Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @NUSRET "taken within the last 6 months to reflect your current appearance" ibaresi var, DS260 ise en az bir yıl öncesine ait...


  • @knnrn anladım iyi ki kaybetmişim ozaman , yeni fotograf kullanayım o zaman .Bilgi için çok teşekkür ederim .


  • @mindi atlamışım bu konuyu çok teşekkürler bilgilendirmeniz için , güncel fotoğraf kullanacağım .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bytube, içinde söyledi: DV2019 bekleme odası

    Arkadaşlar Merhaba,

    Dosya Numaram: 2019EU29XXX evrak isteği maili sonrası evraklarımı gönderdim ve KCC evrak onay maili aldım. Şuan Eylül ayı içim mülakat tarihinin verileceği maili beklemekteyim. Muhtemelen 2 hafta içinde alacağım. sorum şu ki:

    Önümüzdeki haftaya kadar resmi evliliğimi yapacağım. mülakat maili bekliyorum. çünkü mülakat maili sonrası evlenmemi söylediler. Eşiminde kart almasını istiyorum. şu aşamada ne yapacağım konusunda çok tereddütlüyüm. Bur durumda

    1- Ne zaman resmi evliliğimi yapmalıyım.
    2- Eşiminde kart alması için nereye nasıl bir başvuru yapmalıyım
    3- Eşimin kart alabilme durumu nedir? bunun için neler yapmalıyım

    tesekkür ederim.

    1. En yakinda evliligi yapabilirsiniz. Mulakattan sonra evlenmeniz icin degil, mulakat tarihi aldiktan sonra evliliginizi beyan etmeniz konusunda tavsiye vermistim.

    2. Mulakat tarihi aldiktan sonra, konsolosluga ulasmalisiniz. Ankara'daki ABD konsoloslugunda mi mulakata gireceksiniz?

    3. Bunu, dosyanizi inceleyen konsolos ve kalan vizelerin sayisi belirleyecek. Bence su an icin karti alma sansi yuksek.


  • @crazycells @aslierdem cok tesekkurler zaten ankaraya erken gelip romanya ankara buyukleciligiyle gorusecegiz ama buna ragmen alamazsak diye sordum. Orada hicbir suca karismadi esim ama yine dedediginiz gibi sansimizi deneyip almaya calisacagiz. Email ciktisini da goturelim ozaman biz yinede. Cok saolun


  • @crazycells evet, Ankara'daki ABD konsoloslugunda mülakata gireceğim.

    resmi evliliğimi yapacağım, mülakat tarihi aldıktan sonra konsolosluğa nasıl evliliğimi haber etmeliyim? Belge vs gibi şimdiden hazırlık yapmamı tavsiye ettiğiniz şeyler var mıdır. Teşekkürler.


  • @sunrise bana şimdi mail degilde ptt den mesaj geldi abd buyukelciliginden postaniz alinmistir diye


  • @necla343434 evet bize de az önce mesaj geldi. Gözümüz aydın 🙂


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bytube, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells evet, Ankara'daki ABD konsoloslugunda mülakata gireceğim.

    resmi evliliğimi yapacağım, mülakat tarihi aldıktan sonra konsolosluğa nasıl evliliğimi haber etmeliyim? Belge vs gibi şimdiden hazırlık yapmamı tavsiye ettiğiniz şeyler var mıdır. Teşekkürler.

    Evet, evliliginizi yapin. Daha sonra mulakat tarihi aldiktan 1 hafta sonra suradan konsolosluga mesaj atin, evlendiginizi ve esinizi de dosyaniza eklemek istediginizi soyleyin.

    Evlilik cuzdaninizin ilk sayfalarini da bu mesaja ekleyin, oradaki isme gore esiniz icin de bir DS-260 formu acsinlar:


  • Arkadaşlar Merhaba,
    Dün saat 08.00'da vize mülakatım vardı ve vizem onaylandı. Forumda bilgi veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, her bilgi ayrı bir tecrübe oldu benim için. 🙂
    Öncelikle saat 6.30 gibi konsolosluğun önündeydim, biraz erken gittim. Saat 07.30da 7 ve 7.45de vize görüşmesi olanları görevli sıraya aldı. Çok geçmeden 8 randevularını da çağırdı. Görevli pasaportları hazırlamamızı söyledi. Üst araması yaptı ve avuçlarımıza bir kağıt sürdü. Sonra ufak bir alanda bekledik. İkinci bir güvenlikten geçtik. Ardından içerdeki görevli pasaportumu ve iki adet fotoğrafı görmek istediğini söyledi. Bir numara verdi ve numaramın yanmasını bekledim. İlk olarak evraklarımı teslim etmem için numaram yandı. Görevli önce pasaportumu ve fotoğraflarımı istedi. Ardından diplomamı ve fotokopisini istedi. Benim diplomamın henüz çıkmadığını ve geçici mezuniyet belgemi ve fotokopisini verebileceğimi söyledim. Tamam dedi. Bir de e-devletten çıkardığım mezuniyet belgesini verdim. Sonra hesap döküm cüzdanımın aslını istedi. Belgeyi verince başka bir mali geçim kanıtınız yok mu dedi ev, araba vs. değerini gösteren. Yok dedim. Sponsorunuz var mı dedi. Ona da yok dedim. Ben herhalde olumsuz olacak diye düşündüm o kadar sorudan sonra. Hesabımda 9100 dolar vardı bu arada. Sonra size askerlikle alakalı bir belge göndermiştik onu verir misiniz dedi. Bende öyle bir belge yok dedim. Size attığımız mailde yazıyordu dedi. Evet gerçekten öyle bir belge vardı, mülakattan önce onu görmüştüm ama çok da umursamadım nedense. Belgede amerikaya giren 18-25 yaş arası kişilerin doldurması gerektiği ve seferberlik durumunda askere alınacakları yazıyor. Bir de amerikaya girişten itibaren belli bir süreye kadar doldurulmalıdır yazısını görünce çok da umursamadım. Forumda da böyle bir belge görmemiştim çünkü. Orda o belgeyi bana verdi hızlıca okuyup imzalar mısınız dedi. Hemen imzaladım. Sonra nüfus kayıt örneği ve arşiv kayıtlı adli sicil kaydını istedi. Numaranız tekrar ödeme için yanacak dedi. Adres değişikliği bildirmem gerekiyordu fakat o kargaşada unuttum tabi 🙂 330 dolar ödeme yaptım. Ödeme yaparken bir dosya gözüme çarptı üzerinde birkaç şeyin üzeri çizilmişti. Birinin de üzerinde kırmızı bir çizgi vardı ve yanında not possible yazıyordu. Onu da görünce iyice olumsuz olacak diye kurguladım içimde. Son kez numaramın yanması o kadar uzun geldi ki. Sonunda numaram yandı ve vize görüşmesi için. Konsolos önce yemin etmemi istedi ve parmak izi aldı. Sonra ben bir şey sormak istediğimi belirttim. Adres değişikliğini ilk veznede vermeyi unuttum şimdi versem olur mu diye sordum tabi dedi. Türkçe mi olsun ingilizce mi dedi türkçe dedim. Nasılsınız dedi. Biraz rahatladım açıkçası bu soruyla. İyiyim siz nasılsınız dedim. Bende iyiyim dedi. Sonra bilgisayarına baktı. Bir şeyler yazdı. Bana döndü ve her şey güzel görünüyor vizeniz onaylandı 5 iş gününde belirttiğiniz adrese ulaşacaktır dedi. Ben en azından bir kaç soru sorar diye düşünmüştüm direkt bunu duyunca çok sevindim. Orda bir aile daha vardı green card çıkan, onlarla da konuşup çıktım. Onlar da benden biraz sonra çıktılar onların da olumlu olmuş. Umarım herkes aynı rahatlıkta vizesine ulaşır. 🙂
    Tecrübelerimi paylaştıktan sonra geleyim aklımdaki sorulara. Söylediğim gibi dün mülakatım vardı ve vizem onaylandı fakat henüz bir mesaj veya mail almadım pasaportumun kargoya verilmesiyle alakalı. Ceac'den baktığımda da ap'de görünüyorum. Son güncelleme 23 temmuz. Böyle bir şey olabilir mi?
    Bir de bu askerlikle alakalı belgeyi tam olarak anlamadım. Forumda da rastgelmedim söylediğim gibi. Bir bilgisi olan yazabilirse sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler. 🙂


  • Sn. @arnblt cevaplarınız için cok teşekkürler. Ben şöyle biliyorum, mülakat sonrası ilk 6 ay içinde US'e giriş yapmam gerekiyor. Sonra greencard gelecek, geldi ve ardından max. 1 sene Türkiyede kalabilirim. 1 senenin sonunda US'e gitmem lazım ve uzun süreler US dısında bir yerde kalmamalıyım.

    Simdi benim durumumda ben US. giriş yaptım ve greencardım geldi diyelim. Sonra TR'ye de yaklasık 1.5 sene kalmam gerekecek iş vs. dolayı. Bu durumda zora girmemek için re-enrty permit yapıcam. Re-entry permitte 1 ay prosedur sürüyor madem gittim orda kalayım basvurumu vs. halledip döneyim TR'ye ye diyorum. 1.5 sene sonra temelli US'e yerleşirim.

    Ancak sizin 2 sene boyunca 6 ayda bir giriş-cıkıs durumu kafama takıldı. Yani re-enrty permitim yoksa greencard sonrası max. 1 seneyi aşmadan US'e yerleşmeli ve cok sık US dısı seyahat etmemeliyim, yoksa sorun cıkabilir, yani ben böyle anlamıştım okuduklarımdan. Bahsettiğiniz farklı bir alternatif mi var?


  • @frozen tesekkur ederim

    mulakat tarihi aldiktan 1 hafta sonra mi haber etmeliyim. tam net bekleme suresi var mı, öncesinde yada sonrasında haber edilse bir sıkıntı olabilir mi


  • @chemforlife tebrikler. yeni hayatınızda bol şans.


  • Merhabalar,
    Mali geçim kanitiyla ilgili iki sorum olacak
    1- Mailde 6 aylık hesap hareketi dediği için 6 aylık hareket ve varliklarin yazılı olduğu bir kağıt aldım. Bu yeterli olur mu?
    2- Eşim bankada çalıştığı için oranlar çalışanlara daha iyi tüm yatırımlarımız onun hesabindaydi 2 gün önce benim hesaba geçirdik. Bu sorun olur mu?
    Teşekkürler.

  • Yasaklı

    @onurcan, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    yatırımlarımız

    Eşinizin hesabında da kalabilirdi sıkıntı yok.
    Bankaya hesap dökümü dediğinizde zaten gelen giden bütün paraları ve son durumu gösteren bir evrak veriyorlar. O şekildeyse tamamdır

    Bol şans


  • @bytube bu konuda çok net bir süre olduğunu sanmıyorum. En kısa zamanda ulaştırmanızı öneririm.


  • @mhepekiz iyi dileğiniz ve cevabınız için teşekkür ederim. Bende bankadan 6 aylik hesap dökümü aldim sorun olmazsa ozaman benim hazır tüm evraklarim 😊

  • ⭐⭐

    @se-du, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    boyun

    Sn @se-du ABD den çıkış yaptıktan sonra tekrar giriş yapmanız 6 ayı geçmeden olsun. Bu durumda ilk 2 sene bir şey demiyorlar. İş yerinden bir arkadaşımın da GC si var. 2.nci sene bitti 4 ayda bir gir çık yapıyor. Kapıda neden gelmiyorsun diye bir kaç kez sordular. O da master yapıyorum cevabı verdi. Master a GC çıktıktan sonra mı başladın dediler. Evet deyince neden burada başlamadın sorusunada Burada pahalı diyerek kapıdan geçti.
    Yani işin kısası Re-entry ilk 2 sene eğer gir çık maliyetlerine katlanabiliyorsanız mantıklı değil. Bende aydı durumdayım. 1 sene oldu. 2 kere gir çık yaptık. Ağustosta tekrar giriş yapıp döneceğim.

    Ayrıca şunu belirteyim. Yaşanılmış tecrübeleri de hesaba katarak.
    Sınırda sizin GC nize el koyulmaz. İçeri geçmenize izin verilir ama mahkeme çıkma durumunuz olur. Derdini yargıça anlat derler.
    1 seneden fazla ABD dışında re-entry olmadan kalırsanız GC hakkınız kaybolur.


  • Merhaba;

    Dv2019 talihlisiyim, bugün görüşmem vardı. Ne mutlu ki vizem onaylandı.İsterseniz süreci ve yaşadığım bazı İLGİNÇ olayları madde madde yazayım.

    1- Sabah 07:15 de kapıdaydım. Sıraya girdik. 07:30-08:00'leri aldılar. Kapı kontrolü ve pasaport kontrolü sonrası bir sıra numarasın aldık ve beklemeye başladık.

    2- Numara ilk yandığında gidip belgelerimi verdim.

    3- Ancak bu sırada İLGİNÇ birşey oldu. Banka hesabıma ek araba göstermek istedim çünkü tek kişi ve 8.500 dolarım vardı.Ancak bunun KABUL EDİLMEDİĞİ söylendi. Ancak ısrarla ruhsat ve araç kasko değerini gösteren bir kağıdı verdim. Bu arada diploma aslı ve fotokopisi isteniyor sadece fotokopi veya aslı değil dikkat.

    4- Numaram tekrar yandı ve 25 yaşında olduğumdan bir belge imzaladım.

    5- Ardından numara tekrar yandı ve gidip 330 dolar ücreti ödedim. Bekleyin Konsolos sizle görüşecek dedi en son görevli kırık bir Türkçeyle.

    6- Ondan sonra 1 numaralı oda gibi bir banko var oradan numaramın yanmasını bekledim. Herhalde orada görüşme yapacaklar dedim. Bu esnada biraz bekledim ve bayagı kastım kendimi ne yalan söyleyim.

    7- Ancak numaram yine normal bir bankoda yandı. Gittim genç bir görevli nasılsınız iyimisiniz visalar konusunda yorgunum vs dedi. diploma ve ruhsatın asıllarını verdi. Sonra tebrikler vizeniz onaylandı. 3-5 İş günü içinde ptt şubesine gelir dedi. Dedim başka bir aşama yokmu hayır dedi.

    8- Sonra oradaki görevlilere danıştım böyle böyle diye. Öyle özel bir görüşme yok konsolos sizi zaten görmüştür dedi. Ancak bugüne kadar izlediğim videolarda anlatılana göre iş mülakatı gibi türkçe veya ingilizce den birini seçip görüşeceğim bir görüşme bekliyordum.

    Nitekim halloldu mutluyum. Darısı isteyenlere ve süreci bekleyenlere...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum