Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Son depremler

Gündem
23 9 786 7
  • ⭐⭐⭐

    Silivri açıklarında 4.6 büyüklüğünde deprem olmuş. Artçı sarsıntılarında devam ettiği söyleniyor. Umarım daha büyük bir sarsıntı olmaz. İstanbul’da bulunan herkese çok geçmiş olsun. Kendinize dikkat edin arkadaşlar.

  • ⭐⭐⭐

    ALLAH beterinden korusun ülkemizi 1999 depreminin yıkıcı etkilerini yaşayan biri olarak bir daha olmaz ve yaşanmaz inşallah.


  • @Oktay-İbiş, içinde söyledi: İstanbul’da deprem 4.6

    ALLAH beterinden korusun ülkemizi 1999 depreminin yıkıcı etkilerini yaşayan biri olarak bir daha olmaz ve yaşanmaz inşallah.

    Evet, bende yaşayanlardanım. inşallah olmaz, ama bir gün olacağı aşikar. 20 yıl oldu, hiç hazır değiliz. Hiçte hazır olmayacağız ne yazıkki 😞

  • ⭐⭐⭐

    1999 da mesleğim gereği seferliğe katıldık iş makinası operatörü olarak. İzmit/ derince 60 evler ve sahil kısmı hem ceset çıkarma hemde enkaz kaldırma işlerinde çalıştım genel izlenimim o zaman şu olmuştu deniz kumu ile yapılan beton ince demir ve kalitesiz işçilik tabi genelleme yapmak doğru olmaz ama geneli bu şekilde idi. 1999 dan bu yana değişen bir şey varmı derseniz açık konuşayım bence yok önce her yer avm oldu insanların toplanabileceği alanlar kalmadı ve yüksek yüksek yapılarda cabası bunun yanında atılan betonların sözde c30 C40 gibi sözde mukavemeti yüksek dayanıklı beton derler ama ben pek inanmıyorum birde numune alırlar sözde teste götürürler alakası yok genelinin velhasılı kelam işimiz sadece ve sadece ALLAH,ın insafına merhametine kalmış.

  • ⭐⭐⭐

    Ben de bir şeylerin değiştiğine inanmıyorum. Kaderine terkedilmiş sıramızı bekliyoruz.

  • ⭐⭐⭐

    yeryüzünde her işinin sonunu mutlaka ALLAH,a bağlayan kıymetli Türk Anadolu insanı aslında ALLAH,ın emrettiği önce tedbir sonra taktir,i yanlış anlamış. hani derler ya balık baştan kokmuş buda öyle bir şey. siyasi olarak değil ama genel olarak şunu söylemekte sakınca görmüyorum evet 18 senede Türkiyede gelişen tek şey Beton Ekonomisi oldu ve yeni yetmelere müteahitler türedi zengin oldu. ALLAH sonumuzu hayırlı hakkımızdada güzel olanı nasip etsin amin.

  • ⭐⭐

    Çok abartıldığını düşünüyorum. Denizli'de okurken 5-5.5 büyüklüğündeki depremler bile korkutmazdı artık bizi. 4-4.5 depremler ise sıradandı artık :)

  • ⭐⭐⭐

    @Edelweiss aslında korkutan depremin büyüklüğü değil, binaların çürüklüğü. 99 Gölcük depreminde açıklanan ölü sayısı 18 bin insan. Ama gerçekte çok daha fazla olduğu söyleniyor. Ve İstanbulda yaklaşık 20 milyon insan yaşıyor.


  • @Edelweiss depermin şiddeti değil insanları korkutan gelişigüzel baştan savma yeterli blgi ve birikime sahip olmayan ama param var binan yapar satarım diyen zihniyetteki insanların yapmış olduğu kalitesiz binaların ve o binaları alan ailelerin belkide mezarı olucak yuvaları. soru şu depreme hazırlıklımıyız ? toplanma alanları varmı ? çöken bina altında kalan insanları kurtarmak için gerekli ve yeterli eğitimi almış kişiler varmı ? ben bunları farazi yazmıyorum bizzat yaşadım adamlar bu binada kimse yok enkazı kaldırabilirsin dediğinde makinamın kovasının kenarında sallana insan kolu vs vs. ve abartısı 99 depremin 18 bin değil 250 bin üstü insan hayatını kaybetti.

  • ⭐⭐

    Gerçi doğru haklısınız İstanbul'da tehlike depremden çok, depreme dayanıksız yapılar malesef.


  • @Edelweiss hep ben haklıydım dememeyi o kadar çok isterdimki ama gözünü para hırsı bürümüş her şeyi para olmuş tüm ilişkilerini para olarak görenlerin şerrinden ALLAH hepimizi korusun.

  • ⭐⭐

    Marmara Denizi'nde 5.7 büyüklüğünde bir deprem daha olmuş. Geçmiş olsun.


  • İstanbul Silivri açıklarında bugün saat 14.00 civarında 5,7 büyüklüğünde deprem olmuş. Depremi hissedenlere geçmiş olsun. Depremle ilgili en büyük sorunumuz maalesef kendi elimizle inşa ettiğimiz yapılar. Deprem aslında doğal bir zenginliğin sonucu.

    Türkiye ve yakın çevresindeki depremleri şu adresten takip edebilirsiniz: http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst7.asp Deprem olduktan kısa bir süre sonra burada görülüyor (5-10 dk arası).
    Facebook kullanıyorsanız şu sayfayı da takip edebilirsiniz: https://www.facebook.com/KandilliObservatory/

    Eğer binanızın depreme karşı dayanıklılığından şüphe duyuyorsanız bunun incelenmesi için İnşaat Mühendisleri Odasına veya üniversitelere başvurabilirsiniz (tercihen kamu üniversiteleri). Kısa vadede ise eğer dolaplarınız, vitrinleriniz, televizyonunuz, kitaplığınız vs. duvara sabitlenmemişse ertelemeden onları yapabilirsiniz, hatta çok geç olmadan yapın lütfen.

    Deprem bir anda olur. Binanızın veya bulunduğunuz zeminin durumuna göre deprem anında evin içinde bile bir yerden bir yere hareket edebilecek zamanınız olmayabilir. Yapabileceğiniz en iyi şey panik olmadan, hızlı hareket edip, evin içinde kedinizi güvenli bir yerde tutmanız. Yatak, kanepe, çamaşır-bulaşık makinesi yanına cenin pozisyonunda kıvrılmanız binanın çökmesi veya hasar görmesi durumunda sizi enkazdan bir nebze de olsa koruyabilir.

    Bunun dışında sarsıntının geçtiğini anladıktan sonra yine vakit kaybetmeden merdivenleri kullanarak binayı terk etmelisiniz. Bugünkü deprem kendini epey hissettirmiş anladığım kadarıyla. Yıkıcı olmadığı sürece insanlar için bir tecrübe oluyor. Bugünkü gibi bir depreme korkmadan bu gözle de bakabilirsiniz.

    Daha önce depremi yaşamış ve hissedilir sarsıntılarda yine aynı korkuyu yaşayan herkese tekrar geçmiş olsun.

  • ⭐⭐

    Hem elazığ lı olan hem de elazığ da olan arkadaşlar basta olmak üzere tüm türkiye ye başsağlığı diliyorum. Yaralılara Allah'tan şifa diliyorum. Bu soğuk kış gününde de dışarıdakilerin Allah yardımcısı olsun. Bir dahada yaşanmasın inşallah.

  • ⭐⭐⭐

    İstanbul’da yaşayan kardeşlerimizin Cenab-ı hak yardımcıları olsun. Çok geçmiş olsun. Cenab-ı hak beterinden korusun 🙏

  • ⭐⭐⭐

    Elazığ ve Malatyanın başı sağolsun. Aynı zamanda da çok geçmiş olsun. Allah yardımcıları olsun. Umarım can kaybı sayısı daha da artmaz🙁

  • ⭐⭐⭐

    Bu arada başlık eski bir başlık olduğu için yanıltıcı olabilir. son depremler olarak mı değiştirsek sayın @crazycells

  • ⭐⭐⭐

    depremi en kötü ve korkunç haliyle yaşamış biri olarak o dönem gerçekten hafızamda çok kötü etkiler izler bıraktı. Elazığ,da yaşanan deprem de can kaybı inşallah artmaz. ALLAH ülkemizi ve milletimizi felaket ve musibetlerden korusun...

    https://www.youtube.com/watch?v=BhemhScb6ms


  • @bidünya, içinde söyledi: İstanbul’da deprem 4.6

    Bu arada başlık eski bir başlık olduğu için yanıltıcı olabilir. son depremler olarak mı değiştirsek sayın @crazycells

    olabilir, siz konunun nasil sekillenmesini istiyorsaniz o sekilde yapabiliriz. Bu arada ilk ileti size ait oldugu icin, duzenleme yaparak basligi degistirmeniz mumkun.

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells anladım teşekkürler değiştiriyorum o zaman.


Benzer Başlıklar

  • USCIS Başvuru Ücretlerinde Güncelleme (1 Ocak 2026)

    Gündem
    2
    0 Oy
    2 İleti
    473 Bakış
    E
    Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
  • DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

    Gündem
    93
    1
    16 Oy
    93 İleti
    4k Bakış
    B
    @SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025 10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım... Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim. Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde; “10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim. Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı: P(10) = \frac{1}{10} Gelmemesi olasılığı: P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10} Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı: P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^n Şimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım: Atış sayısı (n) En az 1 kere 10 gelme olasılığı 1 0.1 → %10 2 1 − (0.9)² = 0.19 → %19 5 1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.95 10 1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13” Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65. Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65 Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde. Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95 Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄 Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
  • Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)

    Taşındı Gündem
    21
    3 Oy
    21 İleti
    2k Bakış
    E
    @Edip-Ozan-Sevindir @gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi) öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.
  • ABD Hukumeti'nin kismi olarak durmasi (US Government Shutdown)

    Gündem
    37
    5 Oy
    37 İleti
    7k Bakış
    btek14B
    https://abcnews.go.com/Politics/house-hold-votes-funding-end-partial-government-shutdown/story?id=129813498 ac kapa oldu iyice.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum