Green Card iade etme koşulları
-
@magnetius2015 Green Card iade etme koşulları içinde söyledi:
@crazycells benim zaten green card tan önce 10 yıllık vizem vardı, şimdi yeniden almam gerekecek sanırım.
vizeniz iptal edilmis olabilir, hatta iptal edilmis olma ihtimali yuksek; konsoloslukla gorusup bu vizeyi kullanip kullanamayacaginizi sorun, numarasini kontrol edip sizi yonlendirirler.
-
kızınız için izlediğiniz prosedür nedir hakkını koruması için?
-
@hakisalapaki 1 yılı geçirmeden Amerikaya gidip geldi, kendisi hala öğrenci olduğu için pek sıkıntı yaşamadı ilk green card ile çıkışında. 1 yılı geçirmemek gerek bu durumlarda.
-
anladım teşekkürler
-
@crazycells Green Card iade etme koşulları içinde söyledi:
@crazycells benim zaten green card tan önce 10 yıllık vizem vardı, şimdi yeniden almam gerekecek sanırım.
vizeniz iptal edilmis olabilir, hatta iptal edilmis olma ihtimali yuksek; konsoloslukla gorusup bu vizeyi kullanip kullanamayacaginizi sorun, numarasini kontrol edip sizi yonlendirirler.
10 yıllık B1-B2 vizem varken Green Card aldım, pasaportuma Green Card vizesi basılırken B1-B2 vizesinin üzerine de iptal mührü vurulmuştu.
-
@saulgoodman Green Card iade etme koşulları içinde söyledi:
@crazycells Green Card iade etme koşulları içinde söyledi:
10 yıllık B1-B2 vizem varken Green Card aldım, pasaportuma Green Card vizesi basılırken B1-B2 vizesinin üzerine de iptal mührü vurulmuştu.
evet, sayin @saulgoodman , fakat eger damgayla iptal edilmis olsaydi sayin @magnetius2015 bu soruyu sormaz diye dusundum. Zaten uzerinde damga olan vizeyi kullanamazsiniz, fakat vizenizin uzerinde damga olmasa da sistemden iptal edilmis olabilir bu durumda "vizeniz" oldugunu sanip ucak bileti alabilirsiniz fakat sistemde kontrol edip vizenizin iptal edildigini gorurlerse sizi ucaga almazlar. O nedenle konsolosluktan kontrol edip, gerekiyorsa yeni vize almali sayin @magnetius2015
-
@saulgoodman benim B1 turist vizemin üstünde damga olmadığı için sordum zaten @crazycells de yanıtı o yönde olmuş zaten 😊
-
iyi bir örnek bakın işte green card cıkmış iade ediyor madem gitmeyecektiniz ve gitmek için sebep yok 2 kişinin şansını almış oldunuz yani siz katılmasaydınız 2 kişi şimdi yeni bir hayata başlayabilirdi orda gitmek istemeyenler green card a katılmamalı bence ..başkalarının şansını elinden alıyorlar
-
@bursa1255 Green Card iade etme koşulları içinde söyledi:
iyi bir örnek bakın işte green card cıkmış iade ediyor madem gitmeyecektiniz ve gitmek için sebep yok 2 kişinin şansını almış oldunuz yani siz katılmasaydınız 2 kişi şimdi yeni bir hayata başlayabilirdi orda gitmek istemeyenler green card a katılmamalı bence ..başkalarının şansını elinden alıyorlar
bu onerdiginiz mukemmel, alengirli ve dahiyane fikre gore, sayin @magnetius2015 'un kizi nasil Green Card alacakti? Onu aciklayamamissiniz... Ayrica siz ilk iletiyi okudugunuza emin misiniz? "madem gitmeyecektiniz" sorusu bence bu durumda sorulmasi oldukca garip bir soru...
-
Bu konu baslıgına bir bilgi ; arkadaşımızın anne babası yeşil kartlarını iade etmişler, kurulu düzen yas vs sebepler ile. İade sonrası kendilerine 10 senelik turist vizesi verilmiş. Sanırım iade edince bu sekilde bir işlem yapılıyor.
-
@cnpist, içinde söyledi: Green Card iade etme koşulları
Bu konu baslıgına bir bilgi ; arkadaşımızın anne babası yeşil kartlarını iade etmişler, kurulu düzen yas vs sebepler ile. İade sonrası kendilerine 10 senelik turist vizesi verilmiş. Sanırım iade edince bu sekilde bir işlem yapılıyor.
Evet, boyle bir uygulama var. Green Card'ini teslim etmeye, konsolosluga giden yasli kisilere (cogunlukla Turkiye'de yasamayi tercih eden anne/baba oluyor) basvuru yapilmamis olsa bile 10 yillik turist vizesi basiyorlar ki ABD'ye giris-cikislari bundan sonra bununla yapsinlar.
-
Green card iade edilince vergi beyanı yükümlülüğü otomatik olarak ortadan kalkıyor mu yoksa IRS’e yada başka kuruma da bu durumu bildirmek gerekiyor mu?
Bir avukatın sitesinde green card iade edilse bile vergi yükümlülügü devam edebilir IRS’e bildirmek gerekiyor diyor,bilgisi olan var mı?
(https://eksiup.com/p/bt1682868fvq)2016'da Türkiye'de yürürlüğe giren FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act)'nın günlük hayatta işleyişi nasıl?
Türk bankaları,green card sahiplerini banka hesap bilgilerini hesap sahibinden izin almaksızın ABD'ye bildiriyor mu? https://www.denizbank.com/kisa-kisa/fatca.aspx
Teşekkürler
-
@gokhanbulut, içinde söyledi: Green Card iade etme koşulları
Green card iade edilince vergi beyanı yükümlülüğü otomatik olarak ortadan kalkıyor mu yoksa IRS’e yada başka kuruma da bu durumu bildirmek gerekiyor mu?
Bir avukatın sitesinde green card iade edilse bile vergi yükümlülügü devam edebilir IRS’e bildirmek gerekiyor diyor,bilgisi olan var mı?
(https://eksiup.com/p/bt1682868fvq)2016'da Türkiye'de yürürlüğe giren FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act)'nın günlük hayatta işleyişi nasıl?
Türk bankaları,green card sahiplerini banka hesap bilgilerini hesap sahibinden izin almaksızın ABD'ye bildiriyor mu? https://www.denizbank.com/kisa-kisa/fatca.aspx
Teşekkürler
O yil icin hala vergi odemeniz gerekebilir. Fakat bir sonraki yil eger ABD'de yasamiyorsaniz, calismiyorsaniz ve Green Card'li ya da vatandas da degilseniz artik vergi odemenize gerek yok.
Diger sorunuz ise, evet bildiriyor olarak biliyorum...
-
Merhaba,
Bir akadasim adina sorum olacak. Arkadasim 2018 GC talihlisi butun surecleri tamamladi gocmen vizesiyle Aralik 2019 da ilk girisini yapmayi planlamaktaydi. Fakat ailevi nedenlerden oturu sureci tamamlamak istemiyor ve henuz USCIS Gocmenlik ucretinizi de yatirmadi. Bu asamada vazgecmesi durumunda nasil bir yol izlemeli. Herhangi bir yere kuruma herhangi bir bildirimde bulunmasi gerekir mi? Almis oldugu bu karar ileride ABD turist vizesi almasina herhangi bir sorun teskil eder mi?
Yardimci olabilirseniz cok sevinirm.
Tesekkurler -
@eyelkenc, içinde söyledi: Green Card iade etme koşulları
Merhaba,
Bir akadasim adina sorum olacak. Arkadasim 2018 GC talihlisi butun surecleri tamamladi gocmen vizesiyle Aralik 2019 da ilk girisini yapmayi planlamaktaydi. Fakat ailevi nedenlerden oturu sureci tamamlamak istemiyor ve henuz USCIS Gocmenlik ucretinizi de yatirmadi. Bu asamada vazgecmesi durumunda nasil bir yol izlemeli. Herhangi bir yere kuruma herhangi bir bildirimde bulunmasi gerekir mi? Almis oldugu bu karar ileride ABD turist vizesi almasina herhangi bir sorun teskil eder mi?
Yardimci olabilirseniz cok sevinirm.
Tesekkurlersanirim yapmasi gereken bir sey olmayacak ama konsoloslukla iletisime gecerek sorsun. Su an yapilabilecek tek sey gocmen vizeyi iptal etmek zaten, ama o da program bittiginden gerekli olur mu emin degilim. Henuz Green Card'i olmadi icin geri vermesine de gerek yok tabii ki.
daha sonraki basvurulara etki edebilir; bu, arkadasinizin durumuna bagli.
-
tesekkurler
-
@crazycells, içinde söyledi: Green Card iade etme koşulları
Teşekkürler
O yil icin hala vergi odemeniz gerekebilir. Fakat bir sonraki yil eger ABD'de yasamiyorsaniz, calismiyorsaniz ve Green Card'li ya da vatandas da degilseniz artik vergi odemenize gerek yok.
Ben 23 yaşındayım Türkiyede üniversite okuyorum 2018'de aldım green card'ımı. Ne kadar çabalasam da yerleşemedim ABD'ye. Yaklaşık 5 kez giriş çıkış yaptım 6 ayda bir. Ama yerleşemeyeceğim gibi duruyor iade etmek istiyorum o yüzden. Yazılanları okudum ve iadeden sonra 10 yıllık vize verildiği yazılmış. İadeden sonra hiç vize de vermeyebilirlerdi bu konu beni oldukça mutlu etti. İade ettikten sonra tekrardan vizeye başvurup mu alacağım yoksa otomatik olarak mı gelecek vize bana?
Bir de iade işleminde formları gönderirken böyle bir madde yazmışsınız "Belgelerin geri donus adresi (damgalanmis bir belge gonderecekler)" Bunu ayrı bir kağıda mı yazmak lazım açıkcası nasıl yapılacağını anlamadım. Konsoloslukla mı görüşüp yollamak daha iyi olur sizce yoksa PTT ile yollamak mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim
-
@samidkmc, içinde söyledi: Green Card iade etme koşulları
@crazycells, içinde söyledi: Green Card iade etme koşulları
Teşekkürler
Ben 23 yaşındayım Türkiyede üniversite okuyorum 2018'de aldım green card'ımı. Ne kadar çabalasam da yerleşemedim ABD'ye. Yaklaşık 5 kez giriş çıkış yaptım 6 ayda bir. Ama yerleşemeyeceğim gibi duruyor iade etmek istiyorum o yüzden. Yazılanları okudum ve iadeden sonra 10 yıllık vize verildiği yazılmış. İadeden sonra hiç vize de vermeyebilirlerdi bu konu beni oldukça mutlu etti. İade ettikten sonra tekrardan vizeye başvurup mu alacağım yoksa otomatik olarak mı gelecek vize bana?
Bir de iade işleminde formları gönderirken böyle bir madde yazmışsınız "Belgelerin geri donus adresi (damgalanmis bir belge gonderecekler)" Bunu ayrı bir kağıda mı yazmak lazım açıkcası nasıl yapılacağını anlamadım. Konsoloslukla mı görüşüp yollamak daha iyi olur sizce yoksa PTT ile yollamak mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim
evet, fakat benim daha once dedigim durumda kisinin iki tane cocugu vardi ABD'de (biri ABD vatandasi, digeri Green Card'li) cocuklarini ziyarete gelmek istiyordu ama ABD'de yasamak istemiyordu kendisi. O nedenle Green Card'i alip turist vizesi vermisler.
Eger formlarda belirtmediyseniz adresi bir kagida da yazabilirsiniz.
Sizin durumunuzda otomatik olarak turist vizesi gelmeyebilir, neden turist vizesi almak istiyorsaniz o sekilde bir aciklama ve basvuru yapabilirsiniz. Ben de surecin nasil olacagini net bilmiyorum, hele su an itibariyle konsolosluk kapali oldugu icin herhangi bir islem yapacak mi ondan da emin degilim. Isterseniz once konsolosluga danisin, onlar sizi yonlendirirler.
-
Sayın @crazycells, ben kızımın üzerinden green card almıştım. Geçen yıl 2 Ocakta ABD den döndüm fakat bugüne kadar Korona dolayasıyla bir daha giriş yapamadım. Ben değil ama yakınlarım hastalandı ve ilgilenmek zorunda kaldım. Şimdi bir sene geçti ve ABD ye giremedim. Bu sene pandemi gibi olağanüstü durum söz konusu olduğu için, ABD ye bir daha girmeye çalıştığımda sorun yaşar mıyım? Yani sınır kapısında red mührü vurulur mu?
-
@gulsum67 https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri?page=1
bu baslik altinda sorarsaniz daha dogru olacak. bilgiler bu basligin altinda bulunuyor hatta sonlara dogru bu konu geciyor, fikir vermesi acisindan bu basliga bakmaniz oneririm.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
48
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum