Sağlık Sektöründe Meslek Edinmek
-
@özlem Amerika'da Doktorluk içinde söyledi:
USMLE ile ilgili cok güzel bilgiler var sitenizde ve amerikada doktorluk ile de ilgili. Hepsini okudum.
Ben hekimlik yapmak istemiyorum diplomamın sınavlara girmeden ve eğitim almadan geçerli olmadığını forumunuzdan öğrendim.
Başka bir iş seçeneği olabilir. Ama seçenekler neler? Nereden başlamam gerek?
Yeniden eğitim almak, sertifika programları, bilimsel araştırmalar hepsi olabilir.
Bu arada tasınacagım bölgenin Florida olması bir avantaj heralde. Çok sayıda kalifiye insanın oraya göç edip elindeki diplomasının geçerli olmaması nedeniyle başka işlerde çalıştıgı ile ilgili bir sürü yazı var.
Ama seçenekler neler? Nereden başlamam gerek bu konuda fikir alabilirsem cok sevinirim.
Bir de tüm üniversite eğitim programları ücretli mi oluyor?İngilizceniz iyiyse medikal transkripsiyon yapabilirsiniz. Saatine 25 dolar veriyolar. Evden tıbbi raporları yazıya dökmeniz isteniyor.
Başka bir seçenek pharmacy assistant olarak çalışmak. Sadece bir sınava girmeniz gerekiyor. Saat ücretleri 18-20 dolar civarında. Benim bir arkadaşım USMLE sınavlarını geçemezse bunu yapacak mesela.
Eğitim almaya açıksanız halk sağlığı veya genetik gibi alanlarda yüksek lisans yaparak toplum sağlığı merkezlerinde veya genetik danışmalığı kliniklerinde çalışabilirsiniz.
-
@knnrn merhabalar benimde bir sorum var ? Bu yılki greencard talihlisiyiz.Lise çıkışlı anestezi teknisyeniyim 8 yıllık devlet görevindeyim. Ayrıca onlisans sağlık kurumları işletmeciliği diplomam var sizce geçerliliği varmı yada onerebileceginiz bir yol ?
-
@arifcinar Sağlık Sektöründe Meslek Edinmek içinde söyledi:
@knnrn merhabalar benimde bir sorum var ? Bu yılki greencard talihlisiyiz.Lise çıkışlı anestezi teknisyeniyim 8 yıllık devlet görevindeyim. Ayrıca onlisans sağlık kurumları işletmeciliği diplomam var sizce geçerliliği varmı yada onerebileceginiz bir yol ?
Lise veya önlisans eğitimi geçerli değil maalesef. Ama mesleki deneyiminiz geçerli olur. Tek yapmanız gereken gidince Anesthesia Tech lisansı için eğitim almak olacak.
https://www.thejobnetwork.com/become-anesthesia-technician-122016/
-
@knnrn teşekkürler yorumunuz için. Buradan almam gereken bir belge sertifika yada çalıştığımı gösteren yazılara gerek olurmu ?
-
@arifcinar Sağlık Sektöründe Meslek Edinmek içinde söyledi:
@knnrn teşekkürler yorumunuz için. Buradan almam gereken bir belge sertifika yada çalıştığımı gösteren yazılara gerek olurmu ?
Evet, kurumunuzdan çalıştığınız süreyi ve yaptığınız işi gösteren bir yazı alın. Ayrıca çalışma arkadaşlarınızdan ve yöneticilerinizden sizinle ilgili referans yazmalarını isteyin. Bunlar İngilizce olursa daha iyi olur. Olmazsa da çevirisini yaptırırsınız.
-
Merhaba,
Türkiye’de 20 yıl özel bir hastanede çalıştım. Açık öğretim fakültesi sağlık kurumları işletmeciliği bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. Amerika’da bu bölüme devam etme şansım ve açık öğretim geçerli oluyor mu? -
@Enfiladissa, içinde söyledi: Sağlık Sektöründe Meslek Edinmek
Merhaba,
Türkiye’de 20 yıl özel bir hastanede çalıştım. Açık öğretim fakültesi sağlık kurumları işletmeciliği bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. Amerika’da bu bölüme devam etme şansım ve açık öğretim geçerli oluyor mu?Sizi kabul eden bir universite bulursaniz sorun olmaz, su konuyu incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/359/amerika-da-transfer-öğrenci-olmak-üniversiteFakat ABD'de ayri lisans gerektiren mesleklerin egitimlerine cogunlukla -eger diploma ya da derece yoksa- bastan baslamanizi isteyeceklerdir diye dusunuyorum.
-
Teşekkür ederim
-
Türkiye de 112 acil sağlık hizmetlerinde ambulansta 12 yıldır paramedik şef olarak çalışıyorum abd de uzun süre eğitim almadan bu işi yapabilirmiyim ?
-
@bakk25, içinde söyledi: Sağlık Sektöründe Meslek Edinmek
Türkiye de 112 acil sağlık hizmetlerinde ambulansta 12 yıldır paramedik şef olarak çalışıyorum abd de uzun süre eğitim almadan bu işi yapabilirmiyim ?
Daha önce sorulan soruya şu yanıtı vermişim:
Çok iyi bildiğim bir konu değil ama daha önce de soru geldiği için biraz araştırdım. Benim anladığım kadarıyla paramedik önlisans diploması maalesef burada geçerli değil.
Şu sayfa: https://www.nremt.org/rwd/public/document/paramedic
"Successful completion of a CAAHEP-accredited Paramedic (NRP) program (or a program that has a CAAHEP "Letter of Review") within the past two years . The course Program Director must verify the candidate's successful completion of the course through the NREMT website."
-
@knnrn hocam merhaba, lisans ebe mezunu olarak nerden başlamam gerekir böyle bir yol izlemek istiyorum b1 ingilizcem var
-
@sweetnbun, içinde söyledi: Sağlık Sektöründe Meslek Edinmek
@knnrn hocam merhaba, lisans ebe mezunu olarak nerden başlamam gerekir böyle bir yol izlemek istiyorum b1 ingilizcem var
Ebelik lisans süreci hemşirelikten farklı. Çok fazla bilgim yok maalesef. Bulduğum bilgileri aşağıda paylaşıyorum. Bunlardan yola çıkabilirsiniz.
https://www.njconsumeraffairs.gov/mid/Applications/Application-for-Licensure-as-a-Midwife.pdf
https://www.njconsumeraffairs.gov/mid/Pages/applications.aspx
https://www.tdlr.texas.gov/midwives/midwives.htm Texas eyaletinde ebelik lisansı almak için gerekli bilgiler burada var. Şu bölümde bütün soruların yanıtlarını koymuşlar: https://www.tdlr.texas.gov/midwives/mwvfaq.htm#apply1
Ayrıca şuraya da bakmanızı öneririm:
http://www.midwife.org/Foreign-Educated-Nurse-Midwives -
@Yavuz-Kaya merhaba aradan çok zaman geçmiş ama ben de bu konuyu merak ediyorum, 13 yıllık spesifik alan tecrübem ve upper intermediate İngilizcem var. Nasıl bir yol izlediniz?
-
Merhaba iyi günler hocam. Malum green card çıkmadı ve başka yollar aramaktayız. 7 yıllık radyoloji teknikerliği tecrübem var ve dil zayıf. Sadece tecrübe ile orada çalışmam mümkün mü ya da ne yapmam gerekli bana bi öneriniz var mı @knnrn
-
@Bıyıhlı, içinde söyledi: Sağlık Sektöründe Meslek Edinmek
Merhaba iyi günler hocam. Malum green card çıkmadı ve başka yollar aramaktayız. 7 yıllık radyoloji teknikerliği tecrübem var ve dil zayıf. Sadece tecrübe ile orada çalışmam mümkün mü ya da ne yapmam gerekli bana bi öneriniz var mı @knnrn
Radyoloji teknikerliği için tanımlanmış bir denklik ve göçmenlik süreci yok. Şu ana kadar bu konuda olumlu bir şey bulamadım maalesef.
-
@knnrn benim oraya green card olmadan gelmemin bir yolu yok mu ya. Bu arada çok teşekkür ediyorum ilginiz için. Hayal kurmaya devam ne yapalım . Çocuğun hayatını kurtarmak için elimizden geleni yapacağız artık.
-
@knnrn Merhaba , bu başlığı incelerken bende danışmak istedim benim eşim lise mezunu yaklaşık 17 yılıdır tr de ileri gelen bir özel hastanede sterilizasyon teknisyeni olarak çalışmakta bunun yanı sıra son 7 yıldır endoskopi bölümünde destek teknisyen olarakta çalışmak. LinkedIn Amerikada bir çok eyalette sterilizasyon için açık ilanlar mevcut ve gördüğüm kadarı ile en az lise mezunu istiyorlar. Bu birim ile ilgili bilgiye sahip misiniz orada bu alanda çalışma şansı olabilir mi ? Tabi ingilizce olarak tavsiye mektubu almamız gerekecek Mesleği yapması halinde saatlik ücreti , geçimimizi sağlayabilir mi?
DV2024 ilk başvurumuz.🍀
-
@Gönül-Özata, içinde söyledi: Sağlık Sektöründe Meslek Edinmek
@knnrn Merhaba , bu başlığı incelerken bende danışmak istedim benim eşim lise mezunu yaklaşık 17 yılıdır tr de ileri gelen bir özel hastanede sterilizasyon teknisyeni olarak çalışmakta bunun yanı sıra son 7 yıldır endoskopi bölümünde destek teknisyen olarakta çalışmak. LinkedIn Amerikada bir çok eyalette sterilizasyon için açık ilanlar mevcut ve gördüğüm kadarı ile en az lise mezunu istiyorlar. Bu birim ile ilgili bilgiye sahip misiniz orada bu alanda çalışma şansı olabilir mi ? Tabi ingilizce olarak tavsiye mektubu almamız gerekecek Mesleği yapması halinde saatlik ücreti , geçimimizi sağlayabilir mi?
DV2024 ilk başvurumuz.🍀
Çekiliş talihlisi olursanız eşiniz bu işlerde çalışabilir. Geçim konusu ise yaşayacağınız eyalet ve şehre göre değişir. Çok pahalı bir yer değilse yeter.
-
selamlar ben gözlükçü olarak 15 yıldır işlettiğim firmam var orada atolye kısmında bu işi yapmam sizce kolay bir yolmu yoksa eğitim flan zorunlumu birde maaş duruları nedir optikciliğin @knnrn
-
@resul-öztürk, içinde söyledi: Sağlık Sektöründe Meslek Edinmek
selamlar ben gözlükçü olarak 15 yıldır işlettiğim firmam var orada atolye kısmında bu işi yapmam sizce kolay bir yolmu yoksa eğitim flan zorunlumu birde maaş duruları nedir optikciliğin @knnrn
Bildiğim bir alan değil maalesef. Bu konuda bilgi almanın en doğru yolu iş ilanlarına bakmaktır. Gerekli olan eğitimi ve maaşları bu şekilde öğrenebilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum