Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turcouz, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Sevgili arkadaşlar herkese merhaba,
    Bendeniz de dv2020 talihlisiyim, umarım bütün talihli arkadaşlar sorunsuz bir süreçten sonra ABD'ye adımını atar ve istediği geleceğe sahip olur. Bu forumu önceden beri takip ediyorum, çok faydalandım, üye olmak bugüne nasipmiş. Tabi ki aklımda hala net olmayan konular var herkes gibi. Kısaca kendimi tanıtayım:
    2008 - Work and Travel ile 4 aylık bir ABD deneyimim oldu. (SSN bu dönemde aldım, kartını bile saklıyorum.)
    2009 - Internship programıyla 12 ay daha ABD'de bulundum. (Bu dönemde 1 yıl geçerliliği olan bir Ehliyet almıştım.)
    Bulunduğum süre içerisinde asıl işimin yanı sıra bir çok iş deneyimim de oldu; bireysel olarak araba alım satımı yaptım, AVM'lerde stand açtım, arabayla dondurma sattım, çim biçtim, zemin döşeme yaptım vs. para kazanmak için çoğu işe el attım. 2010-12 arası Turizm MYO'yu AÖF Lisans İşletme'ye tamamladım. 2013 yazında askerden terhis oldum. O zamandan bu zamana kadar işler tersine döndü ve bir türlü ekonomik sıkıntıları yenemedim. Ayrıca 2017 yılında F1 öğrenci vizesinden birer ay aralıklarla tam 3 (evet üç) kez red aldım. Evli, mutlu, çocuklu değilim 🙂 En son bir ihracat firması açtım İstanbul'da, bir de kıytırık bir işim var ama elde avuçta birikmiş herhangi bir meblağ yok malesef 😉 Unutmadan söyleyeyim bankalara icralık borçlarım var, kredi ve kredi kartı, tam 6 dosya; hepsi toplam yaklaşık 25 bin tl tutarında. Günümüz itibarıyla son imkanları kullanarak sağdan soldan vize için gerekli olan meblağı bulma çabasındayım.
    Sevgili arkadaşlar, sizlere hayatımın yaklaşık son 10 yılını özet geçtim ki soracağım soru/lar için nasıl bir profil sahibi olduğum hakkında bilginiz olsun.

    1. İcralık borçlarımın dv2020 sürecinde vizeye etkisi nasıl olur?
    2. Bahsettiğim vize redlerinin bu sürece etkisi ne olur?
    3. Tek kişiyim, hesabımda 8-10 bin dolar olsa yeterli olur mu? (Daha fazlası mümkün değil, ABD'de sponsor olacak bir tanıdığım da yok)
    4. Diyelim ki işler yolunda gitti, vardık ABD'ye. Ehliyet için her şeye tekrar baştan mı başlamam lazım. (2009'da tekrar ABD'ye gelen bir arkadaşımın 2008'deki ehliyeti DMV'ye bile gitmeden yenilenerek eve gelmişti.)
    5. Son olarak SSN konusu, ds-260'ta yenisine gerek yok dedim zira var olanın 2009 yılında 300 USD'lik bir Capital One kredi kartı geçmişi vardı. Acaba bu geçmiş, bir kredi skoru oluşturma konusunda bir katkı sağlar mı?

    Değerli zamanınız için şimdiden çok teşekkür ederim, her şeyi aynı anda sorduğum için uzun oldu kusura bakmayın, sağlıcakla kalın...

    Hosgeldiniz.

    1. Direkt bir etkisi olmaz. Eger kendi masraflarinizi karsilayabileceginizi gosterebilirseniz, yeterli olacaktir.

    2. Hic onemli degil, gocmenlik sureci daha farkli isliyor. Daha once F1'den red almis olmaniz bu dosyanizi etkilemez.

    3. Buna konsolos karar verecek, buyuk ihtimal yeterli olacaktir, ama "garanti" cevap istiyorsaniz, forum tavsiyesinden sasmayin.

    4. Bazi eyaletlerde ehliyet degisimi yapiyorlar, ama cogunlukla 2 yil gibi bir sinir oluyor, sizinkinin uzerinden cok uzun sure gecmis, o nedenle hic ehliyetiniz yokmus gibi bastan alacaksiniz buyuk ihtimal. Bunu, gideceginiz eyaletin DMV'sinden arastirmalisiniz. Her eyalette surecler farkli.

    5. Eger kredi karti hala aktifse katki saglar, ABD'ye gittikten sonra bir SSA ofise gidip kartinizi yeniletin. Ayni numarayla fakat ustunde kisitlama olmayan bir kart versinler size.


  • Her geçilen aşamasının sadece ve sadece bir sonraki seviye için yeşil ışık yaktığı bir süreç... herkese kolaylıklar versin...


  • Greencard başvurusunda doğum yerimi Ankara olarak girmiştim. Şimdi Ds-260 doldururken doğum yerimi kimlikte yazdığı şekilde Altındag olarak yazmam gerektiğini görüyorum. Bu durum bir sıkıntı doğurur mu? Teşekkürler.


  • @crazycells teşekkür ederim. Bazen yapay Zeka olduğunuzu düşünüyorum 😀


  • Greencardın adrese ulaşması en hızlı hangi eyalette oluyor bilginiz var mı ? Seneye 2 aylığına new york'a gitmeyi düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mert-Güngör, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Greencardın adrese ulaşması en hızlı hangi eyalette oluyor bilginiz var mı ? Seneye 2 aylığına new york'a gitmeyi düşünüyorum.

    boyle bir durum soz konusu degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mihok, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Greencard başvurusunda doğum yerimi Ankara olarak girmiştim. Şimdi Ds-260 doldururken doğum yerimi kimlikte yazdığı şekilde Altındag olarak yazmam gerektiğini görüyorum. Bu durum bir sıkıntı doğurur mu? Teşekkürler.

    sikinti olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cato, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells teşekkür ederim. Bazen yapay Zeka olduğunuzu düşünüyorum 😀

    sayin @yapay-zeka uzun suredir forumumuzda, hatta kendisiyle muhabbetimiz 10 yil oncesine diger forumlara dayanir, ama ikimiz farkli kisileriz 🙂


  • @crazycells Değerli vaktini ayırıp benim ve forumdaki herkesin sorularını itina ile cevapladığın için yürekten teşekkür ederim. Böyle hayat değiştiren bir piyangonun sonuna kadar düzgün bir şekilde ilerlemesi ve mutlu sona ulaşabilmesi için insan içten içe en ayrıntılı şekilde düşünüp hata yapmamak istiyor. Her bireyin de kendine özel ayrı birer vaka olduğunu düşünürsek, bu forum gerçekten bir hazine. Asıl önemli olan sorularım zaten 1., 2. ve 3. sorularımdı, verdiğin cevaplar içime su serpti. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Umarım bu süreçte kimse hayal kırıklığına uğramaz, herkes mutlu sona ulaşır ve herkes için güzel bir dönüm noktası olur.


  • ...................


  • @usanyc Amerika nın böyle kriterleri yok. Ama semptik olursunuz 🙂


  • @Milad-Kardox Teşşekürler:)


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells bir şey sormak istiyorum dv2019 excelinde son numaralar pek güncel değil. Dv2020 de sıralamam 31binde sizce kart alma ihtimalim nedir? Geçen yıllara oranla düşünürseniz bilgi verebilir misiniz?


  • arkadaslar merhaba case number ile cekilisi kazandigimi goruyorum fakat ds260 formunu doldururken dos noth mach diyo yani eslesmiyo diyo ne yapmaliyim acil yardim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @usanyc, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Esenlikler merak ediyorum Benim kimlikte ve pasaportumda Amerikan ismi incili isim İsa mesihin havaisinin ismini taşımam ve Hristiyan olmam bir artı sağlar mı Green card sürecinde? @crazycells

    bu tur seylerin bir artisi veya eksisi olmuyor 🙂 sartlari saglayan herkes vizelerini alabiliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Pelin-Köroğlu, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells bir şey sormak istiyorum dv2019 excelinde son numaralar pek güncel değil. Dv2020 de sıralamam 31binde sizce kart alma ihtimalim nedir? Geçen yıllara oranla düşünürseniz bilgi verebilir misiniz?

    Suradan bulteni takip etmeniz gerekecek:
    https://yesilkartforum.com/bulten/

    Gerekli olmadikca tahmin durumlarina girmiyorum. Cevabim sizin yasayacaklarinizi degistirmeyecek 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahim-civan, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    arkadaslar merhaba case number ile cekilisi kazandigimi goruyorum fakat ds260 formunu doldururken dos noth mach diyo yani eslesmiyo diyo ne yapmaliyim acil yardim

    case number kismina dosya numaranizi, confirmation number kismina da onay kodunu yazdiginiza emin olun. Baska bir bilgiyi hatali giriyor olabilirsiniz.


  • Herkese Merhaba, Boston, MA gidecek olan var mı? Boston'a gidecekler için bir oda, bir grup mu kursak acaba. Herkes deneyimlerini ve araştırmalarını paylaşsa. Teşekkürler. #Boston #Boston,MA #Massachussets


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @mdelgado, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba arkadaşlar,
    Daha öncesinde DS260ta hata yaptığımı, düzeltmeyi şimdi mi yoksa konsoloslukta mı yapmam gerektiğini sormuştum. (annemin kızlık soyadı yerine şu anki soyadını yazmışım). Fakat önemli bir bilgi olduğunu düşündüğüm için içim rahat etmedi ve KCC'yi arayıp ne yapmam gerektiğini sordum. DS260ı tekrar açtırmak için mail at, 2-3 gün içerisinde açarız dediler. Sonra değişikliği yap tekrar gönder dediler.
    Sayın @crazycells daha önce DS260ı yendien açtırmış birilerine şahitlik etmişsinizdir mutlaka.
    Sizden ricam sürecin nasıl işlediğine dair bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim.
    Sıralamam 6 binlerde. şu an ds260ı açtırmak mantıklı mı? mülakat tarihini etkiler mi?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler

    Erteleyebilir, garantisini veremem 🙂 ama zaten numaraniz kucuk oldugu icin ertelese de cok ertelemez. Yani vize alma sansinizi kaybetmezsiniz, korkulacak bir durum yok.
    Fakat benim daha once verdigim tavsiye aynen gecerlidir, eklemek istedigim bir sey yok 🙂
    Eger actirirsaniz, duzeltip formu tekrar gondermeniz gerekiyor. Formunuzu gondermediginiz surece surece devam edemezsiniz.

    Sevgili YeşilKartForum Ailesi ve Sayın @crazycells
    Sizinle bu konuşmayı yaptıktan sonra bu yanlışlığın önemli bir bilgi olduğunu düşünüp mail atıp düzeltiyorlarsa düzeltmelerini yoksa da DS260ı açmalarını istedim(27.07.2019). Kendileri artık kesinlikle düzeltme yapmıyorlar formu açıyorlar. 2 gün sürmeden formu açıp yolladılar (01.08.2019). Hemen yanlışlığı düzeltip yeniden yolladım formu ve o gün evrak maili geldi. Evrakları toplayıp gönderdim belgeleri ve evrakların onaylandığı maili geldi. Ve artık current olmayı bekliyorum hayırlısıyla. Kısacası, DS260ı açtırmam öyle zannediyorum ki bir gecikme yaşatmadı. Bununla ilgili bilgilendirme yapma konusunda kendimi sorumlu hissettim. Sonuç olarak biz de süreç hakkında öğrendiğimiz pek çok şeyi buradan öğrendik. Bu bilgiyi benzer sıkıntılar yaşayan arkadaşlar varsa onların süreci görmesi adına paylaştım.
    Tekrardan teşekkürler,


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum