Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @graombze oldukca sacma bir istekmis bence de. Bu durumda eski isimle SSN'yi alip, sonra isim degisikligi icin basvuru yapin.

• @crazycells burdaki sen ofisi artık beni tanıyor:)) başka bir şehirde gitsem sorun olur mu?:))) belki daha büyük şehirde insanlar daha bilinçlidir.

• @graombze, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells burdaki sen ofisi artık beni tanıyor:)) başka bir şehirde gitsem sorun olur mu?:))) belki daha büyük şehirde insanlar daha bilinçlidir.

olabilir :) belki telefonla yetkili birilerine ulasip sorabilirsiniz, eger SSA yetkilileri oyle yonlendirirse sonra bunu ofiste lehinize kullanabilirsiniz.

• @crazycells üstat merhaba, bütün evrakları tamamladım evlilik sonrası green card icin lakin amerikalı eşim çalışmıyor sponsor bulmak oldukça güç benim için ailem varlıklı ama amerikan vatandası değiller kendime sponsor olabilmem mümkün mü? Bildiğiniz bir zayıf nokta var mı? Formda additional income diye section var acaba sadece orayı doldurup kendi banka hesabı mı göndersem göcmenlik bürosuna kabul olur mu? Nasil bir yol izlemeliyim.

• @Fırat-Aydoğmuş, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells üstat merhaba, bütün evrakları tamamladım evlilik sonrası green card icin lakin amerikalı eşim çalışmıyor sponsor bulmak oldukça güç benim için ailem varlıklı ama amerikan vatandası değiller kendime sponsor olabilmem mümkün mü? Bildiğiniz bir zayıf nokta var mı? Formda additional income diye section var acaba sadece orayı doldurup kendi banka hesabı mı göndersem göcmenlik bürosuna kabul olur mu? Nasil bir yol izlemeliyim.

Eger ABD'de ve ayni evde yasiyorsaniz ve tabii sizin gelirleriniz yeterliyse o durumda esinizi "household income" ile sponsor gosterebilirsiniz. Sizin ve esinizin gelirleri ortak olarak goz onunde bulundurulabilir.

• @crazycells Merhaba !
    1- Bugun esimle ortak hesap acmak icin bankaya gittik. Fakat ortak hesapda beni kabul etmediler. Ya ID im olmaliymis yada adima eve gelen bir fatura...Her ikiside yok lakin hic bir kagidim henuz yok.Formlari gonderirken ortak banka hesabi gostermek istemistim.
    Bu konuda ne yapabilirim ?
    2- Daha once belirttigim gibi 7-8 yil kadar once ABD ye giriste donus biletimi gosteremedigimden, o yil hem giris izni verdiler, hemde cikis yaptiktan sonraki 1 yil giris reddi almistim.Suresi bitmis pasaportumdaki vizede "cancelled without preiudice" basili.
    Bu sadece donus biletimi gosteremedigimden basima geldi.Formda sorulan " hic red aldinizmi" sorusuna ne cevap vermeliyim ?
    Sadece sizden yardim alarak formlari doldurabiliyorum..
    Gercekten cok tesekkur ederim...

• @lynbrook, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells Merhaba !
    1- Bugun esimle ortak hesap acmak icin bankaya gittik. Fakat ortak hesapda beni kabul etmediler. Ya ID im olmaliymis yada adima eve gelen bir fatura...Her ikiside yok lakin hic bir kagidim henuz yok.Formlari gonderirken ortak banka hesabi gostermek istemistim.
    Bu konuda ne yapabilirim ?
    2- Daha once belirttigim gibi 7-8 yil kadar once ABD ye giriste donus biletimi gosteremedigimden, o yil hem giris izni verdiler, hemde cikis yaptiktan sonraki 1 yil giris reddi almistim.Suresi bitmis pasaportumdaki vizede "cancelled without preiudice" basili.
    Bu sadece donus biletimi gosteremedigimden basima geldi.Formda sorulan " hic red aldinizmi" sorusuna ne cevap vermeliyim ?
    Sadece sizden yardim alarak formlari doldurabiliyorum..
    Gercekten cok tesekkur ederim...

1. Baska bir bankaya gitmeyi deneyebilirsiniz, bankalar kurallarini kendileri koyuyorlar. Dolayisiyla baskasinda ortak hesap acmak daha rahat olabilir. Ama yavas yavas dedikleri belgeleri toparlamanizi tavsiye ederim, sonucta ID ya da adres teyidi onemli konular.

2. Hayir, siz red almadiniz. CWOP damgasi bir ihlal olmadan vizenizi iptal ettikleri anlamina geliyor, yani o saatten sonra o vizeyi kullanamazsiniz, ama ABD'ye giriste ya da cikista red almadiniz.

• @crazycells abd'da yasiyoruz benim calısma iznim yok income gösteremem aylık ama bankada 20 -25 k gösterebilirim? Bu uygunmudur ortak hesapta.

• @lynbrook benim eşim banka çalışani her banka kabul etmiyor ama çoğu banka id veya ssn numarası olmadan ortak hesap açıyor. Başka bankaları deneyin. Ben pasaportum ve evlilik belgem ile birlikte ortak hesap açtım.

• @crazycells Oncelikle cevaplar icin tesekkurler..
    Baska bir bankada hesap acmayi deniyecegim.Sanirim zaten fotolar,ortak hesap, ayni adresi kullandigima dair belgeler vs. butun bunlar formlarla gonderilmeyecek, gorusmeye giderken sonra lazim olacak seyler ?
    Tekrar tesekkurler.

• @graombze Aynen dediginiz gibi baska bankayi deniyecegim.
    Tesekkurler

• @lynbrook arkadaslarin dedigi gibi baska bankalari deneyin bana da ilk gittigim banka acmamisti lakin daha sonra baska bankaya gidip derdimi anlatip actirmistim. Ayrica SSN sahibi misiniz ya da basvurunuzu yaptiniz mi ? Ssn sahibi degil ya da basvuru yapmadiysaniz en kisa sure de bir Social Security Office' ne gidip basvurunuzu gerceklestirin.

• @Fırat-Aydoğmuş, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells abd'da yasiyoruz benim calısma iznim yok income gösteremem aylık ama bankada 20 -25 k gösterebilirim? Bu uygunmudur ortak hesapta.

Buna USCIS memuru karar verecek, ama sadece bankada para ise yaramayabilir. Bu durumda size tavsiyem bir sponsor bulmaniz olur.

• @lynbrook, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells Oncelikle cevaplar icin tesekkurler..
    Baska bir bankada hesap acmayi deniyecegim.Sanirim zaten fotolar,ortak hesap, ayni adresi kullandigima dair belgeler vs. butun bunlar formlarla gonderilmeyecek, gorusmeye giderken sonra lazim olacak seyler ?
    Tekrar tesekkurler.

Hazir olanlari I-130 basvurusuyla gonderirsiniz, digerlerini ise mulakata goturursunuz.

• @crazycells Tekrar basinizi agirttigim icin oncelikle ozur dilerim.
    Bugun saglik raporu almak icin dr.a gittim.benim butun formlarimi kuzenim dolduruyor . Fakat sadece I-693 formunu kuzenim degil,baskasi doldurmak zorunda kaldi.Bu durum bir sorun teskil edermi ? Hem bu konuya hemde bugun dolduran kisi elyazisiyla gelisi guzel yazmis olmasi resmen basimi agirtti.
    Yine sizden yardim rica ediyorum😞

@crazycells Tekrar basinizi agirttigim icin oncelikle ozur dilerim.
    Bugun saglik raporu almak icin dr.a gittim.benim butun formlarimi kuzenim dolduruyor . Fakat sadece I-693 formunu kuzenim degil,baskasi doldurmak zorunda kaldi.Bu durum bir sorun teskil edermi ? Hem bu konuya hemde bugun dolduran kisi elyazisiyla gelisi guzel yazmis olmasi resmen basimi agirtti.
    Yine sizden yardim rica ediyorum😞

Problem degil, formu dolduran okunakli ve dogru cevaplarla formu doldurdugu surece onemli degil.

• @crazycells Tekrar merhabalar
    ABD ye giris yaptim 11 Eylul 2019 da.Turkiye ye donus yapmadan gocmenlik basvurusuna burada muracaat edecegim.
    Kisa ozet gecmek isterim,Esim ABD vatandasi,ekim 2018 de Turkiyede evlendik,evlendikten hemen sonra Turist vizesiyle 2 kez giris cikis yaptim ve sonrasinda ailevi sebeplerden oturu planlar degisti,ABD de yasamaya karar verdik ve bu son gelisimi planlayarak Abd ye giris yaptim donmemek uzere.yani gocmenlik basvurusu yapacagiz.
    Sormak istedigim Su 3 ay bekledikten sonra yani 11 Aralik 2019 dan sonra basvuruya baslayacagiz,bu baslangic surecine AOS surecimi diyoruz?
    ve bu sureci vizemin dolacagi Mart 2019 a kadar tamamlamam mi gerekiyor?bunun sebebi yasak duruma dusmemek mi?
    tesekkurler

• @seznec, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells Tekrar merhabalar
    ABD ye giris yaptim 11 Eylul 2019 da.Turkiye ye donus yapmadan gocmenlik basvurusuna burada muracaat edecegim.
    Kisa ozet gecmek isterim,Esim ABD vatandasi,ekim 2018 de Turkiyede evlendik,evlendikten hemen sonra Turist vizesiyle 2 kez giris cikis yaptim ve sonrasinda ailevi sebeplerden oturu planlar degisti,ABD de yasamaya karar verdik ve bu son gelisimi planlayarak Abd ye giris yaptim donmemek uzere.yani gocmenlik basvurusu yapacagiz.
    Sormak istedigim Su 3 ay bekledikten sonra yani 11 Aralik 2019 dan sonra basvuruya baslayacagiz,bu baslangic surecine AOS surecimi diyoruz?
    ve bu sureci vizemin dolacagi Mart 2019 a kadar tamamlamam mi gerekiyor?bunun sebebi yasak duruma dusmemek mi?
    tesekkurler

Evet, AOS sureci oluyor...

Ilk basvurudan sonra bir I-797 notice alacaksiniz, bunu alana kadar statunuzu kaybetmemeniz en ideali.

ABD vatandaslarinin esleri statulerini kaybetmis olsalar dahi surece devam edebiliyorlar, ama tabii ki tum sureci kurallara uygun olarak devam ettirmek en iyisi...

• @crazycells anlamaya çalışıyorum. Arkadaşımız türkiye de evlenmiş ve cr1 ile değil de b1 ile giriş yapmış yani bir statüsü var mı hala burda b1 vizesi ile giriş yapmış çünkü dediginiz gibi 90 gün sonra mazeret gösterip aos ye başlayabilir ama anlayamaya çalıştığım tr de evlilik yapıp buraya giriş yapıp burda hemen işlemleri hızlı bir şekilde yapabilir mi? Bir arkadaşım daha var bu şekilde yapmayı düşünmüştü cr1 e başvuru yapıp türkiye de bekleyip geldi.

• @graombze, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells anlamaya çalışıyorum. Arkadaşımız türkiye de evlenmiş ve cr1 ile değil de b1 ile giriş yapmış yani bir statüsü var mı hala burda b1 vizesi ile giriş yapmış çünkü dediginiz gibi 90 gün sonra mazeret gösterip aos ye başlayabilir ama anlayamaya çalıştığım tr de evlilik yapıp buraya giriş yapıp burda hemen işlemleri hızlı bir şekilde yapabilir mi? Bir arkadaşım daha var bu şekilde yapmayı düşünmüştü cr1 e başvuru yapıp türkiye de bekleyip geldi.

Onemli olan vizelerin amacina uygun kullanilmasi. Turist vizesiyle girerken gocmenlik amaci gutmuyormus, fakat ABD'ye girdikten sonra planlar degismis ve ABD'de yasamaya karar vermisler. Bu, her insanin basina gelebilecek bir durum, o nedenle yasalar bu durumda degisiklige izin veriyor. Eger ABD'de yasama amaci gudup gocmenlik basvurusu yapiyorsaniz, o durumda "turist vizesi"ni bu amacla kullanmamalisiniz, cunku turist vizesinin boyle bir kullanim amaci yok. O durumda dediginiz gibi yasal olan yontem ABD disindayken gocmenlik surecine baslamak. Onemli olan yasalara ve kurallara uyup, vizeleri amaci disinda kullanmamak.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k