Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
180 64 17.1k 59

• @burhankaya55 burhan bey merhabalar size mail attım foruma en girişiniz uzun zaman olmuş nasıl ulaşabilirim size @crazycells bilginiz varmı acaba nasıl ulaşırım burhan beye danışmam gereken bi cok konu var kendisine ama

• ⭐⭐⭐

@civan1453 eğer Diplomayı Temmuz ayına kadar alabilecekseniz sizin için bir sorun olmayacaktır. 2018 yılında sizin gibi bir bayan vardı. Kendisi de görüşmeye gittiği zaman liseyi bir kaç aya bitireceğini beyan etmiş. Konsoloslukta eksik evrak belgesi verip mezun olduğun zaman diplomanı bize getir vizen onaylansın demiş. Ama maalesef sınavları Eylül ayından sonra sarkıtığı için vize alamamıştı. Sizde bunun gibi yapabilirsiniz. Eğer case no düşükse evrak mailini de diplomaya alana kadar bekletebilirsiniz. Diplomayı almaya yakın bir tarihte gönderirsiniz diploma aldıktan sonra görüşmeye gidersiniz. Case numberınız nedir?

• @civan1453, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak

Merhabalar greencard kazandık ve lisenin bitmesi için 2 sınav daha girmem gerek buda mayıs ayına yetişiyo diplomayı alamam temmuz ağustos olacak ne yapmalıyım sizce

Talihli kisi lise diplomasini 30 Eylul 2020'ye kadar alabilir mi?

• @crazycells @bolatmali merhaba arkadaslar, durumum su sekilde, yiyecek icecek sektorunde 5 yildir ust duzey yoneticilik yapmaktayim 3 tane restaurantin coordinatorlugunu yapmaktayim ve 2009 2014 seneleri arasinda cruise gemilerinde 5 yil calistim americada dahil 45 ulke 250 den fazka sehir gezdim amerikada en az 25 30 defa bulundum 2ser 3 er gun sureyle tabi geminin kalis suresine gore....5 yillik A1 vizem vardi suesi bitti,ve 1 defa b2 vize red aldim.ds 260 formuna hepsini bildirdim ama meslek yeterliligim amricada job zone 2 ve svr 4-6 yani istenileni karsilamiyor... lise acikogetimde mayis ayinda kesin bitiyor sarkma olmaz diplomada 2ile 4 ay arasinda alinabilecek yani evet eylul ayina kadr diplomayi aliyorum, su anda kkc istedikleri evraklari gondermedim henus sadece ds260 gonderdim benden evraklari istediler,,, case 69xx lerdee

Dosya Numarasi: 2020EU69xx
    DS-260 Gonderimi: 22/08/2019
    KCC Evrak Istegi: 11/09/2019
    KCC Evrak Onayi: xx/xx/xx
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris:

@crazycells @bolatmali merhaba arkadaslar, durumum su sekilde, yiyecek icecek sektorunde 5 yildir ust duzey yoneticilik yapmaktayim 3 tane restaurantin coordinatorlugunu yapmaktayim ve 2009 2014 seneleri arasinda cruise gemilerinde 5 yil calistim americada dahil 45 ulke 250 den fazka sehir gezdim amerikada en az 25 30 defa bulundum 2ser 3 er gun sureyle tabi geminin kalis suresine gore....5 yillik A1 vizem vardi suesi bitti,ve 1 defa b2 vize red aldim.ds 260 formuna hepsini bildirdim ama meslek yeterliligim amricada job zone 2 ve svr 4-6 yani istenileni karsilamiyor... lise acikogetimde mayis ayinda kesin bitiyor sarkma olmaz diplomada 2ile 4 ay arasinda alinabilecek yani evet eylul ayina kadr diplomayi aliyorum, su anda kkc istedikleri evraklari gondermedim henus sadece ds260 gonderdim benden evraklari istediler,,, case 69xx lerdee

Dosya Numarasi: 2020EU69xx
    DS-260 Gonderimi: 22/08/2019
    KCC Evrak Istegi: 11/09/2019
    KCC Evrak Onayi: xx/xx/xx
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris:

Eger Eylul sonuna kadar diplomayi alabiliyorsaniz o durumda bir sorun yasamazsiniz.

onetonline.org 'dan meslek listesini iyice inceleyip sizin mesleginizle ortusen ve sartlara uygun bir meslek var mi diye bakabilirsiniz. Eger yaptiginiz isle ortusuyorsa, o meslegi yaptiginizi da soyleyebilirsiniz.

• @civan1453 Diplomanızı fiziksel olarak almanızın süreleri mi onlar yoksa e-devletten mezun olarak görüneceğiniz süreler mi? E-devletten mezun belgesi çıktığında vize için yeter diye düşünüyorum.

• @crazycells evet var aslında operasyon müdürü olarak örtüşüyo bende operasyon müdürü yazabilirim aslında olabilir ama ds formuna onu yazmadım yiyevek içevek müdürü yazdım oda jopzone 2 ...asıl öğrenmek istediğim gec kalmadan mulakata girmelimiyim cade no başlarda 69xx şimdi istenilen evrakları göndersem 3 ay sonra mülakat ama diploma için bana gerekli olan süre 9 ay anladığım kadarıyla mülakata girip eksik evraktan uzatbilirimde durumu sizce nasıl bi yol izlemeliyim tamamn 9 ay beklemekmi??? yoksa sıra gelmişken mülakata girip eksik evraktan süreyi uzatmakmı???

@crazycells evet var aslında operasyon müdürü olarak örtüşüyo bende operasyon müdürü yazabilirim aslında olabilir ama ds formuna onu yazmadım yiyevek içevek müdürü yazdım oda jopzone 2 ...asıl öğrenmek istediğim gec kalmadan mulakata girmelimiyim cade no başlarda 69xx şimdi istenilen evrakları göndersem 3 ay sonra mülakat ama diploma için bana gerekli olan süre 9 ay anladığım kadarıyla mülakata girip eksik evraktan uzatbilirimde durumu sizce nasıl bi yol izlemeliyim tamamn 9 ay beklemekmi??? yoksa sıra gelmişken mülakata girip eksik evraktan süreyi uzatmakmı???

Mulakata girin, diplomanizin Agustos'ta elinizde olacagini soyleyin, dosyanizi o zamana kadar acik tutarlar. Ayrica saglik raporu da almayin (bir daha alip gondermeniz gerekecek).

• Merhabalar bende açık lise ögrencisiyim tek dileğim 2021 yılına kadar 63 olan kredimi 192 yaparak mezun olabilmek yoksa durum vahim hepimize bol şanslar

• @crazycells merhabalar tekrardan ds260 formunu actirip f&b manager olarak yazdigim durumu operasyon muduru olarak duzeltmeyi dusunuyorum cunki ikisinde ayni konular turkiyede ve yalan yanlis bi beyanim yok belgeleyebilirimde cunki operasyon muduru jobzone 4 ve svr si 7>8 yani istenileni karsiliyo digeri dosyayi actirinca ve unvan degisikliginde konsolosluk bi sikinti yaratirmi??.......simdi durum su,lise icince son iki sinavim kaldi 2. sinav nisanda sonuclar mayista aciklaniyor milliegitimbakanligini aradim mayis ayinda sinavlar aciklandiginda gecici diploma talep edebiliyormusum diplomam gelene kadar, yani mayis ayinda gecerli bir diplomam olacak....hangi yolu izlesem diye karasiz kaldim case no dusuk oldugu icin 69xx lerde beklemek istmiyorum... yani her yerden garanti olsun isim....dosyayi actirmami onerirmisiniz esas sormak istedigim bu????????????????

@crazycells merhabalar tekrardan ds260 formunu actirip f&b manager olarak yazdigim durumu operasyon muduru olarak duzeltmeyi dusunuyorum cunki ikisinde ayni konular turkiyede ve yalan yanlis bi beyanim yok belgeleyebilirimde cunki operasyon muduru jobzone 4 ve svr si 7>8 yani istenileni karsiliyo digeri dosyayi actirinca ve unvan degisikliginde konsolosluk bi sikinti yaratirmi??.......simdi durum su,lise icince son iki sinavim kaldi 2. sinav nisanda sonuclar mayista aciklaniyor milliegitimbakanligini aradim mayis ayinda sinavlar aciklandiginda gecici diploma talep edebiliyormusum diplomam gelene kadar, yani mayis ayinda gecerli bir diplomam olacak....hangi yolu izlesem diye karasiz kaldim case no dusuk oldugu icin 69xx lerde beklemek istmiyorum... yani her yerden garanti olsun isim....dosyayi actirmami onerirmisiniz esas sormak istedigim bu????????????????

Eger bu yeni yazacaginiz is, sizin yaptiginiz isin aciklamalarini karsiliyorsa actirip degistirebilirsiniz.

Bence de iki yonden garantilemeye calisin.

• Herkese merhaba arkadaslar bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim beni ve esimi
    Case number 30xxxlerde esimin meslegi asci linecook chef de parti diye geciyor kurumsal bir sirkette calisiyor ama lise mezunu degil 12 yildir asci ortaokul sinavlarini vermeye calisiyor ds260 formunu doldurduk biz tabi svp si 6 ile < 7 mulakatta sansimiz var mi acaba ? Bilgisi olan arkadaslar bilgilendirirse cok sevinirim hem bizim gibi olanlarada en azindan yol gostermis olur diye dusunuyorum birde bazi arkadaslar benim meslegimde esime katki olacagini soyluyor ben universite mezunuyum ilginize simdiden tesekkurler

• @seko, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak

Herkese merhaba arkadaslar bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim beni ve esimi
    Case number 30xxxlerde esimin meslegi asci linecook chef de parti diye geciyor kurumsal bir sirkette calisiyor ama lise mezunu degil 12 yildir asci ortaokul sinavlarini vermeye calisiyor ds260 formunu doldurduk biz tabi svp si 6 ile < 7 mulakatta sansimiz var mi acaba ? Bilgisi olan arkadaslar bilgilendirirse cok sevinirim hem bizim gibi olanlarada en azindan yol gostermis olur diye dusunuyorum birde bazi arkadaslar benim meslegimde esime katki olacagini soyluyor ben universite mezunuyum ilginize simdiden tesekkurler

talihli olan kisi esiniz mi? Bilgileri imzaniza aktarmayi unutmayin!

• @crazycells, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak

@seko, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak

Herkese merhaba arkadaslar bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim beni ve esimi

Evet esim kazandi ama dedigim gibi lise mezunu degil hocam bazilari sansiniz halen var devam edin diyor bazilarida bence vazgecin diyor ne yapacagimi sasirdim suanda

• Merhaba arkadaşlar,
    Bende aklımdaki birkaç soruyu sizinle paylaşmak istiyorum, bilgili arkadaşların fikirlerini paylaşmalarını rica ederim.
    DV2021 için ilk defa eşim ve ben başvuru yapacağız eşim lise mezunu onun için bir sorun yok,
    Ben ortaokul mezunuyum açık lise okuyorum kısa zamanda bitecek gibi görünmüyor, benim mesleğim adını vermek istemediğim bir otomotiv markasında 8 yıldır satış
    işinde çalışıyorum bunun son 2 yılını satış müdürü olarak devam ediyorum,
    Buna göre https://www.onetonline.org/link/summary/11-2022.00 şurada ki meslek benim başvurumda lotoyu kazanırsam devam edebilirim anlamına geliyor

Doğru mudur? yorumlarınızı rica ederim.
    Teşekkürler selamlar.

• @seko, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak

@crazycells, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak

@seko, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak

Evet esim kazandi ama dedigim gibi lise mezunu degil hocam bazilari sansiniz halen var devam edin diyor bazilarida bence vazgecin diyor ne yapacagimi sasirdim suanda

Buna ben degil konsolos karar verecek :) Konsolos degerlendirirken daha once verdigim kurallari dikkate alacak, o nedenle eger mesleginiz o sartlari karsilamiyorsa vize alma ihtimali oldukca dusuk demektir.

• @Fırat-Alıcı, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak

Merhaba arkadaşlar,
    Bende aklımdaki birkaç soruyu sizinle paylaşmak istiyorum, bilgili arkadaşların fikirlerini paylaşmalarını rica ederim.
    DV2021 için ilk defa eşim ve ben başvuru yapacağız eşim lise mezunu onun için bir sorun yok,
    Ben ortaokul mezunuyum açık lise okuyorum kısa zamanda bitecek gibi görünmüyor, benim mesleğim adını vermek istemediğim bir otomotiv markasında 8 yıldır satış
    işinde çalışıyorum bunun son 2 yılını satış müdürü olarak devam ediyorum,
    Buna göre https://www.onetonline.org/link/summary/11-2022.00 şurada ki meslek benim başvurumda lotoyu kazanırsam devam edebilirim anlamına geliyor

Doğru mudur? yorumlarınızı rica ederim.
    Teşekkürler selamlar.

Bu linkteki meslek, cekilise basvuru icin uygun bir meslek. Bununla vize alabilirsiniz, dolayisiyla siz de kendi adiniza basvuru yapabilirsiniz.

• Kalfalik ve ustalik belgesi olan ortaokul diplomasi olan arkaddaslar telafi egitimi ile lise diplomasi alabilmekte

• ⭐⭐⭐

bende bu konu başlığı altından yürümek istiyorum aynı sorun bendede var ama yinede sormak istiyorum

1 - orta 2 den terkim yani ilkokul mezunuyum 1994 den 2014 e kadar iş makinesi operatörlüğü yaptım bu meslek ile ilgili sertifikam da var ama araştırmalarım neticesinde son 5 yılda 2 sene çalışma şartı söyleniyor buraya kadar tamam. 2014 de market açtım ve hala işletiyorum diyelim GC onayladı ve mülakatta benim için sorun teşkil edermi ?

2 - eşim dışarıdan okuyor lise diploması bu sene aksilik olmaz derslerini verirse alıcak o kazanırsa sanırım benim için sorun olmaz diye düşünüyorum ?

diğer bir husus ise https://www.onetonline.org/ sitesinde market bakkalla ilgili bir şey bulamadım ve excavator dozer kepçe operatörlüğü ilede aynı şekilde bilgisi olan arkadaşlardan yardım istenir selametle...

• @Oktay-İbiş, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak

bende bu konu başlığı altından yürümek istiyorum aynı sorun bendede var ama yinede sormak istiyorum

1 - orta 2 den terkim yani ilkokul mezunuyum 1994 den 2014 e kadar iş makinesi operatörlüğü yaptım bu meslek ile ilgili sertifikam da var ama araştırmalarım neticesinde son 5 yılda 2 sene çalışma şartı söyleniyor buraya kadar tamam. 2014 de market açtım ve hala işletiyorum diyelim GC onayladı ve mülakatta benim için sorun teşkil edermi ?

2 - eşim dışarıdan okuyor lise diploması bu sene aksilik olmaz derslerini verirse alıcak o kazanırsa sanırım benim için sorun olmaz diye düşünüyorum ?

diğer bir husus ise https://www.onetonline.org/ sitesinde market bakkalla ilgili bir şey bulamadım ve excavator dozer kepçe operatörlüğü ilede aynı şekilde bilgisi olan arkadaşlardan yardım istenir selametle...

1. Yaptiginiz meslegin sartlari saglayip saglamadigini kontrol ettiniz mi?

2. Sadece talihli kisinin sartlari saglamasi yeterli.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    522k Bakış
    CoestarC
    Vaybe Arkadaşlar pause geleli şaka filan ama 7.5 ay oldu ki sürecide bitiriyoruz. Vallaha 30 eylülde süreç nasıl biticek net bir şekilde belli ama o kadar insan emek verdi birbirine çıkarı olmadan yardımcı oldu çok güzel şeyler bunlar. Yardımcı olan tüm herkes haklarını helal etsin. Güzel bir deneyim oldu herkes içinde her ne kadar vize alamasakta. Güzel Dostluklar Edinmiş olduk. 2028 de İnşallah kazarnısak Birdaha burda buluşuruz gene :D
  • 17 Oy
    8k İleti
    920k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 28 Oy
    3k İleti
    773k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k