Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• @Calibraturbo asıl talihli için kayıt oluşturduktan sonra diğer kişileri de eklemeniz gerekiyor.

• @keysnambır, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Bizim de bu sabahki mülakatımız başarılı geçti. Yardımlarını esirgemeyen başta @crazycells olmak üzere herkese teşekkür ederiz :folded_hands_light_skin_tone: Vizelerini alan tüm arkadaşlara da hayırlı olsun :clapping_hands_light_skin_tone: umarım bu sene kimse dışarıda kalmamıştır :crossed_fingers_light_skin_tone:

Sağlık kontrolü ve vize mülakatı genellikle paylaşılan deneyimlere yakın oldu. Ek olarak söyleyebileceklerim; Urganların olduğu binada 2 tane asansör bulunuyor. Soldaki 1-3-5, sağdaki 2-4-6 katlarına çıkıyor. Bu yüzden unganlardan düzene gidiş gelişte bebek arabası veya tekerlekli sandalye ile geçişler sıkıntı oluyor. Ya bir kat merdivende taşıyacaksınız, ya da en alt kata inip ilgili asansöre binmeniz gerekiyor. Konsoloslukta sıra beklerken belirli bir saat için randevusu olanları çağıran güvenlik görevlisinin sesi çok duyulmayabiliyor. O yüzden önlerden dinlemenizi tavsiye ederim.

hayirli olsun, bundan sonraki sureclerde bol sanslar.

• @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Arkadaşlar, mülakatla ilgili herhangi bir konuda Ankara konsoloslukla iletişime geçmek için bir e-mail vardı diye hatırlıyorum. Aradım ama bulamadım. Bilen var mı acaba?

Suradan iletisim kurmalisiniz:
    https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

• @caglarcan, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Merhaba, 5 Eylül'de mulakatimiz var. Herşey tamam görünüyor. Ancak fark ettik ki eşimin pasaportunun , mülakat günü itbariyle süresi 4 ay kadar kalıyor.. Şimdi yapmam gereken nedir ?

-Hemen yeni bir pasaport mu cikartmaliyiz ?

• Yeni pasaport çıkartırdak DS260 da verilen , pasaportunun numarasından farklı olmuş olacak, bu sorun olmaz mı ?

Tesekkurler

Yeni pasaport bilgilerini suradan konsolosluga iletebilirsiniz:

https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

• @caglarcan, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Ben de ais kaydı ekranindayim ama bilinmezlerle dolu. Bana Ankara'dan henüz mail gelmedi, sadece KCC den mülakat maili geldi. Şimdi ben ais kaydı yapabilir miyim ? Yoksa Ankara'dan maili mi bekleyelim? NVC , KCC bir sürü numara soruyor.

ilk iletide yazilanlari takip edebilirsiniz.

• ⭐⭐

Aıs sayfasını ben anlamadım ankarada yardım edebilecek birisi varmı? Simdide spouse yi ekletmiyor. Yeni bir basvuru actırtıyor anlamadım. Randevuyu iptal edip yeni randevu nasıl açabilirim

• @cnpist Teşekkür ederim dostum. Adres bilgisi verirken adreste ikamet eden kişi olarak arkadaşın adını vermiştim. Buna rağmen girişte bir değişiklik yapmamı önerir misiniz? Posta benim adıma gitse arkadaş almak istese vermezler mi?

• @lilsam, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

@cnpist Teşekkür ederim dostum. Adres bilgisi verirken adreste ikamet eden kişi olarak arkadaşın adını vermiştim. Buna rağmen girişte bir değişiklik yapmamı önerir misiniz? Posta benim adıma gitse arkadaş almak istese vermezler mi?

posta sizin adınıza olursa postacının bırakmama ihtimali var, daha önceki postlardan hatırlıyorum. gelen postada sizin adınız olacak ama atıyorum "c/o Mehmet Ungan" olarak arkadasınızın ibaresini adrese eklediğiniz zaman adreste kayıtlı olan kişinin almasına izin vermiş oluyorsunuz. resmi evrak olduğu için postacılar daha dikkatli davranacaklardır. form doldurur iken adresi nasıl yazdınız, sadece sizin adınız soyadınız ve adres bilgisi olarak mı yoksa doldurduğunuz formda arkadaşınızın adını da yazdınız mı ?

• ⭐⭐

arkadaslar aıs teki kaydı iptal edip yeniden kayıt yapmak istiyorum annemi eklemeyi unuttum şimdi de eklettirmiyor bunu beceremedim nasıl yapabilirim

• @Calibraturbo bir telefon numarası var, oradan deneyin isterseniz.

• ⭐⭐

@cnpist, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

@Calibraturbo bir telefon numarası var, oradan deneyin isterseniz.

hocam selam careyi aynı hesaptan ayrı ayrı kişiler şeklinde basvurarak buldum umarım sorun olusmaz

• Ağır dram içerir 🧐
    Hayat en büyük öğretmen.13 yıllık mesleki hayatımda ogrencilerime hayatın gerçeklerini de öğretmeye çalıştım.Hayatta bazen bize belki hiç istemesekte kendi gerceklerini farklı yollarla ogretebiliyor.Karakter olarak kendi işini kendisi yapmasını seven birisiyim (Niye bu konuya girdiğim birazdan🙂)
    Daha önce iki defa green card başvurusunda bulunmustum.Sonuc olumsuz olmuştu.Dv 19 basvurulari başlayınca eşimin Abd de yaşayan arkadaşı sizede başvuru yapayım diyerek benim ve esim adına da başvuru yapti.Ki bizim o dönemde green card çekilişine katılmak gibi düşüncemiz yokken ve hatta başvuru dönemini bile unutmusken.
    2018 mayısında sonuçların açıklanması ile green card talihlisi olduğunu öğrendim.Bizim için baya sürpriz oldu.Sonrasinda özellikle bu forum sayesinde ABD de yaşam ve green card sürecine iyice hakim oldum.Bultenler, current olma,evraklar, sağlık muayenesi derken 2 Ağustos günü görüşmemiz gerçekleşti.Evrak tesliminden sonra,ödeme yapmak için 7 nolu bankodaki görevliye yoneldim.3 kişilik aile olmamiza rağmen görevli 330 usd aldı.Daha fazla ödeme yapmamız gerektiğini ifade etmeme rağmen biraz bekleyin diyerek bekleme bölümüne yönlendirdi.(Hiç bu kadar cebimden para çıkma isteği olmamıştı😀)Yaklasik 45 dakikalik beklemeden sonra 6 nolu bankoya görüşme için cagrildik.Gorevli İngilizce-Turkce karışık olarak İlk basvurumuz esnasında problem olduğunu eşimin ve kızımın ilk başvuruda kaydedilmedigi tarzında bir şeyler söyledi.Bu durumunda diskalifiye sebebi olduğunu üzgün bir şekilde ifade etti.Tabi o esnada kaynar sular başımızdan döküldü.(Ki daha önce eşimin Abd de yaşayan arkadaşına esimin ve kizimizin ekleyip eklemedigini sorup, ekledik cevabını almıştım.Bugunde sormamiza rağmen yine aynı cevabı aldık🤔)
    İşin özü green card maceramiz çok ama çok enteresan bir sonla bitmiş oldu.Demekki kendi işimizi kendimiz yapmaya devam edeceğiz, hayatın gerçeklerini öğretmeye ve öğrenmeye de.

Son olarak benim için çok değerli olan yesilkart forum ailesine ve özellikle de sayın @crazycells e çok teşekkür ediyorum.
    Umarım tüm forum ailesi hayallerine kavuşur.

• @cenkay geçmiş olsun. arkasınızın doldurduğu ds260 formu size mail attı mı acaba ya da kendise bir kopyasını saklamış mı acaba. herkes için bir ds260 varsa ve arkadaşınızın elinde ise belki buradan bir cıkıs yolu bulabilirsiniz. uzuldum gerçekten.

• @cnpist Ds 260 larda problem yok,ben doldurmustum,ilk green card başvurusunu yaparken eşim ve kızım belirtilmemiş.Cok teşekkür ederim.

• @cenkay yazınızı okurken hiç böyle bir sonuç beklemiyordum hakikaten çok geçmiş olsun, peki siz tüm aile bireyleri için evrakları gönderdikten sonra size geri dönüş yapmadılar mı? Çok garip olmuş..

• @cenkay cok uzuldum. ne desem boş biliyorum :(

• @Calibraturbo, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

arkadaslar aıs teki kaydı iptal edip yeniden kayıt yapmak istiyorum annemi eklemeyi unuttum şimdi de eklettirmiyor bunu beceremedim nasıl yapabilirim

Iptal etmenize gerek yok, ayri bir kayit olusturabilirsiniz sorun olmaz. Onemli olan kayitlarda pasaportun gidecegi bir PTT adresi bulunmasi.

• @cenkay, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

Ağır dram içerir 🧐
    Hayat en büyük öğretmen.13 yıllık mesleki hayatımda ogrencilerime hayatın gerçeklerini de öğretmeye çalıştım.Hayatta bazen bize belki hiç istemesekte kendi gerceklerini farklı yollarla ogretebiliyor.Karakter olarak kendi işini kendisi yapmasını seven birisiyim (Niye bu konuya girdiğim birazdan🙂)
    Daha önce iki defa green card başvurusunda bulunmustum.Sonuc olumsuz olmuştu.Dv 19 basvurulari başlayınca eşimin Abd de yaşayan arkadaşı sizede başvuru yapayım diyerek benim ve esim adına da başvuru yapti.Ki bizim o dönemde green card çekilişine katılmak gibi düşüncemiz yokken ve hatta başvuru dönemini bile unutmusken.
    2018 mayısında sonuçların açıklanması ile green card talihlisi olduğunu öğrendim.Bizim için baya sürpriz oldu.Sonrasinda özellikle bu forum sayesinde ABD de yaşam ve green card sürecine iyice hakim oldum.Bultenler, current olma,evraklar, sağlık muayenesi derken 2 Ağustos günü görüşmemiz gerçekleşti.Evrak tesliminden sonra,ödeme yapmak için 7 nolu bankodaki görevliye yoneldim.3 kişilik aile olmamiza rağmen görevli 330 usd aldı.Daha fazla ödeme yapmamız gerektiğini ifade etmeme rağmen biraz bekleyin diyerek bekleme bölümüne yönlendirdi.(Hiç bu kadar cebimden para çıkma isteği olmamıştı😀)Yaklasik 45 dakikalik beklemeden sonra 6 nolu bankoya görüşme için cagrildik.Gorevli İngilizce-Turkce karışık olarak İlk basvurumuz esnasında problem olduğunu eşimin ve kızımın ilk başvuruda kaydedilmedigi tarzında bir şeyler söyledi.Bu durumunda diskalifiye sebebi olduğunu üzgün bir şekilde ifade etti.Tabi o esnada kaynar sular başımızdan döküldü.(Ki daha önce eşimin Abd de yaşayan arkadaşına esimin ve kizimizin ekleyip eklemedigini sorup, ekledik cevabını almıştım.Bugunde sormamiza rağmen yine aynı cevabı aldık🤔)
    İşin özü green card maceramiz çok ama çok enteresan bir sonla bitmiş oldu.Demekki kendi işimizi kendimiz yapmaya devam edeceğiz, hayatın gerçeklerini öğretmeye ve öğrenmeye de.

Son olarak benim için çok değerli olan yesilkart forum ailesine ve özellikle de sayın @crazycells e çok teşekkür ediyorum.
    Umarım tüm forum ailesi hayallerine kavuşur.

Cok gecmis olsun sayin @cenkay , maalesef sizin basvurunuza ve dosyaniza sizden cok ilgi ve alakayi hickimse gosteremez. Zaten siz de belirtmissiniz gerci, lutfen sonraki basvurulari kendiniz yapin. Cok gecmis olsun ve DV2021 basvurularinda bol bol sanslar. Daha once de iki ayri cekiliste secilen kisiler oldu, dolayisiyla cok da imkansiz olmadigini biliyoruz, bol sanslar tekrardan.

• @cnpist, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

@cenkay geçmiş olsun. arkasınızın doldurduğu ds260 formu size mail attı mı acaba ya da kendise bir kopyasını saklamış mı acaba. herkes için bir ds260 varsa ve arkadaşınızın elinde ise belki buradan bir cıkıs yolu bulabilirsiniz. uzuldum gerçekten.

DS-260'lar sorun degil, gerekirse konsoloslukta doldurtup vize verirlerdi. Fakat cekilise yapilan ilk basvuruyu hickimse degistiremez.

• @crazycells evet ilk başvuru kısmı . uzucu bir durum.

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k