Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    Yayla ve Eti Heparı'nın oğludur. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano bölümünü bitirdi. İlk olarak, 1989 yılında çıkan Zuhal Olcay'ın Küçük Bir Öykü Bu albümünde piyano çaldı. 1990 Eurovision Türkiye Elemeleri'nde de orkestrada klavye çaldı. 1990 yılında tekrar Zuhal Olcay ile çalışan Heparı, Olcay'ın İki Çift Laf albümünde ve ertesi sene Akrep Nalan'ın Dağ Çiçeği albümlerinde piyano çaldı. Erol Evgin'in Erol Evgin İle Yeniden albümünde iki Sezen Aksu şarkısının aranjmanını yaptı.

    1991 yılında besteci kimliğini de ortaya çıkardı. Aşkın Nur Yengi'nin ikinci albümü olan Hesap Ver albümündeki bulunan Serserim Benim ve Karanfil şarkılarının bestelerini yaptı. Bu şarkıların sözlerini ise Sezen Aksu yazmıştı. Heparı'nın Aksu ile müzik üzerine yaptığı ortak çalışmalar sonraki yıllarda da devam etti. 1992'de Sertab Erener'in ilk albümü olan Sakin Ol!'daki çoğu şarkının düzenlemesini yapan Heparı, üç şarkıyı Aksu ile beraber yazdı. 1993'te ise ikili bu sefer Levent Yüksel'in ilk albümü Med Cezir'e imzasını attı. Aksu ve Heparı, bu albümde Yeter ki Onursuz Olmasın Aşk ve Kadınım şarkılarını bestelediler.

    Eylül 1993'te Uzay Heparı, bu sefer Sezen Aksu'nun Deli Kızın Türküsü albümünde çalıştı. 12 şarkının sekizinin düzenlemesini yaptı. Masum Değiliz ve Adem Olan Anlar şarkılarının bestelerini yaptı. Heparı, Aksu'nun sahne çalışmalarında da kendisine eşlik etti. 1994'te Aksu'nun yurtdışında çıkan Sude single'ında şarkıya yeni bir remix yaptı.

    1994 yılında Nükhet Duru'nun kendi adını taşıyan albümüne düzenlemeler yaptı. Ölmeden önce Sertab Erener'in Lâ'l albümü ve Demet Sağıroğlu'nun ilk albümü Kınalı Bebek'i düzenliyordu. Heparı, Demet'in albümünde ilk kez Şehrazat ile çalışmış, son olarak Şehrazat'ın sözlerini yazdığı Kınalı Bebek ve Biçare şarkılarının müziklerini yapmıştı. İki albüm de Heparı'nın ölümünden sonra yayınlandı.
    20 Mayıs 1994 tarihinde, Demet Sağıroğlu'nun ilk albümü üzerinde çalışmaktayken, kısa süre önce aldığı motosikleti ile Etiler Koç köprüsü üzerinde Küfe Bar'daki programına gitmekte olan Demet Akbağ'ın park halindeki arabasına çarptı ve boynu kırıldı. International Hospital'de 11 gün süren bitkisel hayatın ardından, 31 Mayıs 1994 tarihinde saat 10.50'de hayatını kaybetti. 1 Haziran'da Teşvikiye Camii'nden kaldırılan naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi

    Kaynak: Wikipedia


  • Yetenekli bir besteci ve sanatci olmasi bir yana bu kadar genc yasta trafik yuzunden hayatini kaybetmesi cok uzucu, hatirliyorum. 😞

  • Yasaklı

    @caglaror Türkiye ' de hit olmus bir çok şarkının yaratıcısı 😞


  • sanatçı kişiliğinin yanında senelerce süren Sezen Aksu-Yıldız Tilbe küslüğünün nedenidir kendisi. Magazin gündemini bayağı bir meşgul etmişti bir aralar.
    Trafik kazasına kurban verdiğimiz değerli bir sanatçı.


  • Beni de yazın.

    Uzay Heparı gencecik yaşında muhteşem başarılara imza atmış, harika bir aranjördü.90'lar pop şarkılarının enfes tınılarında çok fazla emeği vardır. Uzay Heparı demek, 90'ların fon müziği demektir bence. Doğal olarak doksan kuşağının müzik zevkinin de önemli mimarlarındandır. Uzay Heparı tarifi olmayan bir iç burukluğudur...

    Katkıda bulunduğu şarkılar saymakla bitmez ben yine de birkaç tanesini yazayım.

    Aşkın Nur Yengi - Serserim Benim (Bestesi ve düzenlemesi.)
    Sertab Erener - Sakin Ol (Beste Sezen Aksu - Uzay Heparı. Uzay Heparı, bu şarkının klibinde de oynamıştır.)
    Sezen Aksu - Küçüğüm (Albümün aranjörlüğünün yanı sıra, şarkının piyano partisyonlarını çalmıştır.)
    Levent Yüksel - Kadınım (Beste), Medcezir, Yeter ki Onursuz Olmasın Aşk, Bu Gece Son (Aranjör)
    Demet Sağıroğlu - (Kınalı Bebek - Aranjör)
    Sertab Erener - Lal (Aranjör)

    Başarılı müzik kariyeri içinde, bir de oyunculuk performansından bahsedeyim. Atıf Yılmaz'ın yönettiği, 1993 yapımı Gece, Melek Bizim Çocuklar filminde başrol oynamıştır. Başrolü paylaştığı Derya Arbaş da gencecik yaşında intihar ederek aramızdan ayrılmıştır. Her iki veda da zamansız ve trajiktir. O filmin müziklerini de Gökhan Kırdar yapmıştır. 21 Temmuz 1969 doğum tarihidir. Bu tarih aynı zamanda, Apollo 11 uzay aracının Ay'a indiği gündür. Uzay Heparının ismi de bu nedenle oldukça manidardır. Tam adı Reşat Rony Uzay Heparı'dir. Aramızdan ayrıldığında, eşi iki aylık hamileydi. Oğlu da kendisi ile aynı ismi taşımaktadır. Oğlunun tam adı Uzay Kanat Heparı'dır.

    20 Mayıs 1994. Tiyatrocu/Oyuncu Demek Akbağ'ın otomobili, Etiler Koç Köprüsü'nde arızalanır. Demet Akbağ aracını sağa çekmek zorunda kalır. Fakat aracın bulunduğu yer, virajdan 200 metrelik bir mesafededir ve bu nokta, bir motosiklet sürücüsü için hızlı gelindiğinde, maalesef kör noktada kalmaktadır. Uzay Heparı, çok sevdiği Yamaha motosikleti ile, duran arabayı geç fark ederek motorsikletle arabaya çarpar. 11 gün komada kalır. Daha fazla dayanamaz Uzay, 31 Mayıs 1994'te aramızdan ayrılır. Uzay Heparı'nın hem yaptığı şarkılar hem de kendisine yazılan şarkılar birer baş yapıttır. Öldüğünde 25 yaşındaydı...

    Yaşıyor olsaydı, 2019 yılı itibari ile 50 yaşında olacaktı. İnsanların özel hayatları ile ilgili yazmayı pek tercih etmem fakat Yıldız Tilbe'nin "Delikanlım" şarkısını Uzay Heparı için yazdığı söylenir.

    Not: Eksik veya yanlış bilgi varsa düzeltebilirim.


  • Çok sevdiğim ve hâlen arabamda, Youtube'da v.b. platformlarda dinlediğim tek müzik türü (evet benim için bir müzik türü) olan 90'lar Türkçe Pop müziğinin önemli bir ismi olmuş ve çok kısa bir ömür sürmesine rağmen, dönemine damga vurmuş bir aranjör/besteci.
    Şimdilerde Türk müziğinin haline bakınca insan daha da üzülüyor.
    Allah rahmet eylesin.


  • yaşım küçüktü vefat ettiğinde ama aylarca odamda ağladığımı ve resminin altında her akşam mum yaktığımı hiç unutmam. bir de nirvana grubunun solisti kurt cobain öldüğünde de o günleri hiç unutmadım


  • Uzay Heparı'yı Sezen Aksu'nun evinde yakınen tanışmıştım. Motor ve Müzik konusunda onun benim için kendisinin yeri ayrı. Ölümünden sonra motorsikletimi sattım. Şuan piyasada ondan sonra yapılan birçok müzik falan filan durumunda . Sezen Fahir Atakoglu ile toplanmaya çalıştı. Ancak o zamanki tadı hala yakalayamadı.

  • Yasaklı

    Dünyanın en iyi müzisyenlerinden olabilirdi kendisi


  • Evet eger yasasaydi, dunya Turk Pop muzigini konusuyor olurdu. Ayni sekilde Onno Tunc’ta yasasaydi Turk Pop muzigi hakettigi yeri alabilirdi.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Onno tuncu da unutmamak lazım. Uzah hepari yuzunden babam sepetli motor almaktan vazgecti. devirleri daim olsun


  • başlığı görünce tüylerim diken diken oldu:/ şu belgeseli izlemeyenlere öneririm


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum