IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
tabii sayin @berry de cevap verir, ayrica suradaki yonergeleri de takip edebilirsiniz:
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/immigrant-visas-tr/saglik-raporu-yonergeleri/
-
Merhaba, öncelikle site için çok teşekkür ederim. Aradığım birçok şeyin cevabını bulabildim. Bulamadığım birkaç şey sormak istiyorum. Erkek arkadaşım Amerika’da doğduğu için çifte vatandaş. Ancak Türkiye’de yaşıyor ve üniversiteden mezun olmasına 1 sene var. Bizim için en kolay yolun Türkiye’de evlenip Green card sürecini başlatmak olduğuna karar verdik. Erkek arkadaşım mezun olunca ben de CR1 vizemi alabilmiş olmak ve birlikte Amerika’ya yerleşebilmek istiyoruz. Öncelikle Amerika’da yaşamıyor olması bir sıkıntı yaratır mı? Orda adresimiz olmadığı için sanırım Amerika’da yaşayan bir sponsora ihtiyaç duyuyoruz. Bu sponsorla aynı eyalete yerleşmek gibi bir gereklilik var mı? Şimdiden çok teşekkürler.
-
@thousandsunny IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Merhaba, öncelikle site için çok teşekkür ederim. Aradığım birçok şeyin cevabını bulabildim. Bulamadığım birkaç şey sormak istiyorum. Erkek arkadaşım Amerika’da doğduğu için çifte vatandaş. Ancak Türkiye’de yaşıyor ve üniversiteden mezun olmasına 1 sene var. Bizim için en kolay yolun Türkiye’de evlenip Green card sürecini başlatmak olduğuna karar verdik. Erkek arkadaşım mezun olunca ben de CR1 vizemi alabilmiş olmak ve birlikte Amerika’ya yerleşebilmek istiyoruz. Öncelikle Amerika’da yaşamıyor olması bir sıkıntı yaratır mı? Orda adresimiz olmadığı için sanırım Amerika’da yaşayan bir sponsora ihtiyaç duyuyoruz. Bu sponsorla aynı eyalete yerleşmek gibi bir gereklilik var mı? Şimdiden çok teşekkürler.
Evet, sponsor olabilmesi icin ABD'de yasamasi ya da yasamaya niyetli oldugunu gostermeli. Dediginiz gibi sizin durumunuzda ABD'de yasayan, vergisini odeyen ve yeterli geliri olan bir sponsor bulmaniz gerekecek (ABD vatandasi ya da GC sahibi). Sponsorun sizinle ayni eyalette oturmasi ya da sizinle akraba olmasi gerekmiyor. Dedigim sartlari saglayan herhangi biri olabilir, ayrica su konudaki I-864 bilgilerini okuyun, durumu daha net anlarsiniz.
-
@crazycells teşekkür ederim :) evet ben yönergeyi okudum ancak rapor 1 günde alınabiliyor mu? görüşmeden hemen önce mi yoksa 1 hafta 10 gün önceden mi almak lazım ?
-
@sailorwife merhaba.Çok teşekkür ederim..Sağlık raporu bir gūn sonrasında çıkıyor.
Bence iki kere gidip gelmenize gerek yok.Örnegin mülakatiniz perşembe günü ise doktor randevunuzu sali gününe alın,çarşamba raporu verecekler.Persembe de mülakata gireceksiniz.Ben öyle yaptım,bir seferde hallettim.Doktor cumartesi de yarim gün çalışıyor. Kolaylıklar dilerim. -
@berry biz de öyle yapalım o halde. Umarım yakın zamanda artık tarih verirler 3 ay olacak nerdeyse. Yardımlarınız için teşekkürler
-
@sailorwife merhaba mülakat için 3 aydır mı bekliyorsunuz sizin evraklarınız NVC demi yoksa USCIS demi birde hangi vize katogorisindesiniz teşekkürler
-
@sailorwife rica ederim. Bol sabır ve şans diliyorum...
-
@berry selamlar süreciniz toplamda ne kadar sürdü?Şuan Bizimde başvurumuz üzerinden 8. aya gireceğiz ama hala bir hareketlenme olmadı.Aşırı sıkılmış durumdayız:(
Detaylı olarak yazabilirmisiniz?Teşekkür ederim.
-
@berry IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
2 Şubat 2018 ilk başvuru
29 Ekim 2018 USCIS onayı
8 Ocak 2018 NVC ‘nin tüm belge ve formları CEAC’a yüklememizi istemesi
29 Ocak 2019 tüm belgeler CEAC’a yüklendi
12 Şubat 2019 NVC’den ekstra evrak isteği
13 Şubat 2019 istenilen evraklar yüklendi
25 Şubat 2019 NVC evrakları onayladı
13 Mart 2019 NVC mülakat tarihini açıkladı
11 Haziran 2019 Ankara
Sevgili @ice tarihler yukarıda.Toplamda 16 ay sūrdü.
-
@crazycells merhaba 40 gün geçti hala mülakat için hala ses yok konsoloslukta işlemler yavaş devam ediyor sanırım teşekkürler
-
@hüseyin IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@sailorwife merhaba mülakat için 3 aydır mı bekliyorsunuz sizin evraklarınız NVC demi yoksa USCIS demi birde hangi vize katogorisindesiniz teşekkürler
@hüseyin merhaba. IR1 Vizesi. Evraklarımız onaylandı ve mülakat tarihini göndereceklerini bildiren mailin üzerinden yaklaşık 80 gün geçti. Hala da bekliyoruz.. yoğunluk olduğu söyleniyor
-
@sailorwife merhaba benim IR1 evraklarım onaylandı ve 40 gün oldu bende mülakat için bekliyorum siz benden baya uzun beklemişsiniz inşallah gelirde gidersiniz sabırlar dilerim
-
@hüseyin IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@sailorwife merhaba benim IR1 evraklarım onaylandı ve 40 gün oldu bende mülakat için bekliyorum siz benden baya uzun beklemişsiniz inşallah gelirde gidersiniz sabırlar dilerim
@hüseyin teşekkür ederim. Hepimize bol sabır ve şans diliyorum
-
@sailorwife Merhaba, acaba eşiniz doğuştan mı ABD vatandaşı, yoksa sonradan Greencard yolu ile mi vatandaşlık aldı? Bu durum bekleme süresini etkiliyor mu emin olamıyorum
-
@ntosun IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@sailorwife Merhaba, acaba eşiniz doğuştan mı ABD vatandaşı, yoksa sonradan Greencard yolu ile mi vatandaşlık aldı? Bu durum bekleme süresini etkiliyor mu emin olamıyorum
@ntosun merhaba. Eşim doğuştan ABD vatandaşı. Bekleme süresi ile ilgili hiçbir fikrim yok doğrusu
-
@ntosun IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Hayir, etkilemiyor.
-
@ice Merhaba, ne zaman ilk başvuruyu ne zaman yapmıştınız? hangi Servis Centerda şuan da.
Bende I-130 ya başvurudum NOA1 belgesi Ocak 2019 da gelmişti. şuan da Texas servis center da.
Malesef onay servis centera göre değişiyor. süreler baya uzamış durumda. Texas da 8-10 ay sonra kabul geliyormuş. İnşallah en kısa sürede kabul gelir. -
@crazycells peki bir sorum daha olacak; bu süreci beklerken halihazırda mecvut olan turist vizemi kullanarak ABD'ye gitmemde sakınca olur mu sizce? Danıştığımız avukat gidebileceğimi, ancak ülkeye girişte içeri alınmama riskinin az da olsa bulunduğunu söyledi. Biz başvuru sürecimizi Kasım 2018'de başlattık ve ben o sırada Amerika'ydım. Turist vizem ile 6 ay orada eşimle kalıp Mart ayında çıkış yaptım ve Türkiye'ye döndüm. Göçmen vizesi için görüşme talebimizi de Ankara konsolosluk olarak bildirdik. Fakat bekleme süresi çok belirsiz, daha da uzayacak gibi görünüyor. Bu durumda gidip, haber geldiğinde tekrar dönsem diye düşünmeye başladım..
-
@sailorwife anladım, teşekkür ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum