Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

• Herkese Merhabalar DV 2019 talihlisiyim. Aralık ayında 1 haftalık giriş- çıkış yapıp vizemi uzatmayı düşünüyorum bu konuda birkaç sorum var
    1- Giriş yapılan eyaletlerin herhangi bir farkı varmı bildiğim kadarıyla New York Calıfornıa gibi büyük yerlerde göçmenlik işleri daha sıkı tutuluyormuş aksilikler karşılaşmamak adına Teksas daha mı mantıklı?
    2- Havaalanında GCyi farklı bir adrese isteyeceğim USCIS ödemesini giriş yaptıktan sonra ödemek daha mı mantıklı olur acaba basım süreci ödemeden sonra başlıyor bildiğim kadarıyla. Verdiğim ilk adrese gitmemesi için. sorum şu buradayken mi ödeyeyim girişten sonra mı? Çünkü bazen adresi değiştirmenize rağmen eski adrese gidebiliyormuş.
    Dönüşeleriniz benim için önemli teşekkür ederim şimdiden.

• @Maybeoneday, içinde söyledi: DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

Herkese Merhabalar DV 2019 talihlisiyim. Aralık ayında 1 haftalık giriş- çıkış yapıp vizemi uzatmayı düşünüyorum bu konuda birkaç sorum var
    1- Giriş yapılan eyaletlerin herhangi bir farkı varmı bildiğim kadarıyla New York Calıfornıa gibi büyük yerlerde göçmenlik işleri daha sıkı tutuluyormuş aksilikler karşılaşmamak adına Teksas daha mı mantıklı?
    2- Havaalanında GCyi farklı bir adrese isteyeceğim USCIS ödemesini giriş yaptıktan sonra ödemek daha mı mantıklı olur acaba basım süreci ödemeden sonra başlıyor bildiğim kadarıyla. Verdiğim ilk adrese gitmemesi için. sorum şu buradayken mi ödeyeyim girişten sonra mı? Çünkü bazen adresi değiştirmenize rağmen eski adrese gidebiliyormuş.
    Dönüşeleriniz benim için önemli teşekkür ederim şimdiden.

1. Tam olarak neyi sordugunuzu anlayamadim ama Teksas da buyuk eyalet, bilginize.

2. Adresinizi degistirdikten sonra USCIS call center'i arayip adres degisikliginin tamamen gerceklestigini teyit etmenizi tavsiye ederim.

• Merhaba,
    Biz Ağustos ayında ailecek ABD'ye giriş yaptık fakat bir iki gün kalıp Türkiye'ye geri döndük. Henüz USCIS ödemesini yapmadık. Bu konuyla ilgili birkaç soru sormak istiyorum.

1. Giriş yaparken memur verdiğimiz adresin doğru olup olmadığını sordu. Biz de adresin doğru olmadığını giriş yaptıktan sonra değiştireceğimizi söyledik. Memur da değiştirmeyi unutmamamızı Green Card'ın bu adrese geleceğini söyledi. Bu adresi Türkiye'deyken değiştirebilmemiz mümkün mü?

2. USCIS ödemesi yaparken adres yazmamız gerekiyor mu gerekiyorsa girişte verdiğimiz adresten başka adres yazarsak yazdığımız yeni adrese gider mi?

3. USCIS ödemesini Türkiye'deyken yapsak verdiğimiz adresteki başka biri Green Cardları alabiliyor mu?

• @burakdal, içinde söyledi: DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba,
    Biz Ağustos ayında ailecek ABD'ye giriş yaptık fakat bir iki gün kalıp Türkiye'ye geri döndük. Henüz USCIS ödemesini yapmadık. Bu konuyla ilgili birkaç soru sormak istiyorum.

1. Giriş yaparken memur verdiğimiz adresin doğru olup olmadığını sordu. Biz de adresin doğru olmadığını giriş yaptıktan sonra değiştireceğimizi söyledik. Memur da değiştirmeyi unutmamamızı Green Card'ın bu adrese geleceğini söyledi. Bu adresi Türkiye'deyken değiştirebilmemiz mümkün mü?

2. USCIS ödemesi yaparken adres yazmamız gerekiyor mu gerekiyorsa girişte verdiğimiz adresten başka adres yazarsak yazdığımız yeni adrese gider mi?

3. USCIS ödemesini Türkiye'deyken yapsak verdiğimiz adresteki başka biri Green Cardları alabiliyor mu?

1. evet
    2. fatura adresi soruluyor ama bunun 1'deki adresle alakasi yok.
    3. adreste kim yasiyorsa onun adini da yazin, bu sekilde sorun olmamasi lazim.

• @crazycells Yanıtınız için teşekkür ederim. Peki Türkiye'deyken bu adresi değiştirmek için ne yapmam lazım?

@crazycells Yanıtınız için teşekkür ederim. Peki Türkiye'deyken bu adresi değiştirmek için ne yapmam lazım?

https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-degisikligi-yapmak-uscis-ar-11-form

• @crazycells Bu formu her aile bireyi için ayrı ayrı doldurmam gerekiyor değil mi?

@crazycells Bu formu her aile bireyi için ayrı ayrı doldurmam gerekiyor değil mi?

evet.

• Merhaba. Ds260 formunda arkadaşımızda kalacağımız için onun adresini verdik fakat evlilik yaptığı için adresi değişti. Daha USCIS ücretini ödemedik bu yüzden dolayı. Forumdan okuduğumuz kadarıyla havalimanında memurlar adresi soruyorlarmış. Ekstra form, bildirim vs. bir işlem yapılması gerekiyor mu havalimanındaki görevli dışında ? USCIS ücretini öderken ds260 formundaki değil de yeni gideceğimiz adresi girmek gerekiyor herhalde ?

• @keysnambır Bu sıkıntı oldu işte. Peki adresi değiştirirken arkadaşımın ismini ve soyismini adrese ekleyecek miyiz ? Bir gönderide adres baska birine aitse posta adresinin basina "in care of" yazısı yazarak adres sahibinin eklenmesi gibi bir bilgi belirtmişti crazycells Bey.

• @coolblazer Benim de çok bilgim yok o yüzden "sanırım" demiştim. :anxious_face_with_sweat: Verdiğim konuyu inceleyebilirsiniz. :face_with_monocle: AR-11'de DS-260'ta olduğu gibi "Name of person currently living at address:" gibi bir alan göremedim. Bir de şöyle bir konu daha var: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1979/yeşil-kart-ın-adresinize-ulaşmasını-nasıl-takip-edersiniz?page=1

• @coolblazer, içinde söyledi: DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba. Ds260 formunda arkadaşımızda kalacağımız için onun adresini verdik fakat evlilik yaptığı için adresi değişti. Daha USCIS ücretini ödemedik bu yüzden dolayı. Forumdan okuduğumuz kadarıyla havalimanında memurlar adresi soruyorlarmış. Ekstra form, bildirim vs. bir işlem yapılması gerekiyor mu havalimanındaki görevli dışında ? USCIS ücretini öderken ds260 formundaki değil de yeni gideceğimiz adresi girmek gerekiyor herhalde ?

Vize sonrası ilk giriş esnasinda kapida yeniden adres değiştirebilirsiniz. Girerken adres degisikligi yapmak istiyorum demeniz yeterli. USCIS ücretini oderken size sorduklari adres konuyla alakali değil, odeme kisminda ona takilmayin . USCIS ödemesi yaparken istenen adresi, fatura adresi gibi duşunun, onemi yok. Giriste adres degisikligi yapabilirsiniz . Odeme yapmadan ve ilk giriş gerçekleştirmeden yeşil kartlar adrese gönderilmez. Sunu da belirteyim, adres değişikliklerinde (forumdan anladigimiz) kart gelişlerinde gecikme olabiliyor. USCIS kart gelişini eger gideceği adresteki kişi cok iyi bir tanidiginiz ise posta servisine kayit olarak takip edebilirsiniz cunku bu posta kaydini acarsaniz arkadasiniza gelen her postayi görmüş olacaksiniz. Adres bildirirken c/o ibaresini mutlaka kullanin. @crazycells eksik birakti isem top sizde :)

• Bu ileti silindi!

• @stilll bu üçüncü yazdığın yer bir yerde daha yazarsan @crazycells @FreeWoRLD @admin müdahale eder

• Merhabalar, benim ds260 ile ilgili bir sorum olacak. Hemen özet geçiyorum efendim, benim pasaportum tam olarak bu senenin mayıs 27 sinde bitiyor, biliyoruz ki greencard çekilişleri mayısın ilk haftasında açıklanıyor. Ben hep garantici bir insan olmuşumdur, şimdi kazanmış olursam diye düşündüğümde sizce pasaportumu şimdiden yenileteyim mi? yoksa kazandıktan sonra yeniletip greencard sonuçları açıklandıktan 2 hafta sonra falan ds260 doldurmuş olsam geç kalmış olur muyum sizce? yani ds260 doldurma süresine göre randevu tarihleri ve sıralamaları belirleniyor diye biliyorum, ve bazı sıraların gelmeme ihtimali var mesela bu sene 30.000 son diyip sıralaması 40.000 olan hakkını kaybediyor diye biliyorum. Bütün bunları göz önüne aldığımızda sizce 3-5 gün içinde doldurulmalı mı yoksa 1 ay sonra dolduranlarında sıraları geliyor mu? valla kafam çok karışık çıkabilme ihtimaline karşın bile bütün herşeyi garantici davranmaya çalışıyorum :)

• @ozan350 forum başlığından bağımsız bir konu hakkında soru soruyorsunuz.

• ⭐⭐⭐

@ozan350, içinde söyledi: DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar, benim ds260 ile ilgili bir sorum olacak. Hemen özet geçiyorum efendim, benim pasaportum tam olarak bu senenin mayıs 27 sinde bitiyor, biliyoruz ki greencard çekilişleri mayısın ilk haftasında açıklanıyor. Ben hep garantici bir insan olmuşumdur, şimdi kazanmış olursam diye düşündüğümde sizce pasaportumu şimdiden yenileteyim mi? yoksa kazandıktan sonra yeniletip greencard sonuçları açıklandıktan 2 hafta sonra falan ds260 doldurmuş olsam geç kalmış olur muyum sizce? yani ds260 doldurma süresine göre randevu tarihleri ve sıralamaları belirleniyor diye biliyorum, ve bazı sıraların gelmeme ihtimali var mesela bu sene 30.000 son diyip sıralaması 40.000 olan hakkını kaybediyor diye biliyorum. Bütün bunları göz önüne aldığımızda sizce 3-5 gün içinde doldurulmalı mı yoksa 1 ay sonra dolduranlarında sıraları geliyor mu? valla kafam çok karışık çıkabilme ihtimaline karşın bile bütün herşeyi garantici davranmaya çalışıyorum :)

Hiç bir şeye geç kalmazsınız. Talihli olmaya bakın gerisi kolay

• @cato ah, çok özürdilerim.

• @bolatmali doğru ama işte herkes gibi ben de takıntılı ve pimpirikliyim bu konuda, ihtimalleri bile şansa bırakmak istemiyorum :)

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    515k Bakış
    E
    @Fatih-Yalçın-0 güvenliğiniz ve gerçek kişi kontrolü amacı ile profil bilgilerinizin uyumuna bakıyorlar. DS260 önemli değil. Ustraveldocs profilinizi oluştururken hangi pasaportun bilgisini girdiyseniz o
  • 33 Oy
    11k İleti
    784k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
  • 15 Oy
    4k İleti
    494k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k