@Uçan-Amerikalı Evet her ikisini de kullanabiliyorsunuz.
Herkesin iki adet pasaport kullanma hakkı var, hatta bu konuyla ilgili bir başlık var, inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/231/2-adet-gecerli-pasaport-a-sahip-olmak/18
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@arkben çok teşekkür ederim değerlendirmeniz için
️ Umarım hersey söylediğiniz ve de bizim de hayal ettiğimiz gibi olur.
️ -
@arkben bu arada İngilizcemiz bu tarz konuşmalar için yeterli ama heyecandan cevap veremezsem veremezsek diye de korkmuyor degilim
️ -
@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@vermaynen, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@vermaynen, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Simdi mailimi kontrol ettim ve surecin tamamlandiginin bilgisini aldim. Mayis sonu mulakatim olmustu yaklasik 1 ay surdu diyebiliriz idare surec araya bayram da girmisti zaten. Pasaport ve confirm sayfasi ds160 formu ile birlikte ankaraya gonderecegim bugun yetistiremem artik yarin hallederim en erken bu hafta cumaya kadar gelir belki bir ihtimal diye dusunuyorum olmazsa da haftaya elime ulasir ins. : )))
Harika haber, hayirli ugurlu olsun

Amerika'da iyi gezmeler.Cok tesekkurler crazzycell bey,
Vizeyi pasaport a basdirdigim da ozaman cok daha iyi olacak
Simdi pasaport ve Confirm page (ds160) ile nasil ucretsiz bir sekilde gonderecegim onu iyicene bir ogreneyim yanlis birsey yapmak istemiyorum acikcasi.Su iletideki:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri/1Eksik Evrak ya da Konsolosluğa Evrak Yollama kismini inceleyebilirsiniz. Gocmen vize konusu ama temelde ayni islemi yapiyorsunuz.
crazycells, tskler. Bende idare islem sureci hakkinda arastirma yaparken burdan kisilerin paylasimlarini okuyordum

tskler crazycells,
-
Herkese iyi günler. Hemen konuyu anlatıyorum.
22 haziran 2019 tarihinde DS-160 formunu doldurdum ve randevumu aldım elçilikten. Formu doldurugum tarihte ben üniversite öğrencisiydim ve okulumun yarım dönem uzama durumu vardı.
Ancak okul tek ders sınav hakkı açtı ve ben bugun 8 temmuzda mezun oldum.Şimdi benim aklıma takılan DS-160 formundaki öğrenci dediğim ancak mülakata gidince mezun oluyor olmam vize için bir sıkıntı yaratır mı. Ya da hiç söylemesem ordaki çalışana onlar bunu sistemde görebiliyorlar mı mezun oldugumu?
Bu durum için ne yapmam gerekir yarcımcı olursanız cok sevinirim iki arada bi derede kaldım
-
@fehmibaba, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
22 haziran 2019 tarihinde DS-160 formunu doldurdum ve randevumu aldım elçilikten. Formu doldurugum tarihte ben üniversite öğrencisiydim ve okulumun yarım dönem uzama durumu vardı.
Ancak okul tek ders sınav hakkı açtı ve ben bugun 8 temmuzda mezun oldum.Şimdi benim aklıma takılan DS-160 formundaki öğrenci dediğim ancak mülakata gidince mezun oluyor olmam vize için bir sıkıntı yaratır mı. Ya da hiç söylemesem ordaki çalışana onlar bunu sistemde görebiliyorlar mı mezun oldugumu?
Bu durum için ne yapmam gerekir yarcımcı olursanız cok sevinirim iki arada bi derede kaldım
Problem degil, DS-160 formu bu sekilde kalabilir. Siz o zamana gore dogru bilgi verdiniz, bu duruma dair belgeler yaninizda olsun mulakat esnasinda.
Universiteden mezun olmamis olmaniz ve mezuniyete yakin olmaniz sizin geri doneceginize dair cok buyuk bir gosterge idi kanimca, bu durumda konsolos zaten soru soracaktir diye dusunuyorum. Tabii ki hicbir soruya yaniltici ya da yanlis cevaplar vermenizi tavsiye etmem.
Mezuniyetiniz Turkiye'ye donus konusunda soru isaretleri yaratabilir bilginize.
Ama DS-160'da su an icin bir degisiklik yapmaniza gerek yok, mulakat sirasinda durumu aciklarsiniz ve belgeleri gosterirsiniz.
Bol sanslar. -
crazzycels,
clearance received xx.xx.xx tarihli seklinde tam olarak nedir? Giris cikislarda yada ilerde bir sikinti yaratir mi ? Bu sekilde vize uzerinde ibaresi olan var mi acaba ? -
@yetonyali, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
crazzycels,
clearance received xx.xx.xx tarihli seklinde tam olarak nedir? Giris cikislarda yada ilerde bir sikinti yaratir mi ? Bu sekilde vize uzerinde ibaresi olan var mi acaba ?Idari islem'e mi kalmistiniz? Surecinizi hatirlatir misiniz?
-
@yetonyali, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
crazzycels,
clearance received xx.xx.xx tarihli seklinde tam olarak nedir? Giris cikislarda yada ilerde bir sikinti yaratir mi ? Bu sekilde vize uzerinde ibaresi olan var mi acaba ?Idari islem'e mi kalmistiniz? Surecinizi hatirlatir misiniz?
crazycells, evet idari isleme kalmistim. Ve surec bitti vize uzerinde yaziyor. Temiz anlamina geliyor sanirim. Kontrol ettim idari isleme kalanlarin vizelerinin uzerinde bu yazidan var.
-
crazzycels,
crazycells, evet idari isleme kalmistim. Ve surec bitti vize uzerinde yaziyor. Temiz anlamina geliyor sanirim. Kontrol ettim idari isleme kalanlarin vizelerinin uzerinde bu yazidan var.
ok, sizi direkt ilgilendiren bir durum degil... sadece bilgi amacli... konsolosluk clearance'i aldiktan sonra belli bir sure icinde size vize vermeli. Aksi takdirde yine idari isleme girmek zorunda kalirsiniz.
-
@fehmibaba, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Problem degil, DS-160 formu bu sekilde kalabilir. Siz o zamana gore dogru bilgi verdiniz, bu duruma dair belgeler yaninizda olsun mulakat esnasinda.
Universiteden mezun olmamis olmaniz ve mezuniyete yakin olmaniz sizin geri doneceginize dair cok buyuk bir gosterge idi kanimca, bu durumda konsolos zaten soru soracaktir diye dusunuyorum. Tabii ki hicbir soruya yaniltici ya da yanlis cevaplar vermenizi tavsiye etmem.
Mezuniyetiniz Turkiye'ye donus konusunda soru isaretleri yaratabilir bilginize.
Ama DS-160'da su an icin bir degisiklik yapmaniza gerek yok, mulakat sirasinda durumu aciklarsiniz ve belgeleri gosterirsiniz.
Bol sanslar.Teşekkür ederim sonucu burdan bildireceğim inşallah vizeyi alabilirim.
-
crazzycels,
ok, sizi direkt ilgilendiren bir durum degil... sadece bilgi amacli... konsolosluk clearance'i aldiktan sonra belli bir sure icinde size vize vermeli. Aksi takdirde yine idari isleme girmek zorunda kalirsiniz.
Benlik bir durum yok ozaman anlasildi bende oyle arastirmistim sikinti yok sadece bilgi amacli tmmdir

-
@crazycells merhabalar bir konuda aydinlatabilirseniz çok sevinirim
ds160 formunda belirttiğimiz ziyaret edeceğimiz dediğimiz arkadaşımızdan illa davetiye olması gerekiyor mu? Olmasa da olabilir mi bizim durumumuzda? Birde eğer davetiye olmazsa mutlaka otel rezervasyonu gerekiyor mu? Teşekkür ederim simdiden
-
@egeada, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells merhabalar bir konuda aydinlatabilirseniz çok sevinirim
ds160 formunda belirttiğimiz ziyaret edeceğimiz dediğimiz arkadaşımızdan illa davetiye olması gerekiyor mu? Olmasa da olabilir mi bizim durumumuzda? Birde eğer davetiye olmazsa mutlaka otel rezervasyonu gerekiyor mu? Teşekkür ederim simdiden
Davetiye sart degil, olmasa da olur. Eger arkadasinizda kalmayacaksaniz o durumda bir otel rezervasyonu (sonradan iptal etseniz dahi paranizin geri kalanini alacaginiz) dosyanizi guclendirebilir.
Eger arkadasinizin evinde kalacaksaniz ve sizi gezdirecekse vs... bu gibi durumlarda bir mektup alip yaninizda goturmeniz iyi olabilir, ama bunun gerekli olup olmadigi sizin dosyanizin geri kalaniyla ilgili bir durum. Eger konsolos dosyanizi saglam ve net bulursa davetiye sormadan vizeyi verecektir, eger dosyanizda soru isaretleri varsa ve gezi planinizdan suphe ediyorsa o durumda bir davetiye planin gercekligine dair elinizde ayri bir belge olur. Dosyanizin durumuna gore siz karar verin

-
@crazycells teşekkür ederim sagolun
peki uçak rezervasyonu gibi para ödenmeden yapılamaz mi rezervasyon
-
@crazycells teşekkür ederim sagolun
peki uçak rezervasyonu gibi para ödenmeden yapılamaz mi rezervasyon
yapilabilir. Bu, rezervasyon yapacaginiz yere bagli. Bazi siteler 1 hafta icinde iptal edilirse paranin tamamini iade ediyordu diye hatirliyorum, isterseniz booking sitelerini arastirin.
-
Arkadaşlar tekrar merhaba. Mülakat günü yaklaştıkça heyecan dorukta

Size bir sorum var yine yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Vize mülakatı sırasında hazırladığımız dosyadaki evrakları pasaport ile birlikte mülakatı yapan görevliye uzatmamız mi gerekiyor ( baya kalın bir dosya oldu çünkü) yoksa sadece pasaport, ds160 ve fotoğrafları uzatacağız. Ve de o isterse mi diğer evrakları dosyadan çıkarıp vereceğiz? Şimdi ikincisini yapalım dedik ama bu sefer o istemezse bizden evraklar yok zannederse birde ret almayalım
İlkini yapalim desek bu sefer gereksiz evraklara kızdıkları oluyormus sanırım nasıl yapalım bilemedik. Yardım lutfen
-
@egeada Sanırım o görevli memura göre değişen bir durum. Ben istenen tüm evrakları dosyaya hazırlayıp sıram geldiğinde vermiştim. Sadece pasaport ve çalıştığım iş yerinden getirdiğim belgeleri alıp diğerlerine bakmadan bana geri vermişti. Neden ve nereye gideceğimi sorup daha sonra iyi tatiller dileyip pasaportumu alacağım günü söyledi. Çok fazla gergin olunacak bir durum değil. Rahat ve dürüst olum yeter. Bol şans.
-
Arkadaşlar tekrar merhaba. Mülakat günü yaklaştıkça heyecan dorukta

Size bir sorum var yine yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Vize mülakatı sırasında hazırladığımız dosyadaki evrakları pasaport ile birlikte mülakatı yapan görevliye uzatmamız mi gerekiyor ( baya kalın bir dosya oldu çünkü) yoksa sadece pasaport, ds160 ve fotoğrafları uzatacağız. Ve de o isterse mi diğer evrakları dosyadan çıkarıp vereceğiz? Şimdi ikincisini yapalım dedik ama bu sefer o istemezse bizden evraklar yok zannederse birde ret almayalım
İlkini yapalim desek bu sefer gereksiz evraklara kızdıkları oluyormus sanırım nasıl yapalım bilemedik. Yardım lutfen
ilk gorevliye ikinci dediginiz evraklari teslim edeceksiniz, kendisi bunu konsolosa iletecek. Daha sonra gorusme sirasinda konsolos isterse, diger evraklari vereceksiniz... Mulakat yapmadan red veremiyorlar.
-
Arkadaslar merhabalarrr kus gibiyim bana yardımcı olan olmayan bütün üyelerime çok teşekkür ederim vizemizi aldik
gerçekten dediğiniz gibi 30 sn sürdü. Ds160 fotoğraf ve pasaport. Baska hiçbir evrak istemediler iki kilo evrak bosubosuna tasimisiz
hepinize tekrar teşekkürler. Umarım bu mutluluğumu dileyen herkes yasasın.
️ -
@egeada iyi seyahatler
Benzer Başlıklar
164
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k