Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Amerika’da hemşirelik iyi bir yaşam sağlayan ve saygınlığı olan bir meslek. Türkiye’deki hemşireler de gerekli şartları sağlıyorlarsa mesleklerini ABD’de yapma şansına kolayca sahip olabilirler. Hemşirelik bu anlamda yurt dışına taşınabilirliği yüksek bir meslek.

    Gerekli şartlar neler?

    • Lisans (Bachelor of Science) hemşirelik mezunu olmak

    • İyi seviyede İngilizce bilmek ve bir sınavla bunu kanıtlamak (IELTS Akademik için 6.5 puan) (New York eyaleti için dil sınavı gerekmiyor)

    • İş bulabilmek için yeterli mesleki deneyime sahip olmak (2 yıl ve üstü) (Bazı ajanslar yeni mezunları da kabul etmeye başladı)

    Bu şartları sağlıyorsanız gerekli başvuru adımlarını geçerek bir RN (registered nurse) lisansı alabilirsiniz. Süreç başvuruların zamanlamasına ve sorunsuz işlemesine göre değişmekle beraber 6-9 ay kadar sürüyor.

    Sürecin adımları neler?

    1. İngilizce sınavını geçmek (gerekiyorsa)
    2. Eyalet hemşirelik kuruluna (board of nursing) başvuru yapmak
    3. CGFNS, ERES veya benzeri bir kurumdan (eyalete göre CES, CVS veya benzeri) bir rapor alarak hemşirelik eğitiminin ABD’ye denk olduğunu belgelemek.
    4. Eyaletin belirttiği kuruma parmak izi göndererek sabıka kaydı almak
    5. NCLEX-RN sınavına girip geçmek
    6. RN lisansı aldıktan sonra, eğer green card sahibi değilseniz Employer Sponsored Visa almak için bir işveren bulmak, işveren ile sözleşme imzalamak
    7. ABD konsolosluğuna giderek gerekli belgeleri teslim etmek ve vize görüşmesine girmek.
    8. Vizeyi aldıktan sonra ABD’ye giderek işverenle yaptığınız sözleşme süresince verdikleri görevde çalışmak.

    Bundan sonra kendi green card’ınıza sahip olarak dilediğiniz yerde çalışabilirsiniz. Eğer bizim gibi çekiliş kazanarak gelirseniz beşinci adımdan sonra tek yapmanız gereken herhangi bir yerde iş bulmak olur.

    ABD’ye geldikten sonra hemşire olmak mümkün müdür?

    Halihazırda green card sahibi olup ABD’de mesleğini yapamayanlar için hemşirelik iyi bir seçenek olabilir. Yaklaşık 1-1,5 yıllık eğitimle LVN (Licenced Vocational Nurse) olarak 20-25 dolar saat ücreti elde etmek mümkündür. Bu şekilde çalışmaya başladıktan sonra bir Associate Degree veya Bachelors Degree bölümüne devam edebilirsiniz. Birkaç yıl içinde yıllık 70-80 bin dolar kazanır duruma gelmeniz mümkün. Tabii bu mesleğe ilgi duymalı ve gerekli becerilere sahip olmalısınız.

    Hemşirelik dışındaki sağlık sektörü mesleklerini de düşünebilirsiniz. Radyoloji, radyoterapi, MR, ultrason, EKG teknikerliği; flebotomi, oral hijyenistlik gibi meslekler de kısa sürede iyi gelir sağlayabilir.

    Şurada tüm sağlık sektörü meslekleri, görev tanımları, gerekli eğitim ve yıllık ortalama gelirleri bulabilirsiniz: www.bls.gov/ooh/healthcare/home.htm

    Hemşirelerin çalışma şartları ve gelirleri nasıldır?

    Hemşireler de tüm diğer meslek grupları gibi genelde haftalık 36-40 saat çalışırlar. Gelirleri genelde saat ücreti ile ifade edilir. ABD ortalaması saatlik 35 dolar, yıllık ise 70 bin dolar civarındadır. Ücretler çalışma alanlarına ve eyalete göre değişiklik gösterir. Gece ve hafta sonu çalışanlar daha iyi gelir elde ederler. Özel becerileri ve sertifikaları olanlar buna göre ek ödemeler alırlar.

    Hemşirelik gelişmeye ve kariyer basamaklarını tırmanmaya çok uygun bir meslek. Yüksek lisans yaparak yıllık 90-100 bin dolar, NP (nurse practitioner), APN (advanced practice nurse) veya CRNA (certified registered nurse anesthetist) gibi dereceleri alarak yıllık 120-180 bin dolar kazanabilirsiniz. Tabii bu dereceler ile birlikte taşıdığınız sorumluluk da artar.

    Burada RN seviyesindeki hemşirelerin sorumluluk düzeyleri de genelde Türkiye’de olduğundan daha yüksektir. Bu nedenle stresli bir iş olduğunu söyleyebilirim.

    Ben RN lisansı alma süreci ve çalışma deneyimlerimi blogumda yazıyorum. Daha spesifik bilgiye ihtiyaç duyanlar ziyaret edebilirler: www.gocmenhemsire.com


  • Kenan bey selamlar. Blogunuzu incelemiştim. Ben ilk safhada olmasa da ilerleyen dönemde emlak sektörüne girmeyi düşünüyordum. Ama sizin yazılarınızdan sonra hemşirelik de ilgimi çekti açıkçası. Tek sorun şu tekrar okul okuyacak takatım var mı yok mu motive olabilir miyim? bilemiyorum.

    sıfırdan bahsettiğiniz hemşirelik eğitimi için ödenecek ücret ne kadar? bilginiz var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cannavaro1903 Amerika'da Hemşirelik içinde söyledi:

    Kenan bey selamlar. Blogunuzu incelemiştim. Ben ilk safhada olmasa da ilerleyen dönemde emlak sektörüne girmeyi düşünüyordum. Ama sizin yazılarınızdan sonra hemşirelik de ilgimi çekti açıkçası. Tek sorun şu tekrar okul okuyacak takatım var mı yok mu motive olabilir miyim? bilemiyorum.

    sıfırdan bahsettiğiniz hemşirelik eğitimi için ödenecek ücret ne kadar? bilginiz var mı?

    Okul ücretleri değişiyor. Yıllık birkaç bin dolar olan okullar var. Devlet yardımı veya kredi ile bu ücret karşılanabilir.

    Bir diğer alternatif de giriş seviyesinde bir meslek (LVN) ile başlayıp çalışırken diğerlerini tamamlamak.


  • Anladım teşekkürler yanıtınız için.

    Eşimle bu işi düşündüğümü paylaştım. Aklına takılan bazı şeyler var.
    Eşimin kız kardeşi tıp fakültesinde intern iken arkadaşı kan alma esnasında iğneyi eline batırmış ve hiv virüsü kapmış. akabinde kendisi de psikolojik olarak bayağı dağıldı ve tıp fakültesini 5. senesinde bıraktı. Ben hemşirelik varmış böyleymiş dediğimde direk hatırına bu olay geldi. Böyle bir durumla karşılaşma durumu vardır değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cannavaro1903 Amerika'da Hemşirelik içinde söyledi:

    Anladım teşekkürler yanıtınız için.

    Eşimle bu işi düşündüğümü paylaştım. Aklına takılan bazı şeyler var.
    Eşimin kız kardeşi tıp fakültesinde intern iken arkadaşı kan alma esnasında iğneyi eline batırmış ve hiv virüsü kapmış. akabinde kendisi de psikolojik olarak bayağı dağıldı ve tıp fakültesini 5. senesinde bıraktı. Ben hemşirelik varmış böyleymiş dediğimde direk hatırına bu olay geldi. Böyle bir durumla karşılaşma durumu vardır değil mi?

    Yapacağı işe bağlı. Hemşirelik çok farklı alanlarda ve görevlerde çalışma imkanı veren bir meslek. Örneğin benim kanla, damarla neredeyse hiç işim olmuyor. Evinde telefon başında hemşirelik yapan insanlar tanıyorum. Ama deneyimsiz bir hemşirenin bir süre yatan hasta servisi gibi genel bir alanda çalışması gerekebilir. Aslında biraz da bu gibi riskler nedeniyle hemşireler iyi kazanıyor.


  • bilgiler için teşekkür ederim kenan bey. Seçeneklerimiz arasında en kuvvetli seçenek durumunda şuan. Ben istekliyim. Çukurova üniversitesi işletme bölümünü ingilizce bitirdim. tıbbi ingilizcem yok ama zorlanacağımı düşünmüyorum. Üstesinden gelirim muhtemelen. Herhangi bir okul var mı bildiğiniz önerdiğiniz araştırsam biraz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cannavaro1903 Amerika'da Hemşirelik içinde söyledi:

    bilgiler için teşekkür ederim kenan bey. Seçeneklerimiz arasında en kuvvetli seçenek durumunda şuan. Ben istekliyim. Çukurova üniversitesi işletme bölümünü ingilizce bitirdim. tıbbi ingilizcem yok ama zorlanacağımı düşünmüyorum. Üstesinden gelirim muhtemelen. Herhangi bir okul var mı bildiğiniz önerdiğiniz araştırsam biraz?

    Şu tür listeler yararlı olabilir: https://www.niche.com/colleges/search/best-colleges-for-nursing/s/texas/

    Konumu değiştirerek farklı eyaletler ve şehirler için karşılaştırma yapabilirsiniz.


  • Teşekkürler kenan bey. Biraz araştıralım.


  • Merhabalar ben yuksek lisans mezunu 15 yıllık hemşireyim ben amerikada çalışmak istediğimde de bu aşamaları aynen gececek miyim? Ve yüksek lisansın bana kattığı bişey var mı amerika da.tesekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @medinegökçe RN lisansı için yüksek lisansın bir katkısı olmaz. Ama iş arama sürecinde tabii ki yararlı olacaktır.


  • Tesekkurler bilgi için @knnrn


  • merhabalar Kenan bey 1, sorum ben samsun 19 mayıs sağlık yüksek okulu lisans tamamlama mezunuyum ayrıca acil ve enfeksiyon hemşireliği sertifikalarım var.bizdeki lisans tamamlama orda hangi seviyede kalıyor bunu nasıl öğrenebilirim birde DS 260 formu doldurdum ama sertifikaları mı yazmayı unuttum napabilirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fadime35 Lisansı hangi şekilde tamamladığınız çok önemli değil. Ama aldığınız eğitim, ders ve staj saatleri ayrıntılı olarak değerlendirilir.
    DS260 formunda sertifikaların olması çok şart değil. RN lisansı sürecinde de gerekli olmayacak. Sadece iş başvurusunda yararlı olur.


  • Kenan bey bilgi çok teşekkür ederim. Bu arada kasırga da en çok Teksas etkilendi diye haberler görüyoruz umarım sıkıntısız geçer gider çok geçmiş olsun


  • Merhaba
    Acaba community collegelerde 2 yıllık rn bölümü var mı?
    Youtube da izlediğim bir videoda türkiyeden yeni gelip newyork'ta sıfırdan 2 yıllık rn bolumu okuyup daha sonra hastanede rn olarak calısmaya basladıgını ve houstonda bunu 4 yıla tamamladıgını anlatmıs. Benim bildiğim 2 yılda rn olunamıyordu. 1-1bucuk yıl okuyup lvn olunup sonra 4 yıllık rn liğe tamamlanıyordu ama boyle bir sey de mumkun mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @askimkoray RN olmak için en kısa yol 2.5 yıllık ADN (associate degree) eğitimi almak. Bundan kısa olanlar LVN içindir. Community College'lerde her türlü eğitim vardır.


  • @knnrn acaba türkiye den herhangi bir uni. diploması olan biri orda hemşire olabilir mı? Eğer olursa kaç yıl sürer? Ve bunun için ne kadar para gerekir?


  • @reader www.kenanoren.com

    kendi internet siteside çok değerli açıklamalar var. Göz atabilirseniz hemen hemen bütün sorularınızın cevaplarına ulaşabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @reader Türkiye'de hemşirelik lisans mezunu olan biri ABD'de hemşirelik yapabilir. Ayrıntılar için bloguma bakabilirsiniz. ABD'de hemşirelik eğitimi almak için full time öğrenci olarak 2,5 yıl eğitim almak gerekiyor. Ne kadar tutacağı ne statü ile geleceğinize göre değişir, international öğrenci olmak biraz pahalı ama green card ile gelenler FAFSA ile okuyabilir.


  • @knnrn saolun hocam tesekkurler sizce once LVN olup calisirken okuyup RN mi olmak daha mantikli yoksa direk RN ADN mi olmak mantikli? Herturlu amacamiz RN BSN ye ulasmak... Siz oradaki hastane yasantisini cok iyi biliyorsunuz siz olsaniz green card la yeni gelmis biri olarak hangi yolu izlerdiniz...


Benzer Başlıklar

  • 78
  • 7
  • 10
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum