Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Nasıl bir yol izlenmeli? Hangi eyaletlerde kaç yıl ve ücretleri? Daha kolay kabul eden eyaletler? Yaşam ve standartlar? Fikri olan ve denklik alan var mı acaba?
    Şimdiden cok teşekkür ederim:)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    daha once sayin f@ceoff'un forum icin derledigi bilgilerden kopyaliyorum:

    Türkiye'den mezun olmuş bir diş hekiminin Amerika'da muayenehane açıp akredite olarak çalışabilmesi için üç yol var. Bu üç yolun tamamında öncelikle NBDE Part 1, Part 2 ve TOEFL skoru gerekli olacak.

    1. AEGD/GPR eğitimi almak. Bu surec eyaletten eyalete degisebilir. Florida (2 yıl), Wisconsin(1 yıl) ve Virginia’da (1 yıl) eğitim aldıktan sonra bu eyaletlerde bir diş hekimi olarak çalışılabiliyor.

    2. Special Residency (Protez, Endo vs) eğitimi almak. Bu eğitim 2 yıldan başlar 4 ya da 5 yılı bulabilir. Bu eğitimi aldıktan sonra her yerde çalışamazsınız. Belli eyaletlerde çalışabilirsiniz. Bu eyaletler şunlar; Texas, Ohio, Washington, Wisconsin, Virginia, Chicago, Michigan, NYC, Massachusetts, Maryland.

    3. DMD / DDS degree almak. Bu eğitimi aldığınızda tüm eyaletlerde çalışabilirsiniz.

    Bu eğitimlerinin tamamını CODA akredite bir programdan tamamlanması gerekiyor. Bu programlar da ADA resmi sitesinde mevcut. Her üniversite bu eğitimi veriyor olabilir, ama CODA akredite olmayabilir. Buna dikkat etmek gerekiyor.
    Bu üç eğitim tiplerinin tamamı paralı, 1 yıllık ücret 40 bin ile 70 bin dolar arasında değişiyor. Çok nadiren student stipend veren yerler oluyormuş. Ama efsane gibi bir şey. Ama hemen hemen her yerde bu eğitim için kredi almak mümkün. Önemli olan üniversitelerdeki kontenjanlar ve bu kontenjanlara girebilmek. NBDE sınavlarını başarı ile geçmek, iyi bir İngilizce sahibi olmak yeterli olmayacaktır. Ekstra sertifikalar ve güzel bir özgeçmiş ile ancak üniversitelere kabul alınabiliyor. Yani uğraşmak gerekiyor. Kontenjanlar az ama yabancı diş hekimi başvuruları fazla. Hindistan ve uzak doğudan gelenlerin arasından sıyrılıp girmek gerekiyor.

    Uzmanlık meselesi ise biraz muallakta olmakla beraber bildiğim şey şu ki, ABD’den akredite olmadan uzmanlığa başlamak çok zor bir şey. Hatta olamayacak bir şey. Ancak bir üniversitede researcher olarak PHD yapılabilir. Ama bu akademik bir yol olarak kalır, lisanslı bir diş hekimi olmak için yine akredite olmak gerekecek.
    Zaten ABD’de akredite diş hekimi olduktan sonra uzman olmanın çok da bir önemi yok. Çünkü yapabildiğin her şeyi zaten yapma hakkın var, Türkiye’deki gibi illa bir alanda uzman olma gerekliliği yok. İmplantı sadece cerrah yapar diye bir şey yok. Tüm akredite hekimler yetenekleri ölçüsünde işlerini yapabiliyorlar.
    Akredite olan birisi uzmanlık yapar mı, hiç sanmam.


  • @denteex Amerika'da diş hekimliği içinde söyledi:

    Nasıl bir yol izlenmeli? Hangi eyaletlerde kaç yıl ve ücretleri? Daha kolay kabul eden eyaletler? Yaşam ve standartlar? Fikri olan ve denklik alan var mı acaba?
    Şimdiden cok teşekkür ederim:)

    Merhaba,

    Benim eşim de diş hekimi yaklaşık mayıstan beri araştırma yapıyorum. Bilgi alışverişinde bulunabiliriz.

    Şuan bana diş hekimliği açısından en mantıklı gelen eyalet texas, en yaşancak şehir austin görünüyor.

    Bugün washingtonu araştırıyorum. Orada avantaj daha çok gibi ama şehirleri çok pahalı yaşam ilk giden için zor görünüyor.

    Washington'da teksas gibi 2-3 yıl uzmanlığa lisans veriyor ve artı gördüğüm eğer yanlış okumadıysam limited dentist oluyorsunuz yani okurken limited dentist olarak haftada 1-2 gün çalışabilirsiniz okuldan kalan zamanda isterseniz.

    0_1503486226890_eyalet diş okulu bilgisi.png


  • Peki bu üniversitelerin kontenjanları nasıl oluyor?
    NBDE1-2 için kaplan international kursları varmış 800-900 dolar ücreti varmış
    Bu sınavlar için 75 baraj diye biliyorum.Geçti Kaldı şeklinde diye duymuştum ama emin değilim. Gecemediğin branş için tekrar giriyormussun sadece. Bunları ögrendim.
    Bir de toefl için belirli bir sınır var mı?10 yıllık turist vizesiyle bunları yapmamız mümkün olur mu?


  • Dental hijyenist olarak çalışmak ne gibi şartlar gerektiriyor? Denk sayılıyor mu diplomamız?


  • @denteex turist vizesiyle gidip, okula kabul alınca öğrenci vizesine çevirebilirsiniz ama biz greencard ile gideceğimiz halde okul ücretlerinden çekiniyoruz. (green card'lılara daha uygun ücretler)

    Kaplanın nbde part 1 ve 2 için 3 veya 6 aylık eğitimleri var. 600 $ dan başlıyor. Eşim nbde part 1 e burada hazırlanıp part 2 ye kaplanın 3 aylık eğitimine gitmeyi planlıyor.

    Her sınavın her dersinin geçme notu 75 ama toplamda ortalama 75 olmazsa tüm dersler için yeniden sınava giriyorsunuz

    Diyelim nbde part 1 ve part 2 için ortalamanız 75. Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla hintler ve çinliler sınava hazırlandığından ortalama mezunlarda yükselmiş yani 80 diyorlar forumlarda okula kabul edilmek için.

    Toefl için her okulun ayrı bir kabul puanı var, kimisi 100 ile alıyor kimi 90 kimi 110.

    Hijyenist olayına gelince, sadece florida'da bir sınavla gerekli evrakları verip hijyenist lisansı alabiliyorsunuz. yıllık 50-60 bin dolar kazancı var vergi hariç

    Eğer maddi durumun yıllık en az 50-60 bin dolar okul ücreti vermeye yetecekse buna kalkışmanı tavsiye ederim. Değilse hiç bulaşma


  • Peki okul ücretlerini bankadan kredi çekerek ödeme imkanımız oluyor mu?
    Size greencard çekilişten mi cıktı?
    Nbde sınav sonucunda puan şeklinde gözükmüyor diye biliyorum bu doğru mu?


  • @denteex Öğrenci vizesine kredi veren kurumlar olabilir tam detayını bilmiyorum araştırmanız gerekiyor.
    Bize 2018 çekilişinden çıktı.
    Tüm okuduğum forumlarda puan şeklinde yazıyor herkes.


  • @sChAdOw Ben bi kaç Nbde geçmiş kişiyle konusmustum sadece ''pass'' yazıyor puan artık kalktı demiştilerdi .Hatta sonuc belgelerini göstermişlerdi. Değişmiş olabilir tabi Abd de her an her şey değişebiliyor.


  • merhaba dis hekimligi mezunlari , Amerikada dental hijjenistlik alaninda calisma hakkinda bilgi sahibi olan arkadaslar var mi ? nasil calisabiliyoruz sertifika mi gerekli , maas durumu ve is bulunabilirligi acisindan ? tesekkurler


  • Iki bucuk sene calisip 150 bin dolar biriktirip ardindan ddm egitimini odeyebilirsin yanlismiyim


  • Hygenist olup basta yada teknisyenlik yapip ekstra is bulup para biriktirebiliriz


  • @schadow Amerika'da diş hekimliği içinde söyledi:

    @denteex turist vizesiyle gidip, okula kabul alınca öğrenci vizesine çevirebilirsiniz ama biz greencard ile gideceğimiz halde okul ücretlerinden çekiniyoruz. (green card'lılara daha uygun ücretler)

    Kaplanın nbde part 1 ve 2 için 3 veya 6 aylık eğitimleri var. 600 $ dan başlıyor. Eşim nbde part 1 e burada hazırlanıp part 2 ye kaplanın 3 aylık eğitimine gitmeyi planlıyor.

    Her sınavın her dersinin geçme notu 75 ama toplamda ortalama 75 olmazsa tüm dersler için yeniden sınava giriyorsunuz

    Diyelim nbde part 1 ve part 2 için ortalamanız 75. Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla hintler ve çinliler sınava hazırlandığından ortalama mezunlarda yükselmiş yani 80 diyorlar forumlarda okula kabul edilmek için.

    Toefl için her okulun ayrı bir kabul puanı var, kimisi 100 ile alıyor kimi 90 kimi 110.

    Hijyenist olayına gelince, sadece florida'da bir sınavla gerekli evrakları verip hijyenist lisansı alabiliyorsunuz. yıllık 50-60 bin dolar kazancı var vergi hariç

    Eğer maddi durumun yıllık en az 50-60 bin dolar okul ücreti vermeye yetecekse buna kalkışmanı tavsiye ederim. Değilse hiç bulaşma

    Hijyenist olmak icin hangi sinava girmem gerekiyor. Ciddi sekilde hijyenistligi dusunuyorum. Bu yolda bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi


  • @berkay-yağız-yıldırım hijyenistlik türkiyedeki diş hekimleri için her eyalette geçerli olan bir uygulama değil. Florida için linkte gerekli bilgiler var.
    http://www.floridasdentistry.gov/licensing/dental-hygienist/

    Biz şuan houstonda yaşıyoruz. Eşim diş hekimliği board sınavı için ders çalışıyor. O konuda daha çok bilgi sahibiyim.


  • @schadow hocam merhabalar tekrardan. Yaklasik bi aylik arastirmalarim ve amerikadaki dis hekimleriyle konusmalarim sonucu cok olumlu sonuclar aldim. Herkes cok tesvik ediyor. Toefl ve board ları gectikten sonra buyuk ihtimal kabul alinir tarzda konusuyorlar ama tam emin olamadim. Bu konuyu sizede sormak isterim.

    Toefl dan 100+ alinip boardlardan da gectikten sonra kabul alma olasiligi nedir sizce. Cv ye motivasyon mektubuna vs cok bakarlarmi ne kadar etkiler.
    Ayrica kac basvurudan kac kisi kabul aliyor. Bilgilendirirseniz cok sevinirim.


  • Valla o kısma henüz gelemedik. Ama en zor kısmın kabul olduğunu okumuştum. Ama bu işin de kolayı var. Devlet okulları ucuz ve seçerek alıyor. Özel okullar biraz daha pahalı ama kolay alıyor. Hangisine giderseniz gidin alacağınız maaş ortalama 120 bin dolar / yıl olduğundan her şekilde ödersiniz.


  • @schadow
    Dave Ramsey'nin 1 milyon dolar dental school student loan borcu olan birisi hakkindaki videosu 😐 Tabii, bu arkadas biraz abartmis


  • Merhaba arkadaşlar bende türkiyeden selçuk mezunu diş hekimiyim.greencardım var ve amerikada çalışmak istiyorum.şu an ne aşamalardasınız toefl ve board sınavlarını verip kabul alan var mı?
    Ayrıca dental hijyenist olabilmek için eyaletlere göre şartlar farklılık gösteriyor sanırım.north carolina için gereken şartlar nelerdir ya da nasıl ulaşabilirim ?


  • @sChAdOw merhabalar. dv2019 talihlisiyim, nisan 2019da giriş yapacağız inşallah. pedodonti uzmanıyım, ilk başta dental hijyenist olarak çalışıp bu arada da sınavlara hazırlanmayı düşünüyorum. siz bu konularda daha çok bilgi ve tecrübe sahibisiniz anladığım kadarıyla. bu süreç hakkında daha detaylı bilgi verebilmeniz mümkün mü? örneğin hijyenistlik için florida mı daha uygun? şartlara göre eyalet seçimi de yapacağız açıkçası. şimdiden size ve eşinize bol şans dilerim ve bilgiler için de teşekkür ederim:)


  • @pedodontik Amerika'da diş hekimliği içinde söyledi:

    @sChAdOw merhabalar. dv2019 talihlisiyim, nisan 2019da giriş yapacağız inşallah. pedodonti uzmanıyım, ilk başta dental hijyenist olarak çalışıp bu arada da sınavlara hazırlanmayı düşünüyorum. siz bu konularda daha çok bilgi ve tecrübe sahibisiniz anladığım kadarıyla. bu süreç hakkında daha detaylı bilgi verebilmeniz mümkün mü? örneğin hijyenistlik için florida mı daha uygun? şartlara göre eyalet seçimi de yapacağız açıkçası. şimdiden size ve eşinize bol şans dilerim ve bilgiler için de teşekkür ederim:)

    Merhaba, hijyenistlik için florida daha mantıklı. Texasta çalışamazsınız. Biz yumuşak iniş için houston’u seçtik. Eşim neworleans, san antonio vb okullarda şansını deneyecek. Bol şans


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 7
  • 10
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum