[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@3sonmez ds260 formunu submit edip, evrak talep emailini gönderirseniz, size yakın bir tarihte(Case numaranız düşük) mülakat tarihi vereceklerdir ve bu tarihi erteleme şansınız yok maalesef
Anca mülakata katılmaz ve yeni bir mülakat tarihi istersiniz ki bunun ne zaman olacağını bilemeyiz, sizin için riskli olur
Bu durumda olan arkadaşlar için en mantıklısı ds260 formunu submit edip, evrak talebi uygun koşulları sağlayınca KCC ye atmak
Case numaranız düşük olduğundan mülakat tarihi almada sorun yaşayacağınız inanmıyorumAma eğer mesleki şartları gerçekten sağladığınız inanıyorsanız bu yoldan da yürüyebilirsiniz
Sayın @bolatmali beyin dediği gibi meslek şartınızı sağladığınız kabul ederlerse sıkıntısız vizenizi alırsınız
Süreçte bol şans, umarım yakında vize basılı pasaportunuzu alırsınız
Çok teşekkür ederim. Anca bakabildim. Mesleki şartları her halükarda sunuyor olacağım. Yazdığınızdan anladığım; DS-260'ı doldurup, evrakı Haziran ayında (lise diplomamı alabileceğim tarih) göndermem. Doğru muyum? Evrakı bu kadar geciktirmek mantıklı mı ya da doğru mu? Bir sıkıntı yaratı mı? Çok teşekkürler.
-
@ayvalik10 yani ilk başta birşey değişmeyecek yine normal bir şekilde girmene izin vericekler
ama 1 ay içinde sağlık sigortası yapıp yapmadığını kontrol edicekler değil mı ?
Sigortayi yaptırırsan yine değişen bir şey yok değil mı ? -
Selamlar. DS-260 formuyla ilgili bir kaç sorum var.
Müzisyenim, daha önce de belirtmiştim. İş tecrübeleri bölümüne nasıl bir ekleme yapmam gerektiğini bilmiyorum. 16 yıldır çalıştığım bir çok kurum ve sanatçı oldu ve halen de devam etmekte olanlar var. Formdaki bölüm benim mesleğim için çok formal. Adres, süpervizör adı gibi bölümler var. Buraları nasıl doldurabilirim? Varsa aramızda müzisyen yardımcı olabilir mi?
-
Tekrardan selamlar, ayrı konuları ayrı postlara yazıyorum. Daha mantıklı geldi, sorun olmaz umarım.
DS-260'da anlamadığım iki soru var, yardımcı olabilir misiniz?
1 - Have you attended a public elementary school or a public secondary school on student (F) status after November 30, 1996 without reimbursing the school?
---- No demem gereken bir soru gibi geliyor ama tam olarak anlayamadım. Oradaki sistemle alakalı bir durum sanırım.2 - Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor? ---Burada da No demeliymişim gibi geldi ama emin olamadım. Nihayetinde Amerika'ya gidip çalışıp, performans sergileyeceğim.
Şimdiden teşekkürler.
-
Tekrardan selamlar. Aşı kaydı ile ilgili bir sorum olacak. Aşı kaydınu Ankara'da olacağımız sağlık muayenesinde mi alacağız, yoksa herhangi bir kurumdan şimdi almalı mıyım?
-
@bolatmali çok teşekkür ederim hızlı dönüş için. belirttiğiniz adımları uygulayacağım.
-
@huseyın-d çok teşekkür ederim, tamamdır.
-
@ayvalik10 valla ben yazıyı aldım...elimde şuan.site çıktı sı ve ruhsat kopyası ekte.. tanıdık sigortacınız varsa mutlaka yardımcı olurlar..
-
@Aydın-Emre-Alım hayır işte mülakatta senin pasaportuna vize basmak için almayıp geri vereceklerdir. Çünkü amerikaya gelince demiyor yazı da mülakata geldiğin zaman bu kararı verecekler hadi vizen basıldı daha sonra amerika da 1 ay için de yaptırman gerekiyor. Kayıttan bakarlar eğer yaptırmazsan ozaman seni ilk uçakla Türkiyeye gönderip green kartı iptal etme hakları da var
-
@harikeyn ben 10 yıllık sigortacıyım zaten
-
@3sonmez, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Tekrardan selamlar. Aşı kaydı ile ilgili bir sorum olacak. Aşı kaydınu Ankara'da olacağımız sağlık muayenesinde mi alacağız, yoksa herhangi bir kurumdan şimdi almalı mıyım?
Ankara’da Unganlarda olacağınız sağlık randevusunda eksik aşılarınız var ise onları yapıyorlar.
Sizler daha önceden olduğunuz aşılar için elinizde aşı kartı varsa bunları götürebilirsiniz. Bu şekilde olduğunuz aşıları ibraz eder, belki de daha az aşı vurulursunuz -
@3sonmez ds260 formunu gönderin bunda sıkıntı yok, dediğim gibi Mesleğiniz şartları karşılıyorsa evrak talep emailinde istenen belgeleri de gönderin, ama Mesleğiniz karşılamıyorsa evrak talep email ini lise diploması geliş tarihine göre ayarlayıp göndermeniz lazım(dv 2020 için vize verilme son tarihi 30 Eylül 2020 bunu sakın unutmayın ama) bu şekilde haziran ayında evrak talep email ine cevap verirseniz, muhtemelen vize görüşmesi için bir mülakat tarihi alırsınız (sonuçta üç ay daha var temmuz-ağustos-Eylül) ama riski var mı derseniz bu yönteminde riski var
Bir yöntem daha var ne kadar riskli orasını kestiremiyorum, bu yöntemde
Lise diploması olmadan gidiyorsunuz mülakata, ama ben mezun olacağım 30 Eylül 2020 e kadar diyorsunuz, konsolosta size süre tanıyormuş, diplomanızı gönderirseniz vizeniz onaylanacaktır diye, ama bu yöntemin uygulanabilirliğini sayın @crazycells e sormak lazım
-
@3sonmez hatırladığınız kadar adresleri yazın, supervizor lerin adını vermek zorunda değilsiniz do not know basabilirsiniz hatırlamadığınıza, yada Does not apply
-
@crazycells
Yeni açıklanan sigorta şartları Kasım ayında mülakata girecek adaylar için de geçerli midir? -
@bolatmali 3 kasımdan itibaren tüm başvuru yapan mülakata gelecekler için yazıyor zaten açıklamada. Şimdi baktım da 5 kasımda girenler var @harikeyn mülakattan çıktıktan sonra herkes seni bekliyor olacak türkçe ilk paragrafın açıklaması
3 Kasım 2019 veya sonrasında bir çeşitlilik vizesi de dahil olmak üzere göçmen vizesi için başvuruyorsanız, mülakat sırasında onaylı sağlık sigortasına gireceğiniz mülakat sırasında konsolosluk görevlisine kanıtlamanız gerekir. Amerika Birleşik Devletleri veya makul olarak öngörülebilir tıbbi maliyetler için ödeme yapacak finansal kaynaklara sahip. Bu gereksinimin karşılanamaması vize başvurusunun reddine neden olacaktır.
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@3sonmez ds260 formunu gönderin bunda sıkıntı yok, dediğim gibi Mesleğiniz şartları karşılıyorsa evrak talep emailinde istenen belgeleri de gönderin, ama Mesleğiniz karşılamıyorsa evrak talep email ini lise diploması geliş tarihine göre ayarlayıp göndermeniz lazım(dv 2020 için vize verilme son tarihi 30 Eylül 2020 bunu sakın unutmayın ama) bu şekilde haziran ayında evrak talep email ine cevap verirseniz, muhtemelen vize görüşmesi için bir mülakat tarihi alırsınız (sonuçta üç ay daha var temmuz-ağustos-Eylül) ama riski var mı derseniz bu yönteminde riski var
Bir yöntem daha var ne kadar riskli orasını kestiremiyorum, bu yöntemde
Lise diploması olmadan gidiyorsunuz mülakata, ama ben mezun olacağım 30 Eylül 2020 e kadar diyorsunuz, konsolosta size süre tanıyormuş, diplomanızı gönderirseniz vizeniz onaylanacaktır diye, ama bu yöntemin uygulanabilirliğini sayın @crazycells e sormak lazım
İkinci yöntem tam aradığım şey gibi duruyor. Diplomayı sonradan beyan etmek. @crazycells in cevabını bekliyorum, teşekkürler.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
@bolatmali 3 kasımdan itibaren tüm başvuru yapan mülakata gelecekler için yazıyor zaten açıklamada. Şimdi baktım da 5 kasımda girenler var @harikeyn mülakattan çıktıktan sonra herkes seni bekliyor olacak türkçe ilk paragrafın açıklaması
3 Kasım 2019 veya sonrasında bir çeşitlilik vizesi de dahil olmak üzere göçmen vizesi için başvuruyorsanız, mülakat sırasında onaylı sağlık sigortasına gireceğiniz mülakat sırasında konsolosluk görevlisine kanıtlamanız gerekir. Amerika Birleşik Devletleri veya makul olarak öngörülebilir tıbbi maliyetler için ödeme yapacak finansal kaynaklara sahip. Bu gereksinimin karşılanamaması vize başvurusunun reddine neden olacaktır.
selamlar ufak bir soru söyle bir yol izlenebilirmi
ilk abd girisi icin uluslararası bir sigorta yaptirmak vize memurunu tatmin edermi acaba?
herkes ilk gider gitmez iş bulamayacaktır en azından ssn ve greencardın gelme süresini göz önünde bulundurarak,saglik sigortasi yapilirken bildigim kadariyla tahmin edilebilir kazancini sunuyorsunuz ve birsürü teferruat bunu abd disindayken nasıl insuarence firmasiyla anlasmaya varacagiz.Umarım olayı yanlis anlamamisimdir.
sevgilerle... -
@3sonmez açıklamana baktım daha mülakat tarihin yazılmamış. Sen evrak peşinde koşturmayı bırak asıl aşağıdaki yazıyı okumanı tavsiye ederim. Evraktan dolayı kimse ret yemedi alt tarafı eksik evrak diye eline renkli kağıt verip pasaportu iade ediyorlar ama asıl yeni yasalaşan olayı ciddiyete al
-
@Burak-Erdoğan orada diyor ki zaten MADDİ GÜCÜN OLDUĞUNU İSPAT ETMELİSİN DİYOR. Şu soru geliyor peki bu maddi güç ne kadar işte bunu kimse bilmiyor 5 kasımda @harikeyn mülakata girince göreceğiz. Eskiden sadece geçim sorununu halledebileceğin miktarı istiyorlardı şimdi GEÇİM DERDİ + SAĞLIK SİGORTASI alacak kadar maddi gücünü isteyecekler
-
@ayvalik10 konsolosluğa mail atsak bu konuda bize dönüş yaparlar mı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum