Mahkeme bilgileri ve surecleri su basliklarda paylasildigindan, bu konuda yeni baslik acmamiza gerek yok:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri
Zaten bu basliklarin su anki tek amaci devam eden DV2020 davasi...
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@harikeyn çok güzel hayırlı olsun, tebrik ederim, en sağlıklısını yapıyorsunuz
Merhaba herkese, gc.2020 talihlisiyim, ilk başvurumda kazandım, 19 yaşındayım, sizce bu yaşta olmam gc. İçin avantajmı dezavantajı yoksa kaç olursan fark etmez mi? Teşekkürler.
@vega bence avantaj, gençliğin verdiği enerji ve aktiflikle bir çok zorluğun üstesinden kolayca gelebilirsin, bu ülkede fazla iş tecrübesine sahip olmadığını öngörerek, geride çok fazla bir şey bırakmadan gidebilirsin
Kariyerini istediğin yönde yönlendirmekte Amerika bir çok fırsatlar sunuyor, bunlara biraz çabayla daha rahat ulaşabilirsiniz, bol şans
@vega Bende @Muhtaradana'ya katılıyorum bu yaşta gençlik heyecan Amerikan rüyası falan çok iş yapabilirsin bence
ileride gitmen daha zor olabilir tahminen şuanda burada bırakabileceğin hiçbirşeyin yok (Maddi anlamda) en azından orada eğitimini alarak normal Amerikan vatandaşı düzeyinde iş bakabilirsin (Türkiyede üniversite bitirip greencardı olan biriyle Amerikada üniversite bitirip Greencard'ı olan birinin tabiiki farkı oluyor) 
@vega tebrikler. Case numaranı ve sürecini imzana taşıyabilirsen çok iyi olur. Birde aşağıdaki link te excell listemiz var oraya da kendini ekleyebilirsin ve tüm süreci takip edebilirsiniz.
DV 2019 talihlileri için son gün.Yarından itibaren DV2020 talihli arkadaşlarımızın mülakatları için start veriliyor.2 Ekim de güzel haberler duymak için sabırsızlıkla bekliyorum.Kazanan arkadaşlara şimdiden yeni hayatlarında başarılar.
@bluegreen, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası
Ds 260 formunu doldururken abd de yasayacagınız adresi kafadan sallayıp vermeyin. Nasıl olsa havaalanında veya mulakatta degiştiririm demeyin. Ben öyle yaptım. 5 haftadır green card ımı bulmaya calışıyorum. New jersey deyim kartım florıdaya gitmiş. Birbir ugraşla o adreste yaşayan kişiye ulaştım kartımı birbir rica minnet ile adresime göndrilmesini istedim. Karsı taraf tamam dedi umarım sözünde durur. Eger o kartı bana göndermezse 6 ay yeni kartımın basılmasını beklicektim. Lütfen güvenilir adres verin. Havaalanındaki veya ankaradaki adres degişikliginiz green card ınız için kesin garanti diye birsey yok
Sonradan adres değişikliği yapanların yaşadıkları sıkıntılara ben de tanık oldum. GC kaybolabiliyor. Sonra yenisini çıkarmak & teslim almak büyük sorun... Adres değişikliği yapmamaya çalışın.
Talihli Eşim, onun adına banka hesabı açıp para yatırmam mı gerekiyor yoksa var olan kendi hesabımda göstersem de olur mu ?
Merhaba, DS-260 doldururken bir adresim olmadığı için NOT YET ile gönderdim. Adres bilgisini, kcc'den evrak maili geldikten sonra mülakat tarihine yakın mı göndermek daha mantılı yoksa mümkün olduğu kadar erken mi yapmak daha mantıklı. Ayrıca dosyayı bu adres değişikliği için şimdiden açtırmam, evrak maili gelme sürecini ne şekilde etkiler. Teşekkürler.
@hudaverdi007 ikiside olur ama asıl talihli eşiniz olduğu için onun hesabında paranın durması daha iyi olur
@snowflake sanırım Türkiye de kaldığınız adreslerinizden bahsediyorsunuz
ds 260 formunda adresleri hatırladığımız kadarıyla yazıyoruz, bence bunun için formu açtırmaya gerek yok, isterseniz mülakat aşamasında bu bilgileri güncelleyebilirsiniz
@Muhtaradana merhaba, hayır Türkiye değil, Greencard'ın yollanacağı Amerika adresinden bahsediyorum, @crazycells 'in hazırladığı dökümanda, bir amerika adresimiz yoksa eğer, daha sonra düzeltilmek üzere bu şekilde doldurulabileceği yazıyordu.
@snowflake anladım bunu mülakat aşamasında eklettirebilirsiniz sorun yok, ama doktor randevusu almak için bile bir Amerika adresi bulmanız lazım o süre içerisine kadar bir adresiniz olsun
@Muhtaradana Peki doktor randevusuna başvurmadan önce Amerika adresimizi KCC'ye bildirmiş olmamız gerekiyor değil mi? Bunu mülakat tarihi aldıktan sonra yapmamız da bir sakınca var mı acaba? Teşekkür ederim zaman ayırıp cevapladığınız için.
@Muhtaradana Cevabınız için çok teşekkür ederim.. eşim yabancı ( Afghanistan uyruklu ) ve kendi ülkesinde lise mezun belgesini getirtsek burda tercüme ettirsek, denklik belgesi alsak sağlıklı olurmu ? kafamı kurcalayıp duruyor... bir umut bizede sıra yeter diye
46xxx
@hudaverdi007 eşiniz asıl talihli değil mi?
@snowflake, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası
Merhaba, DS-260 doldururken bir adresim olmadığı için NOT YET ile gönderdim. Adres bilgisini, kcc'den evrak maili geldikten sonra mülakat tarihine yakın mı göndermek daha mantılı yoksa mümkün olduğu kadar erken mi yapmak daha mantıklı. Ayrıca dosyayı bu adres değişikliği için şimdiden açtırmam, evrak maili gelme sürecini ne şekilde etkiler. Teşekkürler.
Su anki bir islemin sureci etkilememesi lazim.
@Muhtaradana Evet Asıl talihli eşim.
@hudaverdi007
O zaman lise mezunu olduğunu kanıtlayacak tüm evrakları getirmenizi tavsiye ederim, sayın @crazycells Afganistan lise diplomasını yeminli tercümanla ingilizceye mi çevirtmek lazım ve denklik almak gerekiyor mu?
Sorun yaşanmaması için başka ne tür önlemler alınabilir?
@hudaverdi007, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası
@Muhtaradana Cevabınız için çok teşekkür ederim.. eşim yabancı ( Afghanistan uyruklu ) ve kendi ülkesinde lise mezun belgesini getirtsek burda tercüme ettirsek, denklik belgesi alsak sağlıklı olurmu ? kafamı kurcalayıp duruyor... bir umut bizede sıra yeter diye
46xxx
A lise diplomasi farsce ve inglizce olarak veriliyor, hic bir yerde tercumesi gerekmiyor.