralığında kaldı galiba bu rakam) dv2019da yanılmıyorsam 80-90bin civarı talihli seçilmişti. Halbuki dv2018 içinse net rakamı hatırlamamakla birlikte 100binin üzerindeydi..
    Zaten biraz bu sebepten de(yani fazla talihli sayısından) sanırım case numberlar 40binlere varmıştı ve mülakata giremeyen de çok kişi oldu haliyle. Yani talihli sayısının net bir formülü yok herhalde. Sadece şunu tahmin edebiliyorum başvuran kişi sayısıyla ilgisi yoktur. Çünkü dağıtılacak card sayısı belli. Bu tahminimde yanılıyorsam arkadaşlar düzeltir zaten.


  • @aysegul çok güzel anlattınız teşekkürler ... genelde mayısta sonuçlar açıklanınca insanlarda hemen çantayı alıp gitme algısı var... tabi ki buna göre işlerinden ayrılma vs. gibi planlar yapıp rahatlık duygusu oluşuyor sanırım... uzun bir sürede çalışmadan bu sefer mülakat aşaması bekleniyor... sürecin tam olarak bilinmediğini düşünüyorum başvuru yapanların çok büyük kısmı için... sanıyorum ki dünya toplamı 50 bin kart verilecekse 50 bin + 1 kart vermiyorlardır fakat ülkelerden başvurulan yoğunluk yüzdesine göre o ülkeye ayrılan kotada esnemeler yapıldığını sadece tahmin ediyorum... çünkü Türkiyede ki kazanan sayılarına bakın geçmiş yıllardaki 2017 yılında 2186 kişi kazanmış 2018 yılında 4390 kişi kazanmış... ( 2 katı fark var )

  • ⭐⭐⭐⭐

    @brucewayne seçilme sayısı çoğunlukla ülke seçim filtreleme durumuna göre değişiyor. Yasaklı ülke sayısındaki politikalar ,göçmenlik stratejileri bu konuda etkili. Örneğin Afrika kökenli insanlardaki artış nedeniyle bazen bizim iki bin civarında geziyor. Yada avrupa da lottery katılan istekli gidecek insan sayısı az olduğunda bizim şansımız artabiliyor. Ancak alınacak insan sayısı 50000 civarında fiks bir sayı.


  • kıtalara göre verildiği için kıta içindeki diğer ülkelerde başvuru sayısı az iseçok başvuru olan ülkelerin şansı artıyor.yanlış hatırlamıyorsa bu sayı o kıta için bir ülke için yüzde 7 gecemiyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum