Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da diş hekimliği

Sağlık Sektörü
83 41 40.1k 30

• Peki bu üniversitelerin kontenjanları nasıl oluyor?
    NBDE1-2 için kaplan international kursları varmış 800-900 dolar ücreti varmış
    Bu sınavlar için 75 baraj diye biliyorum.Geçti Kaldı şeklinde diye duymuştum ama emin değilim. Gecemediğin branş için tekrar giriyormussun sadece. Bunları ögrendim.
    Bir de toefl için belirli bir sınır var mı?10 yıllık turist vizesiyle bunları yapmamız mümkün olur mu?

• Dental hijyenist olarak çalışmak ne gibi şartlar gerektiriyor? Denk sayılıyor mu diplomamız?

• @denteex turist vizesiyle gidip, okula kabul alınca öğrenci vizesine çevirebilirsiniz ama biz greencard ile gideceğimiz halde okul ücretlerinden çekiniyoruz. (green card'lılara daha uygun ücretler)

Kaplanın nbde part 1 ve 2 için 3 veya 6 aylık eğitimleri var. 600 $ dan başlıyor. Eşim nbde part 1 e burada hazırlanıp part 2 ye kaplanın 3 aylık eğitimine gitmeyi planlıyor.

Her sınavın her dersinin geçme notu 75 ama toplamda ortalama 75 olmazsa tüm dersler için yeniden sınava giriyorsunuz

Diyelim nbde part 1 ve part 2 için ortalamanız 75. Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla hintler ve çinliler sınava hazırlandığından ortalama mezunlarda yükselmiş yani 80 diyorlar forumlarda okula kabul edilmek için.

Toefl için her okulun ayrı bir kabul puanı var, kimisi 100 ile alıyor kimi 90 kimi 110.

Hijyenist olayına gelince, sadece florida'da bir sınavla gerekli evrakları verip hijyenist lisansı alabiliyorsunuz. yıllık 50-60 bin dolar kazancı var vergi hariç

Eğer maddi durumun yıllık en az 50-60 bin dolar okul ücreti vermeye yetecekse buna kalkışmanı tavsiye ederim. Değilse hiç bulaşma

• Peki okul ücretlerini bankadan kredi çekerek ödeme imkanımız oluyor mu?
    Size greencard çekilişten mi cıktı?
    Nbde sınav sonucunda puan şeklinde gözükmüyor diye biliyorum bu doğru mu?

• @denteex Öğrenci vizesine kredi veren kurumlar olabilir tam detayını bilmiyorum araştırmanız gerekiyor.
    Bize 2018 çekilişinden çıktı.
    Tüm okuduğum forumlarda puan şeklinde yazıyor herkes.

• @sChAdOw Ben bi kaç Nbde geçmiş kişiyle konusmustum sadece ''pass'' yazıyor puan artık kalktı demiştilerdi .Hatta sonuc belgelerini göstermişlerdi. Değişmiş olabilir tabi Abd de her an her şey değişebiliyor.

• merhaba dis hekimligi mezunlari , Amerikada dental hijjenistlik alaninda calisma hakkinda bilgi sahibi olan arkadaslar var mi ? nasil calisabiliyoruz sertifika mi gerekli , maas durumu ve is bulunabilirligi acisindan ? tesekkurler

• Iki bucuk sene calisip 150 bin dolar biriktirip ardindan ddm egitimini odeyebilirsin yanlismiyim

• Hygenist olup basta yada teknisyenlik yapip ekstra is bulup para biriktirebiliriz

• @schadow Amerika'da diş hekimliği içinde söyledi:

@denteex turist vizesiyle gidip, okula kabul alınca öğrenci vizesine çevirebilirsiniz ama biz greencard ile gideceğimiz halde okul ücretlerinden çekiniyoruz. (green card'lılara daha uygun ücretler)

Kaplanın nbde part 1 ve 2 için 3 veya 6 aylık eğitimleri var. 600 $ dan başlıyor. Eşim nbde part 1 e burada hazırlanıp part 2 ye kaplanın 3 aylık eğitimine gitmeyi planlıyor.

Her sınavın her dersinin geçme notu 75 ama toplamda ortalama 75 olmazsa tüm dersler için yeniden sınava giriyorsunuz

Diyelim nbde part 1 ve part 2 için ortalamanız 75. Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla hintler ve çinliler sınava hazırlandığından ortalama mezunlarda yükselmiş yani 80 diyorlar forumlarda okula kabul edilmek için.

Toefl için her okulun ayrı bir kabul puanı var, kimisi 100 ile alıyor kimi 90 kimi 110.

Hijyenist olayına gelince, sadece florida'da bir sınavla gerekli evrakları verip hijyenist lisansı alabiliyorsunuz. yıllık 50-60 bin dolar kazancı var vergi hariç

Eğer maddi durumun yıllık en az 50-60 bin dolar okul ücreti vermeye yetecekse buna kalkışmanı tavsiye ederim. Değilse hiç bulaşma

Hijyenist olmak icin hangi sinava girmem gerekiyor. Ciddi sekilde hijyenistligi dusunuyorum. Bu yolda bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi

• @berkay-yağız-yıldırım hijyenistlik türkiyedeki diş hekimleri için her eyalette geçerli olan bir uygulama değil. Florida için linkte gerekli bilgiler var.
    http://www.floridasdentistry.gov/licensing/dental-hygienist/

Biz şuan houstonda yaşıyoruz. Eşim diş hekimliği board sınavı için ders çalışıyor. O konuda daha çok bilgi sahibiyim.

• @schadow hocam merhabalar tekrardan. Yaklasik bi aylik arastirmalarim ve amerikadaki dis hekimleriyle konusmalarim sonucu cok olumlu sonuclar aldim. Herkes cok tesvik ediyor. Toefl ve board ları gectikten sonra buyuk ihtimal kabul alinir tarzda konusuyorlar ama tam emin olamadim. Bu konuyu sizede sormak isterim.

Toefl dan 100+ alinip boardlardan da gectikten sonra kabul alma olasiligi nedir sizce. Cv ye motivasyon mektubuna vs cok bakarlarmi ne kadar etkiler.
    Ayrica kac basvurudan kac kisi kabul aliyor. Bilgilendirirseniz cok sevinirim.

• Valla o kısma henüz gelemedik. Ama en zor kısmın kabul olduğunu okumuştum. Ama bu işin de kolayı var. Devlet okulları ucuz ve seçerek alıyor. Özel okullar biraz daha pahalı ama kolay alıyor. Hangisine giderseniz gidin alacağınız maaş ortalama 120 bin dolar / yıl olduğundan her şekilde ödersiniz.

• @schadow
    Dave Ramsey'nin 1 milyon dolar dental school student loan borcu olan birisi hakkindaki videosu 😐 Tabii, bu arkadas biraz abartmis
    https://youtu.be/5VgrOUuklHk

• Merhaba arkadaşlar bende türkiyeden selçuk mezunu diş hekimiyim.greencardım var ve amerikada çalışmak istiyorum.şu an ne aşamalardasınız toefl ve board sınavlarını verip kabul alan var mı?
    Ayrıca dental hijyenist olabilmek için eyaletlere göre şartlar farklılık gösteriyor sanırım.north carolina için gereken şartlar nelerdir ya da nasıl ulaşabilirim ?

• @sChAdOw merhabalar. dv2019 talihlisiyim, nisan 2019da giriş yapacağız inşallah. pedodonti uzmanıyım, ilk başta dental hijyenist olarak çalışıp bu arada da sınavlara hazırlanmayı düşünüyorum. siz bu konularda daha çok bilgi ve tecrübe sahibisiniz anladığım kadarıyla. bu süreç hakkında daha detaylı bilgi verebilmeniz mümkün mü? örneğin hijyenistlik için florida mı daha uygun? şartlara göre eyalet seçimi de yapacağız açıkçası. şimdiden size ve eşinize bol şans dilerim ve bilgiler için de teşekkür ederim:)

• @pedodontik Amerika'da diş hekimliği içinde söyledi:

@sChAdOw merhabalar. dv2019 talihlisiyim, nisan 2019da giriş yapacağız inşallah. pedodonti uzmanıyım, ilk başta dental hijyenist olarak çalışıp bu arada da sınavlara hazırlanmayı düşünüyorum. siz bu konularda daha çok bilgi ve tecrübe sahibisiniz anladığım kadarıyla. bu süreç hakkında daha detaylı bilgi verebilmeniz mümkün mü? örneğin hijyenistlik için florida mı daha uygun? şartlara göre eyalet seçimi de yapacağız açıkçası. şimdiden size ve eşinize bol şans dilerim ve bilgiler için de teşekkür ederim:)

Merhaba, hijyenistlik için florida daha mantıklı. Texasta çalışamazsınız. Biz yumuşak iniş için houston’u seçtik. Eşim neworleans, san antonio vb okullarda şansını deneyecek. Bol şans

• Arkadaslar surecle ilgili guncel bilgiler vermek isterim.

Biliyorsunuz ki, surecin ilk asamasi olarak ece veya dengi bir kurulustan diplomaniz, dersleriniz ve notlarinizla ilgili bir rapor almaniz gerekiyor.

Biz gecen yil ece'den raporu ev adresimize kargo olarak gondermistik. Aradan neredeyse 1 sene gecti ve esim sinava hazirlanirken yeni birsey ogrendik. ece raporu kargo olarak eve degil, elektronik olarak Jcnde'ye gonderilmesi gerekiyormus.
    Bu sefer elektronik olarak gonderip sinav gunu alma sansini elde ettik. eger bos gun olursa onumuzdeki aylarda esim sinava girecek. Sinav sonrasi bilgileri de ayrica aktaririm.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@schadow simdiden basarilar.

• @schadow Bol şans diliyorum

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Eczacılık yapmak

Sağlık Sektörü
    8
    1 Oy
    8 İleti
    7k Bakış
    Erkan Can KÖSEE
    Herkese merhaba, Öncelikle bu sene başvuruya katılacak bütün vatandaşlara şans diliyorum. İnternette biraz araştırma yaptım Amerika'da eczacılık yapmak için ancak cevaplarını bulamadığım sorular var aklımda. Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum. Öncelikle araştırmam sonrası her eyalet için eczacılık lisansının alınması gerektiğini öğrendim. Ancak bu lisansı almak için başvurum yeterli olacak mı? Diplomam kabul edilir mi, dil bilgim ölçülecek mi ve benim bilmediğim başka değişkenler bulunmakta mı? Bir diğer önemli husus, Amerika'ya yerleşir yerleşmez bu ilgili yerlere başvurumu yapmam sonrasında ortalama ne kadar sürede eczacılık alanında bir iş sahibi olabilirim?
  • Greencardli dis hekimi varmi

Taşındı Sağlık Sektörü
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    btek14B
    @Hakanx https://yesilkartforum.com/forum/topic/164/amerika-da-diş-hekimliği bu kismi incelerseniz sorulariniza cevap bulabilirsiniz saniyorum.
  • Amerika'da Veterinerlik

Sağlık Sektörü vet veteriner
    25
    1 Oy
    25 İleti
    11k Bakış
    S
    Veteriner hekimim. 20 Ocak öncesinde Amerika'da olacağım. Henüz eyalet seçimi yapmadım. Bu konu ile ilgilenen arkadaşlarım var mıdır ?
  • Amerika'da Hemşirelik

Sağlık Sektörü hemsirelik
    163
    7 Oy
    163 İleti
    43k Bakış
    merbejM
    Merhaba, Kardeşim adına bu başlığa ulaşıyorum. Kendisi Türkiye’de Çanakkale Üniversitesi Hemşirelik Bölümü mezunu. İngilizce seviyesi ileri düzeyde olmasına rağmen IELTS veya TOEFL gibi resmi bir sınav skoru bulunmuyor. Ben ABD vatandaşıyım ve New Jersey’de yaşıyorum; şu anda kardeşim ziyaret amaçlı olarak yanımda. Buradaki yaşamı gördükten sonra kariyerine ABD’de devam etmeye karar verdi ancak süreçlerin oldukça uzun ve karmaşık göründüğünü fark ettik. Öncelikle CGFNS üzerinden bir hesap oluşturduk ve tamamlaması gereken adımlar listelendi. Süreç başladıktan sonra okulun diploma ve transkript gibi belgeleri kapalı zarf içinde onaylı şekilde CGFNS’e göndermesi gerekiyor. Ardından EB3 vizesi sürecinin başlamasını bekleyeceğiz gibi görünüyor. Bu aşamaları göz önünde bulundurduğumuzda, genel olarak ne kadar sürebileceği konusunda deneyimlerinizi duymak isteriz. Süreç gerçekten oldukça karışık görünüyor; kendi Green Card ve vatandaşlık sürecimden bile daha karmaşık diyebilirim :) Şimdiden teşekkürler!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k