Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,
    2 sorum olacak @crazycells ;
    1- Mulkat mailimi aldiktan sonra pasaport yeniliyorum, pasaportum geldikten sonra buyukelcilige yeni pasaport numarami bildirecegim. Ama AIS kaydini daha once yaptirmam gerekir mi, AIS kaydi acilirken pasaport numarasi soruluyor mu? Mulakat tarihim belirlendigi icin artik bir gecikme durumu olusmayacagini dusunuyorum, dogru mudur?
    2- Birinci derece akrabam Amerikan vatandasi, bana sponsorluk icin gerekli belgeleri hazirliyor. Buna ek olarak mulakata giderken bir adet tapu gosterebilecegim. Bu mali kaynkalarin beyani yeterli olur mu yoksa ek bankada para gosterme gibi bir caba icine girmeli miyim?

    Desteklerinizi rica ederim.


  • merhabalar, konsolosluktan görüşme tarihi verildi. Ancak bir evim var ve bu evin değerini konsoloslukta göstermek için bir eksperin yazısına mı ihtiyç vardır yoksa herhangi bir emlakçıdan alınan belge yeterli midir? Evin değerini göstermek için bir şablon var mıdır? çok teşekkürler


  • @ozkk, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @fireandwater dogru anladim bizde unganlarda normal. Kurdan cektirdik de konsolosluk neden o kadar fark koyuyor 6 tl den cekiyor onu anlamadim. Tesekkurler

    Pardon ben yanlış anlamışım,nedenini bilmiyorum ama bize o şekilde söyledi,siz yine de sorun belki o kadar kur farkı olmaz.


  • @baykal1923 bizim dolar hesabında senelerdir aktivite yoktu az miktar para vardı 🙂 totale bakıyorlar aslına, elindeki para seni devlete yuk etmeden orada yasar mısın diye. Amac senin orada devlete işsiz maaşından yuk olmadan yasayacak gucun var mı yok mu görmek. bol şans.


  • @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @fireandwater
    Paylaşımınız için çok teşekkür ederim, her satırından bilgi akıyor, baya stresli ama sonu mutlu olan bir süreciniz olmuş, sabrınızdan ve mücadele azminizden dolayı tebrik ederim, takdire şayan
    Amerika'daki yeni yaşamınızda bu azim ve kararlılıkla mutlu olacağınıza inanıyorum
    İnşaallah bu sürecin abd ayağı sizin için kolaylıklarla başlar
    Tekrar tebrik ederim, ailenize ve size hayırlı olsun, mutluluklar

    Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim,bizim için biraz zorlu bir süreçti. Bu süreçte hep bu forumdan yararlandık,takildigimiz her yerde önce burada acaba ne yazmışlar,ne yapmışlar diye hep ilk burayı okuduk ve forumda bilgilerini,deneyimlerini paylaşanlar sayesinde daha rahat sürecimizi yönettik. Bizde bizden sonra gelenlere bir fikir olması açısından surecimizi olabildiğince net ve açık bir şekilde yazmaya çalıştık. İnşallah Amerika süreci sizin dediğiniz gibi daha kolay olur, tekrardan iyi dilekleriniz için teşekkür ederim,hepimize bol şans diliyorum..


  • @crazycells Konsolosluğa eşimi bildirmek ve formun açılması, formda da değişiklik yapılması, benim mülakat tarihimi etkiler mi?
    1-Herhalükarda bana verilen mülakat tarihi ve saatinde mülakata girebilecek miyim? (yani ptt kaydı ve doktor randevüsü işlerini ne zaman yapmalıyım)

    2-Eşimi bildirmek benim mülakatımı tehlikeye sokar mı?

    Vermiş olduğunuz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim


  • Merhabalar mülakata yönelik evrak mailinde İstenilen seçici hizmet kaydı adlı belgeyi anlayamadım. Nerden çıkaracağım Bilen arkadaşlar fikir verebilir mi acaba teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @Maybeoneday Bu belge askerlik çağındaki erkek adaylar için geçerli bir belge.

  • ⭐⭐


  • @fireandwater teşekkürler umarım sorunsuz geçer.🙏


  • Eylül ayı için mülakat tarihimi aldım. ve dün de resmi evliliğimi yaptım. Konsolosluğa evliliğimi bildireceğim eşiminde kart alması için. sorum şu ki; Eşimin 2 yıl daha geçerli pasaportu var. Soyadı değiştiği için ona yeni bir pasaport çıkartmalı mıyız? yoksa kızlık soyadı ile geçerli olur mu?


  • Bugün vizem onaylandı 🙂 İngilizce mulakat oldu. Gayet basit İngilizce konuşuyorlar, bu konuda tedirgin olan varsa hiç olmasın, o heyecana rağmen çok çok rahat iletişim kurabilirsiniz. Mulakat herkesin sürecine benzer geçti, geçmişte yaşadığım ülkelerde ne için bulundum, ne kadar kaldım, ne zaman girip çıktım bunları sordular ek olarak... Görevliler gayet anlayışlı ve samimi yaklaşıyorlar. 9daydı randevum, ama 11.15de anca çıkabildim, bekleme kısmı çok sıkıcı olsa da sonucu mutlu etti. Bekleyen herkese bol şans dileğiyle...


  • @mindi Tebrikler. Bundan sonraki süreçlerde başarılar dilerim.


  • @mindi tebrik ederim 😊 gözünüz aydın yolunuz açık olsun 🙏🏻


  • @mindi Tebrik ederim. İşlerinizin buradaki ayağı bitmek üzere. Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Yolunuz açık olsun.


  • Merhabalar.
    20 Temmuz Cumartesi Doktor randevumuz vardı. Benim hipertansiyonum, eşimin kronik ülseratif kolit ve ankilozan spondolit rahatsızlığı var.
    İlk ben girdim. Sıkıntısız ve tek iğne ile atlattım, aşı kartım yoktu. Eşim sonra girdi, heyecandan eski muayene kayıtlarını unutmuş. Dr Mehmet Bey'den ilk azarı işitti.
    Sonrasında kızımız (6 yaş) eşimle girdi. Sağlık ocağından aldığımız aşı listesi vardı. Yine de doğumdan itibaren tutulan sağlık defterini yanımıza almıştık.
    Tabii ki onu da yanlarına almayı unutmuşlar ve eşim ikinci azarı işitti. Zaten gitme konusunda kararsız eşimin canı bayağı sıkıldı.
    Bir de var olan rahatsızlıklarımız nedeniyle Dr Mehmet Bey'in karamsar konuşmuş olması eşimi daha fazla soğuttu.
    Eşime iki adet, kızıma su çiçeği ikinci dozu yapıldı.
    Neyse sonunda pazartesi sağlık raporları aldık.

    30 Temmuz Salı günü mülakatımıza gittik. Her şey daha önce arkadaşların anlattığı gibi gerçekleşti.
    Evrakları orta yaşlı bir bey aldı. Fazlasıyla iyi davrandı. Tüm belgeleri sırayla aldı. Unuttuklarını ben söyleyerek ilettim.
    Ödemeyi yaptıktan sonra beklerken kızımızın tuvaleti geldi. Eşim tam götürmüşken numaramız yandı.
    Bu arada ben parmak izi verdim ve eşimle kızımı bekledik. Sakallı bey yeterince yardımcı oldu.
    Eşiminde parmak izi vermesinin ardından yemin ederek mülakatı tamamladık.
    Eşimin üniversite diploması kayıptı. Bunu yerine lise diploması + fotokopisi ve e-devlet
    mezuniyet çıktısı verdik. Bunları kabul ettiler ve sıkıntı yaşamadık.
    Ayrıca amerikada adresimiz yoktu, DS260 a planetexpress ten aldığım adresi girmiştim.
    Bunu değiştirmedik.

    Ertesi gün çarşamba pasaportlar ptt ye verilmiş. Bu konuda çok şaşırdım. Ben en azından birkaç gün sonra verilir diye düşünüyordum.

    Forumda yardımı dokunan herkese teşekkür ederim.
    Bundan sonra kasımda giriş çıkış yaparak sonrasında yerleşme konusunda planlarımızı yapacağız.


  • @aykman Gözünüz aydın. Tebrikler, bol şanslar.


  • @Sefa, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @aykman Gözünüz aydın. Tebrikler, bol şanslar.

    Çok teşekkür ederim. Ben de size bol şanslar dilerim.


  • Mülakat tarihi alamayan kaldı mı, geçenlerde konusu vardı, herkez aldı dimi. Bu arada ben 5 agustos sabah 7 de THY ile New York a gidicem, kimler benle aynı uçakta


  • @fireandwater yanlışlık yok bugün girdim mülakata kuru 6 dan alıyoruz isterseniz kartla çekmeyelim dedi görevli.Nakit götürmekte fayda var.Bu arada yanlış bilgiyi düzeltmekte fayda var.Ben 350 dolar verdim görevliye 20 dolar geri verdi.Parayı net getirilmesi gerekiyor yoksa bozmuyor görevli vs yazan arkadaşlar vardı.Hiç sorun yaşamadım sadece sabah 8 de girip 11:30 kadar işlemler sürdü.Daha hızlı ilerleyebilirdi süreç.Çok fazla turistik vize başvurusu vardı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

67
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum