Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Arkadaşlar dolar hızla yükseliyor, seneye mülakata gidene kadar kim bilir daha ne kadar artar. Allah yardımcımız olsun. 5 kat çalısıyoruz ki oranın biri etsin. İşimiz zorlaşıyor. 4 sene önce amerikaya gittiğimde dolar 2,15 di, bu kadar kısa zamanda %100 arttı... Birikim yapmaya çalıstıkça masraf daha da artmaya başladı 😊 kolay gelsin ne diyeyim.


  • şuan 1 kişi için 70 bin tl ye ihtiyac var 2 kişilik bir aile dersek 90 3 kişilik bi aile için 110 bin tl lazım. tabi bu bugünlük kur seneye bu zamanlar 6.50 olacağını düşünürsek 90 117 143 olarak gidiyor. yani şimdiden hazırlanmak lazım.

  • ⭐⭐

    @metert evet cok haklısın biz 3 kişilik bir aileyiz. Yandık 😊


  • @hockeyumpire2 Doların hızla artışı $ içinde söyledi:

    @metert evet cok haklısın biz 3 kişilik bir aileyiz. Yandık 😊

    Sizin CN oldukça iyi. Şimdiden birikim yapmaya başlamalısınız bir şekilde 🙂 3 kişilik bir aile için ortalama banka hesabında 25K $ göstermeniz gerekecek. 5K $ da vize, muayene, uçak bileti vb masraflar desek; kabaca 30K $...

  • ⭐⭐

    @entelman aynen basladık zaten ev var, arabayı da satıp birazda birikim yapacagız, birazcıkta borc aldıkmı tamam 😂 sanırım 10 ay kaldı bize. Tabi belli olmaz ama. Biran önce gitmek için sabırsızlanıyorum. Siz daha mülakata gitmediniz mi?


  • @hockeyumpire2 Benim mülakatım Ağustos ayı başında kısmetse. Hazırlanıyorum ona bu aralar. Sabırsızlanmanız gayet normal 🙂 Çünkü herkes benzer durumda. Bu seneki hesaba göre size Temmuz ayı gibi sıra gelebilir.

  • ⭐⭐

    @entelman bol şans dilerim. Ne güzel cok az kaldı. Bu seneye göre değilde son 5senenin analizini yaptığımda, Şubat - Mayıs arası bir tarih bekliyorum. Pozitif enerji gönderiyorum evrene. Ya aslında ins. Erken olur. Nisan ayında miami'de büyük bir hokey turnuvası var ve ona yetişmeyi çok istiyorum 😊


  • vizeyi alalım da gerisi hal olur bir şekilde


  • @hockeyumpire2 Teşekkürler 🙂 Hayal kurmak güzeldir. Böylesine rafine hayaller kurmak ve biraz da plan yapmak, elbette daha güzeldir.


  • şimdi gelmeyin buralar eskisi gibi değil dermişim :))))))))) 15 günde çözdüm. şaka şaka 🙂 para ne kdar çok olursa olsun burada çalışmaya başlamak en önemlisi çünkü türkiyeden getirilen paranın bitmesi an meselesi oluyor.

  • ⭐⭐

    @gkhanfeez ne kadar sürede çalısma ya basladın ız?


  • @HockeyUmpire2 2014 gittiğimde yanım 3800 dolar vardı inanın parayı harcayamadım ki zaten 7 8 bin tl yapıyordu - 2015 gittim biraz daha artmıştı- şimdi ekimde gideyim diyorum 4.5 5 tl nasıl yapacağız bilmiyorum - 😕 çk zor- tek isteğim aslında orada çalışmak şimdi tam zamnı dolar kazanma zamanı. keşke bizim oyle bir şansımız olsa. gidenlere başarılar. Ekimde nasıl gideceğim bilmiyorum bakalım .

  • ⭐⭐

    @serkanist cok haklısınız bızde eşimle kişi başı 2 bin dolar almıstık düsünsene simdinin on milyarı 🙂 yok artık daha neler 🙂 takip ettiğim kadarıyla sizde cok yurtdısında yaşamak istiyorsunuz, dil okulları,meslek kursları felan arastırdınız mı?


  • @hockeyumpire2 Araba tamam ama evi hemen satmak hem şu dönem için fiyat manasında zor hem de çok gerek var mı ?

    İlk gidiş ve herşeyi düzene koyana kadar, toplam bugünün parasıyla 100.000 TL şu andaki kur ile 20.000 USD yeterli diye düşünüyorum

  • ⭐⭐

    @toprock hayır kesinlikle hemen evimi satmam bir müddet bos kalmasını sonrada kiraya vermeyi planlıyoruz. kendimize 1 sene hak tanıdık bu konuda. yalnız söyle bir durumda var mesela bugun ki dolar kuruyla ev diyelim 100 bin$ yapıyor (bu arada kredisi devam ediyor) 3 sene sonra zaten dolar burada almıs basını gidiyor olacak ona göre bir taktik geliştirecegiz. evet ilk etap için 20 bin $ bencede yeterli.


  • Biz buraya 12bin getirdik. Araba kira depozitosu ev eşyaları derken su an geriye 2900 kaldı. Tabi bu arada 1500$ da maaş geliri oldu. Paranın kalanını Türkiye de tutup yokmuş gibi davranacağız. Belki ev alırsak down payment yaparız diye düşünüyoruz.

  • ⭐⭐

    @damladav damla hanım nasıl alıştınız mı? Ne kadar zaman oldu? İş bulabildiniz mi!?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhanfeez Doların hızla artışı $ içinde söyledi:

    şimdi gelmeyin buralar eskisi gibi değil dermişim :))))))))) 15 günde çözdüm. şaka şaka 🙂 para ne kdar çok olursa olsun burada çalışmaya başlamak en önemlisi çünkü türkiyeden getirilen paranın bitmesi an meselesi oluyor.

    😄 zaten ABD'de birkac hafta ya da ay yasayan kendini her konunun uzmani zannediyor sayin @gkhanfeez ... sizi de kaybediyoruz yavas yavas 😄


  • @HockeyUmpire2 Hanım aslında oyle ama yasal olmadan gitmek akıllıca değil asla bende işimi gücümü bırakıp gitmek istemem 2 defa gittim kaçak olarak yaşamak daha doğrusu statü yasal diyelim dil kursa sıkıntı yok ayakta durursun çalışarak yine bir şekilde ama vergi vermek pasaport almak ehliyet almak gibi yada banka kredi gibi şeyler için evlilik yada green c lazım- o olmadan sadece dil eğitimi 2 yıllık okullar yoluyla yasal statüde kalıp ayakta durmak bana göre değil haa bazen kafayı bozuyorum ama elimdeki kaybetmek koykrusu ağır basıyor -

    Mesala memur olmasam burada asla asla 1500 2000 tl çalışmam bir şekilde dil eğitimi için gider çalışırım yollarını ararım belkide yolunu bulursun neden olmasın - ama şuan değil .

    Aklımdaki şu var - yapabilirsem bir beklentim var 15 000 dolar bir yerden onu bekliyorum o gelirse 1 yıllık dil eğitimi almak istiyorum - artı çalışarak tabi günde 6 7 saat ek olarak haftanın belli günleri - elimede 1500 2000 dolar geçerse ayakta dururuz hesabım oyle böylece usa 1 yıl yasal olarak dil eğimi ve yaşam yapar deneyim kazanmak isterim kalımda olun bu şuan - umarım o beklediğim 15 000 dolar gelir 🙂

    Ekim Kasım gibi yapmak istiyorum gelirse gelmez ise gelecek yıla kalacak bu arada GC başvuruya devam ediyorum arkdaşlar.

    Kurlar maalesef çok arttıyor misal şuan dolar 2 tl olsa ben şuan bu ay giderdim açık konuşayım 🙂 hemde çok güzel giderdim ama maalesef durum ortada 😞

    Sizin GC var sanırım yada gelecek sanırım çıktı evinizi satmayın kiraya verin krediniz varsa o odesin . Arabanız durduğu yerde masraf satabilirsiniz.

    Şimdiden bol şans diliyorum eşiniz sizin için iyi olmasını dilerim bol şans işallah iyi olur. 🙂


  • @hockeyumpire2 evet alıştık diyebilirim. geleli 2 ay olacak haftaya. ben 5 haftadır çalışıyorum eşiminde 1 hafta oldu işe başlayalı. evimizi kiraladık eşyalarımızı aldık, arabamızı aldık. şu an yaşıyoruz peşinden koşacağımız şeyler kalmadı. bundan sonra ne yapabilirize bakıyoruz artık.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum