Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ds 260 formunu actirip tekrar doldurduktan sonra KKC"den tekrar mail beklememize gerek varmi????

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkyurdum Bu sekilde olan guncellemeler icin formu actirmamalisiniz. Formun doldurdugunuz gune gore dogru ve tam bilgiler icermesi yeterli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba
    Mülakat öncesi istenen belgeler kısmında şu şekilde bir ifade var

    You will take original or certified copies of all documents you submit to KCC to your visa interview at the U.S. embassy or consulate. Submit the same documents to KCC that you will take to your visa interview. Any differences between the documents you submit electronically to KCC and the originals you present at your visa interview could cause delays in processing or refusal of your visa application.

    Kentucky e gönderdiğiniz mail ile mülakatta yanınızda götürdüğünüz mailler arasında farklılık olması durumunda vizenizin ertelenmesine veya elenmenize neden olur.

    Yalnız KCC ye gönderdiğimiz bazı belgeler süreleri geçtiği için karekod ve belge bilgilerinden doğrulanamıyor

    Burada yukarıda ifade edilen uyarı tam olarak neyi ifade ediyor

    Aynı belgelerin daha güncelini mülakatta sunsak ne zararını görürürüz yada denildiği gibi "vizenin ertelenmesine veya elenmenize neden olur" mu?

    Burada anlatılmak istendi tam anlayamadım @crazycells @crazycells

    Verdiginiz belgelerdeki bilgilerde degisiklik olduysa yeni belgeleri goturebilirsiniz, eger bilgilerde degisiklik olmadiysa eski belgeleri de goturmenizde bir sakinca yok. Yasal bir uyari sadece, TC vatandaslarini cok ilgilendirdigini sanmiyorum. Zaten gereken belgeler cok acik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ICu, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba,
    Mülakatta 5x5 fotoğraf ebatları ne kadar ciddi? Standart biyometrik fotoğraf ile de kabul görmüş kişiler var mı? Veya fotoğraf yüzünden reddedilmiş/ertelenmiş kimseler duydunuz mu?

    bu nedenle dosyaniz reddedilmez, boyle bir durumda hemen konsolosun yanindaki fotografcilardan yeni bir fotograf cekip getirmeniz beklenir.

    ABD hicbir asamada biyometrik fotograf kullanmiyor, ne vize basvurusu icin, ne Green Card icin, ne de pasaport icin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkyurdum, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @Muhtaradana öncelikle cevap için teşekkür ederim.

    1. danışmanlık firmasının ücretleri zaten 500 $ dan başlıyor çok yüksek ücretler, bu nedenle hiç istemiyoruz zaten ama insanın aklında 500 $ için bir hata ile bu şansı kaybetme ihtimali bizleri yönlendiriyor bu yola.
    2. her değişiklik olduğunda sürekli geri çağıramayız sonuçta ama bu seferde konuda bahsettiğim gibi değiştirmezsek belgeleri götürdüğümüzde bize demeyecekler mi DS formunda işsiz, KCC ye gönderilen formdan farklı, görüşmeye götürdüğümüz de farklı. 3 farklı belge ve bilgi ortaya çıkıyor bu nedenle elenmemize sebep olacağı kanısındayım.
    1. Boyle bir destege gerek yok.

    2. Yaniliyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civan1453, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Ds 260 formunu actirip tekrar doldurduktan sonra KKC"den tekrar mail beklememize gerek varmi????

    Ne gibi bir email?


  • @air_technic, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Buradan tekrar yazıyorum Toygun Bey. Daha önce yaşanmış bir olayı anlattım size numarası 5XXX olan arkadaşım nisanda belgelerini gönderdi haziranda mülakat maili aldı. Numaranız küçük olduğu için bir risk teşkil etmeyecektir. Siz ne zaman evrakları gönderirseniz o zaman işleme alınır. Şubat gibi gönderseniz en geç nisanda mulakat alirsiniz en kotu ihtimalle. Ben size yasanmis olanı söylüyorum değerlendirmek size kalmış

    vizelerin ne zaman biteceğini kimse bilemez dostum süreci son aşamasına kadar getirmek fayda sağlayacaktır gibime geliyo


  • @crazycells dv2019 ve 2018 dosyalaırnı inceledim. Her ay ortalama 21 kişi mülakata alınmış. Kısaca iş günü kadar kişi mülakata girebilmiş. Sanırım fiziki imkanlar buna imkan tanıyor ancak 2020 de dosyada satır açmış kişi sayısı 350 lerde.. Ankara büyükelçiliğinin ayda en az 30 kişi mulakata çsğırması lazımki herkes current olabilsin. Bu da biraz zor gözüküyor. Sizin yoruumunuz nedir? Hekesin current olması için ankara da herkesin arı gibi çalışması gerekmiypr mu?


  • Günaydın arkadaşlar nugün büyük gün.DV-2020 kazananları bugün mülakatlarını gerçekleştirecek.Bugün okuyacağız dakika dakika mülakat adımlarını. 07:54 itibari ile konsoloslukta sıra bekleyen arkadaşlara selamlar olsun.Vizeniz onaylandı sözünden sonra en kısa sürede göçmen vizeli pasaportlarınızın elinize ulaşması dileği ile....


  • @ikizbabasi
    Teşekkür ederiz bizde bol bol vizemiz onaylandı başlangıçlı mülakat deneyimleri okumayı sabırsızlıkla bekliyoruz, inşaallah tüm arkadaşlarımız sorunsuz vizelerini alacaklar, dv 2021 süreci de başladı herkese hayırlı olsun, çok isteyen, bu konuda emek veren tüm arkadaşlarımızdan da 2020 mayıs ayında güzel haberler bekliyoruz


  • @cato, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells dv2019 ve 2018 dosyalaırnı inceledim. Her ay ortalama 21 kişi mülakata alınmış. Kısaca iş günü kadar kişi mülakata girebilmiş. Sanırım fiziki imkanlar buna imkan tanıyor ancak 2020 de dosyada satır açmış kişi sayısı 350 lerde.. Ankara büyükelçiliğinin ayda en az 30 kişi mulakata çsğırması lazımki herkes current olabilsin. Bu da biraz zor gözüküyor. Sizin yoruumunuz nedir? Hekesin current olması için ankara da herkesin arı gibi çalışması gerekmiypr mu?

    Merhaba arkadaşlar konu hakkında yorumu olan var mı? Ve tabiki @crazycells


  • @cato o gördüğünüz sizin sadece forum aracılığı ile oluşturulan bir excell dosyası. ,ankaradaki konsolosluk 1 ayda 100ün üzerinde dosya aldığı ayda oldu geçen yıl bu bilgileri dvcharts.xarthisius.xyz/ bu sitedeki çalışmalardan bakabilirsiniz.


  • @cato 2019 mart ayında 84 dosya bakılmış.

  • ⭐⭐⭐

    Dv-2020 sürecinde bugün mülakata giren 3 arkadaşımızında vizeleri onaylandı.
    Sürece güzel başladık 🙂


  • En yakın zamanda deneyimlerini aktaracaklardır buraya merakla bekliyoruz.


  • Merhabalar,

    Bugün 07:30'da mülakatım vardı...
    07:30'da elçiliğe girdim, 09:20 civarı çıktım. Bahsetmek istediğim bir kaç nokta şöyle:

    Güvenlik evraklarımı taşıdığım poşete müsaade etmedi. Hatta peçete, ıslak mendile dahi müsaade etmedi. Onlar çöpe gitti. Neyseki evrakları ayrıca şeffaf dosyaya da koymuştum.
    Kol saatiniz elektronik olmadığı sürece sorun yok. Ve sanırım madeni paraya da izin var.
    Sırasıyla evrak teslimi, ücret ödeme ve mülakat gerçekleşti.
    Mülakatı yaptığım kişi Çin'li olduğunu tahmin ettiğim bir ablaydı. Gelir gelmez 'Welcome' dedi. İngilizce bilip bilmediğimi sordu. 'Az biliyorum' dedim. 'Tamam ben Türkçe bilmiyorum, İngilizce devam edelim' dedi. Mecbur İngilizce devam ettik.
    Daha evvelden de duyduğunuz klasik soruları sordu. 10-15 dk falan sürdü sanırım. Sosyal medya hesaplarından soru gelebilir diye düşünüyordum, gelmedi.
    Elçiliğin web sayfasında getirilmesi gereken evraklardan birisi de eski pasaportlar olduğu halde eski pasaportumu istemedi. AIS kaydına bakmadı. 'Zaten pasaportta yazıyor' dedi.
    'Nereye gideceksin' dedi, 'Boston' dedim. 'Ben de Boston'danım' dedi. 'İyi artık hemşeriyiz' dedim (içimden tabi ki 😃 )
    Vizemi tebrik edip, mülakatı bitirdi.

    Sağlık muayenesi için ise:

    Bir sorun olmazsa bir günde çıkıyor. 117.5$ testlere, 200$ da muayeneye olmak üzere toplam 317.5$ ödedim. Evvelden tetanoz aşısını yaptırmıştım. Fazladan iki aşı yapıldı. Toplamda yaptırdığım aşılar şöyle olmuş oldu:

    • Polio
    • MMR (kızamık, kızamıkçık, kabakulak)
    • Suçiçeği
    • Tetanoz
      Herbir aşı 20$, muayene ve testler 270$ olduğu halde neden 320$ ödedim anlamadım. Muayeneye gelmeden evvel yukardaki aşıları yaptırırsanız belki muayene esnasında yaptırmaktan kurtulursunuz. 20$ az değil sonuçta 🙂

    Sırf kart için yaklaşık bir 1000$ cepten çıkacak sanırım. Umarım yaptığım bütün bu masrafları çıkartırım 🙂

    Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.


  • @ICu tebrik ederim hayırlı olsun, yeni yaşamınızda mutluluklar
    Deneyiminizi buraya aktardığınız için çok teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐

    @ICu Bilgileri sıcağı sıcağına paylaştığınız için teşekkürler.
    Artık yeni bir hayat sizi bekliyor. Başarılar dilerim 🙂


  • @phozz cevap içşn çok teşekkür ederim


  • @ICu hayırlı uğurlu olsun deneyimler için de ayrıca teşekkürler darısı biz bekleyenlere artık 👍🏻 👍🏻


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum