Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • https://www.ecosia.org/

    Daha önce duymadıysanız Ecosia isimli bir arama motoru var. Siz arama yaptıkça dünya üzerinde bir yerlerde ağaç dikilmesine katkıda bulunuyorsunuz. Ben kullanmaya başlayalı yaklaşık üç yıl oldu. İlk kullanmaya başladığım dönemlerde yaklaşık 56 aramanın 1 ağaca denk geldiği yazıyordu. Şimdilerde 45 aramanın 1 ağaca karşılık geldiği belirtiliyor.

    Arama yaptığınızda çıkan reklamlardan veya reklamlara tıklamanızdan gelir elde edildiği yazıyor. Ben çok az reklama denk geldiğimi hatırlıyorum. Türkiye'den fazla reklam verilmemesiyle ilgili olabilir.

    Microsoft Bing temelli bir arama motoru. Google kadar fazla ve sizi tatmin eden sonuçlar veremeyebiliyor ama isterseniz Google'a da geçiş yapabiliyorsunuz. More sekmesinden Google'a tıkladığınızda yazdığınız kelimeleri orada arıyor veya aradığınız kelimelerden sonra bir boşluk bırakıp #g yazıp aradığınızda direkt Google'da arıyor.

    Ben önce Ecosia'da arıyorum, biraz bakınıyorum, bir şey bulamazsam geçiş yapıyorum. Bunun yanı sıra biraz önce okudum hotel yazıp arama yapıp otel rezervasyonu yaparsanız yine ağaç dikilmesine katkıda bulunuyorsunuz. Sağ üst köşede ne kadar arama yaptığınızı gösteren bir sayaç var. Siz farkında olmadan sayaçtaki rakam artıp duruyor.

    Forumda herkes oldukça araştırmacı bir yöne sahip. Sadece forum üyeleri kullansa epey bir ağaç dikilir 🙂 🌳 🌿 🌍

    Google büyük çoğunlukla daha rahat ve daha tatmin edici geliyor ama Ecosia'yı kullanmaya ve ihtiyaç duyduğunuzda yukarıda bahsettiğim şekilde geçiş yapmaya alışınca kullanmak hiç sorun olmuyor. Tavsiye ederim.


  • Ben de birkac aydir kullaniyorum Ecosia'yi, gercekten dediginiz gibi kullaninca gayet rahat alisiliyor. Aradigim sey cok acilse ve daha cok sonuc istiyorsam direk Google uzerinden arama yapiyorum. Turkiye'de kullaninca nasil sonuc veriyor bilmiyorum ama bende genelde cikan ilk uc link reklam oluyor ve hemen altindaki link aradigim cevabi veriyor. Az once denedim sadece tek reklam cikti, kendimi yalanci cikardim 🙂


  • @gallifrey sayın @gallifrey Ecosia'yı daha önce sosyal medya hesabımda da anlatmıştım ama kullandığını öğrendiğim ilk kişi siz oldunuz 🙂 Sosyal medyada da sayfaları var, oradan takip etmek de güzel oluyor, yaptıkları çalışmaları paylaşıyorlar.

    Sizde yine reklam çıkıyormuş. Ben reklama birkaç defa rastladığımı hatırlıyorum 🙂

  • ⭐⭐

    @azuleverde Harika bir bilgi ... günde 1548 amerika arastırması yapan bizler için yapılacak en iyi güzellik doğaya 🙂


  • @HockeyUmpire2 değil mi 🙂 Forum kullanıcılarının iyi bir katkı yapacağını düşünüyorum. Ben bir günde yüze yakın arama yaptığım zamanları hatırlıyorum. Düşünün ki o aramaları zaten yapacağım. Oturduğum yerden ancak bu kadar iyi katkıda bulunabilirdim sanırım.

    Doğaya katkıyla da sınırlı kalmıyor ki sadece bu bile yeter aslında. Aklımda en çok kalan örneği yazayım. Yapılan ağaçlandırmalar bir bölgede rüzgarı ve ısıyı dengelediği için toprağı tarıma elverişli hale getirmiş. Tarımla birlikte bölge kadınlarına istihdam ve ekonomik özgürlük olanağı doğmuş. Hiç aklıma gelmezdi mesela bunun gibi bir zincirleme reaksiyon vereceği. Doğa aslında birçok çözümü kendi içinde veriyor, biz insanlar hayatı zorlaştırıyoruz


  • @azuleverde çok güzelmiş, sizden öğrendim bu arama motorunu.. ancak ağaç dikimi yapıldığına, nerelere dikildiğine dair bilgi de paylaşıyorlar mı? eğer böyle muhteşem bir hareket yapıyorlarsa biz de ecosia'dan aratırız tabii ki, çorbada tuzumuz olur..


  • @hayallerabd paylaşıyorlar sayın @hayallerabd . Anasayfaya girdiğiniz zaman sağ üst köşedeki sekmede sıkça sorulan sorular vs. olduğu bir kısım var. Onların içinde Blog kısmında birçok şeyi anlatmışlar. Yapılan projeler, bazı haberler, bir de her ay yayınladıkları finansal raporlar var. Çalışanların giderleri, vergiler, seyahat masrafları vs. düşüldükten sonra kalan gelirin ağaç dikmeye ayrıldığı yazıyor.

    Ben sosyal medyada da takip ediyorum. En çok görmek istediğim önce-sonra gibi fotoğraflar. Üç yıldır kullanıyorum, bu gibi bir görseli hiç hatırlamıyorum. Nasıl bir çalışma anlayışları var bilmiyorum ama örneğin neler yaptıklarını anlayabilmek için vakit ayırıp araştırmak gerekiyor. Bu bahsettiğim Blog kısmında birçok çalışmalarını özet gibi de olsa anlatmışlar


  • @azuleverde o zaman mümkün olduğunca kullanmak gerek.. teşekkür ederim bu paylaşım için.. 🙏🏻


  • @hayallerabd rica ederim.

    Benim de kafamda hep bir soru işareti var acaba nasıl faydalı oluyorlar diye. Bunun dışında da çok isterdim devlete, yardım yaptığını söyleyen kuruluşlara çok az şüphe duyarak inandığım, güvendiğim bir ortamda yetişmeyi ama maalesef şunu bile kullanırken hep bir acaba diyorum 🙂 Şimdilik bu konuda karşılaştığım en iyi işlerden biri bu

  • ⭐⭐

    @azuleverde doğa içinde kocaman hayat barındıran bir mucize. Tesekkür ederiz bu güzel bilgi için. Sayenizde harika sincaplar sıçrayarak agaçlarda.. Ne güzel... Hem başarılı hem doğa dostu bu forum... Yok yok ☺@crazycells


  • @HockeyUmpire2 rica ederim sayın @HockeyUmpire2 . Kullanan herkese doğa ve kendimiz adına teşekkürler 🙂

    Başka fikirler geliştirmemize vesile olur umarım. Bende bu aralar şu düşünce oluştu. Bundan sonra gittiğim yerlerde bir yolunu bulup en az bir ağaç dikeceğim, mesela en az bir hafta kalacağım bir yerse; gezmeye vakit varsa ağaç dikmeye de olabilir. Ağaç fidanı nereden veya nasıl temin edilir, dikmek için izin gerekir mi gibi konuları öğrenmek niyetindeyim. Evde su bitince gidip nereden alacağımızı biliyoruz, bir eve gidince prizler nerede biliyoruz veya wifi şifresi nedir biliyoruz, başka bir iş olunca cahiliz 🙂

    Her gün interneti kullanıyorum. Her açtığımda karşımda Ecosia. Sağ üstte bir ağaç figürü. Sürekli gözümün önünde olunca ve bir yerlerde eyleme döküldüğüne tanık oldukça bende de bahsettiğim fikir oluştu. Daha nelere vesile olur kim bilir. Benim aklıma sincaplar hiç gelmemişti mesela. Belki siz de sincaplar için yuva yapmayı düşüneceksiniz, başka biri başka bir şey...

    Bunlar da paylaşıldıkça çoğalıyor. Buna imkan sağladığı için forumu oluşturan ve bu ortama katkı sağlayan herkese teşekkürler.

    En iyisi Amerika'ya da gitmeyelim burada kalalım (: (:

  • ⭐⭐⭐


  • @azuleverde, içinde söyledi: Ecosia arama motoru

    @hayallerabd

    devlete, yardım yaptığını söyleyen kuruluşlara çok az şüphe duyarak inandığım, güvendiğim bir ortamda yetişmeyi

    tam olarak buydu aslında.. 🙂 sözde kızılay da kan bağışı yapınca ağaç dikiyor ama, hiç inandırıcı gelmiyor malesef.. 🤷🏻♂


  • Ağaç dikerken kare/küp şeklinde çukur açmak ağaçlar için daha faydalıymış, öyle diyor:


  • Filipinler'de lise ve üniversite öğrencilerinin mezun olabilmeleri için 10 tane ağaç dikmeleri gerektiğiyle ilgili bir yasa çıkarılmış:


  • @azuleverde Guzel bir bilgi, tesekkurler! Bende bundan sonra kullanmaya calisacagim.

  • ⭐⭐⭐

    @azuleverde, içinde söyledi: Ecosia arama motoru

    Filipinler'de lise ve üniversite öğrencilerinin mezun olabilmeleri için 10 tane ağaç dikmeleri gerektiğiyle ilgili bir yasa çıkarılmış:

    Bravo onlara. Ki Filipinler oldukca yemyesil bir ulke.

    Keske Turkiye'de de son 20 senedir her ogrenci bir sonraki sinifa gecmek icin, her bir er terhis olmak icin ornekteki gibi 10'ar agac dikebilseydi, sanirim ic anadoluda kurak yer kalmazdi. Cok guzel bir davranis. Belki bir gun boyle bir vizyonu da olan yoneticilerimiz olur...


  • @FreeWoRLD kesinlikle katılıyorum sayın @FreeWoRLD keşke burada da yasayla düzenlenmiş bir halde olsa. Haberde dikilen ağaçların sadece %10'u bile hayatta kalsa bu iyi bir şey gibi bir açıklama vardı. Hiçbir şey mükemmel bir sonuç vermeyebilir ama harcanan çaba çok güzel.

    Bireysel çabayla bir şeyler yapsak diye düşünüyorum ama yeterli olmuyor. Devlet gerçekten burada devreye girmeli. Yasayla düzenlenmeli. Örneğin plastik poşetler konusunda bireysel çaba gösteren insanlar mutlaka vardı ama yasayla düzenlenince herkesi ilgilendiren bir konu oldu. Gerçi bu sefer de ücretsiz olan poşetlerin kullanımı çok artmış ama en azından yasanın etkisini görmüş olduk (:

  • ⭐⭐⭐

    Kesinlikle sn @azuleverde Oncelikli amac ve sonrasinda sonuc olmali - dediginiz gibi.

    Bu arada sadece yorum yapmis olmayayim; son 10 senedir her dogum gunumde bir fidan dikimi yapiyorum. Belki hic bir faydasi yok ama kendimce ufacik bir katki. Herkese tavsiye ederim.


  • @FreeWoRLD harikasınız! Aklından geçiren başkalarını da heveslendirir umarım, teşekkürler paylaşımınız için!

    Ben de herhangi bir sebepten en az bir hafta kalacağım yerlerde bunu yapma hevesine büründüm. O dönem buraya da yazmıştım ama henüz mümkün olmadı.

    Geçen aylarda tez dönemimde sürekli çıktı aldım ve tezin son halini verene kadar boşa giden bir sürü kağıt oldu. Ömrüm boyunca harcamadığım kadar çok kağıt harcadım, aylardır bir de bunun kahrıyla yaşıyorum çok dertliyim (: sırf onları yerine koymak için bile ağaç dikilir. İşi gereği çok fazla kağıt kullanan varsa belki bu da ağaç dikmeleri için sebep olur.

    Bu arada nerelere dikiyorsunuz, hangi ağacı veya ağaçları dikiyorsunuz, bakım gerektiriyor mu, isim koyuyor musunuz, diktiğiniz ağaca yıllar sonra tekrar gidip bakıyor musunuz, ne düşünüyorsunuz ne hissediyorsunuz? (: Belki okuyanları heveslendirir diye sormak istedim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

58
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum