Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

• @Ali1990 Ali1990 Evet bende sizinle aynı durumdayım. Ben durumumu kontrol ettiğimde Ready çıkıyor. Pasaportumu 2 Eylül de gönderdim. Pasaportumu aldıklarına dair Embassy den 10 Eylül tarihinde e-mail aldım. Hala haber yok. Ali Cihan Bey, konsolosluğun çok yoğun olduğunu söylüyor. O yüzden bekliyorum. Beklemek de çok stresli. İnşallah iyi haberler alırız. Benim durumum 13 Eylül de Ready oldu. Benim vize görüşmem 22 Ağustos idi. İdari işlemlere kaldım, fakat benden herhangi bir sosyal medya hesabı ile ilgili bir form istemediler. 28 Ağustos da idari işlemler tamamlandı. İdari işlemlerim tamamlandıiğında CEAC'de durumum Administarive Processing yazıyordu. 13 Eylül de Ready yazmaya başladı. Hala öyle yazıyor.Teşekkürler.

• @cavedo Hayırlısı olur inşallah ikimiz içinde ben bu hafta tekrar mail atmayı düşünmüyorum ama haftaya son haftaya giriyoruz biraz darlarım ve ondan sonraki hafta pazartesi ayın 30'u ne ara dönecekler bilmiyorum mecbur bekleyeceğiz artık son haftalar kısmetse diyorum artık kendime

• @Ali1990 Ben bugün attım. Bekliyorum. Benim kategorim IR5. Sizin ki çekiliş sanırım. Merak etmeyin verirler size vize.

• @Ali1990 U.S. Department of State
    IMMIGRANT VISA APPLICATION
    Ready
    Immigrant Visa Case Number: ANK2019XXXX01 ANK
    Case Created: 09-Jan-2019
    Case Last Updated: 19-Sep-2019

Your case is ready for your interview when scheduled at the U.S. Consular section. If you have already scheduled an appointment for an interview, please prepare your documents as directed in your appointment letter and appear at the consulate on the appointed date and time. Otherwise, please wait until you have been notified of your interview appointment. Additional information about how Immigrant Visa interview appointments are scheduled can be found at: http://nvc.state.gov/interview
    For more information, please visit U.S. Embassy Ankara.

• @Ali1990 Benim ki yine bugün güncellenmiş. Aynı Ready. Senin ki?

• @cavedo benim ki bu gün Congratulations oldu. Postaya verilmiş. Posta kodu verilmiş. Darısı bütün bekleyenlere ihşallah

• @Ali1990 Çok sevindim. Tebrikler.Benim ki hala Congrulations olmadı. Bilmiyorum.

• @Ali1990 gözünüz aydın. Tebrikler. Bekleyen arkadaşlara sabırlar dilerim. Güzel haberlerinizi alacağız umarım.

• @cavedo teşekkür ederim. Pasaportu perşembe sabah verdim, ptt pzt teslim etti. Konsolosluk perşembe ptt'ye verdi. Cuma sabahı elimde oldu. Toplamda 8 gün.

• @sfkts Ceac 'den kontrol ettiğimde Ready çıkıyor. Bu iyi mi? Kötü mü? Anlamış değilim. İdari işlemler tamamlandı. Teşekkürler.

• @cavedo pasaportu istediklerinde ready yaziyor. Vize basildiktan sonra issued oluyor. Bunlardan once administrative process olarak bekliyordu, process'in bitip vize basilmasina hazir anlamina geliyor ready olmasi.

• Pasaportu PTT ile konsolosluğa yolladıktan maksimum kaç gün sonra geri gelir ?

19 eylül de PTT ye verdim pasaportu Ankara’ya konsolosluğuna gidecek .

8 ekim e uçak bileti aldım .

Biletim yanar mı ?

• @cavedo, içinde söyledi: FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

@sfkts Ceac 'den kontrol ettiğimde Ready çıkıyor. Bu iyi mi? Kötü mü? Anlamış değilim. İdari işlemler tamamlandı. Teşekkürler.

Suradan durumunuzu konsolosluga sorabilirsiniz:

https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

• @umitcapkin, içinde söyledi: FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

Pasaportu PTT ile konsolosluğa yolladıktan maksimum kaç gün sonra geri gelir ?

19 eylül de PTT ye verdim pasaportu Ankara’ya konsolosluğuna gidecek .

8 ekim e uçak bileti aldım .

Biletim yanar mı ?

o kadar uzun konsoloslukta kalmamasi lazim...

• @sfkts İnşallah. Teşekkürler cevabınız için.

• @crazycells Cihan Bey, ben 19 Eylül de o dediğiniz linkten gönderdim. Bakalım ne cevap gelecek. Ben bütün geçmiş idari işlemlere kalan arkadaşların yorumlarını okudum. Bir arkadaşın yanlış hatırlamıyorsam rococco adında arkadaş iki kere idari işlemlere kalıyor. Sonunda alıyor vizesini. Bende kafama onu taktım acaba bende mi iki kere kalırım idari işlemlere ki bu kadar uzun sürdü? Ayrıca, benim idari işlemlerim kontrol amacıyla NVC gitmiştir ? Yoksa konsolosluk içerisinde mi olmuştur? Sizlere rahatsızlık verdiğim için çok çok özür dilerim. Lütfen bağışlayın beni. Şimdiden teşekkürler.

• @cavedo, içinde söyledi: FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

@crazycells Cihan Bey, ben 19 Eylül de o dediğiniz linkten gönderdim. Bakalım ne cevap gelecek. Ben bütün geçmiş idari işlemlere kalan arkadaşların yorumlarını okudum. Bir arkadaşın yanlış hatırlamıyorsam rococco adında arkadaş iki kere idari işlemlere kalıyor. Sonunda alıyor vizesini. Bende kafama onu taktım acaba bende mi iki kere kalırım idari işlemlere ki bu kadar uzun sürdü? Ayrıca, benim idari işlemlerim kontrol amacıyla NVC gitmiştir ? Yoksa konsolosluk içerisinde mi olmuştur? Sizlere rahatsızlık verdiğim için çok çok özür dilerim. Lütfen bağışlayın beni. Şimdiden teşekkürler.

Sizin tek yapmaniz gereken cevap beklemek. Yok, estagfurullah.

• Arkadaşlar Herkese Merhaba,
    2019 Süreci için Ben(asıl talihli) olarak AP sürecine takıldım. Benden başka eşim ve birde çocuğum süreç içerisinde ancak onlar için herhangi bir AP durumu olmadı. Asıl talihli ben olduğum içinde pasaportları geri verdiler ve sürece girdik. Cuma günü Mail geldi 3 kişi içinde ptt kaydı ve pasaportları geri yollayın süreç tamamdır diye.
    Benim 2 tane sorum olcak

1. Ptt kaydından konsolosluk ek belge talep etti diyerek tekrar kayıt oluşturup barkodlu bir sayfanın çıktısını aldım.
      Ancak eşim ve çocuk için ekisk evrak olmadığından onlar içinde DEVAM ET butonuyla aynı şeyi yapmadım varolan kaydı aldım. Çünkü onlar için eksik evrak durumu oluşmadı ? Ancak bu başlığın başında refer ettiği yerde şöyle bir yazı mevcut ;
      ("Not: Başvuruyu bitirmeden eğer başka aile bireyi varsa evrakları gönderilecek onlar için de başvuru sahibi eklemeniz lazım.")
    2. Status check ettiğimiz sayfada AP Completed yazıyor ve yanında 25 eylül için expiration date yazıyor. Bu ne anlama geliyor 25 ine kadar evrakların oraya ulaşmasımı gerekiyor anlamına geliyor ? Çünkü ben yarın sabah PTT ye vereceğim çarşamba gününe yetiştirirlermi bilemiyorum. Ankaraya evrağı istanbuldan yollayacağım.

Şimdiden teşekkür ederim.

ALINTI;
    Eksik Evrak ya da Konsolosluğa Evrak Yollama

Konsolosluğa Eksik Evrak veya Düzeltme İçin Evrak Nasıl Yollanır?

Mülakata girdiniz ve mülakatta eksik evrağınız olduğu söylendi ya da her şey yolunda gitti fakat vizenizde bir yanlış mı var, o zaman pasaportlarınızı ve evraklarınız konsolosluğuna gönderirken yeniden ptt kaydı oluşturmalısınız.

Daha önce ptt kaydı oluşturduğunuz https://ais.usvisa-info.com/ yere kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açıyorsunuz. Yeni kayıt oluşturmayacaksınız. Oturumu açınca ekranda cikan seceneklerden “Konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi“ yi seçeceksiniz.

Sonra bir kutucuk açılacak ve eksik evrak ile ilgili yaptığınız işlemlerle ilgili bilgi doldurmanız istenecek.

Kutucuğun altında bir uyarı var. “Vize başvurusunu (mülakat veya kurye yoluyla ) tamamlamayan ve konsolosluk talimatı alan bir başvuru sahibi için takip talebi işlemi gönderilmesi, bir usulsüzlük olarak değerlendirilecek ve başvuru sahibinin sicilinde ciddi etkisi olacaktır .” Konsolosluk sizden bir talepte bulunmadıysa bu alandan talep oluşturmamanız lazım. Açıklamanızı da yaptıktan sonra talebinizi gönderebilirsiniz.

"Not: Başvuruyu bitirmeden eğer başka aile bireyi varsa evrakları gönderilecek onlar için de başvuru sahibi eklemeniz lazım."

İşlemleri bitirdiğinizde sayfa size çıktısını alacağınız bir sayfa linki verecek oradan 2 sayfalık bir kayıt gelecek. Sayfaları dikkatlice okuyun ve 2 sayfayı 2 takım toplam 4 sayfa olarak çıktı alın.
    Sizdeki nüshayı Ptt şubesindeki memura göstereceksiniz. Üzerinde konsolosluğa ait müsteri numarası var onu kullanarak ödeme yapmadan gönderiyi gerçekleştireceksiniz.

Gönderilecek Evraklar;
    Pasaportunuz, Eksik evrağınız, 2 sayfalık ptt kaydınız.

• @amtylmz yetişir ama bence gidin eşden verin. Ayrıca, 25 Eylül tarihi sizin idari işlemlerinizin son bitiş tarihi. Eğer o tarihten sonra ellerine geçerse şansınızı kaybedebilirsiniz.

• @amtylmz pasaportunuzu elden verin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k