Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye
-
@crazycells Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye içinde söyledi:
Maas miktarinin hesaplamalari da konuda bulunsun...
Turkiye'de asgari ucret ~1600 TL, ABD'de ise federal asgari saatlik ucretler olsa da eyaletten eyalete minimum ucret degisebiliyor. Su durumda gunluk 8 saatlik calisma sonucu, aylik 22*8=176 saat calisan biri, saatlik $9 kazaniyorsa yine aylik ~1600 dolar kazanir...@FreeWoRLD Elinize saglik, harika olmus.
Aslında adil bir hesaplama olmamış :) Türkiye'de asgari ücretle çalışıyorum diyen kişi ayda en az 195 saat çalışır. Oda benim çalıştığım yerlerdeki vakıf üniversitesi gibi özelde ise 220 saati bulur asgari ücretli çalışma saatleri Amerika'yı da buna göre hesaplarsak 1755-1980 dolar arası yapar tabi over time girer işin içine ama olsun ekstralara fazla girmeyeyim :))
-
@femini92 Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye içinde söyledi:
@freeworld evet Tr ye baka pahalı denmez pek özellikle et için bu zaten söz konusu değil ama kilosu 5’e tereyağ falan da görmedim hiç. Fiyatlara da az çok bakarak alırım ama sanki biraz abartı olmuş ya da belki eyaletten eyalete fark ediyordur
sadece tereyagi gormediginiz icin mi abarti olmus diyorsunuz? asagidaki linke bir bakin, 454 gram tereyagi $2.36, Walmart ABD'nin her yerinde cokca gorulen bir alisveris merkezi. Ayrica online alisveris de yapabileceginiz bir site.
https://www.walmart.com/ip/Great-Value-Salted-Sweet-Cream-Butter-16-oz/10315052
Ayrica su konuya da goz atin, cevrenizdeki magazalari daha hizlica tanima imkani bulmus olursunuz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/191/amerika-da-alisveris-yerleri-ve-magaza-cesitleri -
@gkhanfeez Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye içinde söyledi:
@crazycells Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye içinde söyledi:
Maas miktarinin hesaplamalari da konuda bulunsun...
Turkiye'de asgari ucret ~1600 TL, ABD'de ise federal asgari saatlik ucretler olsa da eyaletten eyalete minimum ucret degisebiliyor. Su durumda gunluk 8 saatlik calisma sonucu, aylik 22*8=176 saat calisan biri, saatlik $9 kazaniyorsa yine aylik ~1600 dolar kazanir...@FreeWoRLD Elinize saglik, harika olmus.
Aslında adil bir hesaplama olmamış :) Türkiye'de asgari ücretle çalışıyorum diyen kişi ayda en az 195 saat çalışır. Oda benim çalıştığım yerlerdeki vakıf üniversitesi gibi özelde ise 220 saati bulur asgari ücretli çalışma saatleri Amerika'yı da buna göre hesaplarsak 1755-1980 dolar arası yapar tabi over time girer işin içine ama olsun ekstralara fazla girmeyeyim :))
Eger calisma saatlerini katarsaniz dediginiz gibi adil olmamis, ama bu calismanin calisma saatleriyle alakali olmasina gerek yok bence :) eninde sonunda aylik ele gecen maas degismeyecek. Calismanin konusu bir ekmek alabilmek icin ne kadar calisilmasi gerektigi olsaydi, dediginiz degiskenleri dikkate almak sart olurdu.
-
@crazycells en çok walmarta gidiyorum ben de zaten ama bu tereyağı şimdiye kadar hiçbir walmartta görmedim buralarda. Nette de item not available diyor zaten.
-
@crazycells en çok walmarta gidiyorum ben de zaten ama bu tereyağı şimdiye kadar hiçbir walmartta görmedim buralarda. Nette de item not available diyor zaten.
2 gün önce aldım;

-
Bu arada bizim buralarda bu urun mevcut

-
@freeworld doğrudur. Yazımın sonuna ilk yorumumda ekledim zaten eyaletten eyalete fark ediyor olabilir diye. İkimizin de yanlışı yok o halde :) sakin..
-
@freeworld fiyatların değişmesi çok normal. Mesela walmart benzin satıyormuş kimi eyalette. Oranın fiyatını baz alarak en ucuz benzin ABD’de bu diyebilirsiniz ama bu ortalama bir değer olmaz ABD için. Bununla beraber sizi de yalancı çıkarmaz elbette. Olduğunuz yerde odur en ucuzu.
-
@femini92 Bizim evin orada benzin 2.40-2.60 civarinda. Arabayla 20 dakika kuzeye gidiyorum 1.90 oluyor. Fiyatlarin degismesi icin eyalet degistirmeye bile gerek yok. Burasi Amerika, her sey serbest piyasa sartlarina gore belirleniyor.
-
@knnrn o kadar değişim normal elbette. Bizim mahallede de 3.50 civarında dediğiniz gibi 20 dk ilerde başka yerde 3.75’lere de çıkabiliyor 4’e de yakaşabiliyor.
-
Kenan Bey'in de dediği gibi serbest piyasa terimi çok doğru. Arabanın bir kayışıni 120 dolara değiştiren de var, 25 dolara değiştiren de. Biraz araştırma yaparak, ihtiyaç duyulan herşeyin daha uygunu bulunabiliyor. Bunu defalarca deneyimledim burada.
-
Yakın zamanda yeni tablo ile geliyorum
-
merak ile bekliyorum .
-
Parayla kıyaslanan şeyler dışında bir de kıyaslanamayanlar var. Benim gitme kararımda, uzun zamandır, parayla kıyaslanamayan şeylerin çokluğu ağır bastı.
-
@entelman Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye içinde söyledi:
Parayla kıyaslanan şeyler dışında bir de kıyaslanamayanlar var. Benim gitme kararımda, uzun zamandır, parayla kıyaslanamayan şeylerin çokluğu ağır bastı.
İşte onları bir excel tablosuna dökmek imkansız sayın hocam.
-
@freeworld Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye içinde söyledi:
Yakın zamanda yeni tablo ile geliyorum
iyi olur :) zaten gecen gun tabloyu facebook sayfasinda paylasmistim ve hemen tablonun guncellenmesi gerektigini yazdilar arkadaslar :)
-
Kesinlikle sayın @crazycells Büyük fark bekliyorum.
-
Konu ile arkadaşların atladığı çok önemli bir nokta var. O da asgari ücretle çalışan sayısı/oranı. Türkiye de 2017 yılı asgari ücretle çalışan oranı %40. Neredeyse özel sektör çalışanlarının yarısı asgari ücret ile hayatta kalmaya çalışıyor. Haftalık çalışma saati kısmına hiç girmiyorum bile. Bu durumun Amerika daki oranını bilmiyorum ama asgari saat ücretlerinin genelde komi , bulaşıkçı vs vs gibi en alt seviye işler için verildiğini düşünürsek bu oran Amerikada %5 i geçmez diye tahmin ediyorum. Kısaca ABD TR'yi, birim bazında yaşam sıtandartını 4'e katlasa da çalışma saatleri ve asgari ücretli çalışan oranı da dikkate alınırsa sanırım ABD=8×TR.
-
@hasnotbeen 2016'da asgari ücret veya altı maaşla çalışan sayısı 2,2 milyonmuş, yani toplamın %2,7'si.
-
@knnrn o 2.2 milyonda kaçak güney amerikalılardır 😆
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum