Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

• @arnblt bu durumda kotayı doldurmak isterlerse doldururlar hala current olma olasılığımız var diyebilirmiyiz?

• @crazycells ona sordum zaten:) vize onaylandıktan sonra,son asamada sordum. Konsolostur sanırım kendısı

• Hər vaxtınız xeyir. Ben de kiçik bir araşdırma apardım. Neticeler hiç de iyi gibi görünmüyor. Dv 2018 -de EU üzre toplam 39 695 case kazanmışdı. 10 nisan 2018 tarihine kimi 39 695 caseden 18 780 case NONE olarak (girib doldurmayanlar) , 13 3036 case ise at NVC (DS.leri dolduranlar) olarak görseniyor. Bir case ile birlekde aile üzvünün de vize alma asılılığı 2.27 %, 13 306 case için * 2.27 % = 30 204 vize ediyor. Şimdiye kadar ise EU-da toplamda 7025 case ( ready, ap, issused dahil) üzre 15 668 viza verilmiş zaten. ne ise. Mənim gibi yüksek caseli kazananlara geçmiş olsun. Şansımız 1% den bile az. Kazanıp da bugüne düşmek insana çok ağır geliyor ((

• Sayın @crazycells son aciklanan sayi hakkinda ne dusunuyorsunuz?

• @asilcenk keşke dediği gibi olsa ancak forumlarda konuşulan bu sene için 30K'nın bittiği yönünde. Tek bir ihtimal kalıyor o da KFC'nin bu kadar insanı magdur etmemesi için vize sayısını arttırması olacak ki o da mucize ..

• @azeusa bu yıl kaç vize verecekler belli mi yoksa yaklaşık mı?
    X-15668
    X=?

• @superdem22 30K bittiği ne demek? Tam anlamadım

• http://britsimonsays.com/vb-progress-with-3-months-to-go

BritSimon yazısını tavsiye ederim. 30 binleri görme şansı çok düşük diyor. BritSimon buradaki bazı değerli arkadaşlarımız gibi takip edilebilir düzgün biri gibi görünüyor. Bilmeyen arkadaşlara tavsiye ederim.

• @muzmin_a yanlış ifade ettim. 30K'lara gelmeden biteceği yönünde

• @arnblt cevap için teşekkürler. Peki 20K sonrası hole yüzdesinin artması (55%) 'lerde görünüyor. Ve yoğunluğun düştüğünü de görüyoruz. Bunlar bizi 30K'nın üzerine çıkarmaz mı sence? Bir de psikolojik etmen olarak bu kadar insanın magduriyet ( nasıl ifade edeceğimi bulamadım :) ) yaşamamasını isteyerek NACARA'dan kontenjan sağlayabilir. Bu tabiki sadece bir umut .. Yüksek numaraları sürece dahil edecek etmenler bunlar bence. Aslında sorduğum biraz da buydu :) Umarım gönlümüzce olur.

• Bu ileti silindi!

• 13800 Mart ayı sonuna kadar verilen vize istatistiği

10296(issue)+711(ap)+38(intrans)+20(trans)=11065 (13800 e kadar max toplam vize alabilecek kişi sayısı)

4492(issued)+383(ap)+38(intrans.)=4913 gerçek başvuran ve alabilecek id sayısı)

11065/4913=2,25 alan id başına verilen vize ortalaması

10204 (13800 e kadar olan gerçeh id) 10204 X 0,49 X 2.25=11.249
    (vize verilen kişi sayısına en yakın sayı yani gerçek id'lerin %49 u başvuru yapmış ve her başvuran 2.25 vize almış.

Bitti mi bitmedi maalesef tabiki bu haliyle kalsa zaten sıkıntı olmayacak ancak Nisan ayının 10 una kadar 1 ile 13800 arasında 640 kişilik ready gelmiş.
    Bundan sonrada gelmeye devam edecek bu nedenle oran %49 ile kalmayarak %53 ile %55 civarına çıkacaktır diye düşünüyorum. Umarım bu oranın üstüne çıkmaz :(

Şayet ortalama başvuru oranı %54 ortalama ile biterse(bu oran artarsa olumsuz, düşerse olumlu yönde rakamlar değişecektir);

18 bin adet vize için EU23000
    19 bin adet vize için EU25000
    20 bin adet vize için EU26800
    21 bin adet vize için EU28700

• @asilcenk hocam neden son 3 ay ben onu anlamadım. yani neden mayıs ayı için yayınlanırken haziran da buna eklendi? birde bende şahsen 27 28binlerde biteceğini düşünmüyorum ancak dediğiniz gibi bizler için artık ihtimal pek kalmadı :)

• Burda herkesin yazdığına bakarak anladığım tek bir şey var benim case no 32xxx artık üstüne soğuk su iç demek oluyor. Ve numara gelir diye bir sonraki sene için insanların şansını çalmamak adına başvuru yapmadım öteledim biraz geç giderim en fazla dedim ama olmadı daha önceki yıllarda yanlış hatırlıyorsam düzeltin 2. Bir çağırma muhabbeti olmuştu yani belki yine öyle birşey olur diyeceğim ama bu kadar şanssızlık üstüne birşey olmaz bu sene sizin şanssızlığınız benimde çekilişe dahil olup eşimin kazanması oldu 😂 üzgünüm bunun için

• @pacaveli

Nisan ayında Mayıs ayının bülteni yayınlanıyor ve Mayıs ve Haziran aylarının cut off'ları bildiriliyor.
    Haziran ayının cut off'unu öğrendiğimize göre geriye bilmediğimiz ve öğreneceğimiz sadece 3 ay kaldı. Temmuz-Ağustos ve Eylül.

Onlarda şu şekilde açıklanıyor;
    Mayıs'ta Haziran-Temmuz
    Haziran'da Temmuz-Ağustos
    Temmuz'da da Ağustos Eylül için cut off sayıları belli oluyor.

Böylece Temmuz ayında 2018 için tüm rakamları öğrenmiş oluyoruz.

• Ulan madem gelmeyecen niye cıkıyorsun hiç çikmasa daha iyidi .bu kadar plan, program, hayal suya dustu.cekilislerin aciklanmasini beklerkenki asilsiz hayal gibide degil onunde somut bir sey var.mart dedik mayis dedik hersey belli olur.boyle gidim gidim arttirip son 3 ayda 5 6 k olarak artcagini hic sanmiyorum.simdiden alistirip unutmaya calisiyorum umut beslersek daha kotu olacak cunku cok buyuk ihtimal gelmeyecek en azindan psikolojikman hazirlik olmus olacak...

• @metert aynı şekilde 1,5 yıldır durmadan para biriktiriyoruz yeni evlenmiştik çıktığında eve doğru dürüst eşya bile almadık orda herşeyi sıfırdan alırız elimizde para olsun diye gelinen durum bu şansımıza işte trump a denk geldik herkesin hayalini yıktı trump amca birde kazanıp gitmeyenler de çok fazla bakalım

• @Ozan-Aydemir alın bende de okadar. Bu sene istatistik anlamında ezber bozan bir yıl oldu. Şanssızlık hep. Yine de insan psikolojisi son ana beklemekte fayda var. vize alıp gitmeyen, interview'a gitmeyen, form submit yapmayan insanların da çok fazla olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yoğunluk ve Hole artışı da bir ihtimal üst sıraları zorlayabilir. Brit'in ne söylediğinin bir önemi yok artık. Bundan önce de artacak diyen adamın current olmaz demesine de pek güvenmiyorum.

• @superdem22 bakalım tek ümit o yönde bizde de Avrupaya gitme şansımız var eşim alman fakat amerikaya o kadar çok baktık ki Almanya veya herhangi bir Avrupa ülkesi iğrenç geliyor şuan evler daracık herşey daracık istediğimiz hayalimiz bu değil. Fakat belkide başta yapılan hata vizeyi almadan hayal kurmak onu yapmadan da olmuuor ot gibi yaşadık 1,5 yıl neticede güzel günler görme hayali ile :)

• @Ozan-Aydemir bekleyip görelim derim ben yine.. umarım herkese sıra gelir. bir mucize ..

Benzer Başlıklar

• Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k