Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ayvaz-Azizov Kimliğiniz de zaten bekar olduğunuz yazmıyor mu, bildiğim kadarı ile gerekmiyor.


  • @Ayvaz-Azizov ayrıca bizden vukuatlı nüfüs kayıt örneği isteniyor, o belgede zaten daha önce evlendiniz boşandınız ise görünür. yanlış mı @Muhtaradana en son siz ds 260 için çıkartmış olmalısınız.


  • Merhaba arkadaşlar,

    Bu sağlık sigortası ile ilgili aklıma şöyle bir soru takıldı. Diyelim ki talihli ABD'den bir iş teklifi aldı ve işin benefitleri arasında sağlık sigortası (dental, mental, eyeglass, hastanelik durum, laboratuvar gibi ayrı ayrı veya genel aile sağlık sigortası gibi) varsa, bu durum talihlinin haricen bir sağlık sigortası yaptırması gerekliliğini ortadan kaldırır mı?

    Burda amacım tabi ki sağlık sigortasını bir yük olarak görmek değil, isterim ki herkesin gerçekten güzel bir sigortası olsun, ödemekten de gocunmasın. Lakin ilk başta daha gitmeden, maddi durumu kendince ve görece yetersiz durumda olan talihlilere belki bir alternatif çözüm yolu olabilir (mi?) Bu yılki talihliler arasından bu duruma uygun adaylar olabilir diye düşünüyorum.

    Ayrıca bu konuda bazı araştırmalarda bulundum ve ordaki birkaç kişiyle bunun münazarasını yapmış olduk, bunun sonucunda şayet bireyin kendisini güzelce ifade edip mevcut tecrübelerinden bahsettiğinde daha gitmeden ABD'de iş bulmanın sanıldığı kadar zor olmadığı kanısına vardım. Ve bunu kesinlikle (sadece) dereyi geçene kadar bir çözüm bulmak adına söylemiyorum, belki de gerçekten daimi bir iş/meslek edinme adına (da) söylüyorum. Bence ABD'ye gider gitmez sistemi kavramayı kolaylaştırabilecek, olası bir kültür şokunu en hafif şekilde atlatmak ve dil seviyesini ilerletebilmek için yapılabilecek en güzel şey gider gitmez bir işe başlamak.

    Böyle bir yolun, içerisinde bulunduğumuz bir belirsizlik durumu dolayısıyla strese giren, alternatif çözüm yolları araştıran birine/birilerine bir nebze olsun yardımı dokunabilir diye (olumlu, olumsuz) sizlerin de görüşlerini duymak isterim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tansel sadece 4k olarak sağlık poliçesine gidecek sence yeterli mi kesin bir cevap yok. Geçmiş mülakatlara bakınca yetersiz herkes diyecek ama bilinmez 6 aralıkta görücez o yüzden kimsenin ne dediğine bakma konsolosluk nasıl çalışıyor bu sene kimse anlayamadı 2 kişiyi sposnor diye geri gönderen aynı para ile 8 kişilik aileyi vize bastı. Ondan kimseye sorma kimsenin yazdığına da inanma burada kimse konsoloslukta çalışmıyor. Herkes tahmib ediyor. Bu arada hangi meslek yapacaksın yada yaşayacağın eyalet neresi gibi sorular soracaklar eğer cevaplar tetmin edici değilse evet YETMEZ bu arada @bakk25 iletisini okur musun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bakk25 hay ağzını değil yanaklarını öpeyim en sonunda yazdığımız olayın doğruluğu ortaya çıktı. Çünkü bir sağlıkçı amerika da saatlik 30 dolardan aşağı almıyor iş olarak hemen bulacak. Hele şükür tartışmaları noktayı koyar.


  • @Nothing-Man evet biz vukuatlı nufus kayıt örneğini Birth certificate için alıyoruz,sayın @Ayvaz-Azizov Türk vatandaşlığıda bulunduğu içi. bu belgeyi e-devletten alabilir, ama Ukrayna doğumlu olduğu için büyük ihtimalle ülkesinden de birth certificate alması gerekiyor(Ankara'da mülakata gireceği için bu belgeyide yeminli tercümanla ingilizceye çevirmesi gerekir)


  • @Muhtaradana @Ayvaz-Azizov Ukrayna bırakılıp gidilir mi aslında 🙂 Aklım da tek soru 😃


  • @Caghan, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Selamlar,

    Bugün mülakatımız vardı evraklarımız her şeyimiz tamamdı hesabımızda eşim ve benim için toplamda 22.000$ gösterdik fakat Los Angeles için az olduğunu bizden iş olanağı veya daha fazla para göstermemiz istendi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır? Ne kadar daha göstermemiz gerekir?

    Teşekkürler.

    Herkese selamlar,

    Daha önce yukarıdaki problemden bahsetmiştim hatırlayanlarınız vardır, sağolsun @bolatmali 'nın bana bildirmesiyle birlikte 20 gün içinde göndermem gerektiğini öğrendim 🙂 Şimdi biran önce evraklarımızı hesabımızdaki rakamı arttırıp tekrar göndereceğiz. PTT kaydı oluşturup sadece içinde hesap cüzdanı ve pasaport olacak şekilde mi gönderiyorum yoksa ekstra eklemem gereken bişey var mıdır?

    Şimdiden teşekkürler...


  • @ayvalik10 amerikada burdan alınan belgeler ve diplomalar geçerli mi ?


  • @Caghan, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Caghan, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Selamlar,

    Bugün mülakatımız vardı evraklarımız her şeyimiz tamamdı hesabımızda eşim ve benim için toplamda 22.000$ gösterdik fakat Los Angeles için az olduğunu bizden iş olanağı veya daha fazla para göstermemiz istendi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır? Ne kadar daha göstermemiz gerekir?

    Teşekkürler.

    Herkese selamlar,

    Daha önce yukarıdaki problemden bahsetmiştim hatırlayanlarınız vardır, sağolsun @bolatmali 'nın bana bildirmesiyle birlikte 20 gün içinde göndermem gerektiğini öğrendim 🙂 Şimdi biran önce evraklarımızı hesabımızdaki rakamı arttırıp tekrar göndereceğiz. PTT kaydı oluşturup sadece içinde hesap cüzdanı ve pasaport olacak şekilde mi gönderiyorum yoksa ekstra eklemem gereken bişey var mıdır?

    Şimdiden teşekkürler...

    Selamlar,

    Bankaya eklediginiz rakamin kaynagini belirten evraklar eklerseniz iyi olur. Biz araba, motosikletin noter onayli satis belgelerini ayrica amerikada yapacagimiz isleri ve planlarimizi anlatan ingilizce bir mektup yazacagiz.


  • @ayvalik10 teşekkürler ilginiz için hayrlisi artik🙏


  • Merhabalar biraz gecikmelide olsa vize mülakatımı paylaşmak istiyorum.Öncelikle yardımlarını hiç esirgemeyen değerli gurup üyelerine teşekkür ederim başta @crazycells olmak üzere.Burdaki yardımlaşma ve dayanışma sayesinse sıkıntısız bir şekilde süreci tamamladım.
    Sağlık işlemleri daha önce herkesin anlattığı gibi gerçekleşti ben mülakat gününden bahsetmek istiyorum.Mülakat saatimiz 7:45 biz 7:15 de ordaydık 7:30 içeri aldılar.X ray cihazından geçtikten sonra içeri girdik.Sap tarafta pasaportumuzu alıp arkasına case numaralarımı yapıştırıp verdiler bide sıra numarası verdiler.Daha sonra oturup beklemeye başladık.İlk numaramız yandığında 12 nolu gişeye gittik türk bir kadın bizden sırası ile evrakları istedi.Güler yüzlüydü biraz içimiz rahatladı.Ben üniversite diplomasını verirken benden lise diplomasını ve fotokopisinide istedi.Lise diplomasınıda verdim.E devlettende çıkarmıştım lise diplomasını onu da verdim.Ne verdiysem aldı bulunsun gerek görülmezse size geri veririz dediler.Daha sonra tekrar beklemeye başladık.Numaramız tekrar yandı 7 nolu gişeye gidip iki kişi için 660$ ödedik.Tekrardan beklmeye başladık.Yaklaşık bir 45 dk sonra numaramız tekrar yandı ve son işlem olan mülakatımız gerçekleştirmek üzere 9 nolu gişeye gittik.40 yaşlarında güler yüzlü bir beyfendi vardı.Ben direk good morning sir dedim yanında çevirmen vardı gönderdi ben İngilizce konuşmaya başladığım için.Mülakatımız İngilizce gerçekleşti.Asıl talihli ben olduğum için ilk mesleğimi sordu ben yurt dışında psikoloji bitirdim yeni mezun oldum mesleğimi söyledim .Daha sonra eşime dönerek sizin mesleğiniz ne dedi eşimle aynı bölüm aynı okul mezunuyuz beraber bitirdiğimizi ve çalışmadığımı söyledi. Şuan nerede yaşadığımızı sordu.Kimle beraber yaşadığımızı sordu ailemizle beraber yaşıyoruz onu söyledik.Ne kadar paramız olduğunu sordu iki kişi için31k$ gösterdik.Bu paranın nerden geldiğini sordu şuan çalışmadığımız için birazının eşimin ailesinin birazını benim ailemin birazınında polonyada çalışmıştık orda biriktirdiğimizi söyledik.Gülerek kafa salladı.Nerde yaşamak istediğimizi sordu.Texsas da yaşamak istediğimizi söyledik.Tanıdığınız var mı diye sordu eşimin lise arkadaşı orda onu söyledik adres olarakta onun adresini göstermiştik.Sağlık sigortasıyla ilgili bilgimiz olup olmadığını sordu. Önceden araştırma yaptığımız için bilgimiz olduğunu almak istediğimiz sağlık sigortasının çıktısını aldığımızı isterse göstereceğimizi söyledik.(Sağlık sigorta bilgisini https://www.visitorscoverage.com/?utm_source=Affiliate&utm_campaign=VC_Affiliate burdan aldık)göstermemize gerek olmadığını söyledi.Daha sonra tebrik ederim yeni hayatınızda başarılar dedi.Ben biraz şaşırdım beklemediğim bir anda pat diye söyledi. Bukadarmı dedim evet bukadar sizin sormak istediğiniz bir şey varmı dedi gülerek yok çok teşekkür ederiz dedik.Bana verdiğim orijinal dökümanları geri verdi pasaportunuz 4 gün içerisinde gelir dedi tekrar teşekkür ederek ayrıldık.Bir gün sonrada pasaportumuz bize ulaştı.
    Bu süreci bekleyen herkesin süreci umarım sorunsuz geçer.Yazarken yanlış yazdıysamda affola 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @irem-begum tebrikler yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar.

  • ⭐⭐

    @irem-begum tebrikler ve herşey gönlünüzce olsun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @irem-begum hayırlı olsun yeni hayatınız mülakat gibi akıcı ve sorunsuz bir şekilde geçer. Mesleğin önemi senin mülakatla birlikte daha da önem arz etti. Bu arada sağlık sigortası için mahkeme ne kadar iptal durdurma yapsa da Türkiye de işlemiyor.


  • @irem-begum tebrik ederim bundan sonra ki hayatınızda başarılar dilerim


  • @irem-begum Tebrikler İrem hanım yeni hayatınız da başarılar. 🙂


  • @irem-begum Tebrik ederim, bilgiler için çok teşekkürler, çok güzel bir deneyim olmuş. Yeni hayatınızda başarılar dilerim 😉


  • @irem-begum Tebrikler, bundan sonraki süreçte bol şans ve kolaylıklar diliyorum.


  • @irem-begum tebrik ederim, hayırlı olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum