Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @funtastic ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Başvuruları genelde avukatsız mı yapıyorsunuz?

ilk iletide zaten gerekli bilgiler var, kendiniz sureci tamamlayabilirsiniz.

• @crazycells cok ozur dilerim yanliz yazmisim ilk defa dolduruyorum formu fakat kendimle ilgili bir kisim bulamadim category kismini

• @betooo_can ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells cok ozur dilerim yanliz yazmisim ilk defa dolduruyorum formu fakat kendimle ilgili bir kisim bulamadim category kismini

(c)(9) olarak gorunuyor sizin kategoriniz...

su pdf'teki 11. sayfada "Adjustment of Status Categories" sanirim size en uygun secenek...

https://www.uscis.gov/system/files_force/files/form/i-765instr.pdf

• @crazycells tesekkurler, tum belgelerimi topladim is formlari doldurmaya ve gondermeye kaldi bu hafta yapiyorum. kardesime bilet aldik gidis donuslu 2 ay kadar. kafamda 2 soru var, birincisi kapida bana hep soruldu, "tanidigin biri var mi? ailenden burada olan biri var mi?" seklinde. o noktada kardesim beni soylesin mi? evlilik kagidimi gostermesi yeterli olur mu. ablam evlilik karari aldi ve onu aileden yanina gelip gorebilecek tek kisi benim gibi bir aciklama yapabilir, greencard a neden basvurmadigima dair de, ailesel durumlar aciklamasini yapabilir vs.. ya da beni soylemeden tatilini gecirmeye geldigini mi soylesin, yani beni hic karistirmasin mi acaba?
    ikinci sorum da eger 2. sorgulamaya alirlarsa, o noktada benim davet mektubum olsun yaninda, benim ve esimin mesela, onu gostersin ve esimle ve ailesiyle tanismaya geldigini soylesin.. yani iceri alsalar da benim buraya gelip evlenmis olmam ne kadar etkiler onun girisini bilemiyorum. bu sekilde evlenip de ardindan ailesini ziyarete cagiran ve bununla ilgili deneyimler yasayan oldu mu hic. stres yapiyorum yine... ne Amerikaymis

okula ait bilgileri olucak yaninda. Avrupada ogrenci oldugundan, oranin oturum izni var ve o belge de yaninda olucak.

• @flower ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells tesekkurler, tum belgelerimi topladim is formlari doldurmaya ve gondermeye kaldi bu hafta yapiyorum. kardesime bilet aldik gidis donuslu 2 ay kadar. kafamda 2 soru var, birincisi kapida bana hep soruldu, "tanidigin biri var mi? ailenden burada olan biri var mi?" seklinde. o noktada kardesim beni soylesin mi? evlilik kagidimi gostermesi yeterli olur mu. ablam evlilik karari aldi ve onu aileden yanina gelip gorebilecek tek kisi benim gibi bir aciklama yapabilir, greencard a neden basvurmadigima dair de, ailesel durumlar aciklamasini yapabilir vs.. ya da beni soylemeden tatilini gecirmeye geldigini mi soylesin, yani beni hic karistirmasin mi acaba?
    ikinci sorum da eger 2. sorgulamaya alirlarsa, o noktada benim davet mektubum olsun yaninda, benim ve esimin mesela, onu gostersin ve esimle ve ailesiyle tanismaya geldigini soylesin.. yani iceri alsalar da benim buraya gelip evlenmis olmam ne kadar etkiler onun girisini bilemiyorum. bu sekilde evlenip de ardindan ailesini ziyarete cagiran ve bununla ilgili deneyimler yasayan oldu mu hic. stres yapiyorum yine... ne Amerikaymis

okula ait bilgileri olucak yaninda. Avrupada ogrenci oldugundan, oranin oturum izni var ve o belge de yaninda olucak.

Yanlis veya yaniltici bilgi vermesini tavsiye etmem. Geri donecegini gosterecek belgeleri oldugu surece korkmasina gerek yok bence. Normalde yasadisi isler cevirenler bu kadar korkar :slight_smile: sizin bu kadar stres yapmaniza gerek yok. Kardesiniz sizi ziyaret edecek ve sonrasinda okuluna devam edecek. Oldukca makul ve kabul edilebilir bir neden, ve bunu gosterecek belgeler de var :slight_smile: Bu durumda cok streslenip, olaylari dallandirip budaklandirmak bence daha cok supheye neden olabilir, o nedenle rahat olun ve kardesiniz de rahat olsun...

• @crazycells ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@flower ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells tesekkurler, tum belgelerimi topladim is formlari doldurmaya ve gondermeye kaldi bu hafta yapiyorum. kardesime bilet aldik gidis donuslu 2 ay kadar. kafamda 2 soru var, birincisi kapida bana hep soruldu, "tanidigin biri var mi? ailenden burada olan biri var mi?" seklinde. o noktada kardesim beni soylesin mi? evlilik kagidimi gostermesi yeterli olur mu. ablam evlilik karari aldi ve onu aileden yanina gelip gorebilecek tek kisi benim gibi bir aciklama yapabilir, greencard a neden basvurmadigima dair de, ailesel durumlar aciklamasini yapabilir vs.. ya da beni soylemeden tatilini gecirmeye geldigini mi soylesin, yani beni hic karistirmasin mi acaba?

Yanlis veya yaniltici bilgi vermesini tavsiye etmem. Geri donecegini gosterecek belgeleri oldugu surece korkmasina gerek yok bence. Normalde yasadisi isler cevirenler bu kadar korkar :slight_smile: sizin bu kadar stres yapmaniza gerek yok. Kardesiniz sizi ziyaret edecek ve sonrasinda okuluna devam edecek. Oldukca makul ve kabul edilebilir bir neden, ve bunu gosterecek belgeler de var :slight_smile: Bu durumda cok streslenip, olaylari dallandirip budaklandirmak bence daha cok supheye neden olabilir, o nedenle rahat olun ve kardesiniz de rahat olsun...

Bu amerika baskani basa geldiginden bu yana stresler artti. o halde burada yasayan bir akraban var mi dediklerinde ablami ziyarete geldim desin, bitsin. zaten ikinci sorgulamaya falan alirlarsa benim ve esimin telefon numarasi olucak, herhalde bir sekilde bizi de aramak isterler. ben bir davet mektubu yazayim mi sizce, benim de durumumu aciklayan gerek var midir

• @flower ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Bu amerika baskani basa geldiginden bu yana stresler artti. o halde burada yasayan bir akraban var mi dediklerinde ablami ziyarete geldim desin, bitsin. zaten ikinci sorgulamaya falan alirlarsa benim ve esimin telefon numarasi olucak, herhalde bir sekilde bizi de aramak isterler. ben bir davet mektubu yazayim mi sizce, benim de durumumu aciklayan gerek var midir

Gerek yok bence, ama yazmanizda da bir sakinca yok. Yaninda kalabilir ve gerekirse gosterebilir.

• @crazycells ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

@crazycells ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Gerek yok bence, ama yazmanizda da bir sakinca yok. Yaninda kalabilir ve gerekirse gosterebilir.

Tamamdir cok tesekkur ederim yardimlariniz icin. Greencard basvurusu ile ilgili gelismelerden haberdar edecegim

• @crazycells Bu hafta I-512L travel document geldi fakat calisma izni gelmedi. Formlari doldururken Usa disina cikamanizi gerekektiricek bir neden var mi diye sorulan soruya bende evet yuksek lisans tez savunmasi icin 2019 summer da gitmem gerektigini belirterek not dusmustum. Sanirim bu yuzden ayri ayri gonderdiler. Ama bu belge gelmis olsa da interwiev e girmeden Usa disina cikmam sizce riskli mi eger cikarsam ne kadar sure de geri donmem gerekir?

• @santacruz, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells Bu hafta I-512L travel document geldi fakat calisma izni gelmedi. Formlari doldururken Usa disina cikamanizi gerekektiricek bir neden var mi diye sorulan soruya bende evet yuksek lisans tez savunmasi icin 2019 summer da gitmem gerektigini belirterek not dusmustum. Sanirim bu yuzden ayri ayri gonderdiler. Ama bu belge gelmis olsa da interwiev e girmeden Usa disina cikmam sizce riskli mi eger cikarsam ne kadar sure de geri donmem gerekir?

Ben de neden ayri ayri gonderdiklerini anlayamadim; ama bu elinizdeki I-512L ABD'ye girmeniz icin yeterli olacak. Vize gibi kullanabilirsiniz bu belgeyi. Hayir, bu belgeyle ABD disina cikmaniz surec icin artik bir risk yaratmaz. Ama verilen biyometrik/mulakat randevularini kacirmayin. Eger katilamayacaksaniz erteleme icin basvuru yapin, aksi durumda sureciniz olumsuz etkilenebilir.

Makul bir sure yurtdisinda kaldiginiz surece sorun yasamazsiniz, bildigim kadariyla yasalarla belirtilmis bir sinir yok, dolayisiyla cikis nedeni ve surenin ABD'ye girerken makul gorunmesi lazim.

• Merhaba,

Oncelikle, @crazycells, verdiginiz bilgiler ve desteginiz icin tesekkur ederim.

Gectigimiz hafta bir ABD vatandasi ile evliligimi gerceklestirdim. Suan OPT surecindeyim ve calismiyorum ( temmuzun 14'une kadar ise girmem gerekiyor). Elimde OPT work permit mevcut.

Ben verdiginiz bilgilere gore basvurumu hazirliyorum, fakat soyle bir sorunum var,

Work Permit (I-765) formunda elimde olan OPT'nin statusunu degistirecek bir kisim yok. Yani normal work permite basvurmam icin nasil bir yol izlemem gerekiyor? Bu formu (I-765) doldurmadan GC'a basvursam, I-797 geldikten sonra herhangi bir iste elimdeki (OPT icin verilmis kart ile) calisabilir miyim?(Para kazanmak icin Uber,Lyft tarzi islerde calismak istiyorum, yasal statumu sikintiya sokmadan). Veya basvuru yaparken 1.b. kisminda yer alan 'correction of my employment autorization document' i isaretleyip mi basvuru yapmam gerek?

Suan issizim, ise ne zaman girebilirim bilmiyorum. En kotu ihtimalle Temmuz 14 den once sirket kurup yasal statumu korumayi dusunuyorum. Eger belgeleri gonderirsem buna gerek varmi? Yoksa out of status durumuna dusermiyim?

Tekrardan Tesekkurler.!

• @pozithron, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Merhaba,

Oncelikle, @crazycells, verdiginiz bilgiler ve desteginiz icin tesekkur ederim.

Gectigimiz hafta bir ABD vatandasi ile evliligimi gerceklestirdim. Suan OPT surecindeyim ve calismiyorum ( temmuzun 14'une kadar ise girmem gerekiyor). Elimde OPT work permit mevcut.

Ben verdiginiz bilgilere gore basvurumu hazirliyorum, fakat soyle bir sorunum var,

Work Permit (I-765) formunda elimde olan OPT'nin statusunu degistirecek bir kisim yok. Yani normal work permite basvurmam icin nasil bir yol izlemem gerekiyor? Bu formu (I-765) doldurmadan GC'a basvursam, I-797 geldikten sonra herhangi bir iste elimdeki (OPT icin verilmis kart ile) calisabilir miyim?(Para kazanmak icin Uber,Lyft tarzi islerde calismak istiyorum, yasal statumu sikintiya sokmadan). Veya basvuru yaparken 1.b. kisminda yer alan 'correction of my employment autorization document' i isaretleyip mi basvuru yapmam gerek?

Suan issizim, ise ne zaman girebilirim bilmiyorum. En kotu ihtimalle Temmuz 14 den once sirket kurup yasal statumu korumayi dusunuyorum. Eger belgeleri gonderirsem buna gerek varmi? Yoksa out of status durumuna dusermiyim?

Tekrardan Tesekkurler.!

Hayirli olsun :)

Yeni bir I-765 basvurusu yapin ve EAD dokumanini alin. Zaten I-765 formunu, I-485 ile beraber gondereceginiz icin ek olarak ucret odemeyeceksiniz. EAD'nin gelmesi 5-6 ay surebilir, o zamana kadar calismak icin sanirim OPT'yi kullanabilirsiniz, ama calismasaniz da sorun degil. I-485 receipt'i 2-3 hafta icinde alinca, ABD'de statunuz yasallasacak (her ne kadar tam yasal olmasa da, en azindan calismasaniz da illegal olmamis olacaksiniz), zaten sizin su an onceliginiz de out-of-status olmamak sanirim...

Out-of-status kalsaniz da, IR1 basvurularinda bir sorun yasamiyorsunuz bu arada, bilginize.

• Mrb
    Benim 25 mayista Parma izi randevum vardi.seyahet izin evragi ne kadar sure ici de gelebilir acaba..2 aydan fazla surebiliyor mu? Acil bir durum icin turkiyeye gitmem gerekiyor..o belge gelmeden cikis yapsam sorun yasarmiyim acaba..esim abd vatandasi.esimle yada esim Olmadan cikmam directed bana problem yasatir mi..[bu arafa alabama da yasiyoruz]

• @turkay, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Mrb
    Benim 25 mayista Parma izi randevum vardi.seyahet izin evragi ne kadar sure ici de gelebilir acaba..2 aydan fazla surebiliyor mu? Acil bir durum icin turkiyeye gitmem gerekiyor..o belge gelmeden cikis yapsam sorun yasarmiyim acaba..esim abd vatandasi.esimle yada esim Olmadan cikmam directed bana problem yasatir mi..[bu arafa alabama da yasiyoruz]

su an hangi vizeniz mevcut?

• @crazycells @crazycells turist vizesiyle geldim abd ye.burda evlendim.ama 14 nisanda suresi bitti vizemin.biz subatta evlendik.5 nisanda evraklarimizi gonderdik.

• @turkay, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@crazycells @crazycells turist vizesiyle geldim abd ye.burda evlendim.ama 14 nisanda suresi bitti vizemin.biz subatta evlendik.5 nisanda evraklarimizi gonderdik.

O durumda Advance Parole dokumani gelmeden cikamazsiniz. Zaten geri girmek icin bir vizeniz yok, dolayisiyla bu durumda ulkeyi terkederseniz, USCIS AOS surecinizi iptal edebilir. Sadece H1B ve L vizeleri icin bu belge gerekmiyor, diger vizeler icin gerekiyor.

2 aydan uzun surebilir, maalesef beklemekten baska yapilacak bir sey yok.

• Ara bir dilekce ile gocmenlik burosuna bavurabilir minis peki..bu tarz birsey okumustum internette.turkiyedeki acil durumu belgeleyen saglik sebebiyle annemi ziyaret edecegimi soylesem esimle gidip donsemde olmuyor mu:( cok tesekkur ederim

• Sayın @turkay öncelikle geçmiş olsun maalesef bekleme süreleri çok uzadı seyahat izni ve çalışma süresinin gelmesi 6 7 ayı buluyor artık.Verecekleri seyahat izni ile acil durum için çıkıp girmeniz de problem olmayabilir ama seyahat izniniz olmadan çıkarsanız geri giremezsiniz.Bu arada Alabama da hangi şehirdesiniz ?

• @Rookie anladim tesekkur ederim.rainbow city de oturuyorum.siz de mi bu eyalettesiniz hangi sehirdesiniz

• Rica ederim sayın @turkay .Evet ben de Huntsville şehrinde yaşıyorum yakın sayılırız yolunuz düşer ya da herhangi birşeye ihtiyacınız olursa çekinmeyin haber verin lütfen.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
  • 0 Oy
    965 İleti
    65k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k