Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• mülakat için tarih bekleyen herkese sabırlar dilerim. süreç zor, umarım herkes istediğini elde eder.

• @cancakicitr Hayırlı Olsun 👏🏻👏🏻👏🏻

• Merhabalar,
    2019 talihlisi olarak dün eşimle Amerika’ya giriş yaptık. Pasaport kontrolünde sadece elçilikten verilen kapalı zarfları aldılar. Unganlardan aldığımız sağlık raporlarını ve USCIS fee payment belgesini 2 defa sormama rağmen gerek yok almadı görevli. Kartınız en geç 2 ay içinde elinize ulaşır dedi. Ama içime kuşku düştü. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Şimdiden teşekkürler.

• @ewredlgr on gün içinde mulakat maili size de gelecektir diye düşünüyorum. Keşke daha erken zorlasaydınız... Talihsiz bir durum olmuş gerçekten, umarım mutlu sonuçlanır.

• merhabalar,

Greencard'ın Amerikaya griş yaptıktan sonra ortalama adrese gelme süresi nedir?

• @ewredlgr bende mülakat tarihi alacağınıza inanıyorum, dualarım sizlerle

• Merhaba Aekadaşlar,

1-Geçen Hafta Perşembe evrak maili aldım ve dün evraklarımı gönderdim (sabıka kaydı, nufus kayıt ve pasaport fotosu) ardından hemen (Automatic Reply from KCC DV Documents) maili geldi. ve bugünde bugün bu adresten ( [email protected] ) Documents Received diye bir mail aldım. İçeriğide var. Bu tam olarak ne maili oluyor?

Askerlik durumu ile alakalı bir evrak göndermemiştim. onuda bugün gönderdim ve ardından yine (Automatic Reply from KCC DV Documents) maili hemen geldi. burada hata yapmadım umarım. 2 mail göndermiş oldum. Arada da bu şekilde mailler geldi kafam karıştı. Bundan sonraki adım ne olacaktır?

2- diğer bir sorum şu olacak: eğer başka ülkelerde 12 aydan fazla kaldı iseniz polis belgesi isteniyor. İngiltere için ise bu süre 6 ay. Ben Amerika da 4 yıl İngilterede ise 11 ay kaldım. bu durumda Amerika için polis belgesi göndermem gerekiyor mu? İngiltere için ise halihazırda bu ulkede kalmanın şartı var mı. yani 7 yıl önce kalmıştım. onun içinde bir polis belgesi gerekiyor mu? Evrakları mail ile gönderirken bunlar ile alakalı hiç bir şey göndermedim. Ne yapmalıyım?

• @oceanman15 en yakın giriş yapanlardan @mhepekiz cevap verebilir

• @se-du 10 günde var 2 ay da var bunun kesinliği yoktur

• Suan Amerika'ya giris yapmis bulunmaktayim. Yolculukta bos durmaotansa tecrubemi paylasayim istedim. Hic sikilmadan sorularima cevap verip her zaman yardimci olan @crazycells ve arkadaslara cok teşekkür ediyorum :) Benim surecim biraz atipikti. Gecen sene Amerika'da research yaparken bana green card cikmisti. J1li oldugum icin waibergerekiyodu, DS2019 formumda 2 yil kurali gecerli yazıyordu ancak pasaporttaki vizede gecerli degil yaziyordu. Once orada karisiklik oldu. Durumu DoS'e mektup atarak soruyorsunuz. Cevap gelmesi 2 ay aldi ve 2 yil kuralim vardi. Sonra waiver'a basvurmam soyle riskliydi, green card mulakatlari yavas giderde bana sira gelmezse ileriki amerika kariyerime etki edecekti cunku birdaha vize verilmeyecekti waiver yaptırdığım icin. Ondan dolayi birkac ay bekleyip mulakatim hizli verildiğinden emin olunca waivera basvurdum. Waiver da sancili gecti ama sonunda yaptırdim, 5 ay civari surdu. Waiverim gelince dS260i doldurdum. KCCden email beklemeden belgeleri atip kabul aldim. Sonrasinda mulakat tarihi verildi. Mulakatta hersey cok iyiydi, amerikada ne is yapacagimi sordular bir tek. Pasaportum mulakattan sonra 2. Gunde geldi bana. Az once amerika da gumruktrn gecerkende birsey sormadilar, sadece muhur bastilar. Darisi bekleyenlerim basina :)

• @doctor Gözünüz aydın. Bol şanslar.

• @doctor zor olmuş ama sonunda güzel bitmiş, herşey sizin için dahada güzel olur bu aşamadan sonra inşallah

• Yasaklı

@oceanman15 rahat olun girişte adres bilgisi verdiniz mi (yani bir değişiklik yapacaksanız) yok adres bilgisi DS260'taki bilgiyse sıkıntı yok onların hiçbirini almıyorlar. Hoşgeldiniz... 20 gün içinde falan geldi bizim Green Card'larımız...

Bu arada Unganlar'dan elinizde sadece ciğer filmi CD'si ve aşı belgesi kalmış olmalı. Yanılmıyorum değil mi? Onlar zaten bizde kalacak.

• @mhepekiz havaalanında adres değişikliği yapmam gerekiyor, extra belge olarak uscıs ödeme belgesinimi vermem gerekiyor. Bu uzun bir işlemmi bilginiz veya bilgisi olan varmı. Havaalanında adres değişikliği yapmam gerekiyor

• Yasaklı

@atilla hayır sizi ayrı bir odaya alacaklar beklemeye orada "adresimi değiştirmek istiyorum" dediğinizde adresinizi veriyorsunuz toplam 2 dk. ödeme belgesini kimse istemeyecek

• @cancakicitr Kaç aylık banka dökümü almıştınız acaba ?

• Merhaba herkese! Ben, 20 Haziranda Ds-260 Formu submit ettim. Ağustos gibi mail gelir deniliyor evraklar icin.Siralama 2 binlerde. Evrakları Ekim gibi göndersem sıkıntı olur mu ?

• @EGEMEN son 3 aylık aldım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ozgem DV 2019 isen eylülde mülakatlar bitiyor. Evrak isteme mi kaldı bu saatte DV 2020 isen ozaman burada yazmaman gerekiyor. DV2020 başlıkta yazman gerekiyor

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari

• @ozgem imzanızı gerekli bilgilerle doldurursanız, sürecinizle alakalı sorulara daha doğru cevaplar alabilirsiniz. Şuan durumunuz anlaşılmıyor..

Benzer Başlıklar

• 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    918k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k