Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• Yeşil pasaportum var fakat eğitimimi tamamladığım icin geçerli değilmiş bugün öğrendim.Sağlık kontrolüm ve mülakatıma çok az kaldı.Ne yapabilirim?

• @Basak çok az kaldı darken ne kadar kaldı ? eğitimi ne zaman tamamladınız...pasaport dediğin 3 günlük iş artık...

• @Basak bir an önce yeni pasaport çıkartın bence.2 3 gün sürüyor en fazla

• @Basak Onunuzde yeterince zaman var. Hemen pasaport harci ve degerli kagit bedelini yatirarak, biometrik fotografla birlikte gidin nufus mudurlugune. Durumun onemini anlatin, randevusuz da olsa alirlar 5 dakikalik is basvuru isi. İki gune kadar da yeni pasaport hazirlanip kargoya verilir. Ama herhangi bir terslik olusmamasi adina zaman kaybetmeden hemen harekete gecmekte yarar var.

• Bu ileti silindi!

• @dogodogo @tesko @arkben 29 unda sağlık kontrolüm var ve yarın uçuşum var.28 inde Ankaradan muracaat etsem yetişmez.Sağlık kontrolüne farklı mülakata farklı pasaport mu götüreyim, saçma.6 Eylülde de mülakatım var.Bu zamana kadar her yerde şu anki pasaport bilgilerimi kullandım.Ayrıca okuldan mayısta mezun oldum. @crazycells Ekimde 2.üniversiteye kayıt olsam ve mulakatta bunu belirtsem okumaya devam edeceğim için yeşil pasaportumu değiştirmedim desem olur mu?

• Bu ileti silindi!

• @Basak selamlar öyle yazınca sizden çok telaş yaptım, pardon, okumadan etmeden girdim konuya, crazycells yorum yapsın, ona göre devam edebilirsiniz, yani yeşil pasaport öğreniminiz bitince bildirmek zorundasınız der ama bir de şu var kim bilecek, kaldı ki devam niyetiniz varsa ki bence en doğrusu bu ? süresi bitmemiş bir pasaport sonuçta geçerli bir pasaporttur bir yoruma göre de... ekimde yeniden kayıt olana kadar süreç devam eder mi bilemem, sizi yanlış yönlendirmek ve telaşlandırmak en kötüsü olur şu aşamada. kolay gelsin..

• @Basak Soyle yapilabilir. Once doktoru arayip vizenin basilacagi gecerli pasaportun saglik kontrolunde yaninizda olmasi zorunlu mu diye sorun. Buyuk ihtimal zorunlu diyecekler. Oyle bi durumda hic gecikmeden hemen bugun yarin yeni bordo pasaport icin basvurunuzu yapin. Konsolosluk mulakati gunune kadar elinize gecmis olur. Saglik kontrolune de gitmezsiniz. Eksik evrak durumuna kalirsiniz. Mulakattan sonraki en yakin tarihe saglik kontrolu icin simdiden randevu almaya calisin. Hatta bu saglik kontrolu randevusu icin direkt iletisime de gecebilirsiniz doktor ile. Bos yer yoksa belki yardimci olurlar. Eylul ayi icerisinde saglik raporunuzu alinca da eksik evrak olan saglik raporunu yeni pasaportunuzla birlikte ptt araciligiyla konsolosluga gonderirsiniz. Vizeyi basip gonderirler. En mantikli cozum bu gibi. @crazycells 'in yorumu da onemli.

Bu arada, simdiye kadarki sureci yesil paraportunuzla gecirmeniz bir sorun teskil etmiyor. Yenisini cikarttim diyeceksiniz bu kadar. Onemli olan vizenizin basilmasini istediginiz gecerli bir pasaportu ibraz etmeniz.

• @ONROZR en yakın zamanda vizeli pasaportunuzu elinize alırsınız inşaallah, dualarımız sizinle

• @Basak yarın sabah hemen nufus müdürlüğüne gidip başvuru yapın 28 inde gelebilir pasaportunuz, o gün pasaportu acil posta ile yada otobüsle birisi size göndersin, hangi İldesiniz bu arada, inşaallah ankara ya yakındır

• Sayın @Muhtaradana çok teşekkürler, tüm gönülden isteyenlerin alması dileğiyle

• ⭐⭐⭐

@Basak Pasaport başvurusunda nüfus müdürlüklerinden teslim seçeneği de oluyor. Bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne gidip Ankara'daki bir nüfus müdürlüğüne teslim edilebiliyor mu diye bir sorun isterseniz.

• @tesko ben konsolosluğa, doktor muayenesini eski, mülakatı yeni passport
    ile yapabilir miyim diye sormuştum, ok demişlerdi

• @tesko bu yöntem süper çalışır gibi geldi...

• @ONROZR, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Sayın @crazycells ayın 9 unda olumlu geçen mülakatım sonrasında hala beklemeye devam ediyorum, geçen hafta perşembe öğrenci evrak doğrulamasından sonra geri dönüş olur diye umuyordum fakat bir dönüş olmadı, ceac ta hala ready, tr, usembassy sitesinden 23 ü tarihli güncelleme ile beraber inceleme altında gözüküyor, elçilikle irtibata geçmeli miyim, tavsiyelerinizi rica ederim.

Haftasonlarini saymamak lazim, birkac is gunu bekleyip, sonrasinda email gonderebilirsiniz bence de.

• Sayın @crazycells teşekkürler, gün içinde tekrar readye döndü durum,kafam karışık

• @Basak, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

@dogodogo @tesko @arkben 29 unda sağlık kontrolüm var ve yarın uçuşum var.28 inde Ankaradan muracaat etsem yetişmez.Sağlık kontrolüne farklı mülakata farklı pasaport mu götüreyim, saçma.6 Eylülde de mülakatım var.Bu zamana kadar her yerde şu anki pasaport bilgilerimi kullandım.Ayrıca okuldan mayısta mezun oldum. @crazycells Ekimde 2.üniversiteye kayıt olsam ve mulakatta bunu belirtsem okumaya devam edeceğim için yeşil pasaportumu değiştirmedim desem olur mu?

Saglik muayenesi icin yesil pasaportu goturebilirsiniz, bir sorun olmaz.

Mulakat gunu icin ise yeni pasaport cikarttirip onu goturmelisiniz. Eger pasaport gecerli degilse , Turkiye'den cikista sorun yasayabilirsiniz, o nedenle bu pasaportu mulakat gunu kullanmak yerine yeni pasaport cikarttirmalisiniz.

Daha once bu pasaport bilgilerini yazmis olmaniz bir problem teskil etmez, mulakat gunu iki pasaportu da yaninizda goturebilirsiniz.

• @ONROZR, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Sayın @crazycells teşekkürler, gün içinde tekrar readye döndü durum,kafam karışık

O durumda tahminim birkac gun icinde pasaportu size vizeyle beraber yollayacaklari yonunde :)

• Sayın @crazycells sizden bunu duymak, umutların tekrar yeşermesine sebep oldu, teşekkürler tekrardan

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k