Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
I94.cbp adresinden bütün giriş çıkışlar görünüyor. Dikkat etmek lazım :=)
-
@huseyind sizede geçmiş olsun, o anda ki stresinizi anlıyorum, ama iyi atlatmışssınız,re-enrty permit sürecinin sonunda en yakın zamanda temelli Amerikaya göçünüzü tamamlarsınız umarım
-
Herkese merhaba,
DV 2018 talihlisi olarak şubat 2019 tarihinde vizemi aldım ve 20 haziranda ABD'ye giriş yaptım. Daha sonra 1 temmuz tarihinde geri döndüm. Basılan greencardım verdiğim adrese teslim edildi gözükmesine rağmen, herhangi bir teslim alan olmadı. Kısacası greencard su an elimde değil. Daha önce forumda araştırdım. Ülkeye ilk girişimden itibaren 1 yıl daha bu vizeyi kullanabiliyorum. Merak ettiğim bu vize ile seyahat ederken havalimanında sıkıntı yaşarmıyım. Bunla ilgili yanıma bir evrak almam gerekir mi?
-
@flyingisfreedom yaşamazsınınz. Ama aktarma uçuş falan yapmamaya çalışın. THY ile İstanbul'dan bu şekilde uçan kişiler var. Benim elimde Green Card olduğu halde ikinci gidişimde İstanbul hava limanındaki görevliyi bunu sorup teyit ettirmiştim. Green Card'ınız elinize ulaşıncaya kadar bu vize 1 sene geçerli demişti. Zaten Vizenizin altında yazıyor. Onaydan sonra 1 yıl I-551 yerine geçer diye.
-
@arnblt Cevabınız için teşekkür ederim. Aktarma durumunda ne gibi sorunlar yaşayabilirim. Bir bilginiz var mıdır?
-
@flyingisfreedom aktarma yaptığınız ülke muhtemelen avrupa ülkesi oluyor. Avrupadan ABD ye Green Card isteği çok fazla olmadığı için bu konuda yeterli olayla karşılaşmamış olabilirler. Ama İstanbul da bu durumla bir hayli karşılaşan olmuştur.
-
@flyingisfreedom, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@arnblt Cevabınız için teşekkür ederim. Aktarma durumunda ne gibi sorunlar yaşayabilirim. Bir bilginiz var mıdır?
Vizenizin suresi dolmussa sizi ucaga almayabilirler. Damga ABD'ye giriste gecerli, ancak diger ulkeler bunu kabul etmek zorunda degil. O nedenle, sorun yasamamak icin, elinizde kart yoksa ve vizenin suresi dolmussa aktarmasiz ucus yapmanizi oneririm.
-
@knnrn öncelikle teşekkürler, aynı zamanda pasaportumda schengen vizesi de mevcut. Avrupa üstünden uçuşta gene de problem yaşayabilirim dimi?
-
@flyingisfreedom, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@knnrn öncelikle teşekkürler, aynı zamanda pasaportumda schengen vizesi de mevcut. Avrupa üstünden uçuşta gene de problem yaşayabilirim dimi?
Bunun bir onemi yok. ABD ucuslarina gecerli vizesi olmayan biri alinirsa havayolu sirketlerine buyuk cezalar veriliyor. ABD'ye giris icin gecerli vizeniz olduguna inanmazlarsa izin vermeyebilirler. Sahsen yasadigim icin biliyorum.
-
Standartlara uymaniz isinizi kolaylastirir, nerdeyse hicbir gorevli sizin icin inisiyatif almaz. Eger alirsa ve geri gonderilirseniz kabak onlarin basina patlar :)
Eger cok sikisirsaniz, kendilerine CBP'yi aramalarini soyleyebilirsiniz.
-
Forumda çok yazdim. Sağolun hep yardımcı oldunuz. Bir husus kaldi sadece, onda net değilim.
20 Ocak'ta ABD'ye ilk girişimi yapacağım, vizem 30 Ocak'a kadar. İlk girişte maksimum 1 hafta kalıp Türkiye'ye geri döneceğim. Kalıcı yerleşimimi ise, Türkiye'ye döndükten sonra 1 sene sonra varsayalım. Sorum şu:
Bu 1 haftalık gidişte USCIS ücretini ödeyip kartımı ABD adresine (arkadaşıma) istiyim mi? 1 sene ABD dışında uzak kalma durumunda kartı alıp almama arasında bir fark var mı?
-
- İsteyin
- Arayı o kadar uzatmayın. 6 ayı geçmesin çıkış ve giriş arasındaki süre. Sıkıntı yaşarsınız.
-
@computerengineer Karti alsaniz da almasaniz da giristen sonra gocmen statunuz baslamis olacak. Herhangi bir fark olmaz.
-
ABD'ye ilk girişi yapmadan kartı ABD adresine göndertme imkanım var mı? ABD'deki arkadaşımın adresini yazacam zaten.
Böyle bir imkan yoksa;
ABD'ye ilk girişi yapıp kartı almadan çıkınca ABD'deki arkadaşım bana karti postayla gönderebilir dimi? Bir sıkıntı olmaz? -
@computerengineer
1)yok
2)evet yollayabilir -
SSN numaram GC ile beraber otomatik mi gelecek?
-
@computerengineer hayır ikisi farklı kurumlardan geliyor.
-
Arkadaşlar şimdi ben bilet aldim ABD'ye. USCIS ücretini de ödedim.
Havalimanında indikten sonra Ds260 formunda yazan adres için değişiklik istiycem. O an SSN ve GC için şu yeni adrese gönderilsin mi diyorum? Beni neler bekliyor ilk indiğimde. Endişelerim var -
Görevliye zarfı verdikten sonra o işlemleri yaparken "Can you please change my Green Card and SSN Card delivery address" diyebilirsin :)
Hiç endişelenecek bir durum yok. Seni güzel şeyler bekliyor merak etme. :)
Not : Adresi anlaşılır bir şekilde küçük bir not kağıdına yazıp adama/kadına gösterebilirsin. -
Ahah teşekkür ederim iç rahatlatıcı bir cevap oldu :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum