Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @doctor bugun bizimde mulakat gunu idi . Sabah girdik , 1,5 saat icinde ciktik. Aksam da ptt den mesaj geldi , pasaportlar adrese gonderim icin teslim edildi diye . Biz Sali gunu elimizde olur diye dusunuyoruz . Sizin surece fikir vermesi acisindan yazdim . Tebrikler .


  • İyi akşamlar.Dün (10 Temmuz)sağlık muayenesini yaptırdık.İstanbul'dan aracımızla birgün oncesinden yola çıktık.Karadeniz tarafına giderken sağlık muayenesini halledelim dedik🙂Dönüşte de mülakati gerceklestirecegiz.Otelde kaldıktan sonra 10.40 daki randevumuz için 20 dakika öncesinde unganlardaydik.Araci Unganlarin hemen yanında bulunan sgk binasının bitişiğindeki otoparka parkettim.3 saatliğine 10 TL aliyorlar.Unganlarda once pasaportları,eşimin ve kizimizin asi kartlari ile dv lottery sayfasının çıktısını verdim.Sirasiyla fotoğraf çekimi,düzen labaratuvarindaki islemler ve sağlık muyanesi ile aşı işlemlerini gerceklestirdik.235 usd düzen labaratuvarina,700 usd da unganlara ödeme yaptik.Para üstü veremedikleri için 35 dolarlık kısmı güncel kur üzerinden 200 TL olarak ödedik.Saglik raporlarını randevu öncesi alacağımızı söyledik,bugün de 17.00 gibi unganlari aradim, raporların çıktığını herhangi bir problem olmadığını söylediler.Bu arada muayene esnasında @yasss7 ile tanışma imkanımız oldu.Kendisine de yeni yaşamında güzellikler ve iyi şanslar diliyorum.


  • Aklıma geldi. Unganlara ödenen saglık hizmetinin parasını özel saglık sig. Alabilir miyiz ki? Ya da bunu yapan oldu mu


  • @cenkay hayırlı olsun vizeniz. Bir cümleniz dikkatimi çekti unganlar para üstü vermiyor mu ?


  • @Maybeoneday Sağlık muayenesini olduk, henüz vize görüşmesini gerceklestirmedik.Umarim vizeyi de alırız .Bozuk olmadığı için veremediler,kusuratli kısmını TL olarak aldılar.Tesekkur ederim.


  • @Dscrt forumda daha önce deneyenler sonucun hep olumsuz oldugunu yazdı. Alanı hiç görmedim daha.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @doctor, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells merhaba:) Bugun vizem onaylandi, foruma tecrubelerimi yazmak icin yaziyi toparliyorum. Cok degisik surec gecirdim, once J1 waiver ve sonrasinda green card application vs. Ancak bir sorum olacakti suan. Ben zaten Amerikada research yaptigim icin donus biletimide haftaya almistim. Mulakatim bugundu, yani persembe. Donus biletini haftaya carsamba gunune aldim. Ancak pazartesi gunu 15 Temmuz milli bayram oldugunu unuttum ve ptt ler kapali oluyormus. Tabiki onceden kestirmek zor olur ancak sizin tecrubenize gore ucak biletimi ertelemem gerekir mi pasaportumum elime gecmesi icin? Son 24 saat kaladan once mi degisiklik yapiliyor diye ucak firmasina bir sormam getekli
    Fikriniz nasil olur? Cok cok tesekkurler:)

    Pasaport 2 gunde de elinize olabilir, 10 gunde de... Ama cogunlukla hizli bir sekilde geliyor. Gelecegi goremem 🙂 ama yerinizde olsaydim Cumartesine kadar konsolosluktan (daha dogrusu PTT'den) haber gelip gelmemesine gore hareket ederdim. Eger o zamana kadar kargoya verilmisse zamaninda ulasacaktir, eger verilmemisse ertelemek akillica olabilir.


  • PSaportlarda ulasti . 7 Agustos ilk giris olacak , Los Angeles tan 🙂


  • @cnpist gözünüz aydın darısı bize:)


  • @cnpist ben 2 hafta önce mülakat oldum henüz ne zaman gideceğim belirsiz siz ise vizenize alalı 1 hafta olmadan gideceğiniz tarihi belirlemissiniz, helal valla. Darısı başıma.halen tr deyim 😭 ve bir tarih yok


  • @atilla biz planlari biraz onceden yapmistik , o nedenle aslinda stresimiz cok fazla idi. Eger dusundugumuz zamanlamalar tutmasa bizim icin cok zor olacakti . Simdilik hersey yolunda gitti, daha cok yapilacak is var . Siz de en kisa zamanda halledersiniz , merak etmeyin .


  • Merhaba sevgili forum üyeleri,
    Benim 1 ağustosta mülakatım var, üniversite öğrencisiyim ve mezun olmama ağustostan itibaren 7 ay var. Haliyle mezun olduktan sonra gitmek istiyorum fakat sağlık raporu 6 aylık çıkıyor. Mülakata sağlık raporu olmadan gidip eylül ayı içinde veya ağustos sonunda yollamak sizce bana sorun yaşatır mı? Riskli bir hareket mi?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, umarım hepimiz için süreç sıkıntısız sonuçlanır.


  • @cnpist gözünüz aydın, güzel bir tatil şimdi güzel olur


  • @havuccu 30 Eylulden sonra vize islemleri kapaniyor . O sebeple mulakata gidip vizenizi almanizi tavsiye ederim . Amerikaya girisinizi mezun olmadan donem arasi bir sekilde yapabilirsiniz .


  • Merhabalar. Birkaç sorum olacak sizlere. Ben Azerbaycan vatandaşıyım ve Marmaris'te yaşıyorum. KCC doküman isteği içerisine dahil olan arşiv kayıtlı adli sicil kaydını Marmaris ve Muğla adliyesi İngilizce olarak vermiyor. Sadece Türkçe vere biliyorlar. E devletten İngilizce ala biliyorum. Sorum şu. E devletten aldığımız barkodlu adli sicil kaydını apostelli olarak yaptirsam ve göndersem sorun olur mu?
    İkinc sorum şöyle. E devletten adli sicil kaydı almak istediğimiz zaman verilme sebebi sorusuna ne yapmalıyım?
    Şimdiden teşekkürler.


  • @nicat en sonda ne yapmalıyım yerine ne yazmalıyım olacak. telefon hatası.


  • Sevgili forum üyeleri, Ais kaydı yaparken isim ve soyisim geçersiz hatası almaktayım , ds260 formunda isim ve soyismim Türkçe karakter içermiyor fakat sistem pasaport üstünde göründüğü gibi yazmalısınız dediğinden Türkçe karakterli giriyorum, kaydı oluşturamıyorum, burada nasıl bir yol izlemeliyim?


  • @ONROZR, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Sevgili forum üyeleri, Ais kaydı yaparken isim ve soyisim geçersiz hatası almaktayım , ds260 formunda isim ve soyismim Türkçe karakter içermiyor fakat sistem pasaport üstünde göründüğü gibi yazmalısınız dediğinden Türkçe karakterli giriyorum, kaydı oluşturamıyorum, burada nasıl bir yol izlemeliyim?

    Türkçe karakter olmadan deneyin.


  • Arkadaşlar merhaba,
    Konsolosluğa içinde evrakların olduğu çantayla ve çocuğumuzun ihtiyaçlarının bulunduğu (bezi, suyu vb.) çantayla girebiliyor muyuz? Tecrübeli bir arkadaş girişte nelerin alındığını ve alınmadığını yazabilirse sevinirim..


  • @ONROZR sağda çıkan pasaportta yazdığı şekliyle yazın uyarısı benim de kafamı karıştırmıştı. O uyarıyı dikkate alınca olmuyor. Türkçe karakter yazmayınca sorun çıkmadı ve kayıt yapabildim. Sizde öyle yapmalısınız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum