Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Ben normal sigorta ile aldim Maks 500 dolar sorumluluğum var. Satın alma sırasında 360 dolar aylık ekleme yapıyor

• Selamlar. Turo ile araç kiralasam alış ve teslimat noktaları aynı olmak zorunda mı? MEsela Newyork'tan kiralayıp Miami'de teslim edebiliyormuyum..10 günlük araç kiralama ihtiyacım var.New York'tan alıp Miami havalimanında teslim edecek şekilde Turo'dan kirayabilir miyim. Eğer olmuyorsa kurumsal firmalardan yerinden mi kiralamak daha ekonomik yoksa online mı?

• @agca58 ayni olma zorunlulugu yok. Fakat sizin seneryado, arac sahibinin onayi getekecektir. O onay da belirli bir servis ucreti karailigi olacaktir.

Sizin senaryoya en ideal secenek kurumsal oto kiralama sirketleri. Sabit bir ucret karsiligi baska istasyona birakabilirsiniz.

• @mister teşekkürler bilgi için.. peki kurumsal firmalardan yerinde mi kiralamak daha mantıklı, yoksa online sitelerden kiralamak mı ?

• @agca58 internet siteleri uzerinden kiralandiginda daha uygun fiyat cikabiliyor. Eminimki miles&smiles hesabjniz vardir. Thy uzerinden kiralama fiyatlarina bakip, sonra firmanin sayfasi uzerinden karsilastirin. Booking.com da fena degil.

Subeden islem yaptiginizda genelde fiyat fark edebiliyor. Daha az tercih edildigi icin minivan uygun fiyata gelebilir.

• ⭐⭐

Merhaba arkadaşlar 1 haziranda miami de olacağım 6 günlük bir tatil planım var araç kiralamak istiyorum turo uygulamasından bir kaç sorum olacak bu uygulamadan daha önce kiralayan oldu mu

• ⭐⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: ABD'de Araç Kiralamak

Merhaba arkadaşlar 1 haziranda miami de olacağım 6 günlük bir tatil planım var araç kiralamak istiyorum turo uygulamasından bir kaç sorum olacak bu uygulamadan daha önce kiralayan oldu mu

Sayın @tufank ın Miami'yi de kapsayan turistik bir gezisi olmuştu:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6669/b1-b2-vizesi-ile-abd-ye-seyahat-deneyimler?_=1747314560314
    Faydalanacağınız noktalar vardır mutlaka.
    Şimdiden iyi yolculuklar.

• 2018 yılında rantacar dan araba kiraladım.Aloma şirketinden kiraladım ve San Jose şehrinden teslim aldım.Daha sonrasında Türkiye'ye Los Angeles'tan dönmem gerekti.Arabayla Los Angeles a kadar gittim ve 1 USD bile fark almadılar.Bu arada kiraladığım araba en ufak model otomobildi.Ancak San Jose'de katlı otoparkın 6. katında aracı teslim alırken henüz 1000 milde SUV verdiler ve 1 kuruş fark istemediler.Güvence bedeli de almadılar.Aloma firmasından çok memnun kalmıştım.Los Angeles'ta araç teslim yeri havalimanına bir hayli uzak.Ama endişelenmeyin hem işlemler hızlı ilerliyor hem de havalimanına sürekli servis var.

• ⭐⭐⭐⭐

Aslında ilk giriş başlığında bahsetmiştim ancak 1-2 edit yapacaktım, ilgili başlığa taşıyıp ilaveleri buraya yapayım dedim, bir de çokça soran oluyor araç kiralama ile ilgili, en azından deneyimimi de buraya yazıp soranları direk buraya yönlendiririm diye düşündüm.

"24 Aralık 2025'te Houston IAH'tan giriş yaptık, gitmeden 1 veya 2 gün önce Alamo'nun us sayfasından, arac kiralama icin rezervasyon yaptık. 11 gün için, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil olacak şekilde yaptık rezervasyonu. Havalanında işlemler bitince de, rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi 😁😊 neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk 😁 herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü 😁 gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi 😁 bayıldım arabaya, benim buradaki canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de 🤪😁😁"

Gelelim sonraki aşamalara; teslim ederken de yine havaalanına yaklaşırken ilgili tabelaları takip ettik, return için Alamo tabelasını da takip edince bir sıraya dahil olduk otoparkta. Arabadan inmeden dönüş gününüze ve saatinize göre el terminali gibi bir cihazdan hesap kesiliyor. Anahtarı ön tarafa bırakmayı unutmamanız ve eşyalarınızo alıp araçtan orada inmeniz isteniyor. Yine tabelaları takip edip shuttle alanına gidip, kendi terminalinize giden shuttle'a binip havaalanına gidiyorsunuz.

Gelelim provisyon kısmına. 72usd lık bir meblağ 1 hafta-10 gün kadar provizyonda kaldı biz döndükten sonra da. Nihayetinde 20-30küsur usd lik bir kısmını çekti Alamo çünkü ilk birkaç gün navigasyonda "Ücretli Yolları Kullanma" seçeneğini işaretlemediğimiz için "Eztag" denen paralı yollardan çatır çutur geçip durduk :))) çok fazla gezdiğimiz için de çok kullandık o yolları. Bir o yolların ücretlerini bir de saat farkı varmış teslim ettiğimizde, ikisi için toplam 20-30 usd civarında bir ücreti daha en sonunda (birkaç gün önce) tahsil etmiş oldu.

Bunu da yazmadan geçemeyeceğim, özellikle TX özelinde, evet trafikte çok truck var, herşey kocaman vs diye çok okumuştum zaten ama trafikte biz GMC Acadia ile bile bazen küçücük kaldığımızı hissettik, sedan arabaları falan nasıl kullanıyorlar şaşırdım, özellikle otobanda, 9386583 şeritli yollarda falan ürkütücü olmalı.. Texasta araç kiralayacak olanlar göz önünde bulundursun bence 🙂
    Herkese kolaylıklar dilerim 🙂

Benzer Başlıklar

• 312
  • 11
  • 3
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |