Teşekkürler
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
Green Kart Çekiliş Sonucu
-
Öğrenmek istediğim çekiliş sonucu mayıs ayında açıklanıyor en erken olarak mülakatlar ne zaman başlıyor ? Bu mülakat sıra numaraları neye göre belirleniyor? yani mayıs ayında çekilişi kazandığını öğrenen birisi en erken Amerika'ya ne zaman giriş yapabilir ? Teşekkürler
-
İlgili başlıkta bu süreçlerle ilgili bütün detayları güncel deneyimlerle birlikte bulabilirsiniz, konuları özellikle ilk mesajları okumanızı tavsiye ederim.
Mesela, https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari/4?page=1
https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri/484Ama kısaca şöyle;
Mayıs 2019 da çekiliş sonucu açıklandığında eğer talihli iseniz sıra numaranız veriliyor. Bu sıra numarası kabaca çekilişten çıkma sıranız gibi düşünebilirsiniz. Mülakatlar Ekim 2019 da başlıyor. Müthiş şanslıysanız ve sıra numaranız atıyorum ilk bin-ikibin gibiyse ilk mülakat ayı olan ekimde mülakata çağırılırsınız. Herşey olumlu gider, bütün şartları sağlar ve idari sürece kalmadan vizeniz onaylanırsa birkaç güne de pasaportunuz gelir. Sonuç olarak isterseniz hemen yani ekim ayında gidebilirsiniz. Yani bunun için dünyanın sayılı şanslı insanlarından biri olmanız gerek.
-
Bu saydıklarım en iyi ihtimaller, sıra numaranıza göre en erken 1-1,5 sene sonra da gitme şansı yakalayabilirsiniz. Veya çekilişi kazanıp sıra numarası alsanız bile sıra size gelmeyebilir ve mülakata bile gidemeyebilirsiniz. Oldukça bol ihtimalli bir süreç yani..
-
@aysegul 'ün tam bahsettiği gibi numara ben de mevcut olmasına ve kazanmamıza rağmen hemen ne yazık ki gidemiyorsun. İşler ve hazırlıklar nedeniyle ocak ayını buluyor gitmeniz.
-
cevaplar için çok teşekkürler... yani çekiliş 2019 değilde 2020 çekilişi olarak yazması sanırım gidiş zamanıyla bağlantılı... yani 2019 da çekiliş yapılıyor fakat çekiliş adı 2020... bu sene ne kadar başvuru olur tahmini ? örneğin 200 bin kişi başvurmasıyla 400 bin kişi başvurması farklı durumlar... kişi sayısına göre talihli yüzdesi de artıyor doğru mudur ? 200 bin kişide 2000 kişiye çıkıyorsa 400 binde 4000 kişi olarak düşünebilir miyiz ?
-
o artık kişinin tr deki işlerine bağlı . vizeyi aldığı haftasını gidende çok var sonradan gidende o yüzden gitmen uzuyor demek tam doğru değil kişiye göre değişir
-
@brucewayne evet mülakatlar ekim 2019da başlasa da (amerikada mali yıl ekimde başlıyormuş sanırım o yüzden yeni dönem süreçleri ekim 1 de başlatılıyor) isimlendirme dv2020 şeklinde; ki zaten sürecin 3 aylık kısmı 2019da, 9 aylık büyük kısmı da 2020de işliyor ve gidişlerin de çoğu 2020 ye sarkıyor, sonlara kalanlar 2021 de bile gidebilir zaten. Velhasıl uzun ve sabır gerektiren bir süreç..
Kuradan çıkan kişi sayısını nasıl belirliyorlar kısmıyla ilgili net bir bilgim olmamakla birlikte, son yılların verileri var elde. Mesela yaklaşık 50bin green card için(ki dv2018 de 48-49bin aralığında kaldı galiba bu rakam) dv2019da yanılmıyorsam 80-90bin civarı talihli seçilmişti. Halbuki dv2018 içinse net rakamı hatırlamamakla birlikte 100binin üzerindeydi..
Zaten biraz bu sebepten de(yani fazla talihli sayısından) sanırım case numberlar 40binlere varmıştı ve mülakata giremeyen de çok kişi oldu haliyle. Yani talihli sayısının net bir formülü yok herhalde. Sadece şunu tahmin edebiliyorum başvuran kişi sayısıyla ilgisi yoktur. Çünkü dağıtılacak card sayısı belli. Bu tahminimde yanılıyorsam arkadaşlar düzeltir zaten. -
@aysegul çok güzel anlattınız teşekkürler ... genelde mayısta sonuçlar açıklanınca insanlarda hemen çantayı alıp gitme algısı var... tabi ki buna göre işlerinden ayrılma vs. gibi planlar yapıp rahatlık duygusu oluşuyor sanırım... uzun bir sürede çalışmadan bu sefer mülakat aşaması bekleniyor... sürecin tam olarak bilinmediğini düşünüyorum başvuru yapanların çok büyük kısmı için... sanıyorum ki dünya toplamı 50 bin kart verilecekse 50 bin + 1 kart vermiyorlardır fakat ülkelerden başvurulan yoğunluk yüzdesine göre o ülkeye ayrılan kotada esnemeler yapıldığını sadece tahmin ediyorum... çünkü Türkiyede ki kazanan sayılarına bakın geçmiş yıllardaki 2017 yılında 2186 kişi kazanmış 2018 yılında 4390 kişi kazanmış... ( 2 katı fark var )
-
@brucewayne seçilme sayısı çoğunlukla ülke seçim filtreleme durumuna göre değişiyor. Yasaklı ülke sayısındaki politikalar ,göçmenlik stratejileri bu konuda etkili. Örneğin Afrika kökenli insanlardaki artış nedeniyle bazen bizim iki bin civarında geziyor. Yada avrupa da lottery katılan istekli gidecek insan sayısı az olduğunda bizim şansımız artabiliyor. Ancak alınacak insan sayısı 50000 civarında fiks bir sayı.
-
kıtalara göre verildiği için kıta içindeki diğer ülkelerde başvuru sayısı az iseçok başvuru olan ülkelerin şansı artıyor.yanlış hatırlamıyorsa bu sayı o kıta için bir ülke için yüzde 7 gecemiyor
Benzer Başlıklar
130
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k