Sayın @crazycells bu başlığın konusu ile şu başlığın konusu aynı. Birleştirmek iyi olur diye düşündüm. Bilginize.
-
Merhaba - Ben de herkese faydası olması açısından son B1/B2 vize görüşmemi anlatayım:
Önceki vizemle hiç ABD'ye gitmedim. (Bunu bana ısrarla sordu ve pandemi v.s. diye cevap vermiştim) Herhangi bir seyahat planım yoktu. (Fuar olursa gideceğim dedim) DV2022 case number 5XX4 ile kazananıyım, ama mülakat sırası gelmeyenlerdenim (Covid döneminden dolayı) (Bunu mülakatta sordu)
Ben üniversiteden mezun olduğumdan itibaren ABD vizesine sahiptim. İlk gidişim J1 vizesiyle "exchange instructor" olarak 1 yıl ABD de kaldım, TR de 2 yıl kaldıktan sonra sonra yüksek lisan için gitme planıyla F1 vizem oldu, gittim, ancak yüksek lisansa başlamadan geri döndüm (üniversitenin bana hazırlık okutmak istemesinden ve benim buna bütçemin olmamasından kaynaklanan nedenle).
Bundan sonra TR'de yeni bir şube açan bir ABD firmasında çalışmaya başladım, bundan dolayı çok fazla B1/B2 vizesiyle ABD'ye sehayat ettim, yaklaşık 2 yada 3 adet B1/B2 vizem oldu, en son B1/B2 vizem ise Kasım 2025 de bitti. Şu anda TR'de yeni bir firmada danışman olarak çalıştığım için uluslararası fuarlara katılacağımdan vize yenilemesi yapmak istedim. Önce mülakata girmeden vize yenileme hakkım olduğuna dair sonuç çıktı, ancak pasaportum konsolosluğa gittiğinde mülakata gitmem gerektiği sonucu çıktı, 2-3 hafta içerisinde mülakat randevusu alabildim ve geçen ay mülakata gittiğimde hayatımda ilk defa vize reddi aldım.(Üstelik pasaportumda yeni Almanya dan alınmış hala geçerli Schengen vizesi vardı)
Vize görüşmesinde çok kalabalık olduğu için İngilizce yapanlar çok beklemiyordu, ben de bunu tercih ettim. 13 numaralı sırada sarışın bir kadın konsolos bana yaklaşık 30-40 adet soru sordu,görüşme 15-20dk. sürdü, şu anda çalıştığım işimin bütün deteylarına kadar sordu, şimdiye kadar hiç bir mülakatımda 2-3 sorudan fazla bir soru hatırlamıyorum. Bu reddin bana göre nedenlerini şöyle sıralayabilirim:
Bana göre bu 3 nedenden dolayı vize alamadım, o nedenle seyahat planı mutlaka olması gerekiyor.
Konsolosluktan bir arkadaşım aracılığıyla aldığım bilgiye göre konsoloslukta yoğunluk olduğu için ABD'den takviye ekip gelmiş ve red oranları çok yüksekmiş.
Tabi ki tekrar başvuracağım 1-2 ay sonra. -
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
Turist vizesiyle 2. el araba almak
-
Merhaba. Turist vizesiyle Amerika'da 2. el araba alabilir miyiz? Amerikan ehliyeti mi olması lazım illa 2. el araba alabilmek için yoksa Türk ehliyeti ile de araba alabiliyor muyuz? Bir de arabayı alırken gereken prosedürler sigorta vs nasıl oluyor acaba? Şimdiden teşekkürler
-
Eyalete gore degisir bu durum. Benim NY ehliyetim yada NY kimlik kartim olmadigindan bana satis yapamayacaklarini soylediler. Diger eyaletlerde nasildir bilmiyorum.
-
@dancing-queen Texas da oluyor. Aytıntılı bilgi için @semavi. Her eyaletin kanunları değişik, arabayı nereden alacağına ve nerede kullanacağına göre prosedürler değişebilir. Aracı sigortasız trafiğe çıkarmak suçtur. Bazı sigorta şirketleri yabancı ehliyetlere sigorta yapmazken, bazıları daha yüksek fiyatlarla yapabilir. Aracın title'ı alındıktan sonra plaka ve registration işlerleri vs. var.
-
Peki turist vizesiyle New York’ta araba kiralanabilir mi? Ve turist vizesiyle türkiye ehliyeti ne kadar geçerli?
-
Tabiki turist vizesiyle araba kiralarsın dostum zaten amaçları o - % 90 zaten turist için yapılmış .
Araba alma işini bilmiyorum bende merak ettiğim bir konu- Nj Nwy gibi şehirlerde alabilirmiyiz bilmiyorum.
Peşin almak düşüncem vardı 5000 dolarlık gidersem ama bakalım.???
-
Aslında asıl merak ettiğim ubereats, doordash, lyft gibi işleri turist vizesiyle gidip yapabilir miyiz orada bir araç alıp uber vs. yapabilir miyiz? İlla Amerikan ehliyeti mi olması lazım bu işler için?
-
@dancing-queen Yasal olarak yapamazsin. Hem USA ehliyeti hem se SSN lazim. Turist vizesi ile 2 sini de alamazsin.
-
@sigmoidalmammal, içinde söyledi: Turist vizesiyle 2. el araba almak
@marcus94 Yasal olarak yapamazsin. Hem USA ehliyeti hem se SSN lazim. Turist vizesi ile 2 sini de alamazsin.
ssnim var work and traveldan kalma, usa ehliyetini de turist vizesiyle alınır diyorlar?
-
@dancing-queen , içinde söyledi: Turist vizesiyle 2. el araba almak
Aslında asıl merak ettiğim ubereats, doordash, lyft gibi işleri turist vizesiyle gidip yapabilir miyiz orada bir araç alıp uber vs. yapabilir miyiz? İlla Amerikan ehliyeti mi olması lazım bu işler için?
Yasal olarak amerikada hiç bir işte çalışamazsın zaten. Ben duydum bazı Meksikalıların yaptıklarını birileri bir şekilde yaptırıyormuş ama ayrıntıya hakim değilim. Duyduk yani görmedik. Yasal olarak ama turist vizesi ya da öğrenci vizesi ile gelen ve sonra amazon işi yapanlar var youtube de araştırabilirsiniz o konuyu hem yasal olur hemde dolar kazanırsınız biraz sermaye ve ilgi alaka isteyen bir iş.
-
Eylulde NY gidicem 3 ay kalicam araba kiralamaktansa 2.el 1000 dolar civarı cok iyi araclar buldum onlardan alip ditmrye yakin bi galeri tarzi yere ucuza satarim diye düşünüyordum
-
@mamilim90 NY'ta dealerlardan arac satin alabilmek icin NY ID sahibi olman gerekir. Sahibinden arac alimi olur mu onu bilemiyorum. Eger olursa, arac aldiktan sonra TR ehliyetli oldugun icin aracin ucretinden daha fazla sigorta ucreti cikar. 3 ay arac kiralama maliyeti daha ekonomik olabilir. Buyuk firmalardan 3 aylik arac kiralama yaklasik 3500$ civarinda. Satin almada sigortayida dahil edersen yine ayni fiyatlara yaklasir hatta sigortan 3rd party olacaktir. Kiralamada ise kasko olacak. İyice arastir kardes.
-
@mamilim90, içinde söyledi: Turist vizesiyle 2. el araba almak
Eylulde NY gidicem 3 ay kalicam araba kiralamaktansa 2.el 1000 dolar civarı cok iyi araclar buldum onlardan alip ditmrye yakin bi galeri tarzi yere ucuza satarim diye düşünüyordum
Ben california için örnek verebilirim araba alırsınız satarsınız sıkıntı olmaz benim türk ehliyeti ile sigorta icin 6 aylık 550 dolardı liability tabiki kasko değil. 3 ay sonra araçı satıp kalanını iade alabilirsiniz ya da taksit yaparsanız ödemezsiniz tahminim ama 1000 dolarlık araçı satmak tahminizden daha zor olabilir dealır onu alsa alsa 200-300 dolara alır sanki

-
@gkhanfeez dediginiz şekilde kiralamadan ucuza gelmis olmuyor
bir video izledim Facebook market üzerinden satıyor arac sahibi arada dealler yok o yüzden fiytalar biraz daha uygun gördüm en kotu 1000 dolara arac alsak 3 aylik 500 dolara sigorta yapsak hic satamadan dönsek bile kiralamadan ucuz gibi duruyor tabi bunlar teoride öyle gerçekte ve yasal süreçte nasıl isler tam bilmiyorum -
@gkhanfeez 6 aylık o fiyata çok iyi bulmuşsunuz ben aylık 210 ödüyorum şu an. usa ehliyetimi aldıktan sonra arayıp güncellesem fiyatta değişiklik olur mu acaba? @crazycells
-
@keepdreaming, içinde söyledi: Turist vizesiyle 2. el araba almak
@gkhanfeez 6 aylık o fiyata çok iyi bulmuşsunuz ben aylık 210 ödüyorum şu an. usa ehliyetimi aldıktan sonra arayıp güncellesem fiyatta değişiklik olur mu acaba? @crazycells
keepdreaming, hos geldin
nasil gidiyor abd de hayat? Siz kaca aldiniz arabayi acaba ? b2 ile arac almada herhangi bir sorun yasadiniz mi ? Ny de sanirim turk ehliyeti gecmiyormus nj de geciyormus diye duydum ne kadar dogru kisaca deneyimlerinden paylasim yaparsan seviniriz turist vizeyle geleceklere de yol gostermis olursun. -
@keepdreaming, içinde söyledi: Turist vizesiyle 2. el araba almak
@gkhanfeez 6 aylık o fiyata çok iyi bulmuşsunuz ben aylık 210 ödüyorum şu an. usa ehliyetimi aldıktan sonra arayıp güncellesem fiyatta değişiklik olur mu acaba? @crazycells
Bu sigorta fiyatların için birden fazla sigortacıyı gezmekte fayda var ben türk ehliyeti ile başladım california ehliyeti ile devam ettim fiyat düşmemişti sonra başka sigortacılara da baktım gerçi bir dealer önerdi ama o sigortacıdan yaptırınca yarı yarıya düştü. İnternet çok uygun bulamadım.
-
@vermaynen, içinde söyledi: Turist vizesiyle 2. el araba almak
@keepdreaming, içinde söyledi: Turist vizesiyle 2. el araba almak
@gkhanfeez 6 aylık o fiyata çok iyi bulmuşsunuz ben aylık 210 ödüyorum şu an. usa ehliyetimi aldıktan sonra arayıp güncellesem fiyatta değişiklik olur mu acaba? @crazycells
keepdreaming, hos geldin
nasil gidiyor abd de hayat? Siz kaca aldiniz arabayi acaba ? b2 ile arac almada herhangi bir sorun yasadiniz mi ? Ny de sanirim turk ehliyeti gecmiyormus nj de geciyormus diye duydum ne kadar dogru kisaca deneyimlerinden paylasim yaparsan seviniriz turist vizeyle geleceklere de yol gostermis olursun.hoş bulduk, buralardayım da denk gelemedik demek
amerika’da hayat mücadeleyle geçiyor nasıl olsun. ben arkadaşımdan aldım arabayı o kanada’ya taşınacaktı. 1300 dolara aldım 2006 mitsubishi endeavor 100k miles. biraz masraf yaptım fakat arabaya. nj’de arabayı üstüme aldım. ilk gittiğim DMV alamazsın dedi 6 puanım olmasına rağmen ertesi gün başka DMV’ye gittim ve hallettim. fakat ehliyeti NJ’den alamadım NYC’den alıyorum yazılı sınavı geçtim sırada road test var. şu ana kadar polis durdurmadı ama durdursa da Türk ehliyetiyle 6 ay kullanabiliyoruz sıkıntı yok. -
@keepdreaming, içinde söyledi: Turist vizesiyle 2. el araba almak
@vermaynen, içinde söyledi: Turist vizesiyle 2. el araba almak
@keepdreaming, içinde söyledi: Turist vizesiyle 2. el araba almak
@gkhanfeez 6 aylık o fiyata çok iyi bulmuşsunuz ben aylık 210 ödüyorum şu an. usa ehliyetimi aldıktan sonra arayıp güncellesem fiyatta değişiklik olur mu acaba? @crazycells
keepdreaming, hos geldin
nasil gidiyor abd de hayat? Siz kaca aldiniz arabayi acaba ? b2 ile arac almada herhangi bir sorun yasadiniz mi ? Ny de sanirim turk ehliyeti gecmiyormus nj de geciyormus diye duydum ne kadar dogru kisaca deneyimlerinden paylasim yaparsan seviniriz turist vizeyle geleceklere de yol gostermis olursun.hoş bulduk, buralardayım da denk gelemedik demek
amerika’da hayat mücadeleyle geçiyor nasıl olsun. ben arkadaşımdan aldım arabayı o kanada’ya taşınacaktı. 1300 dolara aldım 2006 mitsubishi endeavor 100k miles. biraz masraf yaptım fakat arabaya. nj’de arabayı üstüme aldım. ilk gittiğim DMV alamazsın dedi 6 puanım olmasına rağmen ertesi gün başka DMV’ye gittim ve hallettim. fakat ehliyeti NJ’den alamadım NYC’den alıyorum yazılı sınavı geçtim sırada road test var. şu ana kadar polis durdurmadı ama durdursa da Türk ehliyetiyle 6 ay kullanabiliyoruz sıkıntı yok.Evet 6 puan olmasi gerekiyormus. Ornegin pasaport a 1 puan ogrenciysen I-20 2 puan ssn var ise 2 puan v.s toplaman gerekiyormus. Hayirli olsun yeni araban
test i gecersen devamli kullanirsin artik hadi bakalim. -
çok güzel şeyler yazmissiniz teşekkürler herkese, fakat tam net bilgi istiyorum sizlerden

turist vizemle 3 5 ay araba ile delivery yapmak istiyorum, ve araç lazım.
hangi evraklar gerekli? plakayı nasıl üstümüze alırız, hangi eyaletin bu konuda daha az kuralları var -
@Aykan-Hürdoğar, içinde söyledi: Turist vizesiyle 2. el araba almak
çok güzel şeyler yazmissiniz teşekkürler herkese, fakat tam net bilgi istiyorum sizlerden

turist vizemle 3 5 ay araba ile delivery yapmak istiyorum, ve araç lazım.
hangi evraklar gerekli? plakayı nasıl üstümüze alırız, hangi eyaletin bu konuda daha az kuralları varHangi eyaletin hangi "dealer"indan alacaksaniz direkt email ile kendilerinden belge listesini de isteyebilirsiniz.
Benzer Başlıklar
129
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum