Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @Özgür-Bilgin bir gariplik yok bizim de oldukça hızlı olmuştu 3 dakika olmasa da

  • ⭐⭐⭐⭐

    Mali ve zati eşya deklerasyonu THY ile Miamiye ilk geldiğimde istememişlerdi. Ancak paris bağlantılı New York uçuşunda istediler. Ve bize zorunlu doldurttular. Ayrıca GC ile kiosk bildirminde bu kısımları ayrıca doldurduk. Sanırım Hava yolarının prensipleri ve Geliş yerine göre değişebiliyor. Normalde Eğer uzun süre USA dışında kalmadıysanız ve GC ile giriş yaptıysanız işleminizin 3 dk sürmesi gayet normal.


  • @redsat2000
    Abd'ye ilk defa giriş yaptık. Luftuansa ile İzmir-Münih-Jfk girişi.
    Cherry hill'deki SSN bürosu başvurularımızı almayıp mülakat sırasında bildirmiş olduğumuz adrese SSN'lerimizin gideceğini söyledi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Özgür-Bilgin

    1 senaryo Siz ilk giriş yapmış iseniz Pasaportunuzdaki immigrant vize ile girişiniz gerçekleşmiş olması lazım. (GC durumunda kartınızın mevcut olması lazım) Bu durumda CBP pasaport polise sarı zarfı teslim etmiş olmanız ve adres değişikliğinizin olup olmadığı bildirilmesi gerekiyor.

    Bu durumda SSN ve GREEN CARD formdan da takip edeceğiniz üzere Sizin bildirdiğiniz adrese gelecek.
    2. Senaryo Eğer Green Card 'ınız mevcut ise bu Sizin 2. girişiniz ise kiosk üzerinde giriş yapmış olmanız lazım. SSN ve GC zaten mevcut olması gerekiyor. Yada ilk girişte SSN almadan giriş çıkış yaptınız. Bu durumda süre zaten geçtiği için SSN Ofise başvuru yapmalısınız yada şifaen numarayı almanızda fayda var.


  • @redsat2000
    Öncelikle yanıtların için teşekkürler...
    Biz 1.senaryoda yazdığınız gibi 14 Ağustos 2019 da JFK e ilk girişimizi immigrant vize ile yaptık. Sarı zarfı polise teslim ettik, parmak izi ve fotolarımızı çekip gidebileceğimizi belirtti. Biz özellikle form ve adres güncelleme sorduğumuzda hiç bir şey olmadığını bavulları alıp çıkabileceğimizi belirtti. Daha sonra buradaki ssn ofice gidip form doldurup teslim etmek istedik. Görevli sistemde girişimizin olmadığını belirtti. JFK deki immigrant office ile görüşmemizi söyledi, immigrant office bize girişin olduğunu ssn bürosunun pasaportumuzdaki immigrant nosu ile işlem yapabileceğini söyledi. Biz tekrar ofice gittik bu defada ilk bildirmiş olduğumuz adrese (Virginia) 21 gün içinde ssn lerimizin gideceğini herhangibir form ve basvuruya gerek olmadığını belirttiler. Formda okuduğuma göre herkes ssn office basvuru yapmış. Bizim ilk adres verdiğimiz yerdeki ssn office gidip basvuru yapmamız gerekir mi??? Kafamız bayağı karıştı...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Özgür-Bilgin şimdi durumunuz açıklığa kavuştu. Sizin ilk girişiniz olduğu için ABD giriş ile birlikte sarı zarfın aktif olması sonrası Sistem otomatik işlemeye başlıyor. Bu bir anlamda başta SSN ve GC basım işlemlerinin başlamasını sağlıyor.

    Size tavsiyem Ülkeye girişten itibaren ilk 7-8 gün SSN ile ilgili herhangi bir şey yapmamanız. Daha sonra SSN ofislerine giderek sistemden kontrol ettirmeniz.Eğer işleme konmuş ise cazibenizi kullanarak numarayı elden öğrenmeniz. yada adresiniz gelişini beklemeniz. Eğer herhangi bir sistemde hareket yok ise Formu doldurarak ogün başvuru yapmanızdır.

    GC ise adrese teslimi benim gibi 117 günde de olabilir. 15 günde de olabilir. Hatta SSN den önce bile gelebilir. Onun resmi başvuru süresi Ülkeye girişten itibaren 120 gün sonrası oluyor. (Eğer 220 usd yatırılmış ise)


  • @redsat2000
    220$x3=660 $ yatırdık. Anlaşılan o ki iş cazibemizi kullanıp ssn numaralarımızı öğrenmeye kaldı, olmadı biz NJ de iken numaranın Virginia yaya gitmesini beklemek😁

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Özgür-Bilgin Adreste sıkıntı çıkmadığı sürece mutlaka elinize ulaşır.


  • Çok teşekkür ederiz.


  • Merhaba. Aslinda Amerika'ya geleli epey zaman oldu ama kosturmaktan ancak yazmaya firsat buldum. 21 Temmuz tarihinde THY ile Ankara-Istanbul-Houston ucusunu gerceklestirdik. 4 kisilik bir aile oldugumuz icin toplam 8 tane buyuk boy, 4 tane kabin boy valiz ve 2 sirt cantamiz vardi. Ankara'da buyuk valizleri ucagin kargo bolumune verdik ama ne kadar israr etsek de kabin boy valizleri kargo bolumune aldiramadik. Dolayisiyla kabine yanimiza aldik. Istanbul'da 2 cocuk ve 4 kucuk valizle aktarma biraz zor oldu. Bu arada kucuk valizlerin birinde cocuklarin oyuncaklari vardi. Ankara'da guvenlikten gecerken cocuklarin su tabancalarini cikardilar ve yanimiza almamiza izin vermediler. Biz de bizi ugurlamaya gelenlere geri verdik. Yani Turkiye'de kaldi su tabancalari. Ayrica bir tane de voleybol topumuz vardi. Onun da havasini indirdik ve oyle getirdik. Baska turlu guvenlikten gecemiyorduk.

    Istanbul-Houston arasi ucusta cocuklar biraz sikildi ama genel olarak ucakta iyi vakit gecirdiler. THY'nin multimedya secenekleri cok iyi. Filmler, oyunlar, sarkilar vs. zamanin nasil gectigini anlamiyorsunuz. Yaklasik 12 saatlik ucusun ardindan George Bush Havalimanina ayak bastik. Cocuklari ve valizleri toparlamaya calisirken en son biz ciktik. Pasaport kontrolune geldigimizde pek sira yoktu. Gorevli memur sari zarflarimizi aldi. Islemleri yapti. Ama bize ne kadar paramiz oldugunu ya da valizlerde yiyecek olup olmadigini sormadi, biz de soylemedik. 🙂 Aslinda Turkiye'den yiyecek getirmeyi istiyorduk ama ilk giriste sorun yasamayalim diye hicbir sey almadik yanimiza. Keske alsaymisiz. 🙂

    Sonra sari zarflarla birlikte baska bir odaya gotuduler. Orada gorevli sari zarflari acip bakti. Yaklasik 20. dk sonra geldi ve "islemleriniz tamam, gidebilirsiniz." dedi. Bu asamada asi karti, Unganlardan alinan CD vs. hicbirsey istemediler.

    Sonuc olarak ucaktan inmemizle havaalanindan cikmamiz toplam 1 saat surdu. Bence sansimiza gayet kolay ve sorunsuz bir giris yaptik. Darisi sizlerin basina olsun diyelim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bmyilmaz, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    Ama bize ne kadar paramiz oldugunu ya da valizlerde yiyecek olup olmadigini sormadi, biz de soylemedik.

    Sonra sari zarflarla birlikte baska bir odaya gotuduler. Orada gorevli sari zarflari acip bakti. Yaklasik 20. dk sonra geldi ve "islemleriniz tamam, gidebilirsiniz." dedi. Bu asamada asi karti, Unganlardan alinan CD vs. hicbirsey istemediler.

    Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.

    Giriş yapacaklar için not:

    Zarfın içinde sağlık raporunun bir kopyası zaten var. Size verilen sağlık raporu ve CD sizin kişisel arşiviniz için. Onları yanınızda götürmek zorunda değilsiniz.

    Yanınızda büyük miktarda nakit para varsa size sormalarını beklemeden beyan etmeniz en doğrusu olur. Bunu beyan etmek sizin yükümlülüğünüz. Görevlinin sormamış olması sizi muaf tutmuyor.


  • @bmyilmaz başarılar ve mutluluklar darısı bize işallah bir gün. 🙂


  • bir update daha yapayım : biz İstanbul a geri donduk. Daha once bahsetmiştim SSN için ofise gidip numaralar için sıfırdan başvuru yapmıştık , başka baslık altında idi ama okuyanlar olmuştur. 7 Agustos LA den giriş yaptık ve 27 Agustos İstanbul a geri donduk. SSN ler biz dondukten iki gun sonra arkadaşımızın evine posta ile ulaştı. Bugun de yeşil kartlar adrese ulaşmış. USCIS ten gordugum kadarı ile 9 Agustos case açılmış ve 30 Agustos ta dosya kapatılıp, kartlarınız basıldı ve adrese gönderildi mesajı gelmiş. Bugun de kartlar adrese gelmiş. Kısa gelişmeler bu kadar .


  • Herkese merhaba. Dün ilk girişimizi LA'dan gerçekleştirdik. Son giriş tarihine 3 gün kala girişimizi yaptık. Her şey planladığımız gibi ilerledi. Havaalanında sarı zarfları aldılar, fotoğraf çektiler. Ucakta form bulunmadığı icin, (gümrük deklarasyon formu) havaalanında biz istedik görevlilerden, formu doldurduk verdik, bütün işlemlerimiz yaklaşık 1 saat sürdü. Daha sonra valizlerimizi aldık çıktık. 3 büyük valiz, bir orta ve iki kabin valizi bize fazlasıyla yetti. Ilk giris nedeni ile zaman zaman erişim problemi yasayabileceğim icin bu aralar fazla yazamayabilirim. Yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen değerli arkadaşlara teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Sefa Hoşgeldin Kardeşim. Kolaylıklar olsun


  • @redsat2000 hoşbulduk. çok teşekkür ederim abi. Çok sağol.


  • hosgeldin @Sefa . LA ile ilgili SSN icin iki yazım var, onlara bak istersen. ilk giriste bazen ssn basvurusunu yapmayı unutuyorlar ki benim de basıma geldi 🙂 fikir verir size de. kolay gelsin.Bofada da hesap acmak lgili bir yazı var, onu da oku 🙂 en taze haberler 🙂


  • Arkadaşlar merhaba valizde parfüm bırakabiliyormuyum aşağıda bırakmak istiyorum uçaga yanıma almayacağım şimdiden teşekkürler


  • 100ml ye kadar alabilirsiniz, plastik seffat posete koymanızı oneririm.


  • Sayın @cnpist evet ama parfüm orijinal yani kapağı açılmıyor 100 ml evet umarım sorun çıkmaz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum