Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @arkben sagolun sizin için de


  • Merhaba Arkadaşlar ,
    Bizimde vize görüşmemiz dündü, ve uzun bekleyişin ardından approved kelimesini duymak sevindirici gerçekten.
    Yardımcı olan sabırla tüm sorularımı yanıtlayan herkese teşekkür ederiz.
    Tecrübelerimi yazmak isterdim fakat bizede çoğu kişinin tecrübe ettiği gibi nerey gitceksin ne iş yapcaksın formaliteden sordu ve onaylandı dedi.
    Yardım edebilceğim herhangi bir konu olursa yardım etmek isterim tabiki.
    Yine beklemye devam pasaportlar haftaya elimize ulaşcak.

    Herkese tekrardan çok teşekkürler.


  • @ibo0 Tebrikler yeni hayatınızda başarılar.


  • @ibo0 selamlar ve tebrikler 🙂 eylül ayı içerisinde vize alan arkadaşlar bence biraz daha fazla tebriği hak ediyor. Çünkü süreci en uzun yaşayan sizlersiniz ve soğukkanlılıkla bu süreci yürütmek gerçekten zor olsa gerek. Şimdiden yeni hayatınızda başarılar dilerim. Umarım ki herşey gönlünüzce olur.


  • @ibo0 hayırlı olsun tebrik ederim.


  • @ibo0 oooh hadi gözlerimiz aydın 🙂 öyle böyle darken şu aşamayı da gördük hayırlsıyla, sonrası için de başarılar iyi dilerkler


  • @arkben hepimizin gözü aydın 🙂
    umarım hepimiz için yeni açtığımız sayfayı hayalleirmizle istediklerimizle doldurabiliriz.


  • @ibo0 tebrik ediyorum, hayırlı olsun


  • Merhaba, 2019 talihlisiyiz. Mülakat tarihinde eşim hali hazırda ABD'de olduğu ve çalışma izni sebebi ile başvuru yaptığı Green card randevusu ile çakıştığı için bizimle Ankara'daki görüşmeye gelmemişti. Oğlumla ben; Ankara'da görüşmeye gittik ve 09 ağustosta ABD'ye sorunsuz biçimde giriş yaptık, şu an burada yaşıyoruz. Fakat ne yazık ki eşimin ABD'deki green card başvurusu reddedildi, şimdi avukat kanalı ile temyize gitmeyi planlıyoruz. 2019 süreci 30 eylülde biteceği için Ankara'da tekrar onun için randevu almayı denedik ve haftaya randevu alabildik. Bu durumda Ankara'ya görüşmeye giderse eylül sonuna kadar süreç sonuçlanacak gibi görünüyor. Fakat buradaki avukatımız kesinlikle bu ara süreçte ABD'den çıkmamasını -temyiz sonucunu beklememizi öneriyor, tabi bir de buradan reddedilen bir green card başvurusunun Ankara'da sıkıntı çıkaracağını-oradan onay almasının da çok zor ve riskli olduğunu söylüyor. Böyle bir konu ile karşılaşan ya da bu konu hakkında bir fikri olan var mı acaba? @crazycells Ali Bey, siz bu konu hakkında ne düşünürsünüz? Şu an Türkiye'ye gitmek sizce çekiliş şansını kaçırmamak için son bir fırsat mı yoksa çok mu riskli?


  • @crazycells Merhabalar, 13 Eylul gunu mulakata girdim. Vizem onaylandi. Pasaport tarafima bugun ulasti ama basilan fotograf benim degil. Yanlis fotograf basmislar, bununla ilgili ne yapmam gerekir? Cok acil desteginizi rica ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ttdvgg ankarada yaşıyorsanız bir adet biometrik resimle birlikte konsolosluğa gidersiniz. Eğer ankarada değilseniz mail atın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ttdvgg, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells Merhabalar, 13 Eylul gunu mulakata girdim. Vizem onaylandi. Pasaport tarafima bugun ulasti ama basilan fotograf benim degil. Yanlis fotograf basmislar, bununla ilgili ne yapmam gerekir? Cok acil desteginizi rica ederim

    Hemen suradan konsolosluga ulasin:

    Kendileri sizi yonlendirirler.

    Pasaportu yeniden gonderip degistirmeniz lazim. Emin olmak adina sayin @ayvalik10 'un dedigi gibi iki adet uygun fotograf isteyebilirler.

    ( @ayvalik10 - vize icin istenen fotograflar biyometrik degil, bilginize )

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @melevin, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba, 2019 talihlisiyiz. Mülakat tarihinde eşim hali hazırda ABD'de olduğu ve çalışma izni sebebi ile başvuru yaptığı Green card randevusu ile çakıştığı için bizimle Ankara'daki görüşmeye gelmemişti. Oğlumla ben; Ankara'da görüşmeye gittik ve 09 ağustosta ABD'ye sorunsuz biçimde giriş yaptık, şu an burada yaşıyoruz. Fakat ne yazık ki eşimin ABD'deki green card başvurusu reddedildi, şimdi avukat kanalı ile temyize gitmeyi planlıyoruz. 2019 süreci 30 eylülde biteceği için Ankara'da tekrar onun için randevu almayı denedik ve haftaya randevu alabildik. Bu durumda Ankara'ya görüşmeye giderse eylül sonuna kadar süreç sonuçlanacak gibi görünüyor. Fakat buradaki avukatımız kesinlikle bu ara süreçte ABD'den çıkmamasını -temyiz sonucunu beklememizi öneriyor, tabi bir de buradan reddedilen bir green card başvurusunun Ankara'da sıkıntı çıkaracağını-oradan onay almasının da çok zor ve riskli olduğunu söylüyor. Böyle bir konu ile karşılaşan ya da bu konu hakkında bir fikri olan var mı acaba? @crazycells Ali Bey, siz bu konu hakkında ne düşünürsünüz? Şu an Türkiye'ye gitmek sizce çekiliş şansını kaçırmamak için son bir fırsat mı yoksa çok mu riskli?

    Evet, sizin durumunuzu hatirliyorum. Ben daha once size DV'nin sizin icin daha garanti olacagini soylemistim 🙂 Gecmis olsun, neyseki hala sure var. Butun gerekli belgeleri konsolosluga goturmeli, eksik evrak olmasin, zaman alehinize isleyecek. Siz vize aldiginiz icin kendisi de rahatca vize alacaktir. Bundan once vize aldiginda idari isleme kalmis miydi?

    Hangi vize ile ABD'de bulunuyor? Su an gecerli bir vizesi var mi?

    USCIS basvurusunun reddedilmesi problem degil, EB sartlarini saglamiyor olabilir ama DV sartlarini sagliyor. Idari islem surecine girmezse -isminden dolayi- yetismemesi icin bir neden yok. Gocmen vizesini aldiktan sonra bu vize ile ABD'ye rahatca girebilir.


  • Merhabalar benim vize bitis tarihi 24 kasim fakat sirketten kasim 21 e kadar izin almam soz konusu degil. Yetisebilirim gibi duruyor fakat bu 24 unun uzerine 3-5 gun daha eklenme sansi var mi?


  • @crazycells Ali bey inanın çok karışık bir durumda kaldık ne yazık ki, avukatımız Türkiye'ye gitmemesi yönünde çok kararlı. Türkiye'de vizede kesin sıkıntı çıkacağını ve geri ülkeye giremeyeceğini düşünüyor. Eşim iki yıl önce B2 ile geldi, I140 - I485 sürecinde olduğu için burada kalmasında sıkıntı yoktu ve geçici çalışma izni vardı. Ancak B2 süresinin bitişi ve I-140 ( Immigrant Petition for Alien Workers) & I-485 (Application to Register Permanent Residence or Adjust Status) başvurusu arasında süre olduğu için out of status'te olduğunu söyleyerek denial notice'in verildiğini düşünüyoruz. Ancak iş garantisi ile yapılan GC başvurularında bu sürenin 180 gün olduğunu ve bunun bizim için sıkıntı olmayacağını söylediği için, avukat temyize gitmek istiyor. Eğer Türkiye'den GC alamazsak ailecek TR'ye geri dönmek zorunda kalacağız. Avukat, bunun gibi bir durumda sıkıntı olması halinde ABD topraklarında olmanın her zaman için avantaj olduğunu söylüyor. Oğlumla ben Ankara'da idari işleme kalmadık-sorunsuz vizemizi aldık. Bir de bu süreçte ABD'de bulunduğu süre hep başvuru süreçlerinden olduğu için buradan alınan bir sabıka kaydı koymamıştık evrakların arasına ama daha önce konsolosluğa gönderdiğimiz evraklar onaylandı bir sıkıntı çıkmadı-sizce görüşmede bu sıkıntı olur mu?Çok uzun oldu kusura bakmayın lütfen..


  • @melevin selamlar bahsi geçen konu hakkında bilgi sahibi değilim ancak emin olduğum birşeyin üzerinde durmamda sakınca yoktur sanırım @crazycells in binlerce sorudan birinde bile bilmediği bir hususta şöyle yapın dediğine şahit olmadım dediğini yapmakta çekinmemenizi tavsiye edebilirim.


  • Herkese merhaba. Uzun bir bekleyiş sonucunda vizemi almış bulunmaktayım. Bu süreçte beni ve birçok kader arkadaşımı yanlız bırakmadığı için @crazycells ve diğer bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    İki konuda daha önerilerinizi almak istedim.

    1. Yaklaşık bir yıldır diş teli tedavisi görüyorum ve bir yıl daha görmem gerekiyor. Her ay düzenli şekilde gelemeyeceksem doktorum diş tellerinin çıkarılmasından yana. Yani onca çektiğim acı boşuna ve dişlerim eski haliye dönecek. Bu tedaviye Amerikada devam edilebilirmi? Yaklaşık maliyeti ne olur?
    2. Amerikada bir Türk arkadaşın iş yerinde iş buldum. Amerikadaki iş veren Türkler hakkında pek iç açıcı şeyler duymadım ama başlangıçta boş kalmaktan iyidir. İlk işe girerken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dnzyldrm, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar benim vize bitis tarihi 24 kasim fakat sirketten kasim 21 e kadar izin almam soz konusu degil. Yetisebilirim gibi duruyor fakat bu 24 unun uzerine 3-5 gun daha eklenme sansi var mi?

    Maalesef yok, eger Green Card surecini onemsiyorsaniz islemleri son gune birakmamanizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @melevin, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells Ali bey inanın çok karışık bir durumda kaldık ne yazık ki, avukatımız Türkiye'ye gitmemesi yönünde çok kararlı. Türkiye'de vizede kesin sıkıntı çıkacağını ve geri ülkeye giremeyeceğini düşünüyor. Eşim iki yıl önce B2 ile geldi, I140 - I485 sürecinde olduğu için burada kalmasında sıkıntı yoktu ve geçici çalışma izni vardı. Ancak B2 süresinin bitişi ve I-140 ( Immigrant Petition for Alien Workers) & I-485 (Application to Register Permanent Residence or Adjust Status) başvurusu arasında süre olduğu için out of status'te olduğunu söyleyerek denial notice'in verildiğini düşünüyoruz. Ancak iş garantisi ile yapılan GC başvurularında bu sürenin 180 gün olduğunu ve bunun bizim için sıkıntı olmayacağını söylediği için, avukat temyize gitmek istiyor. Eğer Türkiye'den GC alamazsak ailecek TR'ye geri dönmek zorunda kalacağız. Avukat, bunun gibi bir durumda sıkıntı olması halinde ABD topraklarında olmanın her zaman için avantaj olduğunu söylüyor. Oğlumla ben Ankara'da idari işleme kalmadık-sorunsuz vizemizi aldık. Bir de bu süreçte ABD'de bulunduğu süre hep başvuru süreçlerinden olduğu için buradan alınan bir sabıka kaydı koymamıştık evrakların arasına ama daha önce konsolosluğa gönderdiğimiz evraklar onaylandı bir sıkıntı çıkmadı-sizce görüşmede bu sıkıntı olur mu?Çok uzun oldu kusura bakmayın lütfen..

    I-485 basvurusunu, out-of-status iken baslatmis olamaz, I-140'larda buna izin vermiyorlar. O durumda 3 yil ban ya da 10 yil ban almayacaktir ABD'den cikarken... (Avukat acaba bundan mi korkuyor? Cunku tam olarak neden korktugunu anlayamadim...)

    Eger esiniz gocmen olmayan vize alacak olsaydi Ankara'da, o durumda avukatin dedigi gibi sorun cikardi, ama zaten gocmen vize alacak, o nedenle ABD'de yasama istegi ve yaptigi Green Card basvurulari bir problem teskil etmiyor.

    Avukat, Ankara ABD Konsoloslugu'nu tanimiyor, o nedenle dediginiz sekilde yonlendiriyor sanirim. Biz tanidigimizdan daha rahat yonlendirebiliyoruz forumda. Ben yerinizde olsaydim zaten ilk I-140 basvurusunu bile yarida birakip gorusmeye katilirdim, ama su durumda da ilk firsatta Ankara'ya gelir gocmen vizemi alirdim.

    Eger esiniz ABD'den cikmaya kesinlikle karsiysa, o durumda size tavsiyem su olur... biraz daha masrafli olacak ve uzun surecek ama herkesi memnun edebilecek bir plan, siz ABD'ye girin ve F2A surecini baslatin, ben esinizin vizelerini ve aldiklari I-94'leri bilmiyorum, o nedenle net soyleyemem ama avukata bir sorun, F2A basvurusunda I-485 basvurusunu yapacak bir statude miymis esiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HLS, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Herkese merhaba. Uzun bir bekleyiş sonucunda vizemi almış bulunmaktayım. Bu süreçte beni ve birçok kader arkadaşımı yanlız bırakmadığı için @crazycells ve diğer bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    İki konuda daha önerilerinizi almak istedim.

    1. Yaklaşık bir yıldır diş teli tedavisi görüyorum ve bir yıl daha görmem gerekiyor. Her ay düzenli şekilde gelemeyeceksem doktorum diş tellerinin çıkarılmasından yana. Yani onca çektiğim acı boşuna ve dişlerim eski haliye dönecek. Bu tedaviye Amerikada devam edilebilirmi? Yaklaşık maliyeti ne olur?
    2. Amerikada bir Türk arkadaşın iş yerinde iş buldum. Amerikadaki iş veren Türkler hakkında pek iç açıcı şeyler duymadım ama başlangıçta boş kalmaktan iyidir. İlk işe girerken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir.
    1. Hic dusunmeyin bence, en az 4-5 bin dolara mal olur size, bu da eger sansliysaniz...

    2. Bunun icin diger GC tecrube konularini inceleyin isterseniz, sonucta ben size "X yerinde calisin, Y yerinde calismayin" diye bir yonlendirme yapamam. Buna sizin karar vermeniz lazim.
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/90/amerika-da-green-cardla-yaşayanların-tecrübeleri


Benzer Başlıklar

  • 152
  • 3439
  • 6431
  • 4311
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum