Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Elif-Unal elif hanım umarım bütün dersler sayılacak ve direk sınava giriş hakkınızın haberini alacaksınız 🙏🏼 Çok güzel haberler, güncellemelerinizi bekliyoruz, darısı başıma 🥳

  • ⭐⭐⭐

    @Iceburn tam sorunuzun cevabımı bilmiyorum fakat bildiğim. Önce hali hazırdaki diplomaları istediğiniz eyaletin değerlendirme kurumuna değerlendirme yaptırmalısınız. Ondan sonra onlar gerekli bilgiyi veriyor 🙏🏼


  • Merhaba, ACCA için nereden çalıştınız? Ben de SMMM sahibi olduğum için, 4 dersten gireceğim. Ancak, kurslar dışında sağlıklı bir kaynak göremedim. Sizin bir kaynak tavsiyeniz olur mu?


  • İlk başta hem ülkenin vergi sistemini anlamak hemde mesleki dili geliştirmek için giriş seviyesi işlere girmeyi planlıyorum. Bunu başarmak için dil bilgisi dışında bir gereksinim varmıdır? Yani basit bir kurs vb. alarak bookkeeper işleri bulma ihtimalimi arttırabilir miyim?

  • ⭐⭐⭐

    Amerika'da tanıdığımız bildiğimiz yani bizden olan muhasebecilerin artması çok iyi olacaktır. Gördüğüm kadarıyla bu konuda en basit vergi beyanlarında bile çok miktarda para isteniyor. Umarım siz bizim muhasebeci arkadaşlar bizlerden çok para istemezsiniz 🙂


  • @Programmer Keşke orada bir muhasebeciler derneğimiz falan olsa. Bu tip durumlarda yeni gelenlere destek olunur ve bilgi paylaşımları yapılırdı. Mesleğimiz Amerikada değerli gerçekten, maaş araştırmasını aşağıya bırakıyorum;
    ![alt metni](d4c8d482-a360-404a-af68-fcf91c46a37e-image.png görsel url)

  • ⭐⭐⭐

    @HitMachine site linkini paylaşır mısınız bende bakıyım los angelesta nedir ne değildir

  • ⭐⭐⭐

    @Mustafa-Akman acca sınavı ingilizceydi bildiğim kdarıyla ve kursalarıda oldukça maliyetliydi.. çok alternatifte yok hazırlık için diye biliyorum

  • ⭐⭐⭐

    Baktığım iş ilanlarında istenilen özellikler arasında quickbooks programı ve ileri excell isteniyor. İlgilenenlere duyrulur 😊


  • Bir yabancı ABD'de çalışabilir mi?
    Uluslararası bir aday veya yabancı eğitime sahip bir öğrenci, 55 ABD yargı yetkisi olan Muhasebe Kurullarından biri tarafından listelenen eğitim şartlarını yerine getirmeleri, sınava girmek için o eyalet kuruluna başvurmaları ve dört bölümden oluşan CPA Sınavını geçmeleri durumunda CPA olabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @hikmetdokumaci 2 tane eksik dersimi verince o sınava girme hakkım olucak ama sınavlarda kolay değilmiş ama üstesinden gelicez inşallah 🙏🏼
    Ve insanlar kolay şeyleri asla taktir etmezler.. 🥹


  • @ahsenaydgdu kesinlikle size katılıyorum ve başarılar diliyorum 🙏🏻


  • @ahsenaydgdu merhaba, benimde sorularım var 22 yıllık muhasebeciyim iktisat lisans mezunuyum CPA için başvurmak istiyorum bende ancak türkiyede GC bekleyenlerdenim yani süreç nasıl işliyor nasıl başlamalıyım?ayrıca türkiye’den sınava nasıl giriceğiz? Anlamadım buraları.

  • ⭐⭐⭐

    @gnaay-gnaay merhaba, türkiyeden bi sınava girmiyosun. Türkiyede smmm olsan bile amerikaya etkisi yok. Sadece traankriptler konuşuyor. Konuyu başından itibaren alarak okursan bence cogu netleşir kafanda 🙏🏼


  • Bu ileti silindi!

  • merhabalar,
    foruma yeni uye oldum. google aramalarinda bu basliga dusunce, tum yazilanlari okudum.
    Ben de Turkiye'de uzun sure Mali Musavirlik yaptiktan sonra ABD'ye geldim. Turkiye'de meslekten neredeyse nefret ettigim icin burada yapmayi dusunmuyordum.
    Ama artik evde olmaktan sikildim ve is aramaya baslayinca anladim ki meslegimiz burada oldukca degerli. Kazanci deneyiminize orantili oldukca tatminkar.
    konusmalarda deginilmeyen kisimlara deginmek ve birlikte hareket etmek adina araniza katilmak istedim.
    NASBA Amerika'da TURMOB gibi bir meslek birligi. Diploma denklik islemlerini sadece bu alanda ilerlemek isteyen adaylar icin degerlendiriyor.
    Yani baska bir diploma denklik hizmeti veren kurulustan da denklik alip, eyaletin meslek odasina basvurabiliyorsunuz.
    Ben de TR diplomami denklik icin nasbaya basvuru yaptim. ayrica NASBA'nin sitesinde ulkenizin meslek orgutunun verdigi egitimleri de bazi durumlarda degerlendirebiliriz ibaresi mevcut.
    Acikcasi ben biraz da buradan ilerleyerek istenen krediyi saglamayi deneyecegim.
    Henuz surecin basindayim ve zamanla edindigim bilgileri de sizlerle paylasirim.
    Sinava girebilmek icin kredi saglandiktan sonra basvuru yapiliyor. basvuru kabulunden sonra 6 ay icinde 4 dersten olan sinavin 1'ini almaniz isteniyor.
    Ders gecer notu 75 ve 18 aylik surede 4 dersi de gecmeniz gerekiyor. Sonrasinda eyalete gore degismekle birlikte ortalama 1 yil ( 52 hafta tam zamanli calisanlar icin yani haftada 40 saat ) 2080 saat staj sarti araniyor. sonrasi bizde oldugu gibi meslek odasina kayit ve aidat odeme.
    Ben Miami'de yasadigim icin Florida'dan basvuracagim.

  • ⭐⭐⭐

    @mnemosyne Merhaba, aramıza hoş geldiniz. Denklik sırasında geçtiğiniz aşamaları buraya aktarmayı unutmayın. Süreciniz birçok kişiye yol gösterebilir. (Muhasebeci değilim 🙂 )


  • @mnemosyne Merhaba, bilgiler için çok teşekkürler. Aradan geçen zamanda edindiğiniz başka tecrübeler var mı acaba? NASBA'ya başvuru için diploma ve evrakları Türkiye'den ilgili üniversitenin kapalı zarf içinde mi göndermesi gerekiyor? Yoksa ABD de yanınızda evrakları getirip direkt başvurma imkanı var mı?


  • @ayhan-karagoz-vm Gelinen asamayi anlatayim. Ben okulum ile gorusup diploma ve transcript icin NASBA ya email atmalarini sagladim. Egitim bilgilerimin degerlendirilmesini CPA sinavina girebilmek icin istedigimden, bu inceleme icin 225 usd odedim. Emailim ile NASBA’ya uye olup ( actiginiz oturumdan basvuru formunu doldurup bilgilerinizi giriyorsunuz) basvurumu oturum acarak takip ettim. Okulunuz email ile evraklari gonderdikten sonra iki hafta icinde sisteme girdiklerini gordum. Zaten sizden iki hafta beklemenizi istiyorlar. Basvurudan tam iki hafta sonra dedijleri gibi teslim aldiklarini belirten maili aldim. Web sayfalarinda profesyonel meslek orgutlerinin egitimlerini de duruma gore degerlendirdiklerini yaziyorlardi. Bu nedenle TURMOB ile gorusup onlardan da gerekli yazilari temin ettim. Fakat basvuru sayfamda TURMOB belgelerinin alinip alinmadigini gosteren bir alan olmadigi icin NASBA’ya mail ile durumu sordum. Onlar da Turmob’u okul zannettikleri icin basvurunuzda bu okuldan bahsetmemissiniz basvurunuzu geri cekiyoruz bu bilgileri de doldurun dediler. Son asama dun kendilerine mail atip Turmob’un okul olmadigini egitim ve lisans veren meslek orgutu oldugunu aciklamaya calistim. Maillere de iki is gunu icinde ancak cevap veriyorlar. Bugun yarin cevap gelir ben de guncelleme yaparim.
    Sorunuzun cevabi; illa ki okuldan kapali muhurlu zarf icinde evrak gondermrniz sart degil. Okulunuz resmi email adresinden bu evraki gonderebilir.


  • @mnemosyne Bir de alternatif olarak CIA ruhsatı düşünmüştüm, ABD de bulunan asıl kuruluşu temsilen, Türkiye İç Denetim Enstitüsü, yetkili Kurum olarak bu ruhsatı veriyor. Bununla ilgili hiç araştırmanız oldu mu? Birçok yerde CPA VS CIA karşılaştırması olsa da CPA in daha prestijli olduğundan şüphem yok açıkçası. Ama bir B planı olarak belki CIA de düşünülebilir. Katkılarınız için tekrar teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 1
  • 146
  • 31
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum