(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@yetonyali, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@yetonyali, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
crazzycels,
clearance received xx.xx.xx tarihli seklinde tam olarak nedir? Giris cikislarda yada ilerde bir sikinti yaratir mi ? Bu sekilde vize uzerinde ibaresi olan var mi acaba ?Idari islem'e mi kalmistiniz? Surecinizi hatirlatir misiniz?
crazycells, evet idari isleme kalmistim. Ve surec bitti vize uzerinde yaziyor. Temiz anlamina geliyor sanirim. Kontrol ettim idari isleme kalanlarin vizelerinin uzerinde bu yazidan var.
ok, sizi direkt ilgilendiren bir durum degil... sadece bilgi amacli... konsolosluk clearance'i aldiktan sonra belli bir sure icinde size vize vermeli. Aksi takdirde yine idari isleme girmek zorunda kalirsiniz.
Benlik bir durum yok ozaman anlasildi bende oyle arastirmistim sikinti yok sadece bilgi amacli tmmdir :)
-
@crazycells merhabalar bir konuda aydinlatabilirseniz çok sevinirim😊 ds160 formunda belirttiğimiz ziyaret edeceğimiz dediğimiz arkadaşımızdan illa davetiye olması gerekiyor mu? Olmasa da olabilir mi bizim durumumuzda? Birde eğer davetiye olmazsa mutlaka otel rezervasyonu gerekiyor mu? Teşekkür ederim simdiden😊
-
@egeada, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells merhabalar bir konuda aydinlatabilirseniz çok sevinirim😊 ds160 formunda belirttiğimiz ziyaret edeceğimiz dediğimiz arkadaşımızdan illa davetiye olması gerekiyor mu? Olmasa da olabilir mi bizim durumumuzda? Birde eğer davetiye olmazsa mutlaka otel rezervasyonu gerekiyor mu? Teşekkür ederim simdiden😊
Davetiye sart degil, olmasa da olur. Eger arkadasinizda kalmayacaksaniz o durumda bir otel rezervasyonu (sonradan iptal etseniz dahi paranizin geri kalanini alacaginiz) dosyanizi guclendirebilir.
Eger arkadasinizin evinde kalacaksaniz ve sizi gezdirecekse vs... bu gibi durumlarda bir mektup alip yaninizda goturmeniz iyi olabilir, ama bunun gerekli olup olmadigi sizin dosyanizin geri kalaniyla ilgili bir durum. Eger konsolos dosyanizi saglam ve net bulursa davetiye sormadan vizeyi verecektir, eger dosyanizda soru isaretleri varsa ve gezi planinizdan suphe ediyorsa o durumda bir davetiye planin gercekligine dair elinizde ayri bir belge olur. Dosyanizin durumuna gore siz karar verin :)
-
@crazycells teşekkür ederim sagolun😊 peki uçak rezervasyonu gibi para ödenmeden yapılamaz mi rezervasyon😞
-
@crazycells teşekkür ederim sagolun😊 peki uçak rezervasyonu gibi para ödenmeden yapılamaz mi rezervasyon😞
yapilabilir. Bu, rezervasyon yapacaginiz yere bagli. Bazi siteler 1 hafta icinde iptal edilirse paranin tamamini iade ediyordu diye hatirliyorum, isterseniz booking sitelerini arastirin.
-
Arkadaşlar tekrar merhaba. Mülakat günü yaklaştıkça heyecan dorukta😊
Size bir sorum var yine yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Vize mülakatı sırasında hazırladığımız dosyadaki evrakları pasaport ile birlikte mülakatı yapan görevliye uzatmamız mi gerekiyor ( baya kalın bir dosya oldu çünkü) yoksa sadece pasaport, ds160 ve fotoğrafları uzatacağız. Ve de o isterse mi diğer evrakları dosyadan çıkarıp vereceğiz? Şimdi ikincisini yapalım dedik ama bu sefer o istemezse bizden evraklar yok zannederse birde ret almayalım
İlkini yapalim desek bu sefer gereksiz evraklara kızdıkları oluyormus sanırım nasıl yapalım bilemedik. Yardım lutfen😩 -
@egeada Sanırım o görevli memura göre değişen bir durum. Ben istenen tüm evrakları dosyaya hazırlayıp sıram geldiğinde vermiştim. Sadece pasaport ve çalıştığım iş yerinden getirdiğim belgeleri alıp diğerlerine bakmadan bana geri vermişti. Neden ve nereye gideceğimi sorup daha sonra iyi tatiller dileyip pasaportumu alacağım günü söyledi. Çok fazla gergin olunacak bir durum değil. Rahat ve dürüst olum yeter. Bol şans.
-
Arkadaşlar tekrar merhaba. Mülakat günü yaklaştıkça heyecan dorukta😊
Size bir sorum var yine yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Vize mülakatı sırasında hazırladığımız dosyadaki evrakları pasaport ile birlikte mülakatı yapan görevliye uzatmamız mi gerekiyor ( baya kalın bir dosya oldu çünkü) yoksa sadece pasaport, ds160 ve fotoğrafları uzatacağız. Ve de o isterse mi diğer evrakları dosyadan çıkarıp vereceğiz? Şimdi ikincisini yapalım dedik ama bu sefer o istemezse bizden evraklar yok zannederse birde ret almayalım
İlkini yapalim desek bu sefer gereksiz evraklara kızdıkları oluyormus sanırım nasıl yapalım bilemedik. Yardım lutfen😩ilk gorevliye ikinci dediginiz evraklari teslim edeceksiniz, kendisi bunu konsolosa iletecek. Daha sonra gorusme sirasinda konsolos isterse, diger evraklari vereceksiniz... Mulakat yapmadan red veremiyorlar.
-
Arkadaslar merhabalarrr kus gibiyim bana yardımcı olan olmayan bütün üyelerime çok teşekkür ederim vizemizi aldik😄 gerçekten dediğiniz gibi 30 sn sürdü. Ds160 fotoğraf ve pasaport. Baska hiçbir evrak istemediler iki kilo evrak bosubosuna tasimisiz😄 hepinize tekrar teşekkürler. Umarım bu mutluluğumu dileyen herkes yasasın.☺️
-
@egeada iyi seyahatler
-
@egeada Süper, iyi eğlenceler şimdiden.
-
@arkben çok teşekkür ederim☺️
-
@Famel çok teşekkür ederim☺️
-
Arkadaslar merhabalarrr kus gibiyim bana yardımcı olan olmayan bütün üyelerime çok teşekkür ederim vizemizi aldik😄 gerçekten dediğiniz gibi 30 sn sürdü. Ds160 fotoğraf ve pasaport. Baska hiçbir evrak istemediler iki kilo evrak bosubosuna tasimisiz😄 hepinize tekrar teşekkürler. Umarım bu mutluluğumu dileyen herkes yasasın.☺️
gozunuz aydin, simdiden iyi yolculuklar.
-
Selam arkadaşlar vize reddi alan bir aile olarak şunları söyleyebilirim o evraklar hep kağıt israfı😂😂 dün itibariyle sabah 8:10 randevumuza gittik. Bizim bildigimiz herkes özel yapıyordu görüşmesini ama bizim parmak izimize bile iki kişi olarak çağırdılar nitekim tek bir sıra verdiler ve görüşmeyede ikimiz birlikte kalktık nereye gideceksiniz neden işiniz ne maaş nekadar daha önce yurtdısına cıktınız mı vizeniz onaylanmadı 😂 biz şok😂 bankada 8 bin dolar ev araba beyefendileri ikna etmedi bizi potansiyel kaçak olarak gördüler canları sağolsun bizde greencard alabilirsek görürüz newyorku napalım🤗 hepinize boool boool şanslar 👋
-
Arkadaşlar kolay gelsin 17 temmuz sabah 8.30 civarı mülakata girdim ve yine aynı gün şimdi siteden kontrol ettiğimde https://hizliresim.com/Z5d6ko böyle bi şey görüyorum. Aynı gün olduğu için normal midir, çünkü herhangi bir mail almadım?
-
@fehmibaba, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaşlar kolay gelsin 17 temmuz sabah 8.30 civarı mülakata girdim ve yine aynı gün şimdi siteden kontrol ettiğimde https://hizliresim.com/Z5d6ko böyle bi şey görüyorum. Aynı gün olduğu için normal midir, çünkü herhangi bir mail almadım?
idari isleme kalmissiniz. Turist vizesine mi basvuru yapmistiniz? mulakat esnasinda gorevli vizeniz onaylandi dedi mi yoksa mulakatta direk idare isleme kaldiniz mi dedi? Ayrica eger mulakat esnasinda idari isleme kaldiginizi soylediyse sari renk mi yesil renk mi yoksa mavi renk mi kagit verdi?
Bende idari islemden yeni ciktim sayilir bana mulakat esnasinda vizeniz onaylandi dedi. Fakat pasaport u ptt den aldigimda yesil kagit icinden cikti idare isleme ozaman kaldigimi anladim ve mailimi kontrol ettim idare islem e kaldigimi ve mail de gonderdikleri sorulari cvplayip tekrar mail atmami ve idari surecin baslayacagini soylediler ve 1 ay sonra idari islem bitti diye mail geldi pasaportunuzu gonderin vizeyi basalim diye sonrasinda 3-5 gun icinde vizem basili bir sekilde geldi. -
@vermaynen, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@fehmibaba, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
idari isleme kalmissiniz. Turist vizesine mi basvuru yapmistiniz? mulakat esnasinda gorevli vizeniz onaylandi dedi mi yoksa mulakatta direk idare isleme kaldiniz mi dedi? Ayrica eger mulakat esnasinda idari isleme kaldiginizi soylediyse sari renk mi yesil renk mi yoksa mavi renk mi kagit verdi?
Bende idari islemden yeni ciktim sayilir bana mulakat esnasinda vizeniz onaylandi dedi. Fakat pasaport u ptt den aldigimda yesil kagit icinden cikti idare isleme ozaman kaldigimi anladim ve mailimi kontrol ettim idare islem e kaldigimi ve mail de gonderdikleri sorulari cvplayip tekrar mail atmami ve idari surecin baslayacagini soylediler ve 1 ay sonra idari islem bitti diye mail geldi pasaportunuzu gonderin vizeyi basalim diye sonrasinda 3-5 gun icinde vizem basili bir sekilde geldi.Vizemin onayladıgını söyledi. Turist vizesine başvurmuştum. Pasaportum da onlarda kaldı. Danışman firmalar ile görüştüğümde ise bu durumun normal oldugunu aynı gün içinde öyle gözüktüğünü söylediler. Çok ikilemde kaldım
-
@vermaynen, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Bende idari islemden yeni ciktim sayilir bana mulakat esnasinda vizeniz onaylandi dedi. Fakat pasaport u ptt den aldigimda yesil kagit icinden cikti idare isleme ozaman kaldigimi anladim ve mailimi kontrol ettim idare islem e kaldigimi ve mail de gonderdikleri sorulari cvplayip tekrar mail atmami ve idari surecin baslayacagini soylediler ve 1 ay sonra idari islem bitti diye mail geldi pasaportunuzu gonderin vizeyi basalim diye sonrasinda 3-5 gun icinde vizem basili bir sekilde geldi.Vizemin onayladıgını söyledi. Turist vizesine başvurmuştum. Pasaportum da onlarda kaldı. Danışman firmalar ile görüştüğümde ise bu durumun normal oldugunu aynı gün içinde öyle gözüktüğünü söylediler. Çok ikilemde kaldım
Pasaportun gelmeden nasil anladin idari isleme kaldigini ? Hem vizeniz onaylandi hem idare isleme mi kaldiniz dedi yoksa size ? Size kagit vermediler mi ? Sisteme girip kontrol ettiginize gore kagit vermis olmalilar ki ordan durumunuzu kontrol edebilesiniz takip numarasindan. Sureciniz devam ediyor bittiginde mail ile bildirirler merak etmeyin. Bana verdikleri yesil kagit da 4ile 6 hafta veya duruma gore uzayip kisalabilecegi yaziyordu. 1 haftada da olur 1 ay da 2 ayda durumunuzla alakali. Umariz en kisa surede sonuclanir. Bir arkadasim a sari kagit vermislerdi ilk girisinde 8 ay idari islemi surmustu. Tekrar vize aldiginda bir baska yil 2 ay da sonuclandi. Isim benzerliginden. Bende ise 1 ay surdu. Bu siteden de takip ettiginizde bu surecte olan kisiler oldugunu gorebilirsiniz.
-
@ezgi-gökhan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Selam arkadaşlar vize reddi alan bir aile olarak şunları söyleyebilirim o evraklar hep kağıt israfı😂😂 dün itibariyle sabah 8:10 randevumuza gittik. Bizim bildigimiz herkes özel yapıyordu görüşmesini ama bizim parmak izimize bile iki kişi olarak çağırdılar nitekim tek bir sıra verdiler ve görüşmeyede ikimiz birlikte kalktık nereye gideceksiniz neden işiniz ne maaş nekadar daha önce yurtdısına cıktınız mı vizeniz onaylanmadı 😂 biz şok😂 bankada 8 bin dolar ev araba beyefendileri ikna etmedi bizi potansiyel kaçak olarak gördüler canları sağolsun bizde greencard alabilirsek görürüz newyorku napalım🤗 hepinize boool boool şanslar 👋
Hem saglik hem de gecmis olsun.
Bir dahaki sefere bol sanslar :)Turkiye ile olan baglarinizi guclendirmeye calisin, ilk seferde almamak bundan sonraki seferlerde de alamayacaginiz anlamina gelmiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum