Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikada üniversite okumak hakkında

Kilitli Eğitim
2 2 533 1

• Merhaba, şuanda 22 yaşındayım ve lise bilgisayar bölümü mezunuyum. Bu sene Greencard'a başvuracağım fakat Greencard'dan ziyade Amerikada okumak istiyorum.
    Sorularım ise şunlar;

1. Lise mezunu olarak Amerikada Üniversite okuyabilir miyim? (Eğer okuyabilirsem hangi bölümleri okuyabilirim? Ücretleri ne kadar? Süreç nasıl işliyor ve son olarak o üniversiteye girmek için ilk etapta bir sınava girmem gerekecek mi? TYT gibi..)

2. Amerikada üniversite okurken çalışma iznine sahip olabiliyor muyum? Veya okul gibi yerlerde çalışabiliyor muyum? (Okul dışında yasal olarak kazanç elde edebileceğim maksat harçlığımı çıkartabileceğim işlerde çalışabilir miyim? Çalışabilirsem hangi tarzda olur bu işler?)

3. Vize ve Pasaport işlemleri tam olarak nasıl oluyor? (Süreç ve gereken ortalama ücret nedir?)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Bu bolumdeki konulari incelemelisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/category/15/eğitim

Benzer Başlıklar

• Lise 3 denklik amerikada nedir?

Eğitim
    1
    0 Oy
    1 İleti
    35 Bakış
    O
    Merhaba arkadaslar benim bir sorum var, ben MDC (Miami Dade College) cybersecuirty okumak istiyorum. Fakat ben Lise 3 bitirip hollandaya geldim yani Lise Diplomam yok. Lise 3 amerikada lise bitirilmis gibi gozukuyor mu? Bilen yardimci olabilirmi, sagolun.
  • 529 üniversite tasarruf planı (college savings plan)

Eğitim
    12
    0 Oy
    12 İleti
    966 Bakış
    crazycellsC
    @fatih-duyus, içinde söyledi: 529 üniversite tasarruf planı (college savings plan) aylık ödeme tutarı için varsa eyalet ve/veya federal düzeyde plana katkının niteliği ne şekilde gerçekleşir, ailenin yatırdığına ek %....., veya ne yatırılırsa yatırılsın aylık/yıllık şu tutarı aşamaz gibi kısıtlar bulunuyor mu? teşekkürler evet, bu tur uygulamalar, kisitlamalar ve diger sartlar eyaletten eyalete degisiyor. O nedenle direkt su sayfadan genel bilgileri alip: https://www.sec.gov/reportspubs/investor-publications/investorpubsintro529htm.html daha sonra da yasadiginiz eyaletteki ilgili sartlari inceleyin.
  • OSHA -10 ve OSHA-30 kursları hakkında (is ve isci sagligi guvenligi)

Eğitim
    18
    10 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    L
    @Emre-Birand-Karabayraktar
  • Amerikan Üniversiteleri Akreditasyonu

Eğitim
    17
    2 Oy
    17 İleti
    6k Bakış
    lumosL
    @Lifepark-0 Mesleki denklik ve diploma denkliği farklı konular. Bunlar profesyonel ya da akademik süreçlerde de farklı degerlendiriliyor. Akademik derece olan Doktora için araştırma alanının şartları gereği gerekli ders ve krediyi tamamladıysanız farklı disiplinlerden bile bu sürece girebilirsiniz. Bu demek değil ki daha kolay hatta tam tersi. Fakat bazı meslekler (Dis hekimliği, Veterinerlik, Tip doktorluğu ve Mimarlik) için ayrıca yetki hakkına sahip olmak için mesleki denklik almak gerekir, burada mühendislikten farklılaşan süreç sınava girme hakkı için gereken daha çok adımın olmasıdır, sınavlara girmek için (profesyonel yetkinlik için/imza/reçete yazma hakkı için yani) diploma akreditasyonu vs bu aşamada devreye giriyor. Mesela siz bir hastanede fellow olarak çalışabilirsiniz ama kendinizi iş ararken “diş hekimi/cerrah/mimar” olarak tanimlayamiyorsunuz resmi olarak ABD (ve Kanada da vs). Not: Mühendislik için durum başka, onlar için profesyonel sinava girmek için diploma denkliği gerekiyor daha sonra mühendislik sınavları a giriyorlar süreç biraz daha kısa ve az dersli.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k