Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak


  • @glshpolgar, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhabalar, mart ayında Colorado ‘ya 2 hafta tatil planı ile Amerikan vatandaşı olan erkek arkadaşımı ziyarete geldiğim sırada evlilik teklifi üzerine dönüş biletimi iptal edip, annem aracılığıyla Türkiye’de ki evimi kapatıp, işimden ayrılıp burada kaldım. 16 temmuzda Sırbistan’da Doğum gününde tanışmıştık, bu yıl aynı gün evlendik. Bu gün itirabari ile formlarımızı sizlerin desteği ile tamamladık. (I-485, I-765, I-130, I-130A, I-131, I-693(doktordan alındı, kapalı zarfta)). Aklıma takılan bir kaç konu var, yardımcı olabilirseniz mutlu olurum.

    1- Doktordan aldığımız form I-693 kapalı zarfta/paraflı halde. Diğer formları tek bir zarfa ekleyip, I-693 ile beraber büyük zarfa cover letter ile ekleyip mi göndermek gerekir? Yoksa her form I-693 gibi ayrı ayrı zarflara konup tek büyük zarfta mı gitmeli? Kafalar 20 günden sonra biraz yandığı için emin olmak istiyoruz sadece..

    2- Eşimin son 3 yıla ait tax return kaydı yok, bu durumda o herhangi bir form doldurmadı. Babası joint sponsor olarak ıslak imzalı I-864 formunu kargoladı, yarın elimizde olacak. Dosyaya ekleyeceğiz. Eşimin de bu durumda doldurması gereken bir form var mı?

    3- I-130 formuna evlilik sertifikasını, şahidimiz olan arkadaşının noter imzalı şahitlik mektubu, yaşadığımız evin kira kontratının (ikimizin adının geçtiği) fotokopisini ekledik. Courthouse da aile ve arkadaşlarla beraber toplu çekilmiş nikah memurunun da olduğu 2 ayrı fotoğrafımızı eklemeyi planlıyorduk fakat USCIS form checklist de “not include graphic photo etc” ibaresinden sonra vazgeçtik. Sizin ilk iletide eklenebilir olarak yazıyor. Ne yapmamız daha uygun olur sizce?

    Şimdiden teşekkür ederim, sevgiler.

    1. size kalmis, iki turlu de olur. Onemli olan gerekli evraklarin USCIS'e sag salim ulasmasi.

    2. Esiniz de ayni formu doldurup gondersin. Geliri yeterli degilse icine ayrica belge koymasina gerek yok.

    3. Fotograflarin ciktisini alip baski yerine kagit olarak gondermelisiniz.


  • @crazycells teşekkür ederim dönüşünüz için. Biz fotoğraf olayını tamamen yanlış anlamışız :) bugün fee ödemelerini tamamladık, yarın formları göndereceğiz. Sonrası artık zaman, tekrar teşekkür ederim.


  • @crazycells son olarak formlardan birinde orijinal pasaportun da gönderilmesi gerektiğini okumuştuk fakat şuan bulamıyoruz hangi formda okuduğumuzu. Orijinal herhangi bir evrak başvuru aşamasında gönderilmez genel olarak, sanmıyorum ama böyle bir gönderi yapan var mı başvurusunda?


  • @glshpolgar orjinal pasaportunuzu göndermiyorsunuz büyük ihtimalle sayfaların fotokopilerini göndermeniz gerekmekte.


  • Merhaba @crazycells 22 Mayis 2019'da evrakimin ellerine ulastigina dair mektup aldim ancak bana fingerprints randevusu gondermediler. immigration ofisi aradigimda size tarihi yollayacagiz dediler ama evidince mektubu geldi ve istedikleri esimin pay stub idi. Onu da yolladik ve 2 hafta gecti hala finger prints ile ilgili bir gelisme yok. Bunun icin endiselenmeli miyim ?


  • @glshpolgar çok şanslısınız. Umarım tüm işlemlerinizi hallettikten sonra forumu tamamen terk etmezsiniz. :)


  • @glshpolgar, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells son olarak formlardan birinde orijinal pasaportun da gönderilmesi gerektiğini okumuştuk fakat şuan bulamıyoruz hangi formda okuduğumuzu. Orijinal herhangi bir evrak başvuru aşamasında gönderilmez genel olarak, sanmıyorum ama böyle bir gönderi yapan var mı başvurusunda?

    hayir, pasaportun orijinalini tabii ki gondermeyin :) fotokopisini gondermeniz yeterli.


  • @Hakotelli, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba @crazycells 22 Mayis 2019'da evrakimin ellerine ulastigina dair mektup aldim ancak bana fingerprints randevusu gondermediler. immigration ofisi aradigimda size tarihi yollayacagiz dediler ama evidince mektubu geldi ve istedikleri esimin pay stub idi. Onu da yolladik ve 2 hafta gecti hala finger prints ile ilgili bir gelisme yok. Bunun icin endiselenmeli miyim ?

    RFE oldugunda surec beklenmedik sekilde uzayabiliyor, o nedenle bence su an icin telas yapmaniza gerek yok. 2 hafta cok uzun bir sure degil. Bence birkac hafta daha bekleyelim, eger haber gelmezse USCIS call center'i arariz.


  • aaaaaaaa


  • @Ege-Candeniz-Arslaner, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba arkadaslar,

    Yaklasik 1,5 ay once K1 vizesi ile Amerika`ya geldim ve 3 hafta once evlendik. Simdi AoS ye basvuracagiz. Esimin mali evraklarinin tumu hazir durumda ve yillik geliri minimum gelirin yaklasik 2,5 kati civarinda ama ne yazikki 2018 yilinda birlikte baska bir ulkede yasadigimizdan dolayi 2018 yilina ait tax return kaydi bulunmamakta.

    Diger butun mali evraklari hazir etsek ve dosyamizda sadece tax return bulunmasa, AoS basvurumuzda bir sikinti cikar mi?

    problem olmaz diye tahmin ediyorum, esiniz banka hesabi, gelir ve is yerinden alinacak belgeler, mal varligi vs. gibi dokumanlari gostermekten cekinmesin. Ne kadar kapsamli hazirlarsaniz USCIS gorevlisini ikna etmek o kadar kolay olur.


  • @Ege-Candeniz-Arslaner merhaba siz 2018 yilina ait tex ciktisini yine de alin. Zaten yurt disinda oldugunuz icin degerler sifir olacak ama onemli degil neticede siz istenen belgeyi ulastirmis olacaksiniz. Zaten ulke disinda oldugunuzu da diger evraklarda ispatladiginiz icin sorun olmayacaktir.
    Dipnot: Biz ankara’daki gorusmede o sekilde yaptik tabi bizim uc yil boyunca yurt disinda yasamadan dolayi o uc yila ait texler sifirdi. Sponsorumuz vardi ve neticede istenen evraklar ulasmis oldu ve teslimatta hem nisanlimin hem de sponsorumuzun belgelerini aldilar. Umarim bu bilgiler isinize yarar.


  • aaaaaaaa


  • aaaaaaaa


  • @Ege-Candeniz-Arslaner kabul etmeyebilirler ama kesin bilmiyorum. Ote yandan abd ye giris yapildigi ve ise baslandigi icin gerekli miktarin uzerinde de kazandiginiz icin sorun da etmeyebilirler. Cunku aos sureci nvc gibi degil artik ulkeye girisinizi yaptiniz.
    Siz sponsorsuz ilerleyin isterseniz en kotu ek sponsor isterler siz de bulup o evragi verirsiniz. Abd den kovacak degiller ya bir cirpida


  • aaaaaaaa


  • @Ege-Candeniz-Arslaner, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells Evet elimizdeki tum belgeleri gostermeyi planliyoruz. Sadece sponsorsuz olarak basvurunca tax return olmazsa sikinti olur mu diye merak etmistik.

    Gelir seviyenizi degerlendirip karar verecekler, ne kadar saglam ve yuksek gelirli bir profil cizerseniz belgelerinizle o kadar isinize yarar. Tabii ki USCIS gorevlisinin reddetme ihtimali var, ama ikna edebileceginizi dusunuyorum.


  • @Ege-Candeniz-Arslaner oncelikle biz aos surecini daha baslatmadik onun altini cizeyim tekrar. Ve hayir onlari koymaniza gerek yok. O belgeler size k1’i vermek icindi ve gorevlerini yerine getirdiler :) haliyle artik aos surecinde onlara ihtiyacinix yok zaten iliskinizi kanitladiniz. Aos surecinde ise onlara evlendiginizi ve abd’ye gelis amaciniza uygun sekilde yerlestiginizi kanitlamaniz isteniyor. Ha ben yine da koyayim iliskinin baslangicini da gorsunler derseniz de birkac fotografi evragi gecirmeyin derim.


  • Merhaba, ben B1-B2 vizesi ile Amerika’dayim suanda iki yil once Amerikan vatandasi esim ile Amerika’da evlendik (ben yine B1-2 ile Amerikadaydim) simdi green card icin basvuru yapacagiz. Birkac sorum var tum bu formlarin aciklamalarinda yer alan istekler mesela fotograf ve pasaport fotokopilerini ayri ayri her bir form icin mi dosyanin icine koymaliyim yoksa 2 fotograf tum formlar icin yeterli mi?


  • @crazycells
    Merhaba,

    Amerikan vatandasi esim araciligi ile 2 yildan fazla olan evliligimiz icin Green Card’a basvuracagiz (Amerikadayiz) fakat bazi sorularim var.

    1. I485 formu icin hazirlayacagim banka check’i 1225$ ve bir diger check 85$ biyometrik islem ucretimi olmali yoksa toplam ucreti ayni check’e yazip yani 1310$’lik check mi yazmaliyim?

    2. I130 ve I485 ve I765 ve I131 tum bu formlar icin 2 adet fotograf gonderme zorunlulugu var. Hepsi icin ayri fotograf mi koymaliyim yoksa dosyamin icine 2 fotograf koysam yeterli mi tum formlar icin?

    3)Esimin geliri sponsor olmak icin yeterli degil ama baska sponsorum var. I864 formunu sponsorum doldurup gonderecek. Ayni formu esimin de doldurmasi gerekiyor mu geliri yetmedigi halde?

    Cok tesekkur ederim vakit ayirip okudugunuz icin.


  • @cinnamon, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba, ben B1-B2 vizesi ile Amerika’dayim suanda iki yil once Amerikan vatandasi esim ile Amerika’da evlendik (ben yine B1-2 ile Amerikadaydim) simdi green card icin basvuru yapacagiz. Birkac sorum var tum bu formlarin aciklamalarinda yer alan istekler mesela fotograf ve pasaport fotokopilerini ayri ayri her bir form icin mi dosyanin icine koymaliyim yoksa 2 fotograf tum formlar icin yeterli mi?

    hepsi icin ayri ayri isteniyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum