Arkadaslarim arasinda kacaklarin Texas'da her an deport olabilecegi soylentiler arasinda. Sanirim artik polisler sadece registration insurance id sormak yerine statu de soracak diyenler var yabancilar icin. Houston'da yasayan arkadasim biraz tedirgin, kesin bilgisi olan var mi? Bulundugum eyalet olan Illinois'te 1 yil boyunca kacak yasadigini kanitlayabilirsen TVDL ehliyetini veriyorlar, Texas'da boyle bir sey olmasi biraz urkutucu. Bunun yaninda is olanagi konusunda da Houston'daki arkadasim zorluk cekiyormus, is bulmak eskisi kadar kolay degilmis. Garsonluk gibi islerde de isverenler uzun sure calisacagini vaadedersen calistiriyormus, dort bes aylik adamin yanimda isi yok kafasina girmisler. Gozlemlerime gore de Texas her ne kadar konaklama olarak yasam olarak ucuz gorunse de insurance benim yasadigim Illinois'e gore 2-2.5 kat pahali. Burada aylik 120 dolara yapabileceginiz sigortayi sanirim orada en ucuz yer 250 istiyormus. Kendi ehliyet yasimla, yasima gore kiyaslama yaptigim zaman. (tabii ki uzun ehliyeti olan yasi buyuk olan daha ucuza yapiyor olabilir, esit sartlar icin soyluyorum)
Haber kaynagi olarak da bunu buldum:
https://www.nationalreview.com/news/texas-passes-bill-allowing-state-police-to-arrest-deport-illegal-immigrants/

bir adanalı olarak sıcağını pek yadırgamamış olsakta sanki biraz daha nemli. Biz yerleşim olarak daha merkezi yerleri tercih etmek istedik ancak iyi okullara yakın apartmenlarda fiyatlar baya bi yüksek faturalarıda ekleyince 2500 civarı ortalama bir fiyat yapıyor (iyi okullara yakın yerler) bu arada cocuklu gelenlerin işine yarayacak bir bilgi olarak ekliyorum belki daha önce yazılmamıştır, burada okul yaşı için(anaokulu) 1 eylül itibariyle 5 yaşını doldurmuş olması gerekiyormuş ve oturduğunuz yer çok önemli caddenin bir yanındaki apartmen o okula gönderebilirken tam karşısında gönderemiyor, bizim önceliğimiz çocuğumuzun okulu olduğu için tutacağımız evi ona göre bakıyoruz bu durumdada 10/10 luk bir okula göndermek istediğinizde fiyatlar otomatikmen 500 dolar civarı yükseliyor. (River oak ve west university çevresinden bahsediyorum) Artık kendimizden feragat edeceğiz. biz özellikle ilk yıl şahıslardan kiralamak istemedik cünkü herhangi bir problemde daha hızlı çözüme ulaşmak istiyoruz buraya adapte olup öğrenene kadar. Houstonla ilgili düşüncelerime gelince daha önce bostonda bulundum ancak oranın kışının özellikle biz sıcak memleket insanlarına göre olmadığını düşünüyoruz
ev ve kreş işimizi hallettikten sonra diğer yerleri gezmeyi düşünüyoruz şuan eşiminde benimde işimiz olmadığı için san antonio veya austin veya başka bir eyalete bile gidebilecek durumdayız