Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Grencard bir turlu gelmedi. 14 Kasımda 2018 de 220 $ odemelerimizi yardik,.. Ofis adresi verdik getirmediler , adres değişikliği yaptık, Mart 2019 de , adres degisikligi yaptigimize belgeleyen yari geldi yeni adrese, Fakat Greencard dan haber yok, SSN numaramızı hemen aldık bir problem olmadı,daha çok beklermişiz ne yapmam lazım,

  • ⭐⭐⭐⭐

    @meer Eger kart 120 gun icinde gelmediyse, su siteden yararlanip tekrar kartin basilmasini istemek gerekiyor:

  • ⭐⭐⭐⭐

    @meer bana yollanan maildeki aşamaları gönderiyorum. Buna göre kendi durumunu takip etmen lazım.

    USCIS Göçmen Ücretinizin durumu ile ilgili olarak:
    Daimi Yerleşik Kartınızı, Amerika Birleşik Devletleri'ne girişinizden sonraki 120 gün içinde veya USCIS Göçmen Ücreti alındıktan sonraki 120 gün içinde (hangisi daha sonra olduysa) almalısınız.
    Daimi İkamet Kartınızı bu süre zarfında alamazsanız, lütfen USCIS İletişim Merkezi'ne başka bir soruşturma gönderin.
    Lütfen tüm başvuru sahipleri için aşağıdaki bilgileri sağlayın:
    • Tam adlar (hiç kullanılmış TÜM adlar dahil);
    • Doğum tarihi; ve
    • A-Dosya numarası
    Takip talebinin, başvuru sahibi küçük bir çocuksa, başvuru sahibi veya başvuru sahibinin ebeveyni / yasal vasisi tarafından sunulması gerekir. Bir USCIS Göçmenlik Hizmetleri Görevlisi Daimi İkamet Kartının durumu ile ilgili olarak sizinle irtibata geçecektir.
    Makbuz numaralarını e-postayla sağlayamadığımız için üzgünüz. Göçmen Ücreti için ödeme yapıldıktan sonra, onay sayfasında makbuz numaranız verildi.
    Daimi Yerleşik Kartınızın üretimini takip etmek için bir USCIS çevrimiçi dosyalama sistemi hesabı oluşturmanız ve kimliğinizi onaylamanız gerekir.
    • USCIS web sitesini ziyaret ederek bir USCIS çevrimiçi dosyalama sistemi hesabı oluşturun, myaccount.uscis.dhs.gov adresindeki USCIS web sitesini ziyaret edin.
    • Hesabınız oluşturulduktan sonra, “Giriş” sekmesinden “İşlemler” bölümünün altında “Kimliğinizi Doğrulayın” ı seçin.
    • A numaranızı ve DOS Case ID numaranızı girin
    • Tüm gereksinimleri gözden geçirin
    • Kimliğinizi onaylayın
    • Kimliğiniz onaylandıktan sonra, vaka ayrıntılarınızı görüntülemek için tam erişiminiz olacak
    Kimliğinizi daha önce onayladıysanız, hesabınıza giriş yapabilir ve my.uscis.gov/account/inbox adresindeki USCIS İletişim Merkezi'ne bir soruşturma gönderebilirsiniz.
    Adresinizi USCIS çevrimiçi dosyalama sisteminde güncellemeyi unutmayın ya da my.uscis.gov/account/needhelp adresindeki USCIS İletişim Merkezi ile iletişime geçin veya özel talep soruları için çevrimiçi hesabınıza giriş yapın ve bizimle my.uscis.gov/ adresinden bize ulaşın. hesap / gelen kutusu. Adresinizi ayrıca uscis.gov/addresschange adresindeki çevrimiçi aracımızı kullanarak ve yerel ABD postanenizi ziyaret ederek veya çevrimiçi hale getirerek ABD Posta Servisi ile güncellemelisiniz.


  • green kart adrese teslim edilmesi için kişi amerikaya giriş yapması mı gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bydoski Green card ve SSN belirttiğiniz adrese teslimi için sağlık muayenesinden itibaren 6 ay içerisnde USA giriş çıkış yapmanız gerekiyor.


  • 23 Nisan'da ilk girişimi yapmıştım. 27 Mayıs tarihinde USCIS tarafında durum güncellemesi aldım ve kartımın basımı için onay vermişler. 30 gün içinde elinizde olmazsa case açın diye uyarmışlar. Sizlere de süre hakkında bilgi vermesi için yazmak istedim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @onurr hayırlı olsun en fazla 7-10 gün içerisinde eline olur. USPS account açarak postayı takip etmeni tavsiye ederim.


  • @redsat2000 Yok ben işi çözdüm. Benim durum biraz farklı. Eski kartın süresi dolmuştu. SB-1 vizesi ile dönenler kart parası ödemiyor diye biliyordum ama kart halen expire olmamışsa ödemiyor. Burayı atlamışım. TR'ye dönünce uyandım tabii biraz geç oldu. Şimdi gidip expire olmuş green kart muamelesi yapmak gerekiyor. Yeni kart için form doldurup 540 $ ödenecek, biyometrik randevusu alınacak, fotoğraf çekilecek. Kart da bunları yaptıktan sonra basılıp bana yollanacak.
    Şimdi kartsız ve I-551 damgası olmadan uçağa binebilme derdine düştüm başka sorun yok.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @taurus anladım kardeşim işin bayağı uzun 🙂


  • pazartesi günü kartım adrese ulaşmış. 2 mayısta giriş yapmıştım yani yaklaşık 30 gün sürmüş giriş yaptıktan sonra kartın ulaşması. Herkeste farklı işliyor sanırım. SSN number hala yok ds260 ta yenisini istiyorum diye talep etmiştim ama gelmedi artık ofise gidip kendim başvuru yapmam gerekecek .


  • Çoğu kişi adres değişikliğinden ve saire sorun yaşamış sanırım. Şubeden teslim almak istiyorum seçeneği yok mu acaba böylece takip eder gelince gider alırsın PTT getiriyorsa takip edilebilir sonuçta.

    Bir de aklıma takıldı, sağlık muayenesinden ve mülakatı geçtikten sonra, elimize yeşilkart yerine geçen bir kağıt gibi bir şey mi veriyorlar 6 ay içinde ülkeye girebilmemiz için? Yoksa yeşilkartın gelmesini mı bekliyoruz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cesur Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:

    Çoğu kişi adres değişikliğinden ve saire sorun yaşamış sanırım. Şubeden teslim almak istiyorum seçeneği yok mu acaba böylece takip eder gelince gider alırsın PTT getiriyorsa takip edilebilir sonuçta.

    Bir de aklıma takıldı, sağlık muayenesinden ve mülakatı geçtikten sonra, elimize yeşilkart yerine geçen bir kağıt gibi bir şey mi veriyorlar 6 ay içinde ülkeye girebilmemiz için? Yoksa yeşilkartın gelmesini mı bekliyoruz?

    Evet, o nedenle formlara sadece tek bir guvenli adres yazip bir daha degistirilmemesini tavsiye ediyoruz. En azindan o durumda hangi adrese gelecegini biliyorsunuz.

    Elinizdeki vizeyi ABD'de 1 yil sureyle Green Card yerine kullanabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cesur Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:

    Çoğu kişi adres değişikliğinden ve saire sorun yaşamış sanırım. Şubeden teslim almak istiyorum seçeneği yok mu acaba böylece takip eder gelince gider alırsın PTT getiriyorsa takip edilebilir sonuçta.

    Bir de aklıma takıldı, sağlık muayenesinden ve mülakatı geçtikten sonra, elimize yeşilkart yerine geçen bir kağıt gibi bir şey mi veriyorlar 6 ay içinde ülkeye girebilmemiz için? Yoksa yeşilkartın gelmesini mı bekliyoruz?

    Sanırım bir yanlış anlama olmuş. Green card size USPS ile ABD'de teslim edilecek. Türkiye'de sadece göçmen vize basılmış pasaport verilecek. O nedenle ABD'deki adres önemli.


  • Durum guncellemesi:
    İlk girişten sonra vize tarihi geçtikten sonra I551 damgası ile USA- JFK den ikinci giriş ;
    Eşim ve kızım vize tarihi 1 ay geçtikten sonra I551 ile JFK den giriş yapacaklardı, green card ulaştı ancak I551 e güvenip THY ile Istanbuldan yol cıktılar. Istanbulda alanda bir sorun yaşanmamış , her ihtimale karşı CBP nin ilgili sayfasını çıktı alıp yanlarında taşıdılar.
    Esas sıkıntı JFK de başlar, artık pasaport ve vizeler kiosklar üzerinden self servis okutulmaya başlanmış ve doğal olarak tarihi geçmiş vizeyi decline ediyor cihaz ve görevli kendilerini immigrationa götürür. Orada vize fotoğraf incelemesi falan , tarihi geçmiş diye ifade ediyor eşime , eşim elindeki CBP belgesini gösteriyor , beni bağlamaz manasında konuşuyor ve niye green cardın yok diye soruyor eşime , oda eşim USA da çalışıyor ve ona ulaştı card lar onda biz okul kapandı geldik diyor , bu sefer eşin nerde onun yanındamıdır cardlar diye soruyor, eşimde hzursuzlanıyor ve niye yokuşa sürüyorsunuz burda bir damga ve kural var lütfen uygulayın diyor 30 dakikanın sonunda eleman kemküm giriş vizelerini basıp girişlerine izin veriyor.
    Bu durumu gözönünde bulundurmanızda fayda var.


  • @crazycells Ben yine bir yerde takıldım. Yukarıda "Gocmen vizenizin annotation kisminda 1 yil boyunca I-551 yerine kullanilabilecegi yaziyor olmali. O vizeyi ilk giristen sonraki 1 yil ABD'ye girerken kullanabilirsiniz." demişsiniz. Yine bir yanlışlık yapmayım diye doğrulatmak istedim. 1 yıllık süre vizenin verildiği tarihten itibaren mi başlıyor yoksa ABD'ye giriş yaptıktan sonra mı acaba? Zira arada 6 aylık bir süre var. Sanki verildiği tarihten itibaren 1 yıl olması daha mantıklı gibi geliyor bana. Ne dersiniz?
    Eğer ilk girişten itibaren başlıyorsa böyle olduğunu uçağa binerken gösterebileceğim bir CBP dökümanı var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @taurus Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz? içinde söyledi:

    @crazycells Ben yine bir yerde takıldım. Yukarıda "Gocmen vizenizin annotation kisminda 1 yil boyunca I-551 yerine kullanilabilecegi yaziyor olmali. O vizeyi ilk giristen sonraki 1 yil ABD'ye girerken kullanabilirsiniz." demişsiniz. Yine bir yanlışlık yapmayım diye doğrulatmak istedim. 1 yıllık süre vizenin verildiği tarihten itibaren mi başlıyor yoksa ABD'ye giriş yaptıktan sonra mı acaba? Zira arada 6 aylık bir süre var. Sanki verildiği tarihten itibaren 1 yıl olması daha mantıklı gibi geliyor bana. Ne dersiniz?
    Eğer ilk girişten itibaren başlıyorsa böyle olduğunu uçağa binerken gösterebileceğim bir CBP dökümanı var mıdır?

    Girişten itibaren 1 yıl. Vizenin üzerinde "upon endorsement" diye yazıyor zaten, yani damga basıldıktan sonra anlamında.


  • Merhaba, bizim LA adresimiz bir arkadaşımız evi . Henüz yapmadım ama once sormak istedim, USPS için üyelik oluşturup adres olarak arkadaşımın evini gösterdiğim adrese adıma posta gelirse takip etmek istiyorum ama sahsıma ait olmayan bir adrese posta gelişini takip edebiliyor muyum ? yazarken ben zorlandım, anlatabildi isen ne mutlu bana 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cnpist USPS hesabı açabilirsin .Hesap açma esnasında sana bazı sorular soracaktır. Bunları cevaplaman gerekir. Sistem oranın yaşayan bir bireyi olarak göremeye başlar. Ancak ev sahibinden izin alman lazım. Onun postalarını da görmeye başlıyorsun. Samimiyet olması lazım.


  • @redsat2000 teşekkürler. esimin cok yakın bir arkadaşı ama once ona danışırız tabi .


  • Green card’i kazandim ce Amerika’ya gittim, gumruk memurlari, kartlar fiziksel olarak 2-3 ay icinde verdigin adrese ulasacak dediler…
    Bir hafta Amerika’da kalip geri dondum ve kartlar verdigim adrese ulastiktan sonra , arkadasim posta yolu ile Amerika’dan Turkiye’ye gonderdi ve nihayet elime ulasti…
    Su an fiziksel kart ile Amerika’ya giris yapsam sorun olur mu? (Kendim giris yapip almadigim icin endiseleniyorum)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum