Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari


  • @yusuftnd, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhtaradana @crazycells bana mail geldi mülakat tarih öğrendim ( Aralık_5 ), ama AIS kayıdı bahsetmemiş ne yaplım kaydı olym mı? AIS kayıd olurken ilk şıklardan hangsini seçecem ondan sordum, yardımınz için şimdidn tşkler.

    suradaki ilk iletiyi takip edebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri


  • Merhaba, Askerlikde olmayan biri evrak Mailinde bunu nasıl belirtmeli?
    Ve evlilik cüzdanını 1 kez göndermek yeterlimidir? Yoksa her iki tarafın dosyasına ilave edilmelimi?
    Önceden teşekkürler.


  • @Aziz-Guliyev evlilik cüzdanının taratılmış halini, hem eş için hem kendiniz için ayrıca isimlendirmeniz lazım


  • @Aziz-Guliyev, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba, Askerlikde olmayan biri evrak Mailinde bunu nasıl belirtmeli?
    Ve evlilik cüzdanını 1 kez göndermek yeterlimidir? Yoksa her iki tarafın dosyasına ilave edilmelimi?
    Önceden teşekkürler.

    Bir sey yazmaniza gerek yok bence ama istiyorsaniz e-mail'e askerlik yapmadiginizi yazabilirsiniz.


  • @Muhtaradana @crazycells merhaba, ben evlilik cüzdanını sadece kendi adıma gönderdim. Eşimin adına ayrıca bir dosya daha eklemedim. Sonuçta nüfus kayıt örneklerinde de görülüyor ve aynı evrak olacak. Sorun olur mu? Tekrar evrak isterler mi acaba benden?


  • @YılmazY merhaba KCC evrak mailinde de belirtildiği üzere evlilik cüzdanı sadece GC talihlisinden istenmekte. Kendi adınıza göndermeniz yeterlidir.

    " Marriage Certificate: If you are married, you must submit a scan of your original marriage certificate or certified copy."


  • @ZoZO teşekkürler. Ben de öyle anladığımdan bir kez yolladım. Şimdi @Muhtaradana farklı bir şey yazınca bir an tereddüte düştüm.


  • @YılmazY
    DV2020 Mulakat Deneyimlerinin ilk iletisini okursanız, sayın @crazycells in şu ifadesini görürsünüz

    "Belgeleri Green Card alacak herkes icin ayri ayri hazirlamalisiniz (yani DS-260 formu doldurdugunuz herkes icin); fakat belgeleri tek bir seferde gonderebilirsiniz"

    Bunun için normalde evlilik cüzdanını bir kere taratıp, bu belgenin bir kopyasını eşimiz için isimlendiriyoruz, bir kopyasınıda kendimiz için isimlendirip gönderiyoruz

    Bu aşamada maalesef size bir tavsiyede bulunamıyacağım,
    KCC tek evlilik cüzdanını yeterli görür, evrakları onaylarsa sizin için problem olmaz

    Aksi bir durumda crazycells in bahsettiği gibi yapıp tekrar gönderebilirsiniz

  • ⭐⭐

    Bu aralar evrak onay e-mail alan varmı ?


  • @Muhtaradana @crazycells selamlar, asıl talihli eşim. DS 260 formunu doldururken mevcut iş yerimi yazmıştım fakat, bugün itibariyle iş yerimden ayrılıyorum. DS 260 formunu açtırıp güncelleme yapmam gerekiyor mu? Hali hazırda bir işe girmediğim için şuan, nasıl bir güncelleme yapacağım onuda bilmiyorum. konu hakkında bilgi verebilir misiniz. Teşekkürler, iyi günler.


  • Arkadaşlar aramızda Suudi arabistanda çalışıp da kazanan varmı var ise yazabilir mi


  • @gezgin34 Herhangi bir güncelleme yapmanıza gerek yok.


  • @Semihmete meil furyasindan 22 ekimden sonra kimseye evrak meili gelmedi


  • Merhaba, daha evvel de yazmıştım. Ben tüm evrakları ( edevletten indirdim- hepsi türkçe) belirtilen şekilde kaydederek pdf olarak gönderdim. Birkaç kez aynı şekilde gönderdm..tekrar tekrar kontrol ediyorum bir hata yok.
    Gerekli evrakı göndermemişsiniz diye mail dönüyorlar. Ama hatanın nerede -ne olduğu belirtilmiyor:(..
    Başına böyle birşey gelen var mı? Sorunun ne olduğu konusunda KCC'ye mail attım buna da "yazdığım ve doğru olan Case number'ın case number olmadığı yönünde" cevap verildi..
    Teşekkürler


  • @crazycells Merhabalar d260 formunu doldururken çalıştığım yerlerin hepsini yazmamıştım yazdığım bir işyerinin işten ayrılma tarihini 1 ay geç yazmışım d260 formunu açtırmak konusunda tavsiyeniz nedir birde Mayıs ayında submit etmiştim şimdi ise yeni şıklar eklenmiş bu konuda tavsiyede bulunursanız memnun olurum


  • @eceloo, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba, daha evvel de yazmıştım. Ben tüm evrakları ( edevletten indirdim- hepsi türkçe) belirtilen şekilde kaydederek pdf olarak gönderdim. Birkaç kez aynı şekilde gönderdm..tekrar tekrar kontrol ediyorum bir hata yok.
    Gerekli evrakı göndermemişsiniz diye mail dönüyorlar. Ama hatanın nerede -ne olduğu belirtilmiyor:(..
    Başına böyle birşey gelen var mı? Sorunun ne olduğu konusunda KCC'ye mail attım buna da "yazdığım ve doğru olan Case number'ın case number olmadığı yönünde" cevap verildi..
    Teşekkürler

    dosya numaranizi nasil yazdiniz? Herhangi bir isim degisikligi oldu mu?


  • @Samet-Yetgin, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Merhabalar d260 formunu doldururken çalıştığım yerlerin hepsini yazmamıştım yazdığım bir işyerinin işten ayrılma tarihini 1 ay geç yazmışım d260 formunu açtırmak konusunda tavsiyeniz nedir birde Mayıs ayında submit etmiştim şimdi ise yeni şıklar eklenmiş bu konuda tavsiyede bulunursanız memnun olurum

    bu ayrintilar bence onemsiz oldugundan formu actirmaniza gerek yok, ama kendi hayatiniz icin cok onemliyse actirip guncelleyebilirsiniz.


  • @crazycells Teşekkür ederim hocam süreci sorunsuz tamamlamak istiyorum.


  • @crazycells case numberi aynen burda belirttigimiz gibi 2020EU00007xxx olarak yazdim, bu sekilde degil mi?


  • @eceloo, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells case numberi aynen burda belirttigimiz gibi 2020EU00007xxx olarak yazdim, bu sekilde degil mi?

    Eger numara dogruysa ve sondaki 3 x'in yerinde sayi varsa o durumda neyin yanlis gittigini bilmiyorum. Eger her seyi dogru yaptiginiza eminseniz, daha once gondermemis gibi bir daha email gonderebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum