Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari


  • @crazycells evet sadece pasaport bilgisi yeni.


  • @air_technic, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @gezgin34

    Telegram grubumuz var
    https://t.me/joinchat/Lm-PvBNgj9UUUZrhuu8LmQ
    Bekleriz :)
    Linki değişmiş mi telegram grubunun hata veriyor girerken


  • @Warrior99
    1)Şu an sadece beklemeliyiz, henüz konuşmak için erken
    2)Başvuruda bulunabilirsiniz, eşinizde başvuru koşullarını sağlıyorsa çifte şansınız olur


  • Bu ay bültende yarın KCC'den evrak talebi istenecek kişilere kadar olur diye tahmin ediyorum önceki aylara baktığımda. 9K'ların kaçındayız acaba? Kendimi sonraki bültene sıkıştırmaya çalışıyorum da :)
    Ayrıca bugün mülakatı olanlara ve daha sonra girecek arkadaşlara başarılar , Allah yardımcımız olsun.


  • Merhabalar ; case number :2020 .....1xxx ; 4 haneli ve 28 mayista bir firma aracılığıyla ds260 formunu gönderdik, 31 temmuzda KCC den belge talebi maili geldi , 1 Ağustos’ta talep edilen belgeleri (Türkçe olarak gönderdik )gönderdik ayni gün belgelerin işleme alindigina dair KCC den bilgilendirme maili geldi ... Bu süreçten sonra başkaca mail almadık, konsolosluk randevusuda oluşmadı görüşlerinizi rica ederim Tesekkurler.( dosya numarasi 3bin ve uzeri olanlar bile randevu almis görünüyor bizim numaramiz binlerde)


  • Merhaba değerli dostlar..Bu sene gren card başvurusunda bulunucam fakat bu sene farklı olarak geçerli bir pasaport olması gerekiyor galiba.Pasaportum var ancak süresi geçti ve yeni pasaport alamıyorum özel nedenlerden dolayı.Süresi geçmiş pasaportumla başvurus yapsam ve başvurudan sonra yeni pasaport alabilirsem sorun olur mu..?


  • @EBK merhaba. evrakları gönderip anında aldığınız otomatik mailden 3-5 gün sonrası records indicate ile başlayan bir mail almanız gerekiyordu. buu mail gelmediyse belgeleriniz işlenmemiş ve mülakat tarihi o yüzden alamadınız. ,Kcc ye mail yolu ile durumunuzu sorabilirsiniz.


  • @phozz tesekkurederim,ayın 15 ine kadar beklesem sonra sorsam yoksa zaman kaybetmeden sormak dahami iyi?


  • @EBK hiç zaman kaybetmeden sorun. bu ayın sonunda randevu maili alırsınız aralıkta olur büyük ihtimalle randevunuz. ekimde girmek yerine aralıkta gireceksiniz artık.


  • @bykarakalem, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells evet sadece pasaport bilgisi yeni.

    ok, o durumda hicbir sey yapmasaniz da olur. Ama degistirmek isterseniz de -hizlica yaparsaniz- cok problem olmaz diye dusunuyorum.
    KCC belgeleri istedigi zaman zaten gondereceksiniz, o nedenle ben yerinizde olsaydim dokunmazdim buyuk ihtimal.


  • @Hypocondriacs-Atalay, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba değerli dostlar..Bu sene gren card başvurusunda bulunucam fakat bu sene farklı olarak geçerli bir pasaport olması gerekiyor galiba.Pasaportum var ancak süresi geçti ve yeni pasaport alamıyorum özel nedenlerden dolayı.Süresi geçmiş pasaportumla başvurus yapsam ve başvurudan sonra yeni pasaport alabilirsem sorun olur mu..?

    Merhaba hocam, malesef başvuru yapamıyorsunuz belittiğiniz şartlarda. Başvuru yaptığınız tarihte süresi henüz dolmamış olan bir pasaport olursa onunla başvuru yapabiliyorsunuz, sonuçlar açıklanmadan süresi dolsa bile pasaportunuzun sorun olmuyor.


  • Bu ileti silindi!

  • @Hypocondriacs-Atalay, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba değerli dostlar..Bu sene gren card başvurusunda bulunucam fakat bu sene farklı olarak geçerli bir pasaport olması gerekiyor galiba.Pasaportum var ancak süresi geçti ve yeni pasaport alamıyorum özel nedenlerden dolayı.Süresi geçmiş pasaportumla başvurus yapsam ve başvurudan sonra yeni pasaport alabilirsem sorun olur mu..?

    Yanlis konudasiniz, su bolumu kullanmalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/115/greencard-loto-başvurusu-soruları


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @Warrior99, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells DV2018'in current lsitesine baktığımızda, 25775 en son sıra olarak belirlenmiş.

    1-) Bundan sonraki kişilere sıra gelmediği anlamına mı geliyor bu? Eğer öyleyse DV2020 için de sıra gelmeme durumu söz konusu mudur?
    2-) https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-dlP5tOfCYWhp47lOSKz8_D1uRNjtkrYob9CTbJd5Lg/edit#gid=0 adresindeki listede "gocakgonyalı" nicknameli arkadaşın vizesi 13.09.2018'de onaylanmış ve 2 gün sonra pasaport eline geçmiş. Arkadaş, Amerika'ya Giriş İçin Planlanan Tarih'e "Kasım" olarak yazmış. Bu mümkün mü? Benim bildiğim 30 Eylülden önce Amerikaya giriş yapılması lazım...
    3-) Eylül ayında verilen vizeler için geçerlilik süresi ne kadar?
    4-) DV2020 için şayet, Eylül ayında vize alınmışsa Eylül 30'a kadar USA'e giriş yapmak gerekiyor mu, yoksa vize geçerlilik son tarihine kadar USA'e girilebilir mi?
    5-) Bulletin'de dosya numarası değilde "Current" diye birşey görürsek, bu herkese email gönderilerek vize görüşmesine çağrılacağı anlamına gelecek? Eğer öyleyse, bu durumda kim evrakları daha hızlı gönderirse o kadar erken randevuya kabul edileceği anlamına mı geliyor?
    6-) Dosya numarama bakacak olursanız, DV2021 için tekrar başvuru da bulunmalı mıyım?
    7-) Malum DV2020 kazanan herkesin vize alacağı kesin değil. Şayet henüz Vize kabulu almadılarsa, herkesin DV2021'e de tekrar başvuru yapmasını önerir misiniz?

    1. Bu yil daha farkli. Iki yili kiyaslayamazsiniz.

    2. Hayir, 30 Eylul vizeler icin son tarih, vizenizin son tarihine kadar ilk girisi yapmalisiniz (genelde ~6 ay icinde)

    3. Saglik raporunu aldigi tarihe gore 3 veya 6 ay.

    4. Hayir, evet.

    5. Yakin bir zamanda "Current" gormeyi beklemeyin, gorurseniz tum dosya numaralari aktif oldu demektir. Genelde o saatten sonra evraklari tamam olunca siraniz geliyor.

    6. Evet, bulunmanizi tavsiye ederim.

    7. Kucuk numaralara sira gelecegi icin bir daha basvuru yapilmasina gerek yok ama 25-30 binden sonrasi ne olur ne olmaz diyerek basvuru yapabilir.


  • @crazycells cevaplarınız için çok sağolun. Ancak, 1. sorunu ilk kısmını tekrar sormak istiyorum:

    DV2018'in current lsitesine baktığımızda, 25775 en son sıra olarak belirlenmiş.

    1-) Bundan sonraki kişilere sıra gelmediği anlamına mı geliyor bu?


  • @Warrior99, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells cevaplarınız için çok sağolun. Ancak, 1. sorunu ilk kısmını tekrar sormak istiyorum:

    DV2018'in current lsitesine baktığımızda, 25775 en son sıra olarak belirlenmiş.

    1-) Bundan sonraki kişilere sıra gelmediği anlamına mı geliyor bu?

    Evet, o arkadaslara sira gelmedi maalesef.


  • Bugün green kart mülakatım vardı (dv 2020) ve vize onayı aldım birkaç saat sonra diploma teyidi diye mail geldi gelen mail e yanıt olarak belgeyi yolladım tekrar geri dönüş olmadı beklemem yetiyor mu yoksa yapmam gereken başka birşey var mı aynı durumu yaşayan oldu mu?


  • Daha önce sorulduysa affola ☺ arama yaptım ancak bulamadım. Bugün Congratulations başlıklı kcc onay mailim geldi . Mükakat tarihi için yeni bir mail gelecek mi yoksa artık ben mi takibini yapacağım başka bir site üzerinden?


Benzer Başlıklar

  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    915 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum