Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

• @azize33 6 bin çok iyi bir case number darısı başımıza bakalım :) kasım gibi cağırırlar sizi muhtemelen :)

• @nzn16 2018 ekimde başvurulan çekilişten bahsediyorsanız hayır devam etmiyor çekilişler Ekim ayında başlar Kasım ayında kapanır 1 aylık bu süreçte 3 Ekimde açılıyorsa 3 Kasımda çekilişler kapanır tam 1 aylık bir süre verilir yani. Genellikle mayıs ayında açıklanır pasaport konusu ile alakalı olarak kural mı demeliyiz artık bilemedim ama kabul edildi :) Çoğu her yıl otomatikmen insanların adına yapılan sahte başvurular ve dolandırıcılar bir nebzede olsa azalacağını düşünmekteyim ben DV2021 başvuruları açıldığı zaman görebilirsiniz pasaport varmı yokmu diye şimdiden almanıza kendinize masraf yapmanıza gerek yok zaten en fazla 3 iş günü içerisinde geliyor pasaportlarınız :)

• @huseyın-d

1. Hiç problem değil lise mezuniyet şartını karşılıyorsunuz, mevcutta önceden çalışmamız problem olmaz
    2. Normalde sıkıntı olmaz mülakatta ama bence mülakat tarihiniz belli olduktan sonra ds 260 formunu açtırıp lise bilgilerinizi ekleyin

• @Muhtaradana teşekkür ederim 👍🏼

• Selamlar benim bir kaç sorum olacak,
    1- Aralık ayında bir bebegimiz daha olacak yani DS260 formunu gönderdikten sonra sizce bebek dogduktan sonra email atarak bebegi forma işletmelimiyim yoksa eğer mülakata çagırılır isek herhangi bir işlem yapmadan pasaportla birlikte mülakata mı gitmeliyiz. Saglık raporu süreci nasıl olur.
    2- Asıl talihli eşim mülakatta ve diğer işlemlerde ön planda o olacak ben 1 yıldan fazla yurt dışında yaşadım işim gereği eşimin ön planda olmasına ragmen adli sicil kaydı almalımıyım.
    3- Ben hem lisans hemde ön lisans mezunuyum eğer mülakata cağırılır isek sadece lisans diplomamı götürmem yeterli olur mu
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• @okan
    1)Bebeğiniz hayırlı olsun, inşaalah sağlıcakla doğar
    Bebeğiniz doğduktan sonra ds 260 formunu açtırıp, bebeği eklettirebilirsiniz
    2)Evet almalısınız, her birey için ayrı ayrı bilgileri göndereceksiniz ve polis belgesi(adli sicil) de buna dahil
    İlgili konu
    Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak https://yesilkartforum.com/forum/post/361

3)Asıl talihli eşiniz olduğu için sizin diplomalarınızla ilgilenmiyeceklerdir(isterseniz götürün tabi, ama şart değil)
    Ama eşiniz lise diplomasının aslını götürmesi lazım, lise diploması yoksa mezuniyetine kanıtlayacak belge (ama lise diplomasının aslı olsa çok iyi olur)
    Lisans diploması varsa o da olur(eşiniz asıl talihli olduğu için lise mezunu olduğunu kanıtlaması gerek)

Son olarak size doğru bilgiler verilebilmesi için
    📝 Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin! https://yesilkartforum.com/forum/post/59676

Bol şans

• Verdiginiz bilgiler icin tesekkurler. Eşim ön lisans mezunu diplomasi var. lise diplomasi universiteye kayit yapilirken oraya vermiş.
    Sonuc itibari ile lise diplomasi olmadan önlisans diplomasi ile gitmesi yeterli sanirim.

• @okan Muhtemel olmakla birlikte lise diplomanızı yani şu zamana kadar aldığınız bütün diplomaları götürmeniz gerekiyor diye biliyorum.

• @okan normalde konsolosluk görevlisi lisans yada önlisans diploması olan öğrencilerin,bir lise diploması olduğunu biliyor, zorluk çakartmıyor ama siz gene de edevletten yada eşinizin lisesinden mezuniyet belgesi götürün işiniz garanti olsun

• @Semihmete 2-3 güne açıyorlar genellikle

• @Muhtaradana Muhtar bey merhaba :D sizi geçen seneden hatırlıyorum DV2020 bekleme odasında yanlış hatırlamıyor isem demiştiniz inşallah kazanırsınız diye çıkmadı yahu :D

• @Emir600RR bu sene olur inşallah

• @Muhtaradana İnşallah bakalım :) sizde inşallah gideceksiniz bu sene bir kapımız olur herhalde :D

• @okan Elimizde sadece son mezun olduğumuz okulun diploması olur. Çünkü okula kayıtta mutlaka bir önceki diplomayı okul alır. Ayrıca son diplomanızı vermeniz yeterlidir. E devletten belli bir zaman sonraki lise mezuniyet belgeleri de çıkartılmaktadır, çok geriye gitmiyor tabi.

• @DeathZombie imzanızda farkettimki 1XXX gibi bir case number cidden çok iyi :) Bol şans.

• @Emir600RR Evet büyük bir şans ama o şans bende de yok. Yancı olduk bizde, hanıma çıktı :D

• @DeathZombie ahahahah iyiymiş oda

• @Mr-Big, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar,
    Forum'a yeni uye oldum. Size bir soru sormak istiyorum ve umarim mukerrer bir soru olmaz.

DV2020 cekilisinde 3.yilimizda esim secildi ve DS-260 formunu hizlica doldurduk fakat ben askerlik yapmis olmama ragmen askerlik ile alakali soruyu meslek olarak askerlik yaptiniz mi seklinde algilayarak hayir olarak doldurdum ve form bu sekilde gitti. Simdi duzeltme yapmamiz gerekir mi? Ya da nasil bir yol izlemeliyiz?

Yanitiniz icin simdiden tesekkurler. @crazycells

problem degil, mulakat tarihi aldiktan sonra formu actirip degisiklik yapabilirsiniz.

• @crazycells aaaaa çok iyiymiş bilmiyordum teşekkürler :) Crazycells online :D

• @huseyın-d, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells @Muhtaradana hocam ds-260 formunda iş bölümünü ‘not employed’ olarak doldurdum çünkü yeni mezun oldum ve kpss çalışacağım ve işim yok ayrıca eğitim bilgilerime yalnız üniversiteyi yazdım, liseyi eklemedim bu bir sorun teşkil eder mi? Teşekkür ederim

soruda hem lise hem de universite bilgileri soruluyor, o nedenle guncellemeniz daha iyi olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k